Mødedato: 02.06.2004, kl. 14:00

Byudviklingspuljen 2004: Behandling af 4. ansøgningsrunde

Byudviklingspuljen 2004: Behandling af 4. ansøgningsrunde

Bygge- og Teknikudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 2. juni 2004

 

 

Sager til beslutning

 

15.      Byudviklingspuljen 2004: Behandling af 4. ansøgningsrunde

 

BTU 287/2004  J.nr. 444.0001/03

 

 

INDSTILLING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

at  der gives tilsagn om støtte fra Byudviklingspuljen til realisering af 32 projekter og at 37 ansøgere gives afslag som beskrevet i nærværende indstilling

 

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 19. maj 2004

Sagen blev udsat.

 

RESUME

Byudviklingspuljen er etableret i forlængelse af "Boliger for alle – Boligpolitisk strategiplan for København Kommune 2001-2004". Borgerrepræsentationen vedtog den 16. maj 2002 at etablere Byudviklingspuljen og at tilføre puljen 45,814 mio. kr. til fordeling i 2002-2004 (BR 253/02) "Disponering af midler fra Byudviklingspulje".

Puljens formål er at styrke lokale initiativer, som kan forbedre de eksisterende boligområder og at støtte udviklingen af lokale partnerskaber mellem københavnerne og Københavns Kommune.

Der er i 4. ansøgningsrunde frem til den 1. april 2004 indkommet 69 ansøgninger med et samlet ansøgt støttebeløb på ca. 64,6 mio. kr. ekskl. moms. Projektansøgningerne er kvalificeret med bistand fra Bygge- og Teknikforvaltningen. Én ansøgning er ikke optaget til bedømmelse, da den er modtaget efter fristens udløb.

Et embedsmandsudvalg med to repræsentanter fra Økonomiforvaltningen og to repræsentanter fra Bygge- og Teknikforvaltningen har vurderet de indkomne ansøgninger. Embedsmandsudvalget anbefaler, at 33 projekter indstilles til at modtage støtte fra puljen for i alt kr. 18,403 mio. kr. ekskl. moms og at 36 indstilles til afslag.

Projekterne er nærmere beskrevet i sagsbeskrivelsen. De indstillede anlægsprojekter omhandler forskønnelse, trafiksanering og anlæggelse af lege-, bevægelses- og opholdarealer – og repræsenterer således et bredt spektrum inden for Byudviklingspuljens prioriteringsområder. Til alle projekter vil der være offentlig adgang.

Den konkrete udformning af vejprojekter på såvel offentlige som private veje samt pladsprojekter på kommunale arealer vil efterfølgende blive forelagt til godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget. Det drejer sig om følgende projekter: Nr. 5. Opholdsplads, "F.F. Ulriks Plads", Nørrebro; 6. Trafiksanering og begrønning i Landskronagade Øst; 11. Trafikrenovering og begrønning i Bregnerødgade/Tikøbgade; 12. Trafikrenovering op opholdsplads i Aladdin Kvarteret; 24. Trafiksanering og begrønning i Landskronagade Vest; 31. Opholdsplads og forskønnelse, Rosenvænget; 36. Trafiksanering og forskønnelse i Saxogade; 37. Trafikrenovering i Holtegade, Nørrebro; 43. Legeplads på Nattergalevej; 44. Trafikrenovering, Glud & Marstrand-grunden/Rentemestervej; 48. Amfiescene på fæstningsvolden, Christianshavn; 54. Trafiksanering og opholdsplads, Borups Plads.

Baggrunden for de 36 foreslåede afslag skyldes, at arealerne ikke er offentligt tilgængelige, og at der søges til forprojekter. 7 projekter (ansøgt ca. 12,5 mio.kr.) indstilles til afslag begrundet i, at en prioritering har været nødvendig mellem projekterne, da Byudviklingspuljens har begrænsede midler til rådighed. En enkelt ansøger indstilles til afslag på baggrund af for sen indlevering. I alt 20 ansøgere opfordres til at søge igen.

De indstillede støttebeløb kan være mindre end det søgte, hvilket kan afspejle, at støtten gives til delprojekter eller at projektets budget ved projektrevision er formindsket. Støtten kan også være mindre begrundet i en prioritering af støttemidlerne. Der er således ikke uddelt større beløb end 1,8 mio. kr. til hvert projekt.

Status for Byudviklingspu ljen 2002-2003 viser, at der i de tre første runder er disponeret 22,382 mio. kr. (budget 29,324 mio. kr.) til projekter. Til disponering i 4. og 5. ansøgningsrunde er der 21,722 mio. kr. til rådighed. Efter disponering af midler til 4. runde er der 3,319 mio. kr. til rådighed i 5. runde. Der uddeles forholdsmæssigt mange midler i 4. runde, da der modtaget et stort antal kvalificerede ansøgninger, og 5. runde er den sidste inden sekretariatets ophør.

I perioden 1. oktober 2003-1. april 2004 er der på foranledning af Den Boligpolitiske Koordinationsgruppe gennemført en informationsplan, der havde til formål at udbrede kendskabet til puljen, at få nye projetidéer frem i lyset, at fremme projektudvilingen heraf og at kvalificere ansøgningerne som beskrevet i vedlagte bilag 2. Antallet af ansøgninger (69 ansøgninger) er da også betydeligt højere i 4. ansøgningsrunde end i tidligere runder. I de tidligere runder har der været henholdsvis 40, 26 og 26 ansøgninger.

Sagen var på dagsordenen for Bygge- og Teknikudvalgets møde den 19. maj 2004, hvor den blev udsat.


SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Disponering af midler fra Byudviklingspulje

Byudviklingspuljen er skabt i forlængelse af "Boliger for alle – Boligpolitisk strategiplan for København Kommune 2001-2004". Borgerrepræsentationen vedtog den 16. maj 2002 at etablere Byudviklingspuljen og at tilføre puljen 45,814 mio. kr. til fordeling i 2002-2004 (BR 253/02) "Disponering af midler fra Byudviklingspulje".

Puljens formål er at styrke lokale initiativer, som kan forbedre de eksisterende boligområder og at støtte udviklingen af lokale partnerskaber mellem københavnerne og Københavns Kommune.

Der er i 4. ansøgningsrunde den 1. april 2004 indkommet 69 ansøgninger med et samlet ansøgt støttebeløb på ca. 64,3 mio. kr. ekskl. moms. Projektansøgningerne er kvalificeret med bistand fra Bygge- og Teknikforvaltningen. Én ansøgning er ikke optaget til bedømmelse, da den er modtaget efter fristens udløb.

Et embedsmandsudvalg med to repræsentanter fra Økonomiforvaltningen og to repræsentanter fra Bygge- og Teknikforvaltningen har vurderet de indkomne ansøgninger. Embedsmandsudvalget anbefaler, at 33 projekter indstilles til at modtage støtte fra puljen for i alt kr. 18,403 mio. kr. ekskl. moms, og at 36 indstilles til afslag.

Projekterne er beskrevet i denne indstillings sagsbeskrivelse. De indstillede anlægsprojekter omhandler forskønnelse, trafiksanering og anlæggelse af lege-, bevægelses- og opholdarealer – og repræsenterer altså et bredt spektrum inden for Byudviklingspuljens prioriteringsområder. Til alle projekter vil der være offentlig adgang.

Den konkrete udformning af vejprojekter på såvel offentlige som private veje samt pladsprojekter på kommunale arealer vil efterfølgende blive fremlagt til godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget. Det drejer sig om følgende projekter: Nr. 5. Opholdsplads, "F.F. Ulriks Plads", Nørrebro; 6. Trafiksanering og begrønning i Landskronagade Øst; 11. Trafikrenovering og begrønning i Bregnerødgade/Tikøbgade; 12. Trafikrenovering op opholdsplads i Aladdin Kvarteret; 24. Trafiksanering og begrønning i Landskronagade Vest; 31. Opholdsplads og forskønnelse, Rosenvænget; 36. Trafiksanering og forskønnelse i Saxogade; 37. Trafikrenovering i Holtegade, Nørrebro; 43. Legeplads på Nattergalevej; 44. trafikrenovering, Glud & Marstrand-grunden/Rentemestervej; 48. Amfiescene på fæstningsvolden, Christianshavn; 54. Trafiksanering og opholdsplads, Borups Plads.

