Mødedato: 26.06.2013, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset Dronningensgade 34

Evaluering af Christianshavns Lokaludvalg

I forlængelse af beslutningen på lokaludvalgets møde den 29. maj 2013 skal Christianshavns Lokaludvalg tage stilling til et forslag fra evaluerings-arbejdsgruppen om processen for og omfanget af evalueringen.

Tidligere beslutninger

Christianshavns Lokaludvalg besluttede på udvalgets møde den 29. maj 2013 at nedsætte en arbejdsgruppe bestående af Erling Ekegren, Julius Lund og Erik Mortensen, der hurtigst muligt skulle komme med et oplæg til, hvordan den videre evaluering af lokaludvalgets virke skal gribes an.

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller til lokaludvalget

1. at Christianshavns Lokaludvalg har en borgerdialog inden 1. november 2013 om borgernes viden om/holdning til lokaludvalget

2. at Christianshavns Lokaludvalg tilbyder studerende fra Roskilde Universitet at gennemføre borgerdialogen, jf. løsningsafsnittet

3. at lokaludvalgets medlemmer selvstændigt bidrager til evalueringen gennem en vurdering, af de sager lokaludvalget har beskæftiget sig med inden for de sidste år, jf. løsningsafsnittet.

Problemstilling

Arbejdsgruppen foreslår, at evalueringen gennemføres i 2 faser:

1.      Borgerne og Lokaludvalget

2.      Medlemmernes erfaringer

  

Ad. 1.

LU etablerer samarbejde med videregående uddannelsesinstitution ex. RUC med henblik på at få gruppe(r) af studerende til at inddrage Christianshavns borgeres viden om/ holdning til lokaludvalget som empiri i opgave om lokaldemokrati i efteråret 2013.

Vi ser meget gerne at opgaven tager afsæt i en diskussion om New Public Management (Topstyring) versus lokaldemokrati     

 

Ad 2.

LUs medlemmer bedes med udgangspunkt i sekretariatets”uvidenskabelige” oversigt over høringsvar på sager gennem de sidste år (fra mødet i maj 2013) finde de emner, som det enkelte medlemmer har størst indsigt i.

På den baggrund giver LUs medlemmer enkeltvis en nuanceret beskrivelse af LUs medvirken og betydning for resultatet af den konkrete sag.

Medlemmerne opfordres endvidere til at udarbejde en kort beskrivelse hvordan LUs arbejdsprocesser har udviklet sig i denne valgperiode.      

Hvert medlem afgør selv antallet af konkrete sager og vi vil ud over listen fra mødet i maj tilføje følgende sager:

-          Krøyers plads

-          Grønlands Handels Plads

-          Stadsgravens vandkvalitet

-          Den blå rute

 

Medlemmernes input til evalueringen afleveres skriftligt til arbejdsgruppen senest på det ordinære møde den 28. august 2013.

Arbejdsgruppen sammenskriver og udarbejder en analyse af resultatet til LU

 

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget har en borgerdialog om lokaludvalgets virke med fokus på de punkter, som lokaludvalget vedtog på mødet den 29. maj 2013. Samtidigt vil lokaludvalget kunne afprøve muligheden for at involvere studerende fra de højere læreanstalter i planlægningen og gennemførelsen af borgerdialogen. De studerende skal ses som en ressource, der kan komme med et bud på, hvordan lokaludvalgets virke opfattes af borgerne.

Ved at involvere de studerende, vil lokaludvalget desuden få spredt kendskabet til lokaludvalget og dets virke.

Sekretariatet vil tilbyde opgaven til studerende fra Roskilde Universitet´via universitetets projektforum - se http//www.ruc.dk/samarbejde/samarbejde-med-studerende/projektsamarbejde/.

Der er ingen garanti for, at de studerende vil påtage sig opgaven. Men hvis de gør, vil borgerdialogen finde sted i efteråret 2013, hvor det passer ind i semesterforløbet i forhold til opgaveskrivning og eksamen. Hvis de studerende ikke påtager sig forløbet, vil arbejdsgruppen planlægge og gennemføre dialogen i oktober 2013 i samarbejde med sekretariatet.

Formanden foreslår desuden, at lokaludvalget gennemfører en intern evaluering, hvor medlemmerne afleverer deres selvstændige input som beskrevet af arbejdsgruppen i problemstillingen.

Økonomi

Udførelsen af opgaven ved bistand af studerende fra RUC er uden omkostninger. Det forudsættes, at der kun i minimalt omfang anvendes sekretariatsressourcer til løsning af opgaven. Såfremt opgaven viser sig meget ressourcekrævende, bør der afsættes midler til køb af ekstern bistand.

Videre proces

Lokaludvalget udbyder den del af evalueringen, der vedrører dialog med borgerne til de studerende på Roskilde Universitets Center. Hvis de studerende påtager sig opgaven, finder borgerdialogen sted i efteråret 2013. Hvis ingen studerende påtager sig opgaven, gennemføres borgerdialogen af arbejdsgruppen med bistand fra sekretariatet og finder sted i oktober 2013.
Lokaludvalget foretager sideløbende en intern evaluering med frist den 28. august 2013.

Beslutning

ad 1) Lokaludvalget besluttede, at der skal være en borgerdialog om borgernes viden/holdning til lokaludvalget.

ad 2) lokaludvalget besluttede, at tilbyde RUC-studerende at varetage projektet vedr. borgerdialog som en del af deres eksamensprojekt. Tidsperspektivet er, såfremt nogen melder sig til opgaven, at projektet starter i september og slutter i december. Såfremt der ikke er nogen studerende der melder sig, vil arbejdsgruppen overveje, hvilke andre muligheder der er. Lokaludvalget er orienteret om, at sekretariatet ikke kan indgå i en alternativ løsning, da sekretariatet ikke har ressourcer til at løfte opgaven. Arbejdsgruppen sender stikord vedr. opslag til projektportalen for RUC-studerende til sekretariatet, som oploader projektideen.

ad 3) Lokaludvalgets medlemmer sender bidrag vedr. sager de har været særligt interesseret i til arbejdsgruppen senest 28. august. Det blev bemærket, at arbejdsguppen burde sende en formular, som medlemmer kunne besvare udfra, så formål og succeskriterier ved evalueringen fremstår klart. 
Til top