Mødedato: 03.09.2019, kl. 16:30
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Evaluering af indendørsfordeling

Se alle bilag
Forslag til evaluering af fordelingen af indendørsfaciliteter for perioden 2019-2021 forelægges udvalget.

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Folkeoplysningsudvalget beslutter indholdet af Kultur- og Fritidsforvaltningens evaluering af fordelingen af indendørsfaciliteter, og
  2. at Folkeoplysningsudvalget beslutter, om bookingreferencegruppen indholds- og medlemsmæssigt skal ændres i forbindelse med evalueringen.

Problemstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen har i forbindelse med fordelingen af indendørsfaciliteter 2019-2021 modtaget 12.500 ansøgninger fra 643 foreninger.

Efter fordelingen har Kultur- og Fritidsforvaltningen modtaget 261 henvendelser, hvoraf 91 er klager fra 42 foreninger.

Efter aftale i Folkeoplysningsudvalget er der nedsat en referencegruppe for booking bestående af Viggo Brøndegaard, Søren Hemmingshøj og Kåre Emtoft, som Kultur- og Fritidsforvaltningen har holdt en møderække med, hvor fordelingen og principperne herfor er blevet diskuteret.

Løsning

Kultur- og Fritidsforvaltningen foreslår, at forvaltningen gennemfører en evaluering af indendørsfordelingen, og at evalueringen indeholder følgende punkter:

Udfordringer:

  • Forskelle fra tidligere fordelinger.
  • Demografi og faciliteter.
  • Hvilke type foreninger og idrætsgrene bliver udfordret af de nuværende tildelingskriterier.
  • Gennemsigtighed i fordelingen af faciliteter.

Behov:

  • Hvor mange foreninger har modtaget fuldstændigt afslag på faciliteter.

  • Hvor mange ansøgninger har været i konflikt med en anden ansøgning, og hvor mange flytninger af ansøgte tider har det afstedkommet.

  • Hvilke typer faciliteter har der været størst efterspørgsel på.

Bookingsystem:

  • Hvilke udfordringer har foreninger og aftenskoler oplevet i bookingprocessen.
  • Hvilke forbedringsønsker af Foreningsportalen har Kultur- og Fritidsforvaltningen modtaget fra referencegruppen, forbund/unioner og foreninger.

Kriterier:

  • Hvordan er kriterierne for tildeling af lokaler (Retningslinjer for støtte til folkeoplysning i København) blevet brugt på tværs af bydelene.
  • Tolkning af tildelingskriterierne i foreninger og aftenskoler er meget forskellig, hvorfor forvaltningen vil komme med forslag til en mere ensartet tolkning, som kan vedtages af udvalget.

Referencegruppen har hidtil haft til opgave at følge forvaltningens arbejde med udviklingen og implementeringen af det nye bookingsystem. Det foreslås, at opgaven udvides til også at omfatte evalueringen af den gennemførte indendørs og den kommende udendørs fordeling.

Økonomi

 Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Hvis indstillingen godkendes, udarbejder Kultur- og Fritidsforvaltningen i samarbejde med referencegruppen en evaluering af fordelingen af indendørsfaciliteter og fremlægger denne på udvalgets næste møde den 5. november.

 

Mads Kamp Hansen

                                             / Marianne Kruckow

Beslutning

Kåre Emtoft bemærkede, at fordelingen og den efterfølgende diskussion også har vist, at der er dårlig plads til de voksne. I den forbindelse bør det overvejes, om der er behov for ændring af retningslinjerne. Der er tilsyneladende usikkerhed om de tal/ambitioner, der er ansøgt på baggrund af. Kåre Emtoft gjorde endvidere opmærksom på, at det var en pointe, at lokaletilskuddet til aftenskolerne blev fjernet, fordi man politisk ønskede at få aftenskolerne ind på skolerne. Det har nu vist sig ikke at være muligt. I den forbindelse vil Aftenskolernes Hus give tid, men det vil også kræve finansiering.

Anders Berner mente, det kunne være spændende at se, hvor mange timer aftenskolerne har mistet. Uanset hvilken løsning man vælger politisk, skal konsekvenserne være synlige.

Viggo Brøndegaard anførte, at den største værdi, foreningerne modtager fra kommunen, er faciliteter. Derfor er det også vigtigt, at fordelingen er rigtig. Det at finde ledige tider er ikke så nemt, og Viggo Brøndegaard ønskede derfor bedre oplysning om ledige tider (resttider).

Flemming Jensen opfordrede til styrket dialog med foreningerne. Det kunne i den forbindelse være en idé at holde møder med foreningerne om anvendelsen af de tildelte tider.

Caroline Stage ønskede en status fra referencegruppen på udvalgets næste møde.

Folkeoplysningsudvalgets beslutning på mødet den 3. september 2019:

Indstillingen blev godkendt.

Udvalget besluttede, at Anders Berner og Flemming Jensen indgår i referencegruppen.

Viggo Brøndegaard oplyste, at udvalgets idrætsrepræsentanter (Viggo Brøndegaard, Asger Gaard, Flemming Jensen og Søren Hemmingshøj) ønskede ført til referat, at man tager forvaltningens redegørelse til efterretning, men at man ikke er enige i alle fortolkninger. Idrætsrepræsentanterne ønsker derfor, at materialet indgår i bookingreferencegruppens fortsatte drøftelser.

Til top