Mødedato: 06.09.2000, kl. 08:00

Parkeringspladser og friareal ved børneinstitution i Sigurdsgade 33

Parkeringspladser og friareal ved børneinstitution i Sigurdsgade 33

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 6. september 2000

 

Sager til beslutning

5. Parkeringspladser og friareal ved børneinstitution i Sigurdsgade 33

FAU 521/2000 J.nr. 92/00

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget drøfter anmodningen fra Bygge- og Teknikudvalget om en vurdering af, hvorvidt friarealerne til institutionen vil kunne anses for tilfredsstillende, såfremt der anlægges 5 parkeringspladser inkl. tilkørselsareal på ejendommen.

 

RESUME

Bygge- og Teknikudvalget har anmodet Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget om en vurdering af, hvorvidt friarealerne til institutionen vil kunne anses for tilfredsstillende, såfremt der anlægges 5 parkeringspladser inkl. tilkørselsareal (125-150 m²) på ejendommen.

Herved ændres legearealet pr. barn fra ca. 10 m² til ca. 8 m², medmindre der kompenseres på anden vis f.eks. ved udvidelse af legeterrassen på 1. sal med et tilsvarende antal m².

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Borgerrepræsentationen godkendte i sit møde den 8. juni 2000 en kapitalbevilling til etablering af en 6-gruppers institution med 72 vuggestuepladser i Sigurdsgade 33, 2200 København N.

Institutionen er planlagt til at blive i 3 etager + delvis kælder på en 1.000 m² stor grund.

Parkeringspladser og friareal

Etablering af institutionen forudsætter dispensationer fra lokalplanen og bygningslovgivningen, bl.a. for etablering af parkeringspladser, hvorfor sagen af Plandirektoratet har været sendt i nabohøring, og der er efterfølgende modtaget 5 henvendelser om bl.a. frygt for efterfølgende miljøkrav, parkeringsforhold, overskridelse af bebyggelsesprocenten og begrænsede friarealforhold til institutionen.

Da henvendelserne af Plandirektoratet blev betragtet som væsentlige indsigelser, blev sagen forelagt Bygge- og Teknikudvalget til drøftelse på møde den 16. august 2000. Bygge- og Teknikudvalget har i den anledning anmodet om en vurdering fra Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget om, hvorvidt friarealerne til institutionen vil kunne anses for tilfredsstillende, såfremt der anlægges 5 parkeringspladser incl. tilkørselsareal (125–150 m² ) på ejendommen.

Etablering af børneinstitutionen forudsætter ifølge lokalplanen en parkeringsdækning på 14 parkeringspladser. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har tidligere i lignende sager opnået dispensation for parkeringsdækning ved tinglyst deklaration på en ejendom om eventuel deltagelse i fælles parkeringsanlæg i kvarteret eller indbetaling til en eventuel kommunal parkeringsfond. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har meddelt, at man er indstillet herpå også i denne sag.

I naboorienteringen tilkendegav Plandirektoratet, at den forudsatte parkeringsdækning ville blive krævet sikret ved tinglyst deklaration på ejendommen om eventuel deltagelse i fælles parkeringsanlæg i kvarteret eller indbetaling til en eventuel kommunal parkeringsfond. Efterfølgende har Vej og Park imidlertid fundet det betænkeligt at undlade etablering af parkeringspladserne, ikke mindst af hensyn til den netop indførte 2 timers parkeringsordning.

Der er ikke planlagt parkeringspladser på grunden for at få så stort et friareal til børnene som muligt.

Friarealet er ca. 476 m² på terræn og ca. 158 m² på terrasse i 1. sals højde, i alt ca. 534 m². Såfremt der medregnes et overdækket areal på 83 m² under nævnte terrasse – hvilket areal er ansøgt som friareal under hensyn til højden til underkant på ca. 3,2 m og med sydvest orientering – bliver friarealet ca. 717 m² og dermed ca. 10 m² pr. barn. 10 m² pr. barn accepteres normalt ved indretning af institutioner i eksisterende bebyggelse med forholdsvise trange friarealer.

I andre tilfælde kræves der et friareal svarende til 100 % af det bebyggede areal.

Løsningsmuligheder

Såfremt krav om etablering af 5 parkeringspladser inkl. tilkørselsareal på institutionens område fastholdes, vil der være følgende muligheder for at kompensere for inddragelse af friareal til parkeringspladser:

A) Udvidelse af den planlagte terrasse på 1 sal.

B) Etablering af tagterrasse med en legeplads.

  1. Formindskelse af projektet med en etage med 2 børnegrupper, i alt 24 vugge-
  2. stuebørn færre.

  3. Etablering af en parkeringskælder.

Ad A) Etablering af et parkeringsareal vil f.eks. kunne ske i arealets nordlige ende. Indkørsel vil ske fra Titangade efter ændring af facaden med en portåbning. Da friarealet på terræn således bliver mindre, må terrassen på 1. sal udvides. Pris ca. 250.000 kr. Herved stiger pladsprisen fra 247.000 kr. til 250.000 kr.

Ad B) Der er principielt mulighed for at indrette en tagterrasse som friareal til erstatning for det areal, der anvendes til parkering. Er ikke prissat, da løsningen er dyr og vil betyde tilføjelse af en etage.

Ad C) Projektet kan formindskes med en etage. Der mistes herefter 24 af de planlagte 72 vuggestuepladser. Friarealet pr. barn vil være ca. 10 m² og mere, såfremt arealet under terrassen medregnes. Reduceret pris er ikke prissat, men pladsprisen vil stige.

Ad D) Der kan etableres parkeringskælder under huset. Denne løsning vil kræve en nedkørselsrampe, der ødelægger friarealet. Løsningen er ikke realistisk og er derfor ikke prissat.

ØKONOMI

Såfremt der skal kompenseres for anlægget af parkeringsareal ved udvidelse af legeterrassen, vil det medføre en udgift i størrelsesorden 250.000 kr.

Pladsprisen stiger fra 247.000 kr. til 250.000 kr.

HØRING

Ingen.

ANDRE KONSEKVENSER

Tidsplanen vil som følge at forsinkelsen med myndighedsbehandlingen blive forrykket med senere ibrugtagning til følge.

BILAG

Ingen

Grethe Munk

/

Carsten Stæhr Nielsen

 

 

Til top