Mødedato: 12.03.2015, kl. 18:30
Mødested: Det grønlandske Hus, Løvstræde 6

Åben spørgetid

Under dette punkt har tilhørerne mulighed for at komme med forslag og stille spørgsmål til lokaludvalget. Der er afsat op til en halv time til spørgetiden. Når der ikke er flere spørgsmål, begynder lokaludvalgets ordinære møde.

Beslutning

En borger bad lokaludvalget gøre noget i forhold til udendørsserveringen, særligt i Nørre Kvarter, som han mente er grim. Som eksempel nævnte han bænke i trykimprægneret træ og plasticstole. Han savnede en æstetisk vurdering af inventaret, der anvendes, og foreslog et kommunalt æstetisk udvalg. 

Gunna Starck svarede, at der er regler for, hvordan udendørsserveringen skal tage sig ud, men at de ikke bliver håndhævet.  Hun oplyste, at det fremgår af reglerne, at møblerne ikke må være af plastic og at der ikke må være reklame på inventaret. 

Steen Juhl Olesen svarede, at det største problem er placeringen af udendørsserveringen på fortovet, da de kan være svære at passere uden at træde ud på kørebanen.

Lis Langsø svarede at blomsterkasser fylder på Gammel Strand.

Lars Povl Jensen svarede, at kommunen intet incitament har til at håndhæve reglerne, da råden over offentligt areal til udendørsservering er gratis. Han foreslog lokaludvalget at bede forvaltningen håndhæve gældende regler, før nye regler indføres.

Bent Lohmann svarede, at det kan være svært at blive enig om, hvad god smag er, men at lokaludvalget kan spørge forvaltningen, hvordan reglerne bliver håndhævet i Nørre Kvarter samt om hvilke erfaringer man har gjort sig med at holde udendørsservering afgiftsfri.

Lokaludvalget bad formanden henvende sig til forvaltningen om ovennævnte problemstillinger og aftalte med den pågældende borger, at han sender sekretariatet fotos, der illustrerer problemstillingerne.



Samme borger oplyste, at et skilt ved mindeankeret i Nyhavn spærrer for udsigten ned gennem kanalen og bad lokaludvalget arbejde for at få det fjernet.

Ingolf Ibus og Kjeld A. Larsen svarede, at det er et eksempel på tarveliggørelsen af byrummet, som lokaludvalget holder et offentligt møde om den 18. maj 2015 kl. 17.

Steen Juhl Olesen svarede, at lokaludvalget i samarbejde med Cityavisen bør præmiere månedens øjebæ. Han omtalte en isbod bag domkirken som et andet eksempel.

Lokaludvalget bad formanden henvende sig til forvaltningen om ovennævnte problemstilling og aftalte med den pågældende borger, at han sender sekretariatet fotos, der illustrerer problemstillingen.




Samme borger oplyste, at kommunen på sin hjemmeside samt på Gammelholm og på Christianshavn skilter med, at Inderhavnsbroen er klar til marts 2015.

Lokaludvalget bad formanden henvende sig til forvaltningen om behovet for aktuel information på skiltene ved Inderhavnsbroen samt på kommunens hjemmeside. 


 En borger tilkendegav, at det efter hendes mening ikke er i orden, at Bent Lohmann, som lokaludvalgets repræsentant i bestyrelsen for Fonden Agendacenter 21, den 6. marts 2014 tiltrådte og underskrev et sæt nye fondsvedtægter med følgende afsluttende tekst: ”Nærværende vedtægt er besluttet énstemmigt på et bestyrelsesmøde den 6. marts 2014 og erstatter vedtægter på det stiftende møde den 18. juni 2008.”

Vedtægtsændringen medfører bl.a., at bestyrelsen fra minimum at skulle bestå af 12 medlemmer fremover kun behøver at bestå af 3 medlemmer. Endvidere åbnes der nu op for, at bestyrelsesmedlemmer kan modtage honorar. Bent Lohmann har ikke drøftet disse vedtægter for lokaludvalget. Med et års forsinkelse sendes vedtægterne til lokaludvalgets sekretariatet medio februar 2015, som efterfølgende fremsender disse som gældende vedtægter til lokaludvalgsmødet den 19. februar 2015. Vedtægterne er imidlertid ikke de gældende vedtægter og borgeren mente heller ikke de vil kunne blive det, da en lang række formalia i forhold til de gældende vedtægter efter borgerens mening ikke er overholdt, f.eks.

  • skal kommunen orienteres om planlagte ændring af vedtægter. Dette er ikke sket. 

  • kræver en ændring af vedtægterne tilslutning af 2/3 af bestyrelsens medlemmer. Da der skal være 
mindst 12 medlemmer af bestyrelsen i den fond, der rent faktisk eksisterer, skal mindst 8 
medlemmer tilslutte sig ændringerne. Bestyrelsen har imidlertid kun 4 medlemmer. 

  • både organisationer og virksomheder skal være repræsenteret i bestyrelsen. I de af Bent 
Lohmann tiltrådte vedtægter er hverken foreninger eller virksomheder sikret en plads i 
bestyrelsen. 

  • står Bent Lohmann som underskriver af vedtægtsændringerne. Der kræves imidlertid tre 
underskrifter, da formanden kun kan tegne Fonden i forening med 2 bestyrelsesmedlemmer. 

  • skal fondsmyndigheden godkende ændringer af vedtægterne. Dette er ikke sket. 

  • ændres fondens navn til: Den erhvervsdrivende Fond Agendacenter Indre By/Christianshavn. 
En ikke-erhvervsdrivende fond ændres således til en erhvervsdrivende fond - uden først at indhente tilladelse fra en fondsmyndighed eller Københavns Kommune, ligesom lokaludvalget ikke høres. Prisen for at oprette en erhvervsdrivende fond er 300.000 kr. Bent Lohmann mangler at svare på, hvor pengene hertil kommer fra.

Bent Lohmann svarede, at fondens nye vedtægter først er gældende, når fondsmyndigheden har godkendt dem. 



Henrik Anton Svendsen oplyste, at der på dagsordenen for det aktuelle lokaludvalgsmøde er to sager, hvor lokaludvalget kan drøfte de rejste problemstillinger, nemlig sagerne "Supplerende redegørelse om inhabilitet" og "Miljøpunktets virke".

Til top