Mødedato: 30.10.2019, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset, Dronningensgade 34

Åben spørgetid

Under dette punkt har tilhørerne mulighed for at komme med forslag og stille spørgsmål til lokaludvalget. Der er afsat op til en halv time til spørgetiden. Når der ikke er flere spørgsmål, begynder lokaludvalgets ordinære møde.

Beslutning

Værested for misbrugere

To borgere orienterede om den økonomiske situation for et værested på Christiania for grønlandske misbrugere, der med kommunens budget for 2020 bliver ramt af besparelser. De oplyste, at værestedet er åbent alle dage kl. 12-22. Brugerne har ejerskab til stedet, da de efter en brand selv har genopbygget det, og da de betaler et kontingent for at komme der. Distriktspsykiatrien kender stedet og kommer jævnligt forbi for at tale med klienter, de ellers ikke ved, hvor er. Der arrangeres ture og der er mulighed for at arbejde kreativt. Der er for få medarbejdere, og med besparelsen kan man frygte, at stedet overtages af pushere mv. De to borgere har kontakt til et grønlandsk medlem af Folketinget om situationen og de har kendskab til det sociale arbejde, som Det Grønlandske Hus udfører blandt grønlændere. Brugerne af værestedet synes dog, at Det Grønlandske Hus er for fint til dem. De har også kontakt til Kofoed Skole.

Frank Hedegaard svarede, at værestedet har betydning for Christianshavn, men at indsatsen er svundet ind. Han vil skrive et læserbrev for at starte en debat om besparelsen. Han foreslog, at man inddrager lokale frivillige borgere i driften af værestedet.

Elin Johansson svarede, at hun er rystet over kommunens beskæring af det sociale område. Hun foreslog, at værestedet samarbejder med Fedtekælderen, som har et partnerskab med Vor Frelsers Kirke. Eventuelt kan der være penge her til den fortsatte drift af værestedet.

 

Luftforurening

Lederen af Miljøpunkt Indre By & Christianshavn Marianne Spang Bech orienterede om et projekt om luftforurening, som fire studerende har udført for Miljøpunktet. De har haft fokus på, hvad der kan lade sig gøre i forhold til at nedbringe forureningen fra trafikken, herunder de ultrafine partikler. De har bl.a. talt med Movia og med synshaller, og de har set på, hvordan Movias udbud af buskørsel inddrager miljø som et parameter. Derudover har de talt med politiet om politiets kontrol af miljøzonen og kan konstatere, at der ingen kontrol er. De har også fundet frem til en løsning for taxachauffører, der holder i tomgang for at holde varmen. Projektet har bl.a. relevans for forholdene i Prinsessegade og i forhold til jordtransport til anlæg af Lynetteholm. Projektmaterialet omfatter data, interview og resultater. En af konklusionerne er, at mange filtre med EURO 5- og 6-norm ikke vedligeholdes og derfor ikke har effekt. Man kan selv tjekke med et håndklæde for udstødningen, om et filter er i orden. Miljøpunktet vil have fokus på hvilke krav mht. luftforurening, der stilles til jordtransport til anlæg af Lynetteholm. 

 

Temaaften om direkte genbrug og sortering af affald til genbrug

Lederen af Miljøpunkt Indre By & Christianshavn Marianne Spang Bech orienterede kort om Miljøpunktets temaaften den 6. november kl. 16.30-19.00 for beboere i Indre By og på Christianshavn om hvorfor og hvordan vi kan genbruge mere af vores affald.

 

Til top