Mødedato: 22.05.2001, kl. 08:00

Drøftelse af bemyndigelse til teater-arrangement

Drøftelse af bemyndigelse til teater-arrangement

Det rådgivende Integrationsudvalg

Det rådgivende Integrationsudvalg

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 22. maj 2001

 

Sager til beslutning

4. Drøftelse af bemyndigelse til teater-arrangement

IU 13/2001INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller til Integrationsudvalget

at drøfte sagen med henblik på at afgøre, hvorvidt Økonomiforvaltningen skal bemyndiges til i samarbejde med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Københavns Kommunes Kursuscenter – og i samråd med udvalgets formand - at tilrettelægge en konference, debataften eller lignende med forumteater.

 

RESUME

Økonomiforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har sammen med formanden for Integrationsudvalget drøftet muligheden for, at udvalget kan stå som arrangør af en debataften med forumteater for 100-200 personer.

Det har efterfølgende vist sig, at Københavns Kommunes Kursuscenter for tiden netop arbejder på at arrangere en bred vifte af tilbud indenfor emnet mangfoldighed med henblik på i løbet af 2001 at udbyde kurser, studieture, temadage mv. til politikere og ansatte i Københavns Kommune.

En mulig kobling mellem de nævnte idéer kunne være at lade kursuscentret stå for tilrettelæggelsen af en konference i samarbejde med Integrationsudvalget, der så officielt kunne stå som "medarrangør", f.eks. ved at udvalget tilbyder at yde tilskud til arrangementet eller dækker udgiften til teaterforestillingen.

Alternativt kan Integrationsudvalget anmode kursuscentret om at stå for den praktiske tilrettelæggelse af en debataften som nævnt, hvor udvalget formelt er arrangør og så betaler den fulde udgift til arrangementet, hvilket indebærer, at udvalget frit kan invitere til arrangementet.

Økonomiforvaltningen foreslår, at Integrationsudvalget drøfter sagen med henblik på at afgøre, hvorvidt Økonomiforvaltningen skal bemyndiges til i samarbejde med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Københavns Kommunes Kursuscenter – og i samråd med udvalgets formand - at tilrettelægge en konference eller debataften eller lignende med forumteater.

SAGSBESKRIVELSE

Økonomiforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har sammen med formanden for Integrationsudvalget drøftet muligheden for, at udvalget kan stå som arrangør af en debataften med forumteater for 100-200 personer i form af samtlige medlemmer af Borgerrepræsentationen, Integrationsrådet og den brede kreds af ansatte i kommunen, som beskæftiger sig med mangfoldighed, herunder integration af etniske minoriteter.

Udvalget skulle i givet fald bemyndige Økonomiforvaltningen til – i samråd med formanden - at stå for den praktiske tilrettelæggelse. Tilmelding og udlevering af adgangskort til arrangementet kunne ske efter "først til mølle"-princippet, idet deltagerantallet både grundet den særlige teaterform og af hensyn til en efterfølgende debat bør være begrænset. Udgifterne ville kunne afholdes af udvalgets budget.

I notat af 9. maj 2001 med tilhørende bilag har Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen 11. kontor (arbejdsmarked) beskrevet MIRA-teatret og dets forestilling "Vi skal jo alle sammen være her", jf. bilag I.

Forestillingen sætter fokus på etnisk ligestilling og handler om, hvilke modsætninger der kan opstå, når etniske minoriteter skal ind på arbejdsmarkedet, og hvilke fordomme, der kan være barrierer for et samarbejde. Teaterformen er et forumteater, hvor skuespillerne viser scener om mødet mellem "dem" og "os" og inviterer publikum til at deltage aktivt i løsningen af de konflikter, der opstår. Målgruppen er offentlige og private arbejdspladser, organisationer mv. Det fremgår, at forestillingen koster 22.000,- kr. excl. moms. Som følge af teaterformens karakter spilles stykket maksimalt for 150 personer pr. forestilling. Teatrets efterårssæson starter den 5. september 2001.

Det har efterfølgende vist sig, at Københavns Kommunes Kursuscenter for tiden netop arbejder på at arrangere en bred vifte af tilbud indenfor emnet mangfoldighed med henblik på i løbet af 2001 at udbyde kurser, studieture, temadage mv. til politikere og ansatte i Københavns Kommune. Kursuscentret er en kontraktenhed under Økonomiforvaltningen og drives som indtægtsdækket virksomhed, hvilket indebærer, at der er brugerbetaling forbundet med hovedparten af centrets aktiviteter.

I notat af 14. maj 2001 har Københavns Kommunes Kursuscenter beskrevet sit arbejde med temaet mangfoldighed, herunder integration af etniske minoriteter, jf. bilag II. Kursuscentret har oplyst, at man til arbejdet med mangfoldighed i 2002 har fået bevilget ressourcer svarende til 1 årsværk.

Af notatet fremgår, at Kursuscentret har planer om en 2-dages konference med tilhørende forumteater. I oplægget foreslås 60 deltagere og en målgruppe bestående af medlemmer af Borgerrepræsentationen og de stående udvalg, særligt medlemmerne af Integrationsudvalget, medarbejdere i kommunen, som arbejder med personaleområdet og særligt ligestilling og integrationsmedarbejdere samt repræsentanter for de faglige organisationer.

En mulig kobling mellem de nævnte idéer kunne være at lade kursuscentret stå for tilrettelæggelsen af en konference i samarbejde med Integrationsudvalget, der så officielt kunne stå som "medarrangør", f.eks. ved at udvalget tilbyder at yde tilskud til arrangementet eller dækker udgiften til teaterforestillingen.

Alternativt kan Integrationsudvalget anmode kursuscentret om at stå for den praktiske tilrettelæggelse af en debataften som nævnt, hvor udvalget formelt er arrangør og så betaler den fulde udgift til arrangementet, hvilket indebærer, at udvalget frit kan invitere til arrangementet.

Økonomiforvaltningen foreslår, at Integrationsudvalget drøfter sagen med henblik på at afgøre, hvorvidt Økonomiforvaltningen skal bemyndiges til i samarbejde Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Københavns Kommunes Kursuscenter – og i samråd med udvalgets formand - at tilrettelægge en konference, debataften eller lignende med forumteater.

 

ØKONOMISKE KONSEKVENSER

Såfremt Integrationsudvalget vedtager at bemyndige Økonomiforvaltningen til at arbejde videre med idéen om en debataften eller konference, vil det – alt afhængig af arrangementets art og omfang – medføre udgifter, som foreslås dækket af udvalgets budget.

Gives der for eksempel tilskud til en konference i kursuscentrets regi, hvor udvalget tilbyder at yde tilskud til en forestilling med MIRA-teatret, vil udgiften andrage 22.000,- kr. ekskl. moms.

Omkostningerne ved et arrangement bestående af en debataften med forplejning af deltagerne og eventuel lokaleleje må forventes at andrage ca. 50.000,- kr., hvilket dog er skønsmæssigt fastsat og derfor må tages med et vist forbehold.

HØRING

Københavns Kommunes Kursuscenter, som har tilbudt at bistå med den praktiske tilrettelæggelse af arrangementet, er hørt over nærværende indstilling og har ikke haft bemærkninger hertil. Desuden har Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Økonomiforvaltningen været i løbende dialog om et sådant arrangement.

ANDRE KONSEKVENSER

-

BILAG

Bilag I: Notat af 9. maj 2001 fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen med diverse bilag

Bilag II: Notat af 14. maj 2001 fra Københavns Kommunes Kursuscenter

Erik Jacobsen

/

Flemming D. Hansen

 

Til top