Mødedato: 11.10.2018, kl. 18:30
Mødested: Lokalet "Dammen" i Bethesda, Rømersgade 17

B-sag: Henvendelser til lokaludvalget, oktober 2018

Indre By Lokaludvalg skal tager formandens håndtering af henvendelser til lokaludvalget siden seneste lokaludvalgsmøde til efterretning. 

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Indre By Lokaludvalg tager formandens håndtering af henvendelser til lokaludvalget siden seneste lokaludvalgsmøde til efterretning. Se løsningsafsnittet.

Problemstilling

Indre By Lokaludvalg har modtaget 10 henvendelser siden lokaludvalgsmødet den 13. september 2018.

Løsning

1. Hunde på et grønt område ved Kastellet

En beboer i Hammerensgade har med mail den 19. september 2018 oplyst, at der indtil fornyeligt  ingen skilte var med påbud om “Hunde i snor” på et lille grønt område ved Kastellet, men at det er der nu.  Ha  spørger om årsagen til det.

Sekretariatet bad Teknik- og Miljøforvaltningen svare borgeren og lokaludvalget. Forvaltningen har svaret, at der har været ordensreglementskilte med påbud om at holde hunde i snor ved de største indgange til Kastellet i mange år. Det grønne areal langs Grønningen er en del af Kastellet, og ordensreglementet dækker derfor også den del, selv om der ingen skilte er. De nye skilte, som er opsat rundt omkring på Kastellet, er led i en midlertidig kampagne.

Forvaltningen henviser til kommunens fritløbsområder og hundegårde bl.a. den på Eidsvoll Plads. Forvaltningen takker for beboerens tilbud til kommunen om at bekoste en indhegning af området ved Grønningen. Forvaltningen oplyser, at da der er tale om et fortidsminde, skal alle ændringer, herunder hegn, godkendes af Slots- og Kulturstyrelsen. Da det er forvaltningens erfaring fra andre fortidsminder, at Slots- og Kulturstyrelsen ikke ønsker etablering af arealer til hunde med hegn omkring på fortidsminder, kan kommunen ikke tage imod tilbuddet.

2. Sankt Jørgens Sø

En borger, som tidligere har arbejdet med kommunens skybrudsplaner, men som nu har egen  virksomhed, der skal rådgive og hjælpe borgere og foreninger med klimatilpasning, har med mail den 19. september 2018 tilbudt lokaludvalget at hjælpe eller evaluere Teknik- og Miljøudvalgets forslag til skybrudsprojekt for Sankt Jørgens Sø mod betaling.  Borgeren foreslår at holde et møde, så han kan blive klogere på hvilke henvendelser lokaludvalget får, og hvad borgerne efterlyser i forhold til skybrudssikring og klimatilpasning i Indre By.

Efter aftale med formandskabet har sekretariatet svaret, at det ikke umiddelbart er en opgave for et lokaludvalg at få eksterne faglige eksperter til at forholde sig til kommunens forslag. Sekretariatet har endvidere svaret, at lokaludvalgets høringssvar vedr. Sankt Jørgens Sø inkl. en opsamling på borgermødet den 18. september 2018 om skybrudsprojektet for Sankt Jørgens Sø vil blive lagt på lokaludvalgets hjemmeside.

3. Cykling i gågader

En borger har med mail den 26. september 2018 skrevet, at han er generet af cyklister i Indre Bys gågader, særligt Købmagergade og Fiolstræde. Han spørger om

  • hvilke initiativer til begrænsning af ulovlig færdsel i gågaderne, lokaludvalget har taget
  • hvilken myndighed, han kan henvende sig til for at begrænse cykling mi gågader.

Sekretariatet har svaret, at Lokaludvalg for år tilbage skrev til Teknik- og Miljøforvaltningen om problemet med cykling i gågaderne og at lokaludvalget har skrevet generelt om cykelkultur i Indre By Bydelsplan 2017, som er sendt til Borgerrepræsentationen og forvaltningen.

Sekretariatet har endvidere oplyst, at Teknik- og Miljøforvaltningen står for driften af gågaderne, mens Københavns Politi står for håndhævelsen af færdselsreglerne.

4. Affaldshåndtering i Øster Farimagsgade

En beboer i Øster Farimagsgade har med mail den 27. september 2018 orienteret om affaldshåndteringen i hendes gård. Beboeren har en stor affaldscontainer stående ud for stue- og soveværelsesvinduer i gårdhus, hun bor i. Dels larmer kompressionsmaskine, når restauranter i karreen afleverer deres skrald i den og dels kommer en stor lastbil ind i gården hver tirsdag morgen cirka kl 5-530 og trækker containeren op på ladet med larm og støj for kl 6 cirka at vende tilbage og sætte den ned i asfalten med mere larm til følge.

Sekretariatet har aftalt med beboeren, at hun sender de videos, hun har optaget, til sekretariatet, så lokaludvalget har mulighed for at vise dem i et møde med Teknik- og Miljøforvaltningen om affaldshåndtering i Indre By.