Baggrunden for de 36 foreslåede afslag skyldes, at arealerne ikke er offentligt tilgængelige og at der søges til forprojekter. 7 projekter (ansøgt ca. 12,5 mio.kr.) indstilles til afslag begrundet i, at en prioritering har været nødvendig mellem projekterne, da Byudviklingspuljens har begrænsede midler til rådighed. En enkelt ansøger indstilles til afslag på baggrund af for sen indlevering. I alt 20 ansøgere er opfordres til at søge igen.

De indstillede støttebeløb kan være mindre end det søgte, hvilket kan afspejle, at støtten gives til delprojekter eller at projektets budget ved projektrevision er formindsket. Støtten kan også være mindre begrundet i en prioritering af støttemidlerne. Der er således ikke uddelt større beløb end 1,8 mio. kr.

Status for Byudviklingspuljen 2002-2003 viser, at der i de tre første runder er disponeret 22,382 mio. kr. (budget 29,324 mio. kr.) til projekter. Til disponering i 4. og 5. ansøgningsrunde er der 21,722 mio. kr. til rådighed. Efter disponering af midler til 4. runde er der 3,319 mio. kr. til rådighed i 5. runde. Der uddeles forholdsmæssigt mange midler i 4. runde, da der modtaget et stort antal kvalificerede ansøgninger og 5. runde er den sidste inden sekretariatets ophør.

Ansøgningerne udspringer næsten alle af et lokalt behov for forbedringer i nærmiljøet og repræsenterer en god bredde. 14 projekter har et rekreativt indhold, 17 projekter omhandler forslag til etablering af opholds- og aktivtetspladser, 12 projekter omhandler forslag til legepladser, 11 projekter forslag til renovering af udearealer i tilknytning til skoler, 15 projekter forslag til trafikrenovering og forskønnelse med begrønning.

Blandt ansøgerne er 30 beboerforeninger (boligselskaber og grundejerforeninger/vejlaug), 11 skoler, 9 institutioner, 7 fritidsorganisationer og 2 enkeltpersoner. Således vil der kunne etableres en række nye partnerskaber mellem K øbenhavns Kommune og kommunens lokalområder.

Ansøgningerne fordeler sig geografisk over hele byen som følger: Indre By/Christianshavn i alt 8 projekter; Valby/Vesterbro i alt 11 projekter; Amager i alt 10 projekter; Nørrebro/Østerbro i alt 33 projekter; Brønshøj/Husum/Bispebjerg i alt 7 projekter.

De indstillede projekter på offentlige arealer vil muligvis medføre mindre ændringer i forvaltningens driftsudgifter, men vil ikke medføre en væsentlig forøgelse, da der i overvejende grad tale om forbedringer af belægninger og beskæring af vejtræer.

 

Informationsplan 2003-2004

I perioden 1. oktober 2003-1. april 2004 er der på foranledning af Den Boligpolitiske Koordinationsgruppe gennemført en informationsplan, der havde til formål at udbrede kendskabet til puljen, få nye projektidéer frem i lyset, at fremme projektudviklingen heraf og at kvalificere ansøgningerne som beskrevet i vedlagte bilag. Antallet af ansøgninger (69 ansøgninger) er da også betydeligt højere i 4. ansøgningsrunde end i tidligere runder. I de tidligere runder har der været henholdsvis 40, 26 og 26 ansøgninger.

 

Krav og kriterier for udvælgelse af projekter

For at kunne opnå støtte fra Byudviklingspuljen er der i indstillingen fastlagt en række krav samt en række kriterier for udvælgelse.

Det er udvalgets opfattelse, at de indstillede projekter opfylder de krav, som er opstillet som en forudsætning for at opnå støtte. Kravene er, at projekterne skal:

·        tilsigte forskønnelse, beplantning og/eller nyanlæg

·        have medfinansiering fra lokalområdet

·        ikke kunne være gennemført uden midler fra Byudviklingspuljen

·        være gennemførlige inden for en kort tidshorisont

·        fra start have indtænkt nødvendige driftshensyn og fremtidig forankring

·        have et samlet budget på mindst kr. 50.000

·        have afklaret hvilken form for rådgivning, der skal knyttes til projektet

Det skal dog bemærkes, at flere projekter har endnu ikke tilvejebragt tilstrækkelig medfinansiering, men det er embedsmandsudvalgets opfattelse, at projekterne vil kunne tilvejebringe denne. I tilfælde af manglende medfinansiering den 15. oktober bortfalder tilsagn, og tilbageførte midler vil kunne uddeles efterfølgende i 5. ansøgningsrunde.

De fleste projekter indeholder indtil flere a f de sideordnede kriterier, som ansøgningerne ønskes prioriteret efter. Prioriteringer gives til projekter, der:

·        tilstræber forskønnelse og/eller nyindretning af eksisterende legepladser, parker/torve

·        gør kvarteret mere familievenligt

·        tilsigter byøkologiske principper

·        sikrer helhedsorientering

·        udføres i områder/ved ejendomme, hvor der i forvejen er udført eller er ved at blive udført bygningsfornyelse, samt udføres ved ejendomme, hvor der er sket eller sker lejlighedssammenlægninger

·        ligger i kvarterløftområder og byfornyelsesområder

·        omhandler trafikal fredeliggørelse

·        kan stå som et eksempel til efterfølgelse

·        ligger i forlængelse af allerede eksisterende og vedtagne politiske handlingsplaner indenfor de syv forvaltningsområder – herunder Folke-sundhedsplanen, Grønne Gaderum samt aktuelle trafik og bymiljøplaner og kvarterplanerne fra kvarterløftprojekterne

Der er indkommet 6 ansøgninger fra kvarterløftområder, hvoraf kun 1 er indstillet til afslag.

 

Ansøgninger

 

1. Renovering af fortov, Åbakkevej

Beboere fra A/B Åvænget ansøger om støtte til renovering af fortov på strækningen Åbakkevej 36-68, afmærkning af P-pladser samt udskiftning af hæk. Strækningen er privat fællesvej. Beboere medfinansierer. Forventes realiseret vinter 2003.

·        Renovering af fo rtove på private veje kan ikke støttes, idet dette betragtes som en almindelig vedligeholdelsesopgave. Begrønning kan støttes. Projektet er opfordret til at fremsende mere gennemarbejdet projekt. Skitse og udspecificeret budget er udbedt. Ansøger ønsker ikke at revidere ansøgning.

Afslag

 

2. Legeplads ved Øresundsvej

Beboere fra G/F Øresundsgården ansøger om støtte til etablering af legeplads ved Øresundsvej. Legepladsen etableres i nystartet grundejerforening (ejerlejligheder opført af Keops), og legepladsen er offentlig tilgængelig. Keops etablerer bakke til rutschebane, faldunderlag og græs. Projektet søger støtte til gynge, babysæde, rutschebane, tipi, sandkasse, vippedyr og træstubbe. Der søges som privat areal. Beboere medfinansierer. Forventes realiseret foråret 2004.

·        Projektet ligger på hjørne, der er offentligt tilgængeligt. Forudsætter tinglyst deklaration om offentlig adgang på skøde. Der søges som privat og støttes som privat.

Tilsagn: Kr.14. 000 (ansøgt kr. 13.761).

 

3. Legeplads i Nørrebroparken

Kvarterløft Nørrebro Park ansøger om støtte til indretning af bemandet legeplads FAF og andre lege- og motionsområder, som der i konkurrencesummen om Nørrebroparken ikke er beregnet midler til. Det konkrete indhold af legepladsen kendes ikke og vil blive afgjort i konkurrencen. Der søges således til en anlægsramme. Driften varetages af FAF. Kvarterløftmidler medfinansierer. Forventes realiseret sommer 2006.

·        Projektet ligger i kvarterløftområdet Nørrebro Park. Projektet er rekreativt og henvender sig til børn, unge og familier. Projektet er et forprojekt, idet der ikke er konkrete forslag til indretning af legepladsen. Der kan søges igen med mere konkret projekt.

Afslag

 

4. Udearealer, Bordings Friskole

Styrelsen for Bordings Friskole ansøger om støtte til renovering af skolegård og til udsmykning med figurer af Marit Benthe Norrheim (såvel væg-installation som 10 mindre figurgenstande). Skolegården er offentlig tilgængelig på alle hverdage samt weekender (3-4 weekender dog undtaget). Skolens midler er 75 % statslige og 25 % fra forældrebetaling. Der søges om støtte som offentlig legeplads. Skolen og evt. fonde medfinansierer. Forventes realiseret efteråret 2004.

