Mødedato: 13.03.2012, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Debatmøder om folkeoplysningspolitikken

Folkeoplysningsudvalget skal beslutte, hvilken type møder der skal holdes med foreningerne som opfølgning på folkeoplysningspolitikken

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
  1. at Folkeoplysningsudvalget indbyder til otte møder om folkeoplysningspolitikken med forskellige målgrupper.

Problemstilling

Borgerrepræsentationen vedtog den 1. december 2011 Københavns Kommunes folkeoplysningspolitik efter indstilling fra Folkeoplysningsudvalget. Politikken skulle i henhold til folkeoplysningsloven være vedtaget inden 1. januar 2012. Den korte tid fra vedtagelsen af folkeoplysningsloven til vedtagelsen af folkeoplysningspolitikken gav ikke mulighed for en høring af politikken inden vedtagelsen. Af indstillingen til Borgerrepræsentationen fremgik det, at Folkeoplysningsudvalget efterfølgende vil indbyde foreningerne til møde om politikken og dens udmøntning.

Løsning

Foreningerne på det folkeoplysende område er ganske mangfoldige. For at få nogle udbytterige møder for såvel foreningerne som Folkeoplysningsudvalget foreslår Kultur- og Fritidsforvaltningen derfor en række møder med forskellige foreningstyper. Forvaltningen foreslår følgende kategorier:

  1. Store aftenskoler
  2. Mindre aftenskoler
  3. Fodboldforeninger
  4. Idrætsforeninger i øvrigt
  5. Kulturudøvende foreninger
  6. Spejdere
  7. Politiske ungdomsforeninger
  8. Mellemfolkelige og kulturforeninger

Ved at lave denne opdeling opnås en debat, som alle de pågældende deltagere vil kunne relatere sig til og have lyst til at deltage i, ligesom det vil give Folkeoplysningsudvalget mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med de respektive foreningstyper og de emner, der særligt ligger disse på sinde. De otte kategorier vil repræsentere næsten alle godkendte foreninger.

Der vil være tale om møder af to timers varighed med en dagsorden tilrettelagt med henblik på den specifikke målgruppe. Deltagerne vil have mulighed for at komme med input til dagsordenspunkter. Alle møder vil dog indeholde en præsentation af folkeoplysningspolitikken og en diskussion af, hvor foreningerne ser sig selv i denne.

Folkeoplysningsudvalget er vært ved møderne. Da det er mange ekstra møder, foreslår forvaltningen, at deltagelsen fra Folkeoplysningsudvalget er frivillig, dog således at der er mindst en repræsentant fra henholdsvis de frivillige foreninger, aftenskolerne og borgerrepræsentationsmedlemmerne. Møderne vil blive arrangeret forskellige steder i byen.

Økonomi

Udgifterne til møderne afholdes af udvalgets ramme.

Videre proces

Kultur- og Fritidsforvaltningen vil arrangere møderne i 2012.

Beslutning

Udvalget drøftede forskellige mødeformer og gruppesammensætninger.

Forvaltningen indbyder på vegne af udvalget til møderne, der vil blive afholdt for flere grupper på samme dag.
Til top