Mødedato: 06.09.2000, kl. 08:00

Orientering om tillæg til virksomhedskontrakten mellem Center for Aktivering og Beskæftigelse (CAB) og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen samt orientering om CABs overvejelser vedr. omlægningen af beskæftigelsesindsatsen (Bilag)

Orientering om tillæg til virksomhedskontrakten mellem Center for Aktivering og Beskæftigelse (CAB) og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen samt orientering om CABs overvejelser vedr. omlægningen af beskæftigelsesindsatsen (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 6. september 2000

 

Sager til beslutning

10. Orientering om tillæg til virksomhedskontrakten mellem Center for Aktivering & Beskæftigelse (CAB) og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen samt orientering om CABs overvejelser vedr. omlægningen af beskæftigelsesindsatsen (Bilag)

FAU 519/2000 J.nr. 158/00

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen om opfølgning på virksomhedskontrakten og indgåelse af et tillæg til virksomhedskontrakten mellem Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og CAB for perioden 1999 til 2001 til efterretning.

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen fra CAB om overvejelser og udviklinger i beskæftigelsesindsatsen set i lyset af omlægningen til efterretning

RESUME

I forlængelse af den årlige opfølgning på virksomhedskontrakten har kontraktens parter indgået aftale om vedlagte tillæg til kontrakten.

Tillægget skal tage højde for

  • at der siden kontraktens udformning er sket nogle ændringer i CABs opgaver, hvilket er præciseret i aftaletillægget,
  • at der er behov for ændrede målepunkter i kontraktopfølgningen, både på baggrund af omlægningen af beskæftigelsesområdet og ændringer i ansvarsområdet for aktiveringsbudgettet, men også under hensyn til ønsker om et forbedret informationsniveau.
  • at der ikke sker ændringer i den eksisterende kontrakt, men at der skal forberedes en eventuel mere gennemgribende revision af kontrakten,

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har anmodet CAB om at redegøre for nogle udviklinger i indsatsen på baggrund af den indledte omlægning af beskæftigelsesindsatsen. CAB redegør i den sammenhæng for de væsentligste elementer i arbejdet med ledige kontanthjælpsmodtagere – med udgangspunkt i det konkrete arbejde.

CAB beskriver således

  • nogle udviklinger i målgruppen for indsatsen,
  • disses indflydelse på indhold og metode, og
  • nogle overvejelser om kommende udfordringer

SAGSBESKRIVELSE

På mødet den 27. januar 1999 godkendte Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget virksomhedskontrakten mellem CAB og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens direktion.

Ifølge virksomhedskontrakten mellem forvaltningen og CAB skal der efter det første år ske en afrapportering på de opstillede mål samt forløbet som helhed. Der skal samtidig afholdes et møde, hvor processen det forløbne år skal evalueres, dels i forhold til det aftalte, dels i relation til anvendelsen af kontraktledelse som styringsform.

I et møde den 18. maj 2000 mellem direktør Grethe Munk og beskæftigelseschef Anders Winge har man drøftet resultater og udviklingsmuligheder i forhold til virksomhedskontrakten. Grundlaget har især været CABs Årsberetning for 1999 og Revisionens bemærkninger til opfølgning på virksomhedskontrakten, og drøftelserne har udmøntet sig i vedlagte tillæg til virksomhedskontrakten af 18. august 2000. Tillægget skal tage højde for udviklinger i CABs opgaver herunder omlægningen af beskæftigelsesindsatsen

Revisionsdirektoratet har gennemført en forvaltningsrevision af CAB og styringen gennem virksomhedskontrakten. Revisionsdirektoratets protokollat har været fremlagt særskilt for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget i mødet den 9. august 2000 sammen med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens redegørelse hertil og CABs årsberetning fra 1999.

CAB har i sammenhæng med omlægningen af beskæftigelsesindsatsen og den løbende ændring i målgruppen for aktiveringsindsatsen udarbejdet vedlagte situationsrapport. CAB beskriver her bl.a., hvorledes de ledige med særlige behov optager en stadig større plads i arbejdet. CAB beskriver herunder, hvordan nye forudsætninger for arbejdet har ændret de betingelser og muligheder, som arbejdet med de ledige foregår på grundlag af. Forvaltningen har anmodet CAB om at redegøre for disse udviklinger overfor Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget.

ØKONOMI

Ingen.

HØRING

Ingen.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

BILAG

  • Bilag 1: CABs situationsrapport om den arbejdsmarkedsrettede beskæftigelsesindsats af 18. august 2000
  • Bilag 2: Tillæg til virksomhedskontrakten mellem Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og CAB af 14. august 2000
  • Bilag 3: CABs årsberetning 1999

Grethe Munk

/

Torben Brøgger

 

 

 

 

Til top