  • Projektet er rekreativt og forbedrer et meget nedslidt gårdrum. Projektet kan støttes som offentligt med 75 %. Kunstnerisk udsmykning af Marit Benthe Norrheim støttes ikke da det ved en prioritering mellem ansøgningerne er skønnet, at andre projekter skaber mere væsentlige forbedringer. Forudsætter tinglyst deklaration om offentlig adgang på skødet.

Tilsagn: Kr. 1.199.000 (ansøgt kr. 1.469.403).

 

5. Opholdsplads, "F.F. Ulriks Plads", Nørrebro

Husejerforeningen i Lyngbyvej-kvarteret ansøger om støtte til forskønnelse af "F. F. Ulriks Plads" med henblik på at etablering af opholdsplads med ny granit/fliseb elægning, fritstående træer, belysning, pullerter og møbler samt adskillelse af parkerings- og opholdsarealer. Eksisterende bunkers skal fjernes. Pladsen er offentlig. Husejerforeningen medfinansierer. Forventes realiseret sommeren 2006.

  • Projektet vil forskønne et restareal og skabe en helt ny plads ved indkørslen til København. Omlægning af vejarealerne kan ikke støttes, da disse er fornyet indenfor det sidste tiår. Midterfeltet med bunker kan støttes. Københavns Brandvæsen oplyser at eksisterende bunkers kan fjernes. Det forudsættes at trafikken på pladsen afvikles ved, at der etableres kørebanespor over pladsen med rundkørsel.  2 træer ud mod H.P. Ørumsgade bør udgå, da de nedsætter sigtbarheden af trafiksikkerhedsmæssige grunde. Forudsætter godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget.

 

Tilsagn: Kr. 693.000 (ansøgt kr. 1.265.000).

 

6. Trafiksanering og begrønning i Landskronagade Øst

En ansøgerkreds af andels- og ejerforeninger langs Landskronagade ansøger om støtte til forskønnelse og trafiksikring af Landskronagade med plantning af træer ved alle gadeudmundinger og etablering af hævet kørebane i 50 meters længde. Endvidere fortovsudvidelse i et kryds samt etablering af tre bump.  Projektet ligger i forlængelse Trafik- og Bymiljøplan for Østerbro og vil blive etableret samtidig med 40 km's hastighedszone. Beboerne medfinansierer. Forventes realiseret foråret 2005.

  • Projektet er forskønnende og helhedsorienteret og vil skabe sikrere veje for de bløde trafikanter. Den konkrete placering af bump, træer og hævede flader vil afhænge af myndighedsbehandlingen. Forudsætter godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget.

 

Tilsagn: Kr. 825.000 (ansøgt kr. 825.000).

 

7. Trekantsareal ved Lyongade

Hovedstadens almennyttige Boligselskab I, afdeling Røde Møllegård I ansøger om støtte til at forskønne og renovere areal med flisebelægning samt træ i midten, kantstensafgrænsning og affaldskurv. Projektet omfatter kun det private areal, der udgør 2/3 af arealet. Der søges om støtte som offentligt areal. Beboere medfinansierer. Forventes realiseret foråret 2006.

  • Det lille trekantsareal er meget nedslidt. Projektet er forskønnet og vil skabe et tiltrængt løft i området med den lille pladsdannelse. Vej & Park forventes at finansiere fornyelsen på Vej & Parks areal. Projektet forekommer underbudgetteret. Forudsætter revision af projektet.

Tilsagn: Kr. 96.000 (ansøgt 96.000)

 

8. Legeplads i gårdrum i Sjællandsgade

Stjerneskuddet Klub og Fritidshjem ansøger om støtte til renovering af legeplads i Sjællandsgade 51. Legepladsarealet ejes af andelsforeningen Pegasus og legepladsredskaber af Stjerneskuddet. Der foreligger ikke et konkret projekt, men institutionen forestiller sig en naturlegeplads. Skitser viser forskellige legeredskaber. Institutionen og fonde medfinansierer. Forventes realiseret 2005.

  • Projektet kan ikke støttes, idet kriterier om offentlig adgang ikke er opfyldt. Legepladsen er omgivet af hegn, der aflåses i weekender og ved institutionens lukketid.

Afslag

 

9. Forplads, Grøndal Kirkeplads

Grøndal Sogns Menighedsråd ansøger om støtte til renovering af pladsen foran kirken. Der etableres en stor kileformet afskærmning, lindetræer, ny belægning, belysning mv. Kørevej, der i dag benyttes som gennemkørselsvej integreres i plads med kørespor for vogne med ærinde til kirken. Grøndal Sogns Menighedsråd medfinansierer. Forventes realiseret 2005.

  • Projektet vil løfte et forsømt område, og vil have identitetsskabende værdi for kvarteret. Pladsen vil være et nyt mødested for kirkegængere og ved højtider. Ansøger oplyser at projektet ikke kan realiseres for mindre ramme, og at kirkens medfinansiering ikke kan forhøjes. Projektet kan ikke støttes, da det ved en prioritering mellem ansøgningerne er skønnet, at andre projekter skaber mere væsentlige forbedringer. Der kan søges igen med projekt med en mindre anlægsramme.

Afslag

 

10. Forskønnelse af trekant ved Grønningen og St. Kongensgade

Atlas Ejendomme ansøger om støtte til forskønnelse af trekant. Eksisterende dækningsgrav ønskes fjernet, arealet renoveret, og der ønskes opstillet kopi af Atlas figur i stedet for figuren af Carl Nielsen skulptur. Atlas Ejendomme medfinansierer. Forventes realiseret foråret 2006.

  • Projektet opleves allerede i dag som et grønt areal. Der skabes ikke nogen væsentligt ændring med det foreslåede projekt. Dækningsgrav er udlejet og kan ikke nedlægges uden kompensation til Københavns Brandvæsen, hvilket byudviklingspuljen ikke støtter.  Skulptur af Carl Nielsen ønskes ikke fjernet, da skulpturer ikke flyttes uden væsentlige grunde.

Afslag

 

11. Trafikrenovering og begrønning i Bregnerødgade/Tikøbgade

Vejlauget Bregnerødgade og Tikøbgade u/stiftelse ansøger om støtte til helhedsorienteret projekt, der forbedrer og forskønner gademiljøet. Der søges til trafikdæmpende foranstaltninger med brostensbelagte overkørsler og chikane midt på gaden. Der etableres 10 % flere P- pladser og et grønnere gademiljø med opstrammende gadetræer. Der anvendes bøgepur i bed og ved facader. Detaljer af kunst nedlægges i fortove og større pladsdannelser. Der opsættes ny gadebelysning - og fortove, kantsten og vejarealer genoprettes. Vejen vedbliver med at være dobbeltrettet. Projektet ligger i forlængelse af Kvarterløft Nørrebro Trafikplan. Beboerne medfinansierer og muligvis Kvarterløft Nørrebro Park. Forventes realiseret Sommeren 2005.

·        Projektet har tidligere søgt om støtte i 2002. Afslaget var blandt andet begrundet i at det ikke var helhedsorienteret. Det fremsendte projekt forekommer overbevisende og vil være et tiltrængt løft i kvarteret. Der vil med projektet blive rettet op på den hasarderede parkering. Forudsætter godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget.

 

Tilsagn: Kr. 1.146.000 (ansøgt kr. 1.145.718).

 

12. Trafikrenovering op opholdsplads i Aladdin Kvarteret

E/F Hjertedame og E/F Aladdin ansøger om støtte til trafikdæmpende foranstaltninger herunder at regulere parkering, taxi-og buskørsel og at sikre børnenes skolevej. Endvidere søges støtte til at begrønne kvarteret. Der ansøges om støtte til flere forskellige delprojekter, der kan realiseres hver for sig. Projekterne ligger såvel på private som offentlige arealer. Borgere og fonde medfinansierer. Forventes realiseret foråret 2006.

  • Delprojekt vedr. Bodenhoffs Plads eller trafiksanering ved ind/udkørsel kan støttes som det mest interessante af de indsendte forslag. Trafikprojekt mod Prinsessegade bør afvente trafikløsning i kvarteret. Projektet stø ttes som privat areal. Forudsætter godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget.

 

Tilsagn: Kr. 697.000 (ansøgt kr. 6.543.750).

 

13. Aktivitetsbro, Amager Strandpark

Amager Strandpark I/S (ejes 69,8 % af Københavns Kommune) ansøger om støtte til anlæg af 150 meter lang gang og cykelbro over lagunen ud for Italiensvej. Broen ønskes etableret med et spænd på 2x70 meter og med badeplatform i midten. Broen udformes så den rummer en række aktiviteter herunder: Udspring, badeplatform, klatremulighed, 1.000 meter træningsbane til kano, kajak mv. Amager Strandpark I/S og fonde medfinansierer. Forventes realiseret sommeren 2005.