5. Affaldshåndtering i Fiolstræde

En beboer i Fiolstræde har med mail den 27. september 2018 orienteret om afhentningen af affald, der sker gennem ejendommens opgang, da der ikke er en port til den lille baggård, hvor skraldestativerne står. Borgeren foreslår en fællesløsning med nabogården, hvor der bedre adgang for skraldemændene og mulighed for at sortere affaldet. Den lille baggård er adskilt fra nabogården af et plankeværk. nabogården anvendes bl.a. til bilparkering, skriver beboeren. Beboeren spørger, om lokaludvalget har noget bud på, hvem han eventuelt kan tale med, for at gøre noget ved sagen.

Sekretariatet har foreslået beboeren at skrive til Teknik- og Miljøforvaltningen om sagen.

6. Støj fra krydset Sølvgade/Borgergade

To beboere i Sølvgade har med mail den 1. oktober 2018 orienteret om generne fra dyttende biler ved krydset Sølvgade/Borgergade. Når trafikken kommer ad Sølvgade fra Statens Museum for Kunst og skal dreje til højre af Borgergade,  er der rødt lys og bilerne stopper op.  Når der kommer grøn pil til højre , er der bilister som ikke ser det. Bilister bagved biliver utålmodige og trykker på hornet. Beboerne skriver, at det sker ca. 50-100 gange om dagen. De foreslår, at man nedlægger fodgængerovergangen fra Borgergade over til Brugsen og sløjfer den grønne pil.

Sekretariatet har bedt Teknik- og Miljøforvaltningen svare beboerne og lokaludvalget.

7. Lokaludvalgets logo

En borger har med mail den 1. oktober 2018 foreslået, at lokaludvalget får et nyt logo, der bedre repræsenterer den seriøsitet og det engagement som lokaludvalget lægger for dagen, og den charme og historie, Indre By rummer. Borgeren takker for det gode stykke arbejde, lokaludvalget gør med at få inddraget borgerne i byudviklingen.

Formanden vil takke for anerkendelsen af lokaludvalgets virke og svare, at lokaludvalget ikke har planer om at ændre sit logo.

8. Affaldshåndtering på Gammelholm

En beboer i Holbergsgade har med mail 4. oktober 2018 orienteret om affaldsafhentningen i hendes karré, hvor der er et gårdrum med affaldscontainere, som beboerne i karreen  bl.a. deler med flere restaurationer og hoteller.  Dagrenovation hentes hver mandag, onsdag og fredag. Afhentningen sker kl. 06.00 og varer 10 minutter hvor de 10-12 containere bliver kørt ud fra gården til gaden og retur. Afhentningen er forbundet med larm fra containerne, der ruller henover belægningerne, containere der skubbes ind i skurene og rammer vægge og døre. Det er samtidig også forbundet med renovationsarbejdernes indbyrdes højtråbende kommunikation. Hver tirsdag og torsdag fra kl. 06.00 - nogle gange tidligere - kører der derudover skraldebiler med bakkesensorer ind i gården for at afhente skrald. Ved afhentning af skrald tirsdag og torsdag bliver containerne tømt i gården og de dage, hvor det er afhentning af storskrald, bliver det kværnet på stedet. Beboeren har henvendt sig til Teknik- og Miljøforvaltningen om generne, uden resultat.

Formanden vil svare, at lokaludvalget har møde i november med Teknik- og Miljøforvaltningen om affaldshåndtering i Indre By og her vil orientere om sagen som et eksempel på, hvordan det foregår.

9. Økonomisk støtte til mindearrangement

En borger spurgte med mail den 4. oktober 2018, om lokaludvalget vil støtte et arrangement på Rådhuspladsen den 5. oktober 2018 til minde om Kim Larsen.

Efter aftale med formanden svarede sekretariatet,  at det af formelle årsager ikke er muligt for lokaludvalget at give økonomisk støtte til arrangementet med så kort varsel.

10. eknik- og Miljøforvaltningens materielplads i Nyropsgade

En beboer i Nyropsgade spurgte med mail den 4. oktober 2018 om, lokaludvalget vil støtte et forslag om at placere Teknik- og Miljøforvaltningens materielplads i Nyropsgade længere henne i gaden – ved Kampmannsgade – hvor den kun vil få kontorejendomme som naboer. De p-pladser, der hermed må nedlægges, kan uden problemer etableres på arealet foran vor ejendom, oplyser beboeren.

Beboeren fortæller, at beboerrepræsentanterne har haft en positiv dialog med forvaltningen, som ført til, at materielpladsen spejlvendes, således at adgangsvejen for pladsens støjende køretøjer bliver placeret på den modsatte side af gaden, længere væk fra boligerne. Han tvivler på, at beboerne på egen hånd kan komme længere i deres dialog med forvaltningen.

Formanden har svaret, at lokaludvalget vil spørge forvaltningen om, hvad der gør, at ikke vil flytte materielpladsen mod Kampmannsgade. 

Økonomi

Intet.

Videre proces

Se ovenfor.

Beslutning

Lokaludvalget tog formandens håndtering af henvendelser til lokaludvalget siden seneste lokaludvalgsmøde til efterretning. 

Til top