Mødedato: 25.02.2004, kl. 14:00

Spørgsmål om navngivning af privat vej ved Øresundsvej

Spørgsmål om navngivning af privat vej ved Øresundsvej

Bygge- og Teknikudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 25. februar 2004

 

 

Sager til beslutning

 

11.      Spørgsmål om navngivning af privat vej ved Øresundsvej

 

BTU 111/2004  J.nr. 21141.0009/03

 

 

INDSTILLING

Vejnavnenævnet indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender

at      adgangsvejen til bebyggelsen ved Øresundsvej på matriklerne 4335,1513 og 3831 SØ ikke navngives

 

 

RESUME

På baggrund af Bygge- og Teknikudvalgets drøftelse om navngivning af en privat adgangsvej til bebyggelse ved Øresundsvej/Strandlodsvej har Vejnavnenævnet foretaget en ny vurdering af sagen, og indstiller at vejen ikke navngives.

 


SAGSBESKRIVELSE

Bygge- og Teknikudvalget behandlede i mødet den 26. november 2003 en indstilling fra Vejnavnenævnet om, at den private adgangsvej t il den nye boligbebyggelse på matriklerne 4335,1513 og 3831 SØ navngives Øresunds Sidevej, således at bebyggelsens adresser samlet tildeles til dette vejnavn.

 

Bygge- og Teknikudvalget tilbagesendte sagen til Vejnavnenævnet, idet udvalget ønskede, at nævnet genovervejede forslaget. Bygge- og Teknikudvalget lagde bl.a. vægt på, at adgangsvejene til de omkringliggende nye bebyggelser ikke er blevet særskilt navngivet, og udvalget bad om Vejnavnenævnets principielle holdning til dette.

 

Vejnavnenævnet har drøftet sagen og vurderet grundlaget for den oprindelige indstilling. Spørgsmålet om særskilt navngivning af adgangsvejen blev oprindelig rejst af Boplan A/S, der har stået for byggeriet af de nye andelsboliger. Vejnavnenævnet var af den opfattelse, at såfremt bygherren og den fremtidige andelboligforening var enige om et kommende vejnavn, så er der intet formelt til hinder for en navngivning af adgangsvejen. Hertil kommer, at det af BBR-lovens §3d, stk. 2 fremgår, at "For private veje, interne veje, torve, pladser og lign. kan kommunalbestyrelsen efter samråd med den enkelte grundejer fastsætte vejnavne og husnumre."

 

Vejnavnenævnet har hidtil været tilbageholdene med at navngive interne private vejarealer, idet der kan være en fare for, at der kan komme et krav fra mange boligforeninger, virksomheder etc. om vejnavngivning af små og ubetydelige veje. I det konkrete ønske valgte Vejnavnenævnet at tilgodese foreningens ønske, bl.a. fordi antallet af ledige husnumre på Øresundsvej til bebyggelsen er begrænset. Det er således kun husnumrene 142 og 144, der er ledige i husrækken på Øresundsvej. Vejnavnenævnet ønskede således at undgå en større litranummerering i den nye bebyggelse.

 

Som nævnt er Vejnavnenævnet generelt tilbageholdene med at navngive interne arealer. I 1994 valgte Københavns Kommune – efter konkret ansøgning – at navngive de interne veje i De Gamles By, idet Vejnavnenævnet vurderede, at der var væsentlige problemer med at finde rundt indenfor området, når der ikke var særskilte adresser.

 

I den aktuelle sag om adgangsvejen ved Øresundsvej foreligger der ikke sådanne væsentlige orienteringsmæssige problemer, og på baggrund af de af Bygge- og Teknikudvalget udtrykte betænkeligheder, ser Vejnavnenævnet intet til hinder for, at den stramme praksis omkring navngivning af interne private veje fastholdes. Der er i den aktuelle sag ingen tvingende omstændigheder der retfærdiggør, at denne praksis afviges, og Vejnavnenævnet indstiller på denne baggrund, at Boplan A/S får afslag på ansøgningen om at navngive vejen særskilt, og at bebyggelsen nummereres til nærmeste adgangsvej.

 

Miljøvurdering

Forslagene har ingen miljømæssige konsekvenser.

 

 

 

Søren Pind


 


Til top