  •  Broen et en spændende rekreativ nyskabelse til alle især unge i aldersgruppen 14-18 år. Det skønnes at anlæggelse af større infrastrukturopgave ligger uden for Byudviklingspuljens område.

Afslag

 

14. Undervandsorienteringsbane, Amager Strandpark

Amager Strandpark I/S ansøger om støtte til etablering af undervandsorienteringsbane ud for kysten. Banen anlægges med pejlepunkter, som vrag, stenrev, rør man kan svømme igennem osv. Der søges medfinansiering fra fonde. Forventes realiseret efterår 2005.

  • Projektet er et nyt spændende rekreativt tilbud i København og henvender sig blandt andet til unge.

Tilsagn: Kr. 709.000 (ansøgt kr. 732.000).

 

15. Forplads ved Nørrebrohallen

Kvarterløft Nørrebro Park, Nørrebrohallen og Københavns Idrætsparker ansøger om tillægsbevilling til allerede støttet projekt, der omhandler etablering af plads foran Nørrebrohallen.  Kvarterløft og beskæftigelsesmidler medfinansierer projektet.

  • Der gives ikke yderligere støtte til tidligere støttede projekter. Del af tidligere bevilget støtte (kr. 300.000), der er trukket tilbage på grund af manglende medfinansiering kan dog genbevilges, idet der nu er fremsendt dokumentation for medfinansieringen.

 Tilsagn: Kr. 300.000 (ansøgt kr. 695.000).

 

16. Aktivitetssti, Rådmandsgade Skole

Rådmandsgade Skole ansøger om støtte til forbedring af skolens udearealer. Projektet omfatter etablering af stiforløb med mange anvendelsesmuligheder. Stien etableres i blå belægning med forskellige niveauer og følger ydergrænserne af skolens matrikel. Skolen, fritidshjem, Det Kriminalpræventive Råd mv. medfinansierer. Forventes realiseret foråret 2006.

  • Projektet er noget ukonkret, men kan udvikles. Der kan søges igen med mere konkret projekt.

Afslag

 

17. Udearealer i gårdrum, Sønderbro Skole

Sønderbro Skole ansøger om støtte til indretning af lege- og opholdsarealer. Der skabes et landskab af bugtede linier, højbede og ruinlignende forhøjninger, der kan danne forskellige rum. Nye beplantninger, vand og stenskulpturer indgår som nye elementer. Borgere og fonde medfinansierer. Forventes realiseret efteråret 2005.

  • Projektet er noget ukonkret, men kan udvikles. Anlægsbudget antyder konkrete initiativer. Udearealerne ligger gemt inde i skolens gårdrum. Det er ikke oplyst om der er offentlig adgang. Der kan ansøges igen med mere konkret projekt.

Afslag

 

18. Renovering af skaterbane, Vanløse Rulleskøjte Center

Vanløse Skaterhockey Klub ansøger om støtte til modernisering af skaterbane på Klitmøllervej med ny asfalt, opretning af bander, udskiftning af spillerbokse, net inde og i tag, maling af bander og støjmur. Klubben vil skaffe finansiering vha. diverse arrangementer og turneringer. Banen anvendes af klubben og af fritidsklubber i dagtimer. Forventes realiseret efteråret 2004.

  • Projektet omhandler almindelig vedligeholdelse af eksisterende bane. Medfinansiering er ikke tilvejebragt. Der foreligger ikke budget og beskrivelse af selve baneanlægget. Det er ikke beskrevet hvorledes den offentlige adgang er sikret.

Afslag

 

19. Sølvtorvet, nordlige hjørne

Ejendomsselskabet Sølvtorvet ansøger om støtte til nedlæggelse af tværgående vej over det nordlige hjørne med henblik på at etablere ny belægning i chaussesten på gadearealet til udeservering for eksisterende café. Fortov føres igennem og der opstilles blomsterkasser. Caféejeren medfinansierer. Forventes realiseret foråret 2006.

  • Projektet forekommer underbudgetteret, og er ikke helhedsorienteret. Projektet er kun løst beskrevet. Der foreligger ikke konkret projekt og budget. Der kan søges igen med mere konkret projekt.

Afslag

 

20. Historiske Livsstilsdage, Naturværkstedet Kløvermarken

Naturværkstedet Kløvermarken o.a. ansøger om støtte til indretning af forhistorisk miljø med kopier af diverse genstande fra vikingetiden ved den selvejende institution Naturværkstedet på Kløvermarksvej. Projektet er en aktivitet, og der etableres i projektperioden et primitivt smed/støbeværksted med esse, blæsebælg m.m. Alle deltagere iklædes historiske dragter og der søges om materialer, løn til medhjælpere mv. Medhjælpere og støtteforening medfinansierer. Forventes realiseret foråret 2004.

  • Projektet kan ikke støttes da puljen ikke støtter aktiviteter. Etablering af anlægsudgifter til smedje under halvtag kan støttes. Anlægsudgifter hertil andrager kr. 18.000 og opfylder således ikke minimumsgrænsen for anlæg.

Afslag

 

21. Trafiksanering og begrønning, runddele i Valby Nye Villakvarter

G/F Valby Nye Villakvarter ansøger om støtte til 2 runddele i villakvarteret, der skal forbedre trafiksikkerheden. De to runddele er 6 meter i diameter, og er afgrænset af kantsten i granit. Runddelene beplantes i midten med en Hestekastanie. Borgere og fonde medfinansierer. Forventes realiseret foråret 2005.

  • Projektet er forskønnende og forbedrer trafiksikkerheden således, at man kan overskue hjørnerne. Vej &a mp; Park betaler for afstribning.

Tilsagn: Kr. 30.000 (ansøgt kr. 60.000).

 

22. Bump i Valby Nye Villakvarter

G/F Valby Nye Villakvarter ansøger om støtte til halvdelen af etableringsudgifterne af syv bump, som Valby og Omegns Byggeforening tidligere har fået støtte til. G/F Valby Nye Villakvarter medfinansierer. Forventes realiseret foråret 2005.

  •  Projektet kan ikke støttes, da der er givet støtte til etablering af samme bump i tidligere støttet projekt. Se også projekt nr. 42.

Afslag

 

23. Containere med idrætsrekvisitter

Kvarterløft Nord-vest og Ajax København ansøger om støtte til etablering 2 skibscontainere i henholdsvis Nord-vest kvarteret ved Frederikssunds Skole og i Kgs. Enghave på grunden ved Bavnehøj Hallen. Containerne indeholder idrætsrekvisitter som børn og unge selv er med til at vælge. Containerne er åbne 2 gange ugentlig á 4 timer. Endvidere vil den blive brugt ved turneringer og foreningsaktiviteter. Projektet henvender sig til børn og unge uden stærk tilknytning til den frivilligt organiserede idræt. Borgere og fonde medfinansierer. Forventes realiseret efterår 2005.

  • Projektet er og henvender sig til unge. En mindre post vedr. løn kan ikke støttes. Henvender sig til målgruppen 14-18 år. Forudsætter at containere opstilles på offentligt tilgængelige arealer og at åbningstiden udvides til 3 gange 4 timer ugentligt og at driften af ordningen sikres i en periode på min. 2 år. De må ikke stå på offentlig vej.

Tilsagn: Kr. 113.000 (ansøgt kr. 160.000).

 

24. Trafiksanering og begrønning i Landskronagade Vest

A/B Vennebo og E/F Vennemindevej ansøger om støtte til etablering af to bump, omlægning af P-pladser, og beplantning med 4 træer og bøgepur i den vestlige ende af Landskronagade mellem Bryggervangen og Vennemindevej (privat fællesvej med 2 boligforeninger). Ud for bump etableres cykelstativer og bøgehæk. Projektet lægger sig op af Trafikplan for Østerbro (vedtaget nov. 2003). Beboere medfinansierer. Forventes realiseret efteråret 2004.

  • Projektet forskønner og trafiksanerer gaden, bump er dog muligvis overflødige. Forudsætter godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget.

Tilsagn: Kr. 50.000 (ansøgt kr. 50.000).

 

25. Plads i G/F Holmehus, Brønshøj

G/F Holmehus ansøger om støtte til etablering af offentlig tilgængelig plads beliggende i villakvarter. Beboere medfinansierer. Forventes realiseret vinter 2004. Projektet søger støtte som 50 %.

