Mødedato: 28.11.2001, kl. 14:00

Endelig vedtagelse af fælles gårdanlæg i karreen Fensmarkgade, Refsnæsgade, Arresøgade og Nøddebogade

Endelig vedtagelse af fælles gårdanlæg i karreen Fensmarkgade, Refsnæsgade, Arresøgade og Nøddebogade

Bygge- og Teknikudvalget

Bygge- og Teknikudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 28. november 2001

 

Sager til beslutning

5. Endelig vedtagelse af fælles gårdanlæg i karreen Fensmarkgade, Refsnæsgade, Arresøgade og Nøddebogade

BTU 508/2001 J.nr. 451:199.0001/01

 

INDSTILLING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

at det i udvalgets møde den 12. september 2001 vedtagne forslag til byfornyelsesbeslutning og gennemførelsesprojekt i karreen begrænset af Fensmarkgade 18-26, Refsnæsgade 36-44, Arresøgade 5-9 og Nøddebogade 9-17 - efter fremlæggelse for offentligheden i henhold til byfornyelseslovens bestemmelser - nu vedtages endeligt

RESUME

Formålet med forslaget er at forbedre karreens friarealer ved etablering af et fælles gårdanlæg, som ejerne efterfølgende skal drive og vedligeholde.

Forslaget omfatter 4 beboelsesejendomme med 347 beboere fordelt på 178 boliger.

Forslaget har været ude i høring, og der er modtaget ét ændringsforslag.

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Bygge- og Teknikudvalget vedtog i mødet den 12. september 2001 (Sag nr. 383/2001) at offentliggøre forslaget til byfornyelsesbeslutning og gennemførelsesprojekt. Indsigelsesfristen blev fastsat til 8 uger.

Økonomi

Udgifterne til anlæggets etablering skønnes at udgøre 2.900.000 kr., der betales af stat og kommune med hver 50 %.

Høring

Offentlighed

Forslaget har været offentliggjort i perioden 19. september – 14. november 2001 og er udsendt og omdelt til de berørte grundejere og lejere samt bydelsrådet. Forslaget har endvidere været fremlagt i Københavner Information og på Biblioteket, Guldbergsgade 97.

Indsigelser

I offentlighedsperioden er der modtaget det i kopi vedlagte ændringsforslag.

Brev af 26. oktober 2001 fra Morten Zinglersen, Fensmarkgade 23, 3. th. (beboer i Andelsboligforeningen Blomstergården).

Morten Zinglersen oplyser, at han desværre ikke har haft mulighed for at deltage i de afholdte møder om forslaget, men at han ønsker at benytte sig af retten til at kommentere forslaget.

Han foreslår, at boldburet enten udformes superelliptisk eller ovalt, da disse former gør buret mere anvendeligt, samt at der opsættes 2 mål i buret.

Det foreslås, at skuret til Christianiacykler og barnevogne udvides, så der også bliver plads til almindelige cykler. Alternativt – eller som supplement – foreslås det, at de eksisterende murede skure i gården istandsættes og ombygges til cykelparkering.

Storaffaldet ønskes placeret i et aflåst, overdækket beboerbetjent område, som for eksempel kunne være nævnte murede skure.

Herudover spørges der om, hvorvidt det er overvejet at udforme stierne langs gårdfacaderne med børnevenlige hastighedsdæmpende "bump", om der er uhindret adgang for brandvæsenets stigekøretøjer, om de kommende tørrestativer kan udformes pænere end de eksisterende samt om, hvorvidt der kan indgå lydmæssige overvejelser ved forslagets udformning, for eksempel ved at udvide beplantningen med slyng- og klatreplanter.

Bemærkning

Forslaget er udarbejdet i nært samarbejde med ejer- og beboerrepræsentanterne, der har været enige om forslaget.

Boldburet er udformet som det tilsvarende i nabogården. Det er aftalt, at buret forsynes med mål, hvis der – efter afholdelse af licitationen – er plads inden for det økonomiske rammebeløb.

Det har været et ønske fra repræsentanterne, at gården friholdes for cykelparkering, som det er tilfældet i dag, og at cykler fortsat parkeres i de eksisterende cykelkældre. Det er aftalt, at adgangene til cykelkældrene forbedres i forbindelse med gårdomlægningen.

Der har ikke været ønsker om at bevare de murede skure, hvis vedligeholdelsesstand er dårlig. Det i forslaget viste storaffaldsrum er overdækket.

Da der ikke i dag er kørende trafik i gården, og da det heller ikke er tilfældet fremover, har hastighedsdæmpende foranstaltninger langs gårdfacaderne ikke indgået i overvejelserne.

Brandvæsenet skal ikke ind i gården med stigekøretøjer, idet al brandredning vil foregå fra gadesiden.

Det er aftalt, at de nuværende tørrestativer erstattes af paraplytørrestativer.

Der sker en væsentlig forøgelse af beplantningen bl.a. med slyng- og klatreplanter, hvilket vil medvirke til at nedsætte lydniveauet i gården.

-o0o-

Bygge- og Teknikforvaltningen finder ikke, at de fremførte ændringsforslag giver anledning til at ændre forslaget.

BILAG VEDLAGT

Forslaget til byfornyelsesbeslutning og gennemførelsesprojekt.

Udsendt med dagsordenen til Bygge- og Teknikudvalgets møde den 12. september 2001.

Endvidere vedlagt

Brev af 13. november 2001 fra Bydelsrådet i Indre Nørrebro Bydel.

BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36

Bilag: Brev af 26. oktober 2001 fra Morten Zinglersen.

 

/Ole Sperling

 

Til top