Mødedato: 18.08.2021, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Anvendelse af areal i Tingbjerg Idrætspark til parkeringspladser

Se alle bilag

Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til, om et areal i Tingbjerg Idrætspark skal anvendes til parkering for Børne- og Ungdomsforvaltningen i forbindelse med udvidelse af Tingbjerg Skole. Forslaget vil samtidig forbedre parkeringsforholdene i idrætsparken for Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Kultur- og Fritidsudvalget beslutter at anvende et areal på ca. 1.500 m2 i Tingbjerg Idrætspark til Børne- og Ungdomsforvaltningen med henblik på anlæg af parkeringspladser til Tingbjerg Skole.

Problemstilling

I forbindelse med udvikling af Tingbjerg Skole er der behov for at anvise 36 parkeringspladser uden for skolens matrikel jævnfør parkeringsnorm i byggetilladelse til skolen.

Børne- og Ungdomsforvaltningen ønsker at anvende et areal på ca. 1.500 m2 i Tingbjerg Idrætspark til dette. Parkeringspladserne vil også kunne benyttes af brugere af idrætsparken.

Løsning

Børne- og Ungdomsforvaltningen har behov for at anlægge 336 KKFO-pladser og en 12 gruppers daginstitution på skolens matrikel, og har behov for fremadrettet at kunne udvide skolen med et spor. Det er ikke muligt at anlægge de påkrævede 104 p-pladser grundet den begrænsede plads på terræn ved skolen, og man vil gerne undgå at bygge parkeringskælder, der vil fordyre projekterne væsentligt.

Arealet, der foreslås anvendt, administreres af Københavns Ejendomme og lejes på nuværende tidspunkt af Kultur- og Fritidsforvaltningen (bilag 1).

Københavns Kommune er generelt udfordret på plads til kommunale funktioner. Udfordringen gælder både i den eksisterende by og i de nye byområder. Derfor forsøger fagforvaltningerne hver især at optimere egen brug af arealer samt at finde friarealer på tværs af forvaltningerne. Kultur- og Fritidsforvaltningen arbejder løbende på at optimere udnyttelsen af forvaltningens udearealer, og der arbejdes fx med at udnytte skolers legepladser og idrætsfaciliteter i skolernes lukketid.

Aktuelt skal der tages stilling til, om man vil etablere 36 parkeringspladser til Tingbjerg Skole i Tingbjerg Idrætspark. Projektet fordrer, at Kultur- og Fritidsforvaltningen anvender et areal i omegnen af 1.500 m2 til parkering.  

Det pågældende areal ligger i Tingbjerg idrætspark langs ruten ved den primære adgangsvej til idrætsparken jf. tegningen i bilag 1. Arealet anvendes i dag til midlertidig opbevaring.

Billedet til venstre i bilag 1 viser, hvordan de planlagte p-pladser vil være placeret i forhold til, hvordan området ser ud i dag. Billedet til højre viser, hvordan de planlagte p-pladser vil ligge i forhold til det ideoplæg til en Idrætshelhedsplan for området for Tingbjerg Idrætspark, som laves i samarbejde med DGI. Her er der lagt op til, at multibanen også kan bruges til 68 parkeringspladser i spidsbelastningsperioder for at opfylde kravet om 104 pladser.

Kultur- og Fritidsudvalget har indtil nu ikke fundet permanent anvendelse til grunden. Der har i forbindelse med udviklingen af de fremtidige planer for området været drøftelser om blandt andet mulige LAR-projekter (projekter om lokal afledning af regnvand) og affaldssortering for hele Tingbjerg på arealet.

Der gøres opmærksom på, at der er bestilt et budgetnotat på en atletikbane i samme område. Hvis der gives midler til anlæg af en atletikbane i området, vil ideoplægget i Idrætshelhedsplanen skulle genovervejes.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Parkeringspladserne vil blive opført, finansieret og driftet af Børne- og Ungdomsforvaltningen. Aftalen vil være udgiftsneutral for Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Økonomiforvaltningen oplyser, at der generelt ikke vil være økonomiske gevinster for Kultur- og Fritidsforvaltningen ved at afgive udearealer i tilknytning til anlæg til andre forvaltninger. Huslejemodellen har alene afsæt i arealer under tag.

Videre proces

Hvis Kultur- og Fritidsudvalget godkender indstillingen, vil Kultur- og Fritidsforvaltningen gå i dialog med Økonomiforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen om anvendelse af arealet.  

Der søges midler til planlægning og anlæg af projektet i Budget 2022. Hvis der gives midler til anlægget i Budget 2022 gennemfører Økonomiforvaltningen en planlægningsfase med henblik på anlæg og ibrugtagning i 2024.

 

       Mette Touborg     

                                                                         /Mads Kamp Hansen                      

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 18. august 2021:

Der blev begæret afstemning om et procedureforslag om sagens udsættelse, med henblik på at Kultur- og Fritidsforvaltningen på førstkommende udvalgsmøde kan give en præsentation af helhedsplanen og en oversigt over udnyttelse af idrætsfaciliteter i området.

Et flertal (Karina Vestergård Madsen, Jens Kjær Christensen, Franciska Rosenkilde, Maria Frej og Christopher Røhl Andersen) stemte for procedureforslaget.

Et mindretal (Simon Strange, Jonas Bjørn Jensen og Karina Bergmann) stemte imod.

Procedureforslaget om sagens udsættelse blev således godkendt.

Simon Strange og Jonas Bjørn Jensen ønskede følgende tilført beslutningsprotokollen: ”Socialdemokratiet er optaget af at tilvejebringe forudsætningerne for at udvikle Tingbjerg med kulturtilbud, skole og daginstitutioner. Derfor ønsker vi ikke at udsætte beslutningen om at tilvejebringe de normbestemte P-pladser. Men omvendt synes vi, at vi skal arbejde for at gøre P-pladserne multifunktionelle, så de kan bruges til idræt, når der ikke holder biler – som vi kender det fra Grøndal Multicenter.”

Til top