  • Projektet er rekreativt og er placeret på privat fællesvej. Projektet kan støttes med 25 %. Man bør evt. overveje afskærmning/hegn omkring legearealer af hensyn til trafiksikkerheden

Tilsagn: Kr. 23.000 (ansøgt kr. 20.800).

 

26. Plads ved Jesper Brochmanns Gade/ Struenseegade

A/B Jojo ansøger om støtte til etablering af plads ved Jesper Brochmanns Gade og Struenseegade. Det inddragne stykke af Jesper Brochmanns gade bruges i dag udelukkende som P-plads for 15 biler og som gennemgang til Hans Tavsens Plads. Der etableres en plads med hvidblomstrende træer og en oval betonplint med siddepladser, der omkranser en grusflade. Der opsættes Københavnerbænke, affaldskurve og cykelstativer. Pladsen skal bruges til beboervenlige aktiviteter. Beboere og fonde medfinansierer. Forventes realiseret vinteren 2006.

  • Projektet kan ikke støttes da det ved en prioritering mellem ansøgningerne er skønnet, at andre projekter skaber mere væsentlige forbedringer. Arealet ved Jesper Brochmanns Gade og Struenseegade er i dag nedslidt, men fremtræder stilfærdigt med en egen kvalitet og beplantning. Det skitserede projekt er af høj standard og vil skabe en helt ny plads for hele kvarteret. Der skal være kørevej langs facaderne og fremkommelighed for brandbiler. Der kan søges igen med revideret medfinansiering.

Afslag

 

27. Økologisk have for hjemløse, Falkevej Nord Vest

De Hjemløses Hus ansøger om støtte til etablering af have foran de Hjemløses Hus, Falkevej 2-4. der etableres to højbede med duftende planet og 10-12 mobile blomsterkasser, et træ og facadebeplantning. Grunden ejes af Røde Kors. Eget arbejdet og evt. Kvarterløft medfinansierer. Forventes realiseret sommer 2005.

  • Projektet skaber et grønt åndehul. Kan støttes som privat.

Tilsagn: Kr. 16.000 (ansøgt kr. 36.000).

 

28. Udearealer, Klostervængets Skole

Klostervængets Skole ansøger om støtte til etablering af idrætslegeplads på Klostervængets Skole og Fritidshjem. Der etableres en cirkulær arena, en løbebane, en tribune med betontrin og flisebelægning. Skolen o.a. medfinansierer. Forventes realiseret sommer 2005.

  • Projektet kan ikke støttes da det ved en prioritering mellem ansøgningerne er skønnet, at andre projekter skaber mere væsentlige forbedringer. Skolen er placeret i område uden beboelsesejendomme, hvorfor det skønnes at projektet ikke har tilstrækkelig offentlig interesse. Der mangler et budget og finansieringen er ikke sammenhængende. Den anviste finansieringsplan giver kun støtte på kr. 600.000 (DBU og sponsorer).

Afslag

 

29. Udearealer, Grundtvigsskolen

Grundtvigsskolen ansøger om støtte til grillplads, frugttræslund, løbebaner og træklatring på Grundtvigsskolen. Skolens elevfond og legepladspuljen medfinansierer. Forventes realiseret efterår 2004.

·         Projektet forbedrer friarealerne, som der er offentlig adgang til.

Tilsagn: Kr. 75.000 (ansøgt kr. 75.000 ).

 

30. Disc golfbane i Valbyparken

Københavns Frisbee Klub ansøger om midler til udvidelse af tidligere støttet bane i "Frøparken" i Valbyparken. Banen ønskes udvidet fra 12 til 18 kurve med teesteder og skiltning. Med opgraderingen forventes en øget interesse og der skabes mulighed for afholdelse af internationale turneringer. Københavns Frisbee Klub medfinansierer med eget arbejde og rådgivning. Forventes realiseret sommeren 2004.

  • Projektet kan ikke støttes. Der er søgt i 3. ansøgningsrunde og givet afslag med den begrundelse at ibrugtagning af banen over en periode må vise, om der vil være behov for en større bane. Det støttede projekt med de 12 kurve er endnu ikke er taget i brug.

Afslag

 

31. Opholdsplads og forskønnelse, Rosenvænget

Rosenvængets Grundejerkomité ansøger om midler til forskønnelse af pladser og veje i kvarteret omkring Rosenvænget på Østerbro. Der er gennemført en større renovering af de private fællesveje, og der søges om midler til renovering af pladsen med nye majs-asfaltbelægninger, plinte og vedbendskærme foran kapellet på A. F. Kriegersvej. Der søges endvidere om midler til udskiftning af gadeskilte, opsætning skraldespande samt begrønning med træer på Rosenvængets Hovedvej. Rosenvængets Grundejerkomité medfinansierer. Forventes realiseret efterår 2004.

  • Der gives tilskud til etablering af plads og vejtræer på Rosenvængets Hovedvej. Der kan ikke ydes tilskud til gadeskilte, da disse udskiftes af kommunen efter behov. Der gives ikke tilskud til opsætning af kommunes papirkurve, da driften påhviler grundejerforeningen. Træplantningsprojektet forekommer underbudgetteret. Forudsætter godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget.

Tilsagn: Kr. 98.000 (ansøgt kr. 171.250)

 

32. Legeplads ved Børnehaven Buegården

Børnehaven og vuggestuen Buegården på Vesterbro ansøger om midler til etablering af legeplads i Apostelgården på Matthæusgade. Der søges om midler til etablering af legepladsens anden og tredje fase idet den første fase er søgt støttet af friluftsrådet, men endnu ikke er påbegyndt. I etape to, som der søges midler til, opsættes legehus, gyngestativ og faldunderlag på legepladsen. Gården og legepladsen er beliggende i et lukket gårdrum, der er offentligt tilgængeligt og benyttes uden for institutionernes åbningstid af børn i nærområdet. Legepladsen er beliggende på privat ejet grundareal. Børnehaven medfinancierer. Forventes realiseret forår 2005.

  • Projektet kan støttes som privat. Legepladsen ligger i gårdmiljø i område med mange boliger og i umiddelbar nærhed af skole.

Tilsagn: Kr. 49.000(ansøgt kr. 158.065)

 

33. Plads ved Egegade, Nørrebro

Landskabsarkitekt Kirsten Lund-Andersen og " kvarterets beboere" ansøger om midler til fornyelse af trekantsarealet mellem Egegade og Birkegade. Trekantsarealet ønskes ændret til en åben plads med mulighed for ophold, og der anlægges ny belægning og møblering. Beboere i området forventes at medfinansiere. Forventes realiseret over efterår 2004.

  • Projektet kan ikke støttes. Trekantsarealet fremstår i dag som et grønt anlæg, og er nyanlagt først i 90érne. Anlægget er slidt, men det vurderes dog ikke, at projektet vil tilføje stedet nye væsentlige kvaliteter.

Afslag

 

34. Eventflåde, havnen.

Foreningen Supertanker ansøger om midler til at etablere et en flydende plads i havnen – en såkaldt eventflåde med et opholds- og afslapningsrum. Flåden vil skabe et nyt intimt offentligt rum, som er offentligt tilgængeligt. Der vil være tale om en fordeling af offentlig og privat tid på flåden. Driften sponsoreres delvist af lejeindtægter fra udlejning af flåden til privat arrangementer. Der er evt. medfinansiering fra fonde. Forventes realiseret forår 2005.

  • Projektet støttes ikke, da det er nødvendigt at prioritere i puljens udvælgelse af projekter. Det vurderes at flådens areal er for småt og derved "privat". En sjov idé til et intimt rum i havnen.

Afslag

 

35. Mobile 'haver' i Ørestaden

Agendacenter Sundbyøster ansøger om midler til oprettelse af pilotprojekt med mobile bæredygtige haver/plantekasser i Ørestaden. Haverne etableres i plantekasser / containere, så de kan flyttes og placeres i det offentlige rum. Driften varetages gennem et foreningssystem, og det er medlemmerne, der planter og høster. Målgruppen er de etniske borgere. Der søges diverse fonde og puljer om medfinansiering, der udover betaler medlemmerne et kontingent. Forventes realiseret sommer 2004.

  • Projektet omhandler forskønnelse af det offentlige rum og kan støttes. Det er nyskabende og henvender sig til en overset målgruppe. Det forudsættes at driften afklares..

Tilsagn: Kr. 38.000 (ansøgt kr. 37.500)

 

36. Trafiksanering og forskønnelse i Saxogade

Opzoomerne på Dansk og Kristine Korf ansøger om midler til forskønnelse til sydligste del af Saxogade, mellem Letlandsgade og Dybbølsgade. Der etableres et trafikdæmpende felt i krydset Letlandsgade/ Saxogade, og opsættes belysning og beplantning. Endvidere søges om midler til facadeforskønnelse med keramiske fliser. Medfinansiering ikke angivet. Forventes realiseret efterår 2004.

