Mødedato: 22.06.2022, kl. 16:00
Mødested: Københavns Rådhus

Godkendelse af pilotprojekt med lokale indsatsgrupper

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Nattelivsudvalget godkender et pilotprojekt med lokale indsatsgrupper på Ny Adelgade og ved Sortedam Dossering samt igangsætter undersøgelse af eventuelle andre relevante områder.

Problemstilling

I forbindelse med Restaurations- og Nattelivsplan 2021 er det besluttet, at der skal nedsættes lokale indsatsgrupper i Københavns Kommune med dét formål at nedbringe gener fra nattelivet lokalt.

Af Nattelivsudvalgets kommissorium fremgår det, at de lokale indsatsgrupper udgør såkaldte ”vognportsmøder” mellem de lokale aktører. En indsatsgruppe kan eksempelvis bestå af lokale aktører som restauratører, beboere, kulturvirksomheder, natteværter, støjvagter, embedsmænd, politi og øvrige myndigheder samt medlemmer af Nattelivsudvalget. Forvaltningen initierer det første møde i en indsatsgruppe.

På baggrund af Nattelivsudvalgets kommissorium samt Nattelivsudvalgets drøftelse af format og anvendelse af lokale indsatsgrupper, på dialogmødet den 23. maj 2022, foreslår forvaltningen to områder i København til igangsættelse af et pilotprojekt med lokale indsatsgrupper. 

Løsning

På dialogmødet i Nattelivsudvalget den 23. maj 2021 blev en række områder i København fremhævet som relevante steder at iværksætte lokale indsatsgrupper, herunder: Ny Adelgade, Vestergade og Gothersgade. Det er imidlertid forvaltningens vurdering, at Vestergade og Gothersgade udgør områder i byen, som bliver for omfattende i forbindelse med iværksættelse af et pilotprojekt, der skal forsøge format og anvendelse af de lokale indsatsgrupper fremover.

Forvaltningen indstiller på den baggrund, at der iværksættes et pilotprojekt med en lokal indsatsgruppe på Ny Adelgade.

Det fremgår af Nattelivsudvalgets kommissorium, at høringssvarene, som er indgivet i forbindelse med den offentlige høring af Restaurations- og Nattelivsplan 2021, skal tages i betragtning ved nedsættelse af de første lokale indsatsgrupper i København. I en række af høringssvarene fremhæves Sortedam Dossering, området ved Søernes Ølbar, som et sted, hvor generne fra nattelivet har været stærkt tiltagne de foregåede år. Se blandt andet høringssvar nr. 243, 261, 267, 268 og 283 (bilag 5c).

Forvaltningen indstiller på den baggrund, at der ligeledes iværksættes et pilotprojekt med en lokal indsatsgruppe ved Sortedam Dossering, området ved Søernes Ølbar.

Såfremt medlemmerne af Nattelivsudvalget besidder information om relevante aktører og konkrete problematikker relateret til Ny Adelgade og området ved Sortedam Dosering, anmoder forvaltningen om, at medlemmerne oplyser Sekretariat om dette.

Videre proces

Forvaltningen planlægger og igangsætter pilotprojekterne med lokale indsatsgrupper på Ny Adelgade og området ved Sortedam Dosering. Derudover vil forvaltningen afsøge mulighederne for ekstern moderation i afviklingen af de første møder i de lokale indsatsgrupper.

Beslutning

Nattelivsudvalget godkendte indstillingen med følgende ændringer:

I forbindelse med igangsættelse af pilotprojektet med indsatsgrupper på Ny Adelgade og ved Sortedam Dossering nedsættes en følgegruppe bestående af Bent Lohmann, Jeppe Møller Herskind og Alexander Rastén Rydberg.

Til top