Mødedato: 29.08.2018, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset, Dronningensgade 34

Åben spørgetid

Under dette punkt har tilhørerne mulighed for at komme med forslag og stille spørgsmål til lokaludvalget. Der er afsat op til en halv time til spørgetiden. Når der ikke er flere spørgsmål,
begynder lokaludvalgets ordinære møde.

Beslutning

Folkemøde om Erdkehlgraven

En borger orienterede om ideen om et lokalt folkemøde om Erdkehlgraven:

Udgangspunktet er "direkte demokrati". Hensigten er at få folk til at tale sammen og finde fælles interesser at bygge på og dermed finde løsninger sammen.

På folkemødet skal der være aktiviteter for deltagerne, fx ved at man med lokale ressourcer ser på fuglelivet eller laver mad sammen.

Som oplæg til folkemødet vil han få studerende fra RUC til at interviewe folk om, hvad de synes, vil være interessant. Han havde selv talt med beboere i de omkringliggende boligområder og ikke alle følte sig repræsenteret af de, der offentligt havde udtalt sig om forholdene i Erdkehlgraven.

Problemet med skibsvrag i Erdkehlgraven og de sanitære forhold skal under alle omstændigheder løses, slog han fast.

Han oplyste, at han er arkitekt og interesserer sig for "urbanism", dvs. for hvordan byer kan udvikle sig selvorganiseret. Han har en faglig interesse i forholdene i Erdkehlgraven.

Han ønskede lokaludvalgets moralske opbakning til ideen om et lokalt folkemøde om Erdkehlgraven og også gerne økonomisk og praktisk støtte. Han vil evt. sende lokaludvalget en ansøgning om økonomisk støtte.

 

Jette Arendrup svarede, at der er instanser, som bestemmer, hvad der skal ske i Erdkehlgraven. Det fremgår af lovgivningen. Kystdirektoratet skal reagere på forholdene. Hun oplever ikke en konflikt. Konflikten er i medierne. 

Jan Pirouz Poulsen svarede, at processen vedr. folkemødet er uklar og at arrangementet skal udspringe af en lyst hos folk på Christianshavn. Han var betænkelig ved ideen, men positiv over for dialog.

 

 

Flerfunktionel Affaldsløsning

En repræsentant for Platant orienterede:

Platant og Krilov er hyret af Københavns Kommune til at faciliteret projektet på Christianshavn. Baggrunden for projektet er, at det er en udfordring at finde plads i gårdene til affaldssortering, fordi gårdene er små. Den flerfunktionelle affaldsløsning, man arbejder med, er for private, ikke for erhverv.

Der har været en proces med Genbrugsgruppen under lokaludvalget, som har ført til forslaget om de to placeringer i Overgaden neden Vandet, der er beskrevet i dagsordenen for lokaludvalgets møde. Det har været vigtigt, at affaldsløsningerne tilbyder byrummet noget og at det er nemt at komme forbi dem. Løsningen ved B&W-porten giver mulighed for ophold, idet der er et bord med i løsningen, og ved løsningen ved Bådsmandsstræde vil der blive oprettet et genbrugsbibliotek. Den bliver placeret ved siden af en eksisterende flaskecontainer. Begge løsninger får et begrønnet tag. Der er tale om stedspecifikke løsninger. Når man vil af med affald, kaster man det i et hul.

Der er tale om et forsøg i et år. Hvis der vurderes at være behov for det, ændres forholdene ved de flerfunktionelle affaldsløsninger i løbet af forsøgsåret.

 

Mogens Holm svarede, at løsningen ved Bådsmandsstræde vil blive voldsomt dominerende og at det er et kryds med meget trafik. I området er der store gårde, hvorfor der ikke er behov for flerfunktionelle affaldsløsninger dér.

Poul Nielsen svarede, at det er klamt med mødested ved en affaldscontainer. Det hænger ikke sammen.

Bent Johansen svarede, at i gården i karreen ved Bådsmandsstræde er der meget plads.

Kirsten V. Andersen svarede, at de flerfunktionelle affaldsløsninger skal betjene beboerne i Wildersgade, hvor der hverken i gårdene eller i gaden er plads til affaldscontainere. Det er et vilkår, at de flerfunktionelle affaldsløsninger ikke må placeres på en parkeringsplads.

 

Lokaludvalgets mødeplan for 2019

En borger gjorde opmærksom på, at skolernes sommerferie starter så sent i 2019, at der godt kan holdes lokaludvalgsmøde onsdag den 26. juni 2019. I dagsordenen står der, at sidste mulighed er onsdag den 19. juni 2019.

 

Mandagsarrangementerne på Christianshavns Torv

En borger nævnte, at hun er opmærksom på henvendelsen til lokaludvalget om mandagsarrangementerne på Christianshavns Torv, der er refereret under dagsordenspunktet "Henvendelser til lokaludvalget". Torvenetværksgruppen vil evaluere forholdene ved mandagsarrangementerne med henblik på at beslutte, om der skal fortsætte i 2019.

 

Forholdene på Krøyers Plads

En repræsentant for E/F Krøyers Plads orienterede:
Området er udfordret af meget affald og stor menneskemængde som følge af etableringen af Broens Gadekøkken. Ejerforeningen ønsker området bibeholdt som et område, der er åbent for offentligheden, men at der skal tages hensyn til, at der er beboelse. Ejerforeningen ønsker at få politikerne i tale om en løsning på problemet inden næste sommer.

Jens Loft Rasmussen svarede, at området er offentligt tilgængeligt, men at ejerforeningen ingen hjælp får fra myndighederne. Lokaludvalget bør reagere.

 

Arrangement om indeklima

Lederen af Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Marianne Spang Bech, oplyste, at ved mandagsarrangementet den 10. september 2018 på Christianshavns Torv orienterer Miljøpunktet om indeklima. Arrangementet er med på Miljøpunktets opdaterede arrangementsliste, som man kan tilgå via Miljøpunktets nyhedsbrev. Hun opfordrede lokaludvalgets medlemmer til at tilmelde sig nyhedsbrevet.

Til top