  • Projektet ligger i forlængelse af tidligere støttet projekt i den nordligste del af Saxogade og kan støttes. Det forudsættes, at der anvendes samme armatur som i dette projekt af hensyn til helheden. Der gives ikke støtte til facadebeklædning. Plan over placering af belysning og krukker eftersendes af Opzoomerne. Det foreslås, at det trafikdæmpende felt i krydset Saxogade/ Letlandsgade ikke udføres i granit, da dette giver meget støj og ikke er velegnet i et sving. I stedet bør feltet udføres som hævet asfaltbelægning. Forudsætter godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget.

 

Tilsagn: Kr. 211.000 (ansøgt kr. 324.000)

 

37. Trafikrenovering i Holtegade, Nørrebro

Foreningen Søllerødgade forskønnelse og Vejlauget i Julius Bloms gade ansøger om midler til forskønnelse af Holtegade mellem Søllerødgade og Julius Bloms gade som led i forskønnelsen og renoveringen af området som helhed. Der etableres indsnævring af vej, cykelparkering og opsættes 4 træer. Foreningen Søllerødgadeforskønnelse og Vejlauget i Julius Bloms medfinansierer. Forventes realiseret efterår 2005.

  • Projektet ligger i forlængelse af Kvarterløfts forskønnelsesprojekter og kan støttes. Det forudsættes, at entreprisegrænsen afklares. Forudsætter godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget.

 

Tilsagn: Kr.128.000 (ansøgt kr. 131.840)

 

38. BMX-bane i Ørestaden

Københavns BMX klub og DIF-københavn ansøger om midler til at etablere et BMX-bane. Banen placeres på grund nr. 8D i Ørestaden, der er ejet af Ørestadsselskabet. Der er indgået en aftale med Ørestadsselskabet herom og etableret samarbejde med områdets skoler. Banen anlægges for en periode på 2 år. Det er tanken, at den herefter flyttes til andre steder i byen. Anlæggets målgruppe er børn og unge fra 10-18 år, specielt af anden etnisk herkomst. Danmarks Idrætsforbund København og diverse fonde og sponsorer medfinansierer og Ørestadsselskabet udlægger jord til opstilling af banen. Dansk Idrætsforbund, KI medfinansierer. Forventes realiseret august 2006.

  • Med projektet skabes en ny rekreativ mulighed for især børn og unge, da der i dag ikke eksisterer BMX faciliteter i København. Projektet kan støttes. Det forudsættes, at der foreligger tilsagn om at banen kan anlægges for en periode på min. 5 år evt. med flere forskellige beliggenheder og en belysning af budget. Vej & Park kan ikke påtage sig drift af anlægget.

Tilsagn: Kr. 1.014.000 (ansøgt kr. 1.247.000)

 

39. Trafikrenovering Nattergalevej, Nord Vest

Ejerforeningen Nordre Vænge ansøger om midler til trafikdæmpende foranstaltninger på Nattergalevej i Nord Vest Kvarteret. P-pladser opstribes og afrundes med små hjørner med belysningspullerter på. Projektet søger om støtte som offentligt areal begrundet i at vejen er skolevej for Grøndalsvængets skole. Grundejere og kvarterløftspulje søges om medfinansiering. Forventes realiseret forår 2005.

  • Projektet er noget ukonkret, men kan udvikles. Der kan søges igen med mere konkret projekt, der er mere helhedsorienteret, eksempelvis med begrønning. Projektet forekommer underbudgetteret da installationsomkostninger ikke er medregnet.

Afslag

 

40. Legeplads ved Meinungsgade

Lokalcenteret Indre Nørrebro ansøger om midler til at forbedre eksisterende legeplads i Meinungsgade, der tilhører FAF. Der anlægges et nyt legelandskab med klatrevæg, rutsjebane, hængebro, sandkasse etc.. Legepladsen er et offentligt tilbud til børn og unge i lokalsamfundet uden institutionsplads. 50-200 børn i alderen 5-18 år benytter dagligt legepladsen. Der søges om medfinansiering hos Anlægsfonden, Tips og Lottofonden. Forventes realiseret efteråret 2004.

  • Projektet kan støttes. Legepladsen er stærkt nedslidt og med projektet skabes et nyt tilbud i området. Det forekommer overskueligt og realiserbart.  

Tilsagn: Kr. 167.000 (ansøgt kr. 167.254)

 

41. Udearealer, Bispebjerg Skole

Bispebjerg skole ansøger om midler til etablering af en ny legeplads i skolegården på Bispebjerg Skole, hvor der i dag er blot en hård belægning. Legepladsen benyttes også af det tilknyttede fritidshjem og er offentligt tilgængelig udenfor skoletid. Gårdarealet indrettes til ophold med en plads til ophold.  Skolen har eksisterende natur-legeplads og køkkenhaver til hvert klassetrin. Skolen og evt. puljer og fonde medfinansierer. Forventes realiseret sommer 2004.

  • Projektet kan ikke støttes. Projektet skaber et nyt tilbud til især de lidt større børn og unge. For de mindre børn er der en bemandet nyere legeplads på anden side af Tomsgårdsvej. Skolen har eksisterende legeplads og støttes ikke, da det har været nødvendigt at prioritere i puljens udvælgelse af projekter.

Afslag

 

42. Fortovsrenovering i Valby og Omegns Byggeforening

Valby og Omegn Byggeforening ansøger om midler til renovering af veje med kantstensopretning og fortovsrenovering i villakvarteret omfattet af Valby og Omegns Byggeforening. Valby og Omegns Byggeforenings vejfond og private fonde forventes at medfinansiere. Derudover optages lån. Forventes realiseret sommer 2004.

  • Der er tidligere givet støtte til etablering af bump. Projektet kan ikke støttes, da der ikke gives støtte til tidligere støttede projekter og til fortovsrenovering på private fællesvej, idet dette betragtes som en almindelig driftsopgave.

Afslag

 

43. Legeplads på Nattergalevej

Kvarterløft Nord Vest ansøger om midler til omlægning af eksisterende legeplads, der ejes af Vej & Park. Det ønskes at støtte kvarterets grønne træk og skabe uderum for idræt, leg og bevægelse. Der etableres en "slette med bjerge og dale". Legepladsen er offentligt tilgængelig og servicerer børn og unge i lokalsamfundet. Projektet er udviklet på baggrund af lokale workshops med børn og unge. Kvarterløft Nord Vest medfinansierer. Forventes realiseret efteråret 2005.

  • Projektet er spændende og kan støttes med rammebeløb. Projektet forekommer originalt og har mange sjove ideer. Projektet ligger i kvarterløftsområdet Nord Vest. Projektet virker gennemarbejdet og først og fremmest som et projekt med bred lokal opbakning og bevågenhed. Forudsætter godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget.

Tilsagn: Kr. 1.800.000 (ansøgt kr. 2.497.500)

 

44. Opholdsplads, have og trafikrenovering, Glud & Marstrand-grunden/Rentemestervej

Kvarterløft Nord Vest og RG A/S ved Søtoftegård A/S ansøger om midler til 1) at etablere en opholdsplads og 2) at etablere en have – begge ved Rentemestervej samt 3) at trafikrenovere Rentemestervej. Der er søgt i overensstemmelse med Kvarterplan NV og Trafik og Grøn Plan NV. Med pladsen etableres en byplads i hård belægning ud til Frederiksborgvej. Med haven etableres et grønt parkanlæg med offentlig adgang og opholdsarealer for områdets beboere. På Rentemestervej etableres ny asfalt, plantning af vejtræer og fredeliggørelse af Rentemestervejs udmunding til Frederiksborgvej. Der anmodes om at projektet støttes som offentligt på baggrund af den offentlige adgang hertil. Kvarterløft Nord Vest og Søtoftegård A/S medfinancierer. Forventes realiseret efterår 2006.

  • Der kan gives støtte til trafikrenovering af Rentemestervej, da projektet skaber bedre trafiksikkerhed og forskønner området med træer. Der støttes med 25 %. Etablering af pladsen kan ikke støttes. Etablering af haven kan ikke støttes, da det forudsættes, at den private investor etablerer haven som del af byggeprojektet. Forudsætter godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget.

 

Rentemestervej (25 %)

Tilsagn: Kr. 500.000 (ansøgt kr. 500.000)

 

45. Forskønnelse ved indgang, Vesterbro Kulturhus

Vesterbro Kulturhus, Vesterbro Bibliotek og Børnekulturstedet ansøger om midler til belægning, skiltning og beplantning udfor biblioteket og kulturhuset samt facadeudsmykning. Fortovet ønskes udvidet. Vej & Park oplyser, at skulle påbegynde arbejde med fartdæmpning i Lyrskovgade udfor disse institutioner 2004. Københavns Kommunes Kultur og Fritidsforvaltning medfinansierer. Forventes realiseret i 2004.

  • Projektet er for løst skitseret. Der kan søges igen med mere konkret projekt. Det forudsættes at der findes medfinansiering, som ikke er kommunal. Der kan ikke gives tilskud til facadeudsmykning. Det vurderes, at projektet er underbudgetteret.

Afslag

 

46. Legeplads ved Leifsgade, Islands Brygge

Islands Brygge Pladsgruppe under Islands Brygges Lokalråd ansøger om midler til renovering af bemandet legeplads ved Leifsgade, Islands Brygge og etablering af en plads i forlængelse heraf. Legepladsen tilhører Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. Projektet ønsker ny belægning, beplantning og møblering af pladsen. Evt. medfinansiering fra fonde. Forventes realiseret sommer 2004.

  • Projektet er noget ukonkret, men kan udvikles. Vej og Park forventes at udvikle og lede projektet, samt yde den nødvendige rådgivning. Der foreligger ikke detaljeret budget. Der kan søges igen med et videreudviklet projekt.

Afslag

 

47. Udearealer, Brønshøj Gl. Skole

Brønshøj gamle skole ansøger om midler til renovering og fornyelse af skolegård. Blandt andet etableres en officiel indgang til skolen. Weekendhyttefonden medfinancierer. Projektet forventes realiseret i efteråret 2004.

  • Projektet støttes ikke, da det i overvejende grad allerede er anlagt. Ved en prioritering mellem ansøgningerne er det skønnet, at andre projekter skaber mere væsentlige forbedringer

Afslag

 

48. Amfiescene på fæstningsvolden, Christianshavn

Workshopscenen ansøger om midler til etablering af en udendørs Amfiescene på Enhjørningens Bastion. Idéen er at skabe en udendørs scene på volden til brug for diverse kulturinstitutioner blandt andet Workshopscenen. Adgang til forestillinger er såvel gratis som ved indløsning af billet. Driften finansieres af billetindtægter. Københavns Kommune, Realdania, Lokale og Anlægsfonde forventes at medfinansiere. Forventes realiseret sommer 2005.

  • Projektet ligger i forlængelse af Pleje- og Udviklingsplan for Fæstningsringen, hvor der er angivet en amfieteaterscene på det pågældende sted. Projektet kan støttes forudsat at der er gratis offentlig adgang til min. 80 % af forestillingerne.  Forudsætter udarbejdelse af aktivitets og drifts-planer. Forudsætter godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget.

 

Tilsagn kr. 1.800.000 (ansøgt kr.1.800.000)

 

49. Udearealer Holberg Skolen,

Holbergskolens elevråd, grønne udvalg, lærere og ledelse i samarbejde med de tilknyttede fritidsinstitutioner ansøger om midler til etablering af legeplads på skolens udearealer. Der etableres bane til boldspil, gynger, legeområde, torv med scene, tingsted mv. Legeområde samt tov prioriteres højst. Legepladsen er offentlig tilgængelig udenfor skoletiden. Skolens faciliteter benyttes af mange andre grupper, og udlånes af FOS og Kulturcenteret LUDVIG. Skolen forventer at indsamle 125.000, og de resterende 225.000 søges i div. fonde. Forventes realiseret: Skoleåret 2004-2005.

  • Skolen er placeret i etagehusområde i Nord-vest kvarteret og har stor brugergruppe af børn og unge. Forudsætter at skolen er offentlig tilgængelig på hverdage. Der mangler uddybende budget.

Tilsagn: Kr. 930.000 (ansøgt kr. 1.200.000)

 

50. Klatrevæg ved Nørrebrohallen

Nørrebro Klatreklub med støtte fra Nørrebrohallen ansøger om midler til etablering af udendørs klatrevæg ved Nørrebrohallen. Klatrevæggen opstilles imod den kommende forplads. Nørrebro Klatreklub medfinansierer med eget arbejde og finansiering ved opsætningen. Der er kun adgang til ved køb af dagskort. Forventes realiseret sommer 2004.

  • Projektet kan ikke støttes, da der ikke er gratis, offentlig adgang til klatrevæggen.

Afslag

 

51. Gunløgsgade/Leifsgade Legeplads, Islands Brygge

Henriette Brun fra børnekultustedet Bb2 og Islands Brygges Kulturhus ansøger om midler til at forskønne legepladsen ved Gunløgsgade/Leifsgade med opsætning af plader, som børn skal male.. Der søges midler til udførelse af workshop med børn fra lokalmiljøet. Homer-projektet i kulturhuset, lokale sponsorer og Byens Børn forventes at medfinansiere. Forventes realiseret forår 2005.

  • Projektet kan ikke støttes, da aktiviteter ikke støttes af Byudviklingspuljen. Udsmykningen af legepladsen vurderes ikke at tilføre stedet nye kvaliteter.

Afslag

 

52. Blågårdskolen skolegård

Blågårdskolens lærere ansøger om midler til etablering og forskønnelse af skolens offentligt tilgængelige udearealer. Projektet består af et gårdanlæg med forskellige dele med henvendelse til forskellige alderstrin. En skulpturhave, oaser, galleri, amfiescene, kravlegård, boldbaner, naturbase og stillegård. Forældre medfinansierer med eget arbejde og skolefonden og div. andre fonde ansøges om medfinansiering. Forventes realiseret i perioden efterår 2004- forår 2007.

  • Projektet er veldokumenteret og har en stor modtagergruppe. Skolen har valgt at satse på en helhedsorienteret løsning, der tilgodeser de fleste alderstrin

Tilsagn: Kr. 1.215.000 (ansøgt 1.215.000).

 

53. Trafikrenovering og plads ved Esromgade

Esromgade Fredensborggade Gadeforening ansøger om midler til forskønnelse af offentlig vej. Projektet omhandler omlægning af parkering og fortove og der anlægges en pladsdannelse i krydset mellem Esromgade og Fredensborggade. Ejer og andelsboligforeninger, Nørrebro Parkkvarter, fonde og sponsorer medfinansierer. Projektet forventes realiseret i perioden efterår 2004 - forår 2006.

  • Projektet ligger i Nørrebro Park området. Projektet forskønner gaderummet. Pladsdannelse og forskønnelse med træer ligger inden for Byudviklingspuljens kriterier. Vejprojektet kan ikke støttes, idet der ikke gives midler til fortovsrenovering. Projektet som helhed kan dog ikke støttes, da det ved en prioritering mellem ansøgningerne er skønnet, at andre projekter skaber større og mere væsentlige forbedringer af byrummet. Der kan evt. søges igen med et projekt omkring torvdannelsen i mødet mellem vejene.

Afslag

 

54. Trafiksanering og opholdsplads, Borups Plads

Borgergruppen Borups Plads og Kvarterløft Nørrebro Park ansøger om midler til omlægning af Borups Plads. Projektet behandler en offentlig plads i Nørrebro Park området. Det foreslås at trafikken over pladsen nedlægges. Pladsen indrettes med opholdsarealer bag hævede kanter, med plads til ophold, udeservering, skulpturer og evt. legeplads. Stefansgade indsnævres og ensrettes mod udmunding til Borups Allé. Der laves en ny plan for parkering i området, så der ikke nedlægges P-pladser. Projektet er præsenteret for beboerne ved 3. borgermøder. Kvarterløft Nørrebro Park medfinancierer. Forventes realiseret efterår 2006.

  • Projektet er beliggende i Nørrebro park-kvarter, og vil skabe et nyt samlingspunkt. Projektet kan støttes med rammebeløb til anlæg af pladsen. Vandskulptur og kunst kan ikke støttes. Forudsætter revision af projektet, herunder regulering af trafikale forhold. Forudsætter godkendelse i Bygge- og Teknikudvalget.

