Mødedato: 04.02.2004, kl. 15:30

Udvalgshøring af oplæg til Kommuneplanstrategi (Bilag)

Udvalgshøring af oplæg til Kommuneplanstrategi (Bilag)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 4. februar 2004

 

16. Udvalgshøring af oplæg til Kommuneplanstrategi (Bilag)

FAU 67/2004 J.nr. 67/2004

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

at det fremsendte oplæg til Kommuneplanstrategi tiltrædes af Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget som grundlag for den videre proces.

RESUME

Kommuneplanstrategien for kommuneplan 2005 indeholder en temaopdeling, kombineret med en livsformanalyse, som giver bedre forudsætninger for dialog med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen om forvaltningens brugere, herunder børneinstitutioner og de særligt udsatte grupper.

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller derfor, at det fremsendte oplæg til Kommuneplanstrategi tiltrædes af Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget som grundlag for den videre proces.

Det anbefales, at der i næste kommuneplanrevision om 4 år indføres et tema om "Særligt udsatte grupper i byen", hvor Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens særlige grupper kan behandles i relation til resten af byens beboere.

SAGSBESKRIVELSE

De tidligere kommuneplanprocesser har fokuseret på arealanvendelsen i kommunen. I kommuneplanstrategien for kommuneplan 2005 er der udover fokus på arealanvendelse en temaopdeling, kombineret med en livsformanalyse, som giver bedre forudsætninger for dialog med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen om forvaltningens brugere, herunder de særligt udsatte grupper. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har med kommuneplanstrategien fået forvaltningens synspunkter med i debatten.

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har deltaget i udarbejdelse af kommuneplan-strategien på følgende måde:

Medlem i Styregruppen, koordinationsgruppen, følgegruppe til Livsformsanalysen, 6. og 7. kontor i temaerne "Byens liv og boliger" og "Den mangfoldige by", og 10. kontor i "Børn og unge i byen".

Det anbefales, at der i næste kommuneplanrevision om 4 år indføres et tema om "Særligt udsatte grupper i byen", hvor Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens særlige grupper kan behandles i relation til resten af byens beboere.

Senere vil kommuneplanstrategien blive suppleret med rammer for lokalplanlægningen, hvor arealanvendelsen bliver fastlagt. Her vil Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen få indflydelse på udlæg af areal til institutioner m.v. herunder børneinstitutioner.

1.1 Bemærkninger til indholdet

Københavns Kommune har forpligtelser overfor de svageste grupper i samfundet. Da det skønnes, at der vil være en befolkningstilvækst på ca. 25.000 i kommunen frem til 2030, må kommunen påregne, at en del af denne tilvækst omfatter de svageste grupper i samfundet, herunder særligt udsatte grupper.

Kommunen kan derfor forvente øgede udgifter til social service til denne gruppe, bl.a. i form af investeringer i botilbud.

Den del af de særligt udsatte grupper, der er hjemløse, er en meget synlig del af gadebilledet. Kommunen bliver af tilflyttere bl.a. vurderet ud fra hvordan samfundets svageste grupper bliver behandlet og hvordan de klarer sig.

For at sikre, at det også fortsat vil være attraktivt at flytte til kommunen, er det derfor vigtigt at skabe gode rammer for alle borgere, herunder at skaffe boliger til særligt udsatte grupper.

Ved at fortsætte og udbygge indsatsen for at bygge boliger til særligt udsatte grupper vil kommunen leve op til de målsætninger, der beskrives i kommuneplanstrategien, herunder:

  • Nytænkning hvad angår boligtyper
  • Mangfoldighed og integration
  • Livskvalitet, plads og mulighed til alle.

MILJØVURDERING

Ingen

ØKONOMI

Ingen

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

HØRING

Ingen

BILAG

  • Udkast til Kommuneplanstrategi 2004.

 

Grethe Munk

/

Torben Brøgger

 

Til top