Mødedato: 27.04.2016, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset, Dronningensgade 34

Lommepark på Johan Semps Gade

Se alle bilag
Christianshavns Lokaludvalg skal beslutte et forslag om at forvandle Johan Semps Gade fra at være et 100 meter langt og goldt, forblæst hundetoilet, til en oase og socialt møderum for alle beboere i området.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Christianshavns Lokaludvalg godkender Miljøgruppens projektforslag vedr. Johan Semps Gade, der fremgår af afsnittet "Problemstilling", med en bemærkning om, at der undervejs i processen bør være en borgerdialog om projektet med beboere og erhverv i kvarteret.
  2. at Christianshavns Lokaludvalg afsætter 2.000 kr. til Miljøgruppen til udvikling af projektet "Lommepark på Johan Semps Gade". Pengene tages af puljen til borgerdialogaktiviteter.

Problemstilling

Forslag fra Miljøgruppen:

"Med dette forslag vil vi forvandle Johan Semps Gade fra at være et 100 meter langt og goldt, forblæst hundetoilet, til en oase og socialt møderum for alle beboere i området.

Dette vil vi gøre ved:

  • At få Christians Kirke integreret i området, ved at lave en smuk indgang fra Johan Semps Gade ind til kirken og den dejlige kirkegårdshave. Indgangen forsynes med en ca. 3 meter smedejernslåge, trapper og kørestolsrampe, da kirkegårdshaven ligger ca . 1 meter højere i niveau end Johan Semps Gade.

  • At plante klynger af roser langs kirkemuren på samme vis som på den vestvendte del af muren
  • At blotlægge den gamle kirkemur ca. 10-12 meter på hver side af den nye indgang
  • At udlægge tilsvarende areal og 12 meter ud til Johan Semps Gade med græs
  • At opstille 4 til 6 bænke og en klatreskulptur i Rubiniatræ på arealet
  • At anvende den overskydende element-skalmur fra blotlæggelsen af den gamle kirkemur som vindbrydere/læhegn samt ramme om forskellige plante- og insektbiotoper ved at opstille sektioner af muren forskellige oplagte steder i lommeparken og på det store grusareal. Biotoper og plantemiljø skabes ud fra, hvordan murene vendes og drejes. En sydvendt mur er varm og tør og kan f.eks. tilplantes med Vin, Jasmin og Figentræer. Nordsiden er kold og fugtig. Her kan der f.eks. gro Clematis og Anemoner. En øst-vest mur giver læ og kan tilplantes med f.eks. Caprifolier, Troldnød m.fl. og alt efter temperaturer, vindforhold, luftfugtighed vil der opstå biotoper af forskellige mosser, lauer, insekter m.fl
  • At lave et plantebiologisk skybruds- og overfladevands absorberende vådområde beplantet med Tagrør, Bindepil mm., der slynger sig som en grøn/blå ”slange” langs granit-stien gennem det store grusareal og lommeparken, og som til sidst munder ud i en lille sø midt i lommeparken
  • I denne forbindelse at udskifte den yderste række solitærtræer med Rød-el og Hængepil

Finansiering:
Nordea har i øjeblikket en pulje til udvikling af bynatur og forøgelse af biodiversitet i urbane områder, og da de er nærmeste nabo, vil det være oplagt at søge penge her.
Københavns Kommune, Kirkeministeriet, Christianshavns Lokaludvalg, RealDania m.fl."

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget godkender projektet med en bemærkning om, at der undervejs i processen bør være en borgerdialog om det med beboere og erhverv i kvarteret.

Økonomi

Det foreslås, at Christianshavns Lokaludvalg afsætter 2.000 kr. til Miljøgruppen til udvikling af projektet "Lommepark på Johan Semps Gade". Pengene tages af puljen til borgerdialogaktiviteter..

Videre proces

Miljøgruppen arbejder videre med projektet og orienterer med jævne mellemrum lokaludvalget om, hvordan det går.

 

 

Beslutning

  1. Lokaludvalget godkendte Miljøgruppens projektforslag vedr. Johan Semps Gade, der fremgår af afsnittet "Problemstilling", med en bemærkning om, at der undervejs i processen bør være en borgerdialog om projektet med beboere og erhverv i kvarteret.
  2. Lokaludvalget afsatte 2.000 kr. til Miljøgruppen til udvikling af projektet "Lommepark på Johan Semps Gade". Pengene tages af puljen til borgerdialogaktiviteter.
Til top