 

Tilsagn: Kr.1.800.000 (ansøgt kr.1.950.000)

 

55. Stier på Rungsted Plads

Arbejdsgruppen Rungsted Plads ansøger om midler til at færdiggøre belægning af stierne på Rungsted Plads, da det ved renoveringen ikke var muligt at gennemføre belægning af stierne som oprindeligt planlagt. Stier og pladsen er i grus, med brostenskantning. Der søges om støtte til at omlægge grusstier med chaussésten. Kvarterløft Nørrebro Park medfinansierer og der søges ekstern finansiering og sponsorering. Forventes realiseret efterår 2004.

  • Projektet kan ikke støttes, da det ved en prioritering mellem ansøgningerne er skønnet, at andre projekter skaber større og mere væsentlige forbedringer af byrummet.

Afslag

 

56. Grønt friareal og rensningsanlæg, Blåmejsevej

ABF Blåmejsegården og ABF Apotekergården ansøger om midler til omlægning af Blåmejsevej (privat fællesvej). Det ønskes at etablere et stort fælles grønt friareal mellem de to foreninger. Derudover ansøges om midler til et grønt rensningsanlæg. Blåmejsegården har modtaget kvarterløftstøtte til et projekt om byøkologiske tiltag – solvarmeanlæg, regnvandsanlæg etc. Andelsboligforeningerne Kvarterløft Nord Vest medfinansierer. Forventes realiseret sommer 2005.

 

  • Projektet kan ikke støttes, da projektet er for løst skitseret. Projektet kan evt. søge igen med uddybende projekt.

Afslag

 

57. Idrætsfaciliteter til fodgolf

Fodgolf I/S ved Simon Dinsen Hansen ansøger om midler til et fodgolf-anlæg. Fodgolf er en sammensmeltning af fodbold og golf/ minigolf. Banen opstilles som en minigolfbane, hvor man selv har sin fodbold med. En fodgolfbane består af 18 poster/ huller og kan spilles gratis af alle. Banen tilfalder Fodgolf I/S, der ønsker at afholde turneringer. Anlægget er ikke placeret et konkret sted, men forestilles at kunne opstilles i KBH parker. Fodgolf I/S medfinansierer. Forventes realiseret sommer 2004.

  • Projektet kan ikke støttes da der ikke er anvist konkret lokalitet og indhold. Projektet virker som et interessant nyt koncept med de unge som målgruppe. Projektet kan søge igen med et konkret projekt med konkret placering.

Afslag

 

58. Driftsudstyr på Melchiors Plads, Østerbro

Østerbro Lokalråd ved Agenda 21 Østerbro ansøger om midler til at indrette Melchiors Plads med driftsudstyr, således at der på pladsen kan opstilles boder til markedsdage. Projektet ønsker at flytte bænke, installere el og vand til boder og at udvide den offentlige toiletbygning med skur til opbevaring af telte (boderne). En indsamling skal tilvejebringe medfinansieringen. Forventes realiseres sommer 2004.

  • Projektet kan ikke støttes, da Byudviklingspuljen ikke støtter driftsopgaver og indretning af bygninger. Der skal ansøges i Vej & Park om tilladelse til afholdelse af markedsdage.

Afslag

 

59. Legeplads v/ Garvergården, Vesterbro

Henrik Schroeder Nielsen (Garvergården), Solvej Sørensen (Plejebo) og Charlotte Oscilowski (Saxogården) ansøger om midler til omlæggelse af gårdrummet mellem Saxogade, Matthæusgade og Dannebrogsgade. Boligselskabet ejer gården. Formålet er at skabe et mødested for børn fra institutionen og ældre fra plejehjemmet. Der søges om midler til gennemførsel af 1. etape af i alt 4 etaper i projektet. Projektet ønsker senere at ansøge om flere midler til de kommende etaper. Projektet omfatter anlæg af sansehave og boulebane, grønt og regnvandsopsamling. Institutionerne og FSB medfinansierer og Friluftsrådet ansøges om midler. Forventes realiseret ved tilvejebringelse af medfinansiering.

· Projektet kan ikke støttes da byudviklingspuljen ikke støtter forprojekter, idet der ikke er konkrete forslag til indretning af legepladsen. Der kan søges igen med mere konkret projekt.

 Afslag

 

60. Udearealer, Havremarken Skole

Havremarkens skolebestyrelse ansøger om midler til indretning af skolens udearealer. Der ønskes etableret diverse legemiljøer i skolegården med forskellige rummeligheder for børn på forskellige alderstrin. Projektet omfatter gårdhave, amfiteater, og opholdsnicher. Skolen har elever op til 7. klassetrin. Legepladsen benyttes også af det tilknyttede fritidshjem, Sct. Stefans Fritidscenter og er offentligt tilgængelig udenfor skoletid. Kvarterløftpuljen Nørrebro Park medfinansierer. Forventes realiseret sommer 2004.

  • Projektet kan ikke støttes, da det ved en prioritering mellem ansøgningerne er skønnet, at andre projekter skaber større og mere væsentlige forbedringer af byrummet. Skolen ligger i umiddelbar nærhed af offentlig legeplads i Nørrebroparken.

Afslag

 

61. Sejloverdækning Pilegården medborgerhus, Brønshøj

Børnekulturhuset, Brønshøjvej ansøger om støtte til opstilling af sejl ved medborgerhuset Pilegårdens anneks. Sejlet er et sol- og vandsejl, der skal beskytte optrædende og publikum ved udendørs kulturelle arrangementer. Arrangementerne er åbne og gratis for alle.

  • Med projektet etableres en nye kulturelle tilbud for børn og unge. Projektet kan støttes. Arbejde som nedstøbning kan ikke indgå som medfinansiering. Forudsætter revision af projektet.

Tilsagn: Kr. 136.000 (ansøgt 136.000).

 

62. Ryvangskvarteret

Ryvangskvarterets Grundejerlaug ansøger om støtte til udvidelse af allerede støttet projekt. Det støttede projektet omhandler trafiksanering med bump samt indførelse af 40 km zone. Projektet udføres efter Vej & Parks anvisninger. Projektet udvides med yderligere skiltning, 4 ekstra pullerter samt planteø ved indkørslen til Svanemøllevej fra Tuborgvej. Ryvangskvarterets Grundejerlaug medfinansierer. Forventes realiseret forår 2004.

  • Projektet er allerede støttet i tidligere runde. Der gives ikke støtte til tidligere støttede projekter.

Afslag

 

63. Thoravej

Vejlavet Thoravej/Kæmnervej ansøger om støtte til anlæggelse af åndehuller placeret i 4 områder på Thoravej. Der søges medfinansiering fra fonde. Forventes realiseret efterår 2004.

  • Projektet er for ukonkret. Kan søge igen med mere konkret projekt.

Afslag

 

64. Legeplads i Læssøegården

Læssøegården ansøger o m støtte til gennemførelse af legepladsprojekt med boldbane, udekøkken, grønt hjørne, terrasse, sandmiljø, rutschebane, udeværksted, stillehjørne og torv. Arealet er beliggende mellem forhus og baghus. Legepladsen henvender sig til aldersgruppen 3-14 år. Legepladsen ligger i aflåst gårdrum. Nøgle kan udleveres til beboere. Der søges medfinansiering fra fonde og legepladspuljen. Forventes realiseret efterår 2004.

  • Projektet kan ikke støttes, da der ikke er offentlig adgang til legepladsen.

Afslag

 

65. Opholdsplads ved Store og Lille Strandstræde

Merethe Stagetorn ansøger om støtte til forbedring af mindre grønt areal. Gangarealerne inddrages og der opsættes bænke og beplantning. Vej & Park ønskes som rådgiver og formodes at varetage drift. Merethe Stagetorn kan skaffe medfinansiering. Ikke opgivet hvornår projektet forventes realiseret.

  • Projektet er kun løst beskrevet og kan ikke støttes. De anviste fortovsarealer kan ikke nedlægges af hensyn til sikkerheden for fodgængere. Projektet vurderes ikke at skabe væsentlige forbedringer i området.

Afslag

 

66. Grillplads i Vigerslevparken

Boldklubben Hellas ansøger om støtte til forbedring af arealerne ved legepladsen i Vigerslevparken. Der etableres to opholdspladser med bænke og grillborde. Der søges medfinansiering fra fonde. Forventes realiseret efterår 2004.

  • Projektet kan støttes. Det forudsættes at drift varetages af ansøger, at møbler fjernes for ansøgers regning, hvis der indkommer klager, at arealet ikke anvendes efter kl. 22. Antallet af borde og bænke mv. reduceres med henblik på at formindske evt. støjgene og begrunder nedsættelse af støttebeløb.

Tilsagn: Kr. 42.000 (ansøgt kr. 84.000).

 

67. Pladsen foran Indre By