Mødedato: 29.10.2003, kl. 14:00

Tillæg 1 til lokalplan nr. 252 "Krausesvej"

Tillæg 1 til lokalplan nr. 252 "Krausesvej"

Bygge- og Teknikudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 29. oktober 2003

 

 

Sager til beslutning

 

22.      Tillæg 1 til lokalplan nr. 252 "Krausesvej"

 

BTU 489/2003  J.nr. 611:111.0001/03

 

 

INDSTILLING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,

at tillæg 1 til lokalplan nr. 252 "Krausesvej" vedtages endeligt

 

RESUME

I forbindelse med den offentlige høring vedrørende forslaget til lokalplantillæg er modtaget 5 henvendelser, heraf 4 fra offentlige myndigheder, henholdsvis Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Københavns Stiftsøvrighed, Hovedstadens Udviklingsråd (HUR) og Københavns Bymuseum.

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Københavns Stiftsøvrighed og Hovedstadens Udviklingsråd (HUR) har ikke bemærkninger til forslaget, medens Københavns Bymuseum meddeler, at en arkivalsk kontrol af det berørte område ikke har afsløret kendte arkæologiske forekomster, men der tages forbehold herfor.

Forvaltningen bemærker hertil, at såvel i lokalplanforslagets kommentardel som i afsnittet "Forhold til øvrig planlægning og lovgivning" er indføjet fornøden henvisning til Museumslovens § 27.

Endelig er modtaget en henvendelse fra Østerbro Lokalråd, Trafikudvalget, der udtrykker tilfredshed med forslaget og opfordrer til, at karreens beboere får indflydelse på udsmykning og beplantning af institutionens væg mod gårdrummet. Endvidere gøres opmærksom på, at Agenda 21 Østerbro gerne vil sættes ind i projektet og følge dette.

Forvaltningen bemærker hertil, at Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og det projekterende arkitektfirma har tilkendegivet at være indstillet på, at det videre forløb sker i videst muligt samarbejde med de omboende og andre særligt interesserede.

 


SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Borgerrepræsentationen tiltrådte den 11. juni 2003 (BR 283/03) Bygge- og Teknikudvalgets indstilling af 14. maj 2003 om offentliggørelse af forslag til tillæg 1 til lokalplan nr. 252 "Krausesvej". Offentliggørelsesmaterialet omfattende indstilling med bilag, orienteringsfolder og forslaget til lokalplantillæg er lagt til gennemsyn i borgmester Søren Pinds forkontor, Rådhuset, 1. sal, værelse 36, som bilag A.

 

Offentliggørelse

Forslaget til tillæg har været i offentlig høring i perioden fra den 9. juli 2003 til den 1. oktober 2003. Der er udsendt 409 foldere til ejere, lejere og brugere og 42 foldere til interessegrupper, foreninger og lignende. Forslaget blev annonceret den 9. juli 2003 i Østerbro Avis.

 

Der har i høringsperioden været opstillet en plancheudstilling om planforslagets indhold. Udstillingen var fra den 9. juli 2003 til den 3. august 2003 placeret i Øbro Bibliotek, Jagtvej 227, og derefter i Østerbrohuset, Århusgade 103, indtil den 1. oktober 2003.

 

Tirsdag den 26. august 2003 kl. 19.00 til 21.00 afholdtes i Østerbrohuset et borgermøde om forslaget til lokalplantillæg. De 9 fremmødte borgere blev her orienteret af medarbejdere fra Plan & Arkitektur og fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen samt den projekterende arkitekt om tillæggets indhold og om det foreliggende skitseprojekt, ligesom borgerne havde lejlighed til at stille spørgsmål til forslaget. Der vedlægges som bilag 1 et referat fra borgermødet samt som bilag 2 resultatet af de evalueringsskemaer, som blev omdelt på mødet. Som det fremgår af referatet blev især følgende emner diskuteret:

·        Bygningshøjden og eventuel skyggevirkning fra træer i liggegården

·        Åbning af facaden mod naboer og/eller begrønning af denne

·        Eventuel lukning af Skanderborggade og tilvejebringelse af yderligere parkeringspladser

·        Kommende bebyggelse på nabogrunden

·        Forventet varighed af byggeriet

 

Herudover har der i offentliggørelsesperioden været mulighed for via internettet at søge oplysninger om forslaget til lokalplantillæg på en særlig hjemmeside. Hjemmesiden indeholdt en debatside, hvor der var mulighed for at fremføre synspunkter vedrørende forslaget. Der har ikke været indlæg på debatsiden. Endvidere indeholdt hjemmesiden mulighed for direkte at fremsende indsigelser via e-mail. Der er modtaget 2 e-mailhenvendelser i forbindelse med offentliggørelsesperioden.

 

I høringsperioden er modtaget i alt 5 henvendelser, som er vedlagt til gennemsyn i borgmester Søren Pinds forkontor (bilag B). Sammendrag af de respektive henvendelsers indhold og forvaltningens bemærkninger hertil fremgår af nedenstående.

 

Henvendelser fra offentlige myndigheder

1)     Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen

meddeler i skrivelse af 16. september 2003 ikke at have bemærkninger til forslaget og tager dette til efterretning.

 

2)     Københavns Stiftsøvrighed

meddeler i skrivelse af 11. september 2003 ikke at have bemærkninger til forslaget.

 

3)     Hovedstadens Udviklingsråd (HUR)

fremsender med e-mail af 6. oktober 2003 skrivelse af 29. september 2003, hvori meddeles, at HUR ikke har bemærkninger til forslaget.

 

4)     Københavns Bymuseum

oplyser i skrivelse af 9. september 2003, at en arkivalsk kontrol af det berørte område ikke har afsløret kendte arkæologiske forekomster, hvilket dog ikke udelukker, at der ved byggearbejdet kan dukke væsentlig arkæologiske forekomster op. Museet tager derfor forbehold herfor med henvisning til Museumslovens § 27.

 

Bemærkninger:

Der er i lokalplanforslagets kommentardel og i afsnittet "Forhold til øvrig planlægning og lovgivning" indføjet fornøden henvisning til Museumslovens § 27.

 

Henvendelser fra ejere, lejere, brugere mv.

5)     Østerbro Lokalråd, Trafikudvalget

fremsender med e-mail af 30. september 2003 skrivelse af 29. september 2003, hvori udtrykkes tilfredshed med forslaget og opfordres til, at karreens beboere får indflydelse på udsmykning og beplantning af institutionens væg mod gårdrummet. Endvidere gøres – da der er tale om et miljørigtigt byggeri – opmærksom på, at Agenda 21 Østerbro, der er et udvalg under Østerbro Lokalråd, gerne vil sættes ind i projektet og følge dette.

 

Bemærkninger:

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og det projekterende arkitektfirma har over for Bygge- og Teknikforvaltningen tilkendegivet at være indstillet på, at det videre forløb sker i videst muligt samarbejde med de omboende og andre særligt interesserede.

 

Økonomi

-

 

Miljøvurdering

Indstillingen vurderes ikke at have miljømæssige konsekvenser af betydning.

 

Høring

-

 

 

BILAG VEDLAGT

1.      Referat fra borgermødet

2.      Evaluering af borgermødet

3.      Oversigt over modtagne henvendelser

 

BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36

A.     Offentliggørelsesmaterialet omfattende indstilling med bilag, orienteringsfolder og forslaget til lokalplantillæg

B.     Kopi af de i bilag 3 nævnte henvendelser

 

 

 

 

Jens Ole Nielsen


 


Til top