Mødedato: 09.06.2016, kl. 18:30
Mødested: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6

Distortion 2016

Indre By Lokaludvalg skal drøfte erfaringer med Distortion 2016 samt beslutte en offentlig høring om kommunens event-politik..

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Indre By Lokaludvalg drøfter egne og borgernes erfaringer med Distortion 2016.
  2. at Indre By Lokaludvalg bemyndiger formandskabet til i samarbejde med sekretariatet at samle op på lokaludvalgets og borgernes bemærkninger om Distortion 2016 og sende dem til kommentering i Teknik- og Miljøforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen.
  3. at Indre By Lokaludvalg står for en offentlig høring i efteråret 2016 om Københavns Kommunes event-politik, jf. løsningsafsnittet.
  4. at Indre By Lokaludvalg afsætter 20.000 kr. til den offentlige høring. Pengene tages af puljen til borgerdialogaktiviteter.
  5. at Indre By Lokaludvalg udpeger 2-3 lokaludvalgsmedlemmer til i samarbejde med sekretariatet at planlægge og gennemføre den offentlige høring.

 

Problemstilling

Inden Distortion 2016 gik i gang den 1. juni 2016, spurgte formanden Teknik- og Miljøforvaltningen og Kultur- og fritidsforvaltningen om, hvorfor kommunen har valgt ikke at orientere borgerne i Indre By om Distortion-arrangementerne i Indre By.

Svaret fra Teknik- og Miljøforvaltningen:

Kære Bent Lohmann

Tak for din henvendelse fra den 24. maj 2016 vedrørende manglende information til borgerne i Indre By i forbindelse med Distortion.

Der har i medierne været en del omtale af Distortions kommende arrangementer i Indre By. Jeg vil gerne fremhæve, at der  i år i modsætning til tidligere ikke er udendørs arrangementer i Nansensgade eller på Israels Plads, men derimod kun på Vor Frue Plads.

Det er arrangøren, der står for at informere borgerne i de områder, hvor Distortion finder sted. Forvaltningen har fået oplyst, at Distortion er i gang med at formidle information til borgerne i de berørte områder.

Hovedparten af de nævnte arrangementer er indendørsarrangementer, som altid har været en del af Distortion, og som forvaltningen ikke er involveret i, da de foregår indendørs på private arealer.

Jeg håber, at du har fået svar på dine spørgsmål, ellers er du velkommen til at kontakte mig igen."

Svaret fra Kultur- og Fritidsforvaltningen:

"Kære Bent Lohman,
Tak for din henvendelse af 24. maj 2016 vedrørende manglende orientering af borgerne i Indre By om Distortions arrangementer.

En del af de arrangementer du henviser til foregår på spillesteder (Culture Box, Jazzhouse mfl.). Spillestederne har til daglig koncertvirksomhed og arrangementer, der foregår indendørs.

To af arrangementerne foregår udendørs på henholdsvis Vor Frue Plads og i H.C. Ørstedsparken (børnedistortion på legepladsen i parken).

Distortion har oplyst  forvaltningen om, at de har informeret borgerne i de berørte områder.

Kultur- og Fritidsudvalget yder et tilskud til Distortion i 2016, men det er arrangørernes opgave at orientere borgerne om udendørs arrangementer. Distortion oplyser desuden, at eventuelle spørgsmål vedrørende dette kan rettes til beboer@cphdistortion.dk.

Jeg håber, at du har fået dine spørgsmål besvaret."

 

I bilaget ses kommentarer om Distortion 2016, som borgere har lagt på lokaludvalgets hjemmeside.

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget drøfter egne og borgernes erfaringer med Distortion 2016 for så vidt angår:

  • Informationen om arrangementerne i og tæt ved Indre By
  • Lydniveau
  • Renholdelse
  • Tryghed og sikkerhed
  • Oplevelsen af Distorion som et kultur-fænomen
  • Begivenhedens betydning for omsætningen hos de erhvervsdrivende i Indre By
  • Afledte effekter i øvrigt

Lokaludvalgets bemærkninger, samt de kommentarer, som borgerne har lagt på lokaludvalgets hjemmeside, sendes til kommentering i Teknik- og Miljøforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Høring om event-politikken

Derudover foreslår formanden, at lokaludvalget står for en offentlig høring i efteråret 2016 om Københavns Kommunes event-politik. Høringen skal afdække kriterierne for tilladelse og støtte til events i København og baggrunden herfor, samt fordele og ulemper for beboere og erhverv ved den gældende eventpolitik og mulighederne for at få event-poltikken ændret.

Økonomi

Indre By Lokaludvalg afsætter en ramme på 20.000 kr. til en offentlig høring om Københavns Kommunes eventpolitik. Pengene tages af puljen til borgerdialogaktiviteter.

Videre proces

Se ovenfor.

Lokaludvalget kan senere beslutte, hvordan resultaterne af den offentlige høring om event-politikken kan inddrages i arbejdet med bydelsplanen.

 

BILAG

Se borgernes bemærkninger om Distortion 2016 på lokaludvalgets hjemmeside:

http://indrebylokaludvalg.kk.dk/nyheder/distortion-paa-vej-frue-plads

Beslutning

  1. Lokaludvalget drøftede egne og borgernes erfaringer med Distortion 2016. Lokaludvalget havde følgende bemærkninger:
    • Når Distortion er forpligtet til at informere beboerne i områderne, hvor der er arrangementer, hvem definerer så "området"? Københavns Kommune bør definere, hvem der skal informeres og Distortion skal forpligtes til at dokumentere, at det er sket.
    • Distortion var annonceret i Cityavisen, men det var uklart hvor, der var arrangementer.
    • Der bør være et max. for antal events om året på en plads. 
    • I Middelalderbyen sker der hele tiden noget i byrummet: Vejarbejdere, facere, musik, events. Der er sjældent ro.
    • Der blev gjort rent i Distortion-områderne, men ikke mellem Distortion-områderne, hvor folk bevægede sig og heller ikke mellem Distortion-områderne og togstationerne. Strækningen mellem Nørrebro og Nørreport var ikke rengjort.
    • Kultur- og Fritidsudvalget skal bruge Teknik- og Miljøudvalgets pointsystem ved behandling af ansøgninger om støtte til events. Det vil sikre en ensartet behandling af støtteansøgninger og ansøgninger om tilladelser og vil desuden sikre, at events spredes ud i bydelene.
    • Jeg er for Distortion, men det må være muligt at styre det bedre.
    • Noget kan flyttes ud i andre bydele. Man kan lave en turnusordning for Distortion. Muligheden for at være i Indre By må begrænses.
    • Skakter blev brugt som toiletter.Folk skal gøres opmærksom på, at det ikke er i orden at opføre sig uhygiejnisk.
    • Der foregår meget salg af ulovlige varer. De mange mennesker giver mulighed for at gøre noget, der ikke er godt.
    • Karnevallet blev flyttet til Fælledparken, så hvorfor ikke også Distortion?
    • Der er behov for et dialogmøde med forvaltningen om håndtering af Distortion fremover. Det bør være et møde med lokaludvalgene på Nørrebro, Vesterbro, Christianshavn og Indre By.
    • Der var ingen information om indendørsarrangementer, men de medførte larm udenfor.
    • Dronning Louises Bro var "klistret" bagefter, trods rengøring.
    • Til et loppemarked, hvor man regner med 1.000 deltagere, kræver kommunen 10 mobile toiletter opstillet. Proportionalt kræves der ikke nær så mange toiletter opstillet i forbindelse med Distortion.
    • Det gik galt på Vor Frue Plads. Arrangementet blev lukket ned.
    • Distortion har udspillet sin rolle. Der er ikke noget nyt i arrangementet længere.
    • Indre By gik fri andre år, men blev pludselig en del af arrangementet igen; godt nok skjult under Nørrebro-delen.
    • Lydstyrken var høj, det skaber ubehag. Det er et problem for hjertesyge. Der bør være en øvre grænse, som skal håndhæves.
    • Der er etableret en protestgruppe på tværs af bydelene mod støj og events. Islands Brygge frygter arrangementerne i forbindelse med EM i fodbold.
    • Der er intet positivt ved Distortion. At kommunen tillader det, viser, at man ikke tager hensyn til beboerne. Det er en misforstået metropol-opfattelse. Lokaludvalget må tale med politikerne om hensynet til beboerne.
    • Der bør være løbende målinger af lydniveauet og automatisk afbrydelse, når lyden er over det tilladte.
    • Lokaludvalget bør spørge Teknik- og Miljøforvaltningen, hvordan de definerer "en ren by". På TV gav en medarbejder udtryk for, at der var rent efter Distortion, selv om alle andre kunne se, at der ikke var det..
    • Man bør vaske fortovene.
    • Organisationen bag Distortion skal hænges op på sit ansvar.
  2. Lokaludvalget bemyndigede formandskabet til i samarbejde med sekretariatet at samle op på lokaludvalgets og borgernes bemærkninger om Distortion 2016 og sende dem til kommentering i Teknik- og Miljøforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen.
  3. Lokaludvalget besluttede at stå for en offentlig høring i efteråret 2016 om Københavns Kommunes event-politik, jf. løsningsafsnittet.
  4. Lokaludvalget afsatte 20.000 kr. til den offentlige høring. Pengene tages af puljen til borgerdialogaktiviteter.
  5. Lokaludvalget udpegede Bent Lohmann og Henrik Anton Svendsen til i samarbejde med sekretariatet at planlægge og gennemføre den offentlige høring.

 

Til top