Mødedato: 08.09.2000, kl. 00:00

Børnekulturel strategi til drøftelse

Børnekulturel strategi til drøftelse

for mødet «MDAT» kl

Det rådgivende Integrationsudvalg

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ekstraordinært møde fredag den 8. september 2000

Fraværende

 

 

 

 

Sager til beslutning

1. Børnekulturel strategi til drøftelse

IU 62/2000

INDSTILLING OG BESLUTNING

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter oplægget til en børnekulturel strategi for Kultur- og Fritidsområdet i Københavns Kommune

at Kultur- og Fritidsudvalget tiltræder, at oplægget sendes til høring hos relevante interessenter, herunder relevante udvalg

at Kultur- og Fritidsudvalget på baggrund af høringssvarene samt Kulturministeriets Kulturråd for børns handlingsplan på ny behandler oplægget i oktober 2000.

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 22. juni 2000

Indstillingen blev tiltrådt med den bemærkning, at Københavns Idrætsanlæg ligeledes skal høres.

Økonomiforvaltningens indstilling til Det Rådgivende Integrationsudvalg:

Økonomiforvaltningen indstiller, at Det Rådgivende Integrationsudvalg afgiver følgende høringssvar:

"Det Rådgivende Integrationsudvalg finder det positivt, at der lægges op til politisk drøftelse af en børnekulturel strategi for Kultur- og Fritidsområdet.

I et tidligere høringssvar af 31. august 2000 vedrørende indstilling om kultur- og fritidstilbud til flygtninge og indvandrere fremhævede Integrationsudvalget, at netop kultur- og fritidsområdet anses for helt centralt i relation til at skabe et ligeværdigt møde mellem flygtninge og indvandrere og det omgivende samfund, ligesom dette traditionelt er det felt, hvor frivilliges bidrag til integrationsprocessen hidtil har haft bedst mulighed for at udfolde sig.

Disse synspunkter gør sig tilsvarende gældende på det børnekulturelle område og Integrationsudvalget konstaterer således med tilfredshed, at oplægget sigter mod dels at angå alle københavnske børn, uanset sproglig, kulturel eller social baggrund, dels at fremme integrationen af børn af flygtninge og indvandrere i kultur- og foreningslivet.

Af oplægget fremgår, at man på folkeoplysningsområdet har konkrete planer om, hvordan integrationen kan fremmes over en bestemt årrække. I oplæggets forslag til handlingsplan er der imidlertid ikke indeholdt konkrete bud på, hvordan de overordnede mål om at fremme integrationen på det børnekulturelle område skal udmøntes.

Da Borgerrepræsentationen har vedtaget, at børns liv og fremtid er et af indsatsområderne for det tværgående integrationsarbejde i budgetåret 2001, skal Integrationsudvalget opfordre til, at de nævnte overordnede mål i oplægget indarbejdes i den endelige handlingsplan, således at det i forbindelse med de enkelte tiltag på det børnekulturelle område overvejes, hvorvidt disse kan virke integrationsfremmende.

Integrationsudvalget har ikke forholdt sig til oplæggets økonomiske aspekter."

 

 

Det rådgivende Integrationsudvalgs beslutning i mødet den 8. september 2000

Godkendt efter skriftlig votering.

 

RESUME

På børnekulturkonferencen i København den 6. november 1999 drøftede de ca. 110 deltagere i tre temagrupper visioner for det børnekulturelle arbejde i Københavns Kommune. Efter konferencen har de tre temagrupper dannet baggrund for en række netværk, der fra januar til marts 2000 har arbejdet på at konkretisere ideer og forslag til fremtidige børnekulturelle initiativer i København.

Blandt andet med udgangspunkt heri har forvaltningen udarbejdet et oplæg til en børnekulturel strategi for Kultur- og Fritidsområdet i Københavns Kommune.

Hensigten med oplægget er at lægge op til en politisk debat om mål på det børnekulturelle område og samtidig opstille en række konkrete forslag til anlæg og aktiviteter, som kan bidrage til opnåelsen af disse mål.

Det foreslås, at oplægget udsendes til høring hos relevante interessenter, hvorefter det på ny behandles i udvalget i oktober 2000.

 

Til top