Mødedato: 24.10.2001, kl. 14:00

Idrætspolitisk Redegørelse 2001 - Høringssvar

Idrætspolitisk Redegørelse 2001 - Høringssvar

Bygge- og Teknikudvalget

Bygge- og Teknikudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 24. oktober 2001

 

Sager til beslutning

11. Idrætspolitisk Redegørelse 2001 - Høringssvar

BTU 434/2001 J.nr. 1623.0001/01

 

INDSTILLING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender høringssvar vedrørende Idrætspolitisk Redegørelse 2001.

RESUME

Kultur- og Fritidsforvaltningen har ved brev af 31. august 2001 (stilet til bl.a. samtlige kommunens udvalg) sendt den udarbejdede Idrætspolitiske Redegørelse 2001 i høring.

Baggrunden herfor er en politisk beslutning af Kultur og Fritidsudvalget om høringen forud for den egentlige behandling af redegørelsen i Kultur- og Fritidsudvalget.

Bygge- og Teknikforvaltningen foreslår, at der indgås et forpligtende samarbejde om at udvikle uformelle aktiviteter på arealer hørende under Bygge- og Teknikforvaltningen. Det kan dog ikke anbefales at etablere egentlige idrætsanlæg på parkarealer.

SAGSBESKRIVELSE

Udkast til besvarelse

"Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuset
1599 København V

På baggrund af brev dateret 31. august 2001 fra Kultur- og Fritidsforvaltningen, følger herunder Bygge- og Teknikudvalgets høringssvar på Idrætspolitisk Redegørelse 2001.

Status

Bygge- og Teknikudvalget finder redegørelsen relevant, idet den omfatter væsentlig erfaringsviden siden redegørelsen fra 1998. Erfaringer, der bl.a. danner grundlag for udviklingen af nye faciliteter og ny brug af de Københavnske byrum.

Undersøgelser om voksne, unge og børns idrætsvaner i Københavns Kommune er et godt grundlag for at målrette og udvikle den kommende indsats. Der peges på ligheder og forskelle i brugernes adfærdsmønster og behov for idræt og motion i fritiden. Set i lyset af at byens rekreative arealer de sidste 20 år i stigende omfang bliver benyttet til fysisk udfoldelse, har dette relevans for Bygge- og Teknikforvaltningens disponeringer af disse arealer og for udvikling af byens "FRImærker", som er små arealer med rekreativt potentiale.

Fremtiden (2001 - 03)

Bygge- og Teknikudvalget mener det er positivt, at der sker en udvikling af egentlige idrætsanlæg foretaget på friarealer hørende under KI´s resort (s. 27) samt en udvikling af anlæg til uformelle aktiviteter. Som nævnt (s. 30) gælder det f.eks. mulighederne for at indtænke vandre-, løbe- og cykleruter, petanquebaner, legepladser, mindre asfalt- og græsarealer samt muligheden for vandaktiviteter.

Blandt redegørelsens konkrete anbefalinger vil Bygge- og Teknikudvalget fremhæve det positive i, at der udvikles et projekt ved Nørrebrohallen. Her er det væsentligt, at der i projektet tages højde for eksisterende politisk vedtagne planer som f.eks. de grønne cykelruter (Nørrebroruten), samt at der tages højde for arbejdet i Kvarterløft Nørrebro Parkkvarter.

Andre emner, der kræver hensyntagen, er parkeringsbehovet for såvel biler som cykler, som skal være tilstrækkeligt dækket.

Det skal understreges, at Bygge- og Teknikudvalget finder det relevant at udvikle uformelle aktiviteter på arealer, der hører under Bygge- og Teknikforvaltningen, og indgår gerne i et samarbejde om at udvikle disse områder.

Bygge- og Teknikudvalget er dog ikke indstillet på at etablere egentlige idrætsanlæg på parkarealer. Det skyldes bl.a., at disse arealer er tiltænkt udendørs ophold, hvor der er mulighed for at opleve frodighed, årstidsvariation, ro og intimitet såvel som aktivitet og uformel leg.

Dette underbygges endvidere af, at de fleste københavnske parker er fredet. Fredninger skal generelt sikre og beskytte parkens hovedform samt plante- og dyreliv og borgernes rekreation. Fredningerne sikrer også, at der ikke opføres bygninger til andet end driftsformål.

Med venlig hilsen

Søren Pind

/Jens Jacobsen"

 

BILAG VEDLAGT

Bilag 1: "Idrætspolitisk Redegørelse 2001, Københavns Idrætsliv i fokus ved starten af det ny årtusindskifte"

Ole Bach

 

Til top