Mødedato: 04.06.2003, kl. 14:00

Endelig vedtagelse af fælles gårdanlæg i karreen Ved Amagerport, Amager Boulevard, Amagerfælledvej og Ved Linden

Endelig vedtagelse af fælles gårdanlæg i karreen Ved Amagerport, Amager Boulevard, Amagerfælledvej og Ved Linden

Bygge- og Teknikudvalget

Bygge- og Teknikudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 4. juni 2003

 

Sager til beslutning

3. Endelig vedtagelse af fælles gårdanlæg i karreen Ved Amagerport, Amager Boulevard, Amagerfælledvej og Ved Linden

BTU 259/2003 J.nr. 451:106.0001/03

 

INDSTILLING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

at det i udvalgets møde den 5. februar 2003 vedtagne forslag til byfornyelsesbeslutning og gennemførelsesprojekt i karreen, begrænset af Ved Amagerport 12-22, Amager Boulevard 123, Amagerfælledvej 11-19 og Ved Linden 4 - efter fremlæggelse for offentligheden i henhold til byfornyelseslovens bestemmelser - nu vedtages endeligt

 

RESUME

Formålet med forslaget er at forbedre karreens friarealer ved etablering af et fælles gårdanlæg, som ejerne efterfølgende skal drive og vedligeholde.

Forslaget omfatter 4 beboelsesejendomme med 268 beboere fordelt på 146 boliger samt 3 butikslejemål mv.

Forslaget har været ude i høring, og der er modtaget 5 positive bemærkninger, ændringsforslag og indsigelser til forslaget.

 

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Bygge- og Teknikudvalget vedtog i mødet den 5. februar 2003 (Sag nr. 55/2003) at offentliggøre forslaget til byfornyelsesbeslutning og gennemførelsesprojekt. Indsigelsesfristen blev fastsat til 8 uger.

Økonomi

Udgifterne til anlæggets etablering skønnes at udgøre 2.000.000 kr., der betales af stat og kommune med hver 50 %.

Miljøvurdering

Der henvises til det anførte i det forslag, som Bygge- og Teknikudvalget på mødet den 5. februar 2003 vedtog at offentliggøre.

Høring

Offentlighed

Forslaget har været offentliggjort i perioden 11. februar – 15. april 2003 og er udsendt og omdelt til de berørte grundejere og lejere. Forslaget har endvidere været fremlagt i Københavner Information og på Sundby Bibliotek, Jemtelandsgade 3.

 

Indsigelser

I offentlighedsperioden er der modtaget de i kopi vedlagte 5 positive bemærkninger, ændringsforslag og indsigelser.

A) Brev af 31. marts 2003 fra Ejerforeningen Åbo, Amagerfælledvej 15-17

Ejerforeningen tilkendegiver dens tilfredshed med det offentliggjorte forslag, som vil medføre en stor forbedring af de udendørs arealer.

Foreningen mener, at forslaget på udmærket vis tilfredsstiller de modsatrettede krav og ønsker, som beboerne har fremsat i forhandlingsforløbet.

B) Brev af 4. april 2003 fra Andelsforeningen Ved Amagerport 14-20

Andelsboligforeningen takker for den gode information, kommunikation og imødekommenhed omkring projektet, som de glæder sig til at komme videre med.

Foreningen oplyser, at den i flere år har overvejet at etablere elevator til alle lejligheder fra 1. sal og opefter, hvilket kun kan ske fra gårdsiden.

Det er derfor væsentligt, at etablering af fællesgårdanlægget ikke er til hinder for, at foreningen på et senere tidspunkt kan etablere elevatortårne på gårdfacaden - 150 cm ind i gården - kombineret med en altanudbygning til hver lejlighed.

Andelsboligforeningen bidrager med det største areal til fællesgården, hvorfor de ønsker sikkerhed for, at de nævnte byggeovervejelser kan gennemføres, uden at forvaltningen eller gårdlavet senere kan modsætte sig dette, idet de i modsat fald må gøre indsigelse mod forslaget.

Bemærkning

Forvaltningen vil på sædvanlig måde vurdere en eventuel fremtidig ansøgning om tilladelse til etablering af de nævnte faciliteter, men kan ikke - på det foreliggende grundlag - give det ønskede tilsagn.

C) Brev af 24. marts 2003 fra Peter Thusgaard, Ved Amagerport 18

Peter Thusgaard ønsker, at der etableres et mobilsugsanlæg i forbindelse med gennemførelsen af det fælles gårdanlæg.

Hvis dette ikke sker, og dagrenovationscontainerne som forudsat i forslaget i stedet opstilles i gården, foreslår han, at porten Ved Amagerport 12-14 benyttes til udtagning af containerne.

Som argumentation anføres, at transport af affald via gennemgangen Ved Amagerport 18-20 vil medføre gener for biltrafikken i gaden, der ikke kan passere en holdende renovationsvogn.

Han mener endvidere, at det vil være mere logisk at benytte en port frem for en gennemgang, også selv om det betyder, at afstanden fra standpladsen til renovationsvognen bliver større.

Peter Thusgaard foreslår herudover, at der i forbindelse med opbrydning af belægning i gården etableres rør/kabelbakke til senere brug for montering af ledningsnet til bredbånd mv.

Bemærkning

Som det fremgår af forslaget, har flere ejere tilkendegivet, at de overvejer at undersøge muligheden for at indgå aftale med Renovationsteknik om etablering af mobilsug. Hvis ejernes undersøgelser resulterer i, at en sådan aftale indgås, vil den afsatte plads til dagrenovation kunne indskrænkes.

Forvaltningen har i samarbejde med ejer- og beboerrepræsentanter aftalt, at fællesgennemgangen Ved Amagerport 18-20 skal benyttes til udtagning af dagrenovation af hensyn til den kortere afstand mellem standpladsen og renovationsvognen.

Hvis ejerne er indstillet på at afholde udgifterne til de foreslåede ledningsnet, vil der formentlig ikke være problemer med at udføre dette arbejde i forbindelse med etablering af fællesgården.

D) Brev af 6. april 2003 fra Hanne Bremholm, Ved Amagerport 18, st. tv.

Hanne Bremholm foreslår, at udtag af dagrenovation sker via porten Ved Amagerport 12-14 i stedet for via gennemgangen Ved Amagerport 18-20, der vil medføre en umenneskelig støj 2-3 gange ugentligt tidligt om morgenen, hvilket især vil belaste 2 andelshavere.

Hun foreslår også, at dagrenovationen placeres midt i gården og gerne på langs af gården, så det ikke er stuelejligheder, der belemres med en skurklump lige uden for vinduerne, hvilket samtidig vil medføre, at "alternative" lagre af affald kan undgås.

De nævnte problemer vil også kunne afhjælpes med mobilsug, hvorfor hun spørger, om etableringen af fællesgårdanlægget kan udskydes 1 år, indtil der er sket en afklaring af, om alle ejere er indstillet på at indgå en aftale med Renovationsteknik om etablering af mobilsug.

Hanne Bremholm anmoder endelig om, at andelsboligforeningens håndværkerrum ikke benyttes som skur til håndværkerne i forbindelse med gårdanlæggets etablering, idet hun bor lige over rummet, der ikke er isoleret.

Bemærkning

Det er ikke forvaltningens erfaring fra de mange fællesadgange mellem vej og gård, der er etableret gennem årene, at disse medfører urimelig støj for beboere, der bor opad disse adgange.

Placeringen af standpladsen for dagrenovation er sket på baggrund af sol- og skyggeforhold i gården og i overensstemmelse med ønskerne fra ejer- og beboerrepræsentanterne.

Der opstilles en skurvogn til entreprenøren på gaden i forbindelse med udførelsen af gårdanlægget, hvorfor foreningens håndværkerrum ikke påregnes benyttet.

På det forventede tidspunkt for påbegyndelse af etableringen af fællesgårdanlægget vil ejerne sammenlagt have haft over 1 år til at afklare deres holdning til mobilsug, hvilket efter forvaltningens opfattelse er tilstrækkelig tid.

E) E-mail af 9. april 2003 fra Pernille og Esben Roslev, Amagerfælledvej 17, 5. tv.

Pernille og Esben Roslev er meget tilfredse med etableringen af fællesgården og glade for den orientering, de har modtaget.

De foreslår, at der etableres en stor legetøjskasse med låg ved legepladsen til opbevaring af legetøj. Dette vil forskønne gården og hjælpe børnefamilierne med at holde styr på legetøjet.

Det vil endvidere være en god idé, at alle trappenedgange og lyskasser i gården afskærmes, således som det er sket i en gård ved Christmas Møllers Plads.

Herudover forslås det, at der allerede nu tænkes på et sted til de store børn, for eksempel ved etablering af en basketballkurv eller en mur til at spille bold opad i gårdens skyggeende, så man undgår fremtidige skænderier mellem beboerne.

Pernille og Esben Roslev foreslår endvidere, at der plantes figentræer, vilde jordbærplanter og bærbuske i gårdanlægget.

Bemærkning

Forvaltningen er indstillet på at drøfte de fremsatte forslag til detailudformningen med ejer- og beboerrepræsentanterne i forbindelse med fællesgårdanlæggets projektering.

-o0o-

Bygge- og Teknikforvaltningen finder ikke, at de fremførte bemærkninger, ændringsforslag og indsigelser giver anledning til at ændre forslaget, udover hvad der er anført.

BILAG VEDLAGT

Bilag 1: Forslaget til byfornyelsesbeslutning og gennemførelsesprojekt.

Udsendt med dagsordenen til Bygge- og Teknikudvalgets møde den 5. februar 2003.

BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36

Bilag A: Brev af 31. marts 2003 fra Ejerforeningen Åbo

Bilag B: Brev af 4. april 2003 fra Andelsboligforeningen Ved Amagerport 14-20

Bilag C: Brev af 21. marts 2003 fra Peter Thusgaard, Ved Amagerport 18

Bilag D: Brev af 6. april 2003 fra Hanne Bremholm, Ved Amagerport 18, st. tv.

Bilag E: E-mail af 9. april 2003 fra Pernille og Esben Roslev, Amagerfælledvej 17, 5. tv.

Ole Sperling

 

Til top