Mødedato: 20.12.2017, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset, Dronningensgade 34

Organisationsændring i Kultur- og Fritidsforvaltningen

Se alle bilag
Christianshavns Lokaludvalg skal beslutte en henvendelse til Kultur- og Fritidsudvalget, kultur- og fritidsborgmesteren  og Kultur- og Fritidsforvaltningens direktion om organisationsændringen i Kultur-og Fritidsforvaltningen, der får virkning fra den 1. januar 2018.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Christianshavns Lokaludvalg godkender henvendelsen til Kultur- og Fritidsudvalget, kultur- og fritidsborgmesteren  og Kultur- og Fritidsforvaltningens direktion om organisationsændringen i Kultur-og Fritidsforvaltningen, der fremgår af løsningsafsnittet.

Problemstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningens direktion har besluttet en organisationsændring for forvaltningen, der får virkning fra den 1. januar 2018. Se bilaget.

Løsning

Lokaludvalgets forretningsudvalg har drøftet sagen og foreslår følgende henvendelse til Kultur- og Fritidsudvalget, kultur- og fritidsborgmesteren  og Kultur- og Fritidsforvaltningens direktion: 

"Christianshavns Lokaludvalg har via ”Tilsynet” ved ”Kultur og Idræt Christianshavn-Islands Brygge”, hvor lokaludvalget er repræsenteret, fået kendskab til den korrespondance, som er foregået om organisationsændringen og proceduren omkring ændringen.

Tilsynets brev i sagen er dateret 23. november 2017 og svar fra  adm. direktør Mette Touborg er modtaget af Tilsynet 13. december 2017 - vedlagt.

Som det fremgår af svaret og realiteterne, har forvaltningen nu valgt at gennemføre en anden model for sammenlægning end den først beskrevne. Så langt så godt.

Men det er med megen forundring, at Christianshavns Lokaludvalg følger denne sag. Hvordan kan det være, at man ønsker at haste en så omfattende ændring (for vores områdes vedkommende en ”Kultur S”-struktur) igennem lige omkring et kommunalvalg ?

Vi bemærker også, at ændringen har karakter af en ren administrativ beslutning, men vi mener, at sagen bør til høring i de respektive lokaludvalg, inden den besluttes, ligesom det nye Kultur- og Fritidsudvalg + borgmester bør inddrages.

Ændringen omfatter jo bl.a. et nyt chefled. Det kan vel i høj grad diskuteres, hvor hensigtsmæssigt det er at lade én chef styre så stort et område som Kultur S. Erfaringen viser jo så, at der alligevel bliver brug for souschefer hen ad vejen, så rationaliseringseffekten er så som så.

 Da lokaludvalgene skal høres i sager, der har relevans for dem, forventer Christianshavns Lokaludvalg derfor, at organisationsændringen bliver sendt til høring.

Vi citerer fra Kommissorium for Lokaludvalg:

"Borgerrepræsentationen, Økonomiudvalget og de stående udvalg skal inddrage lokaludvalgene, inden der træffes endelig politisk beslutning i sager, der er af særlig betydning for bydelen, f.eks. på områderne: fysisk planlægning, miljø, sundhed, trafik, idræt, skole, børn, unge, ældre og kultur.

Pligten til inddragelse indtræder, når en sag er af særlig betydning for bydelen. Pligten til inddragelse indtræder dog ikke, såfremt sagen alene er af generel interesse for en bredere kreds af borgere, f.eks. for alle borgere i kommunen."

Og:

"Lokaludvalgene skal inddrages tidligt i sager af særlig betydning for bydelen og sager, hvor inddragelsen vurderes, at kunne give den politiske beslutning et lokalt præg."

Med venlig hilsen

Poul Cohrt,
formand"

Økonomi

Intet.

Videre proces

Når lokaludvalget har godkendt henvendelsen, sender sekretariatet den til Kultur- og Fritidsudvalget, kultur- og fritidsborgmesteren  og Kultur- og Fritidsforvaltningens direktion. 

 

Beslutning

Asbjørn Kaasgaard deltog ikke i behandlingen af denne sag pga. inhabilitet.

 

Erling Ekegren stillede ændringsforslag om, at lokaludvalget ikke sender henvendelsen, der fremgår af løsningsafsnittet.  

Poul Nielsen stillede ændringsforslag om, at følgende sætning i 6. afsnit ikke tages med i henvendelsen. "Erfaringen viser jo så, at der alligevel bliver brug for souschefer hen ad vejen, så rationaliseringseffekten er så som så."

Lotte Barfod stillede ændringsforslag om, at følgende sætning i 9. afsnit ikke tages med i henvendelsen: ”Pligten til inddragelse indtræder dog ikke, såfremt sagen alene er af generel interesse for en bredere kreds af borgere, f.eks. for alle borgere i kommunen”.

 

Lokaludvalget stemte om, hvorvidt det skal sende henvendelsen til Kultur- og Fritidsudvalget, kultur- og fritidsborgmesteren og Kultur- og Fritidsforvaltningens direktion om organisationsændringen i Kultur-og Fritidsforvaltningen, der fremgår af løsningsafsnittet, med de ændringer, Poul Nielsen og Lotte Barfod foreslog.

10 lokaludvalgsmedlemmer stemte for at sende henvendelsen til Kultur- og Fritidsudvalget, kultur- og fritidsborgmesteren og Kultur- og Fritidsforvaltningens direktion om organisationsændringen i Kultur-og Fritidsforvaltningen, der fremgår af løsningsafsnittet, med de ændringer, Poul Nielsen og Lotte Barfod foreslog.
3 lokaludvalgsmedlemmer stemte for, at lokaludvalget ikke sender henvendelsen.
2 lokaludvalgsmedlemmer undlod at stemte.

Dermed havde lokaludvalget godkendt henvendelsen til Kultur- og Fritidsudvalget, kultur- og fritidsborgmesteren og Kultur- og Fritidsforvaltningens direktion om organisationsændringen i Kultur-og Fritidsforvaltningen, der fremgår af løsningsafsnittet, med de ændringer, Poul Nielsen og Lotte Barfod foreslog.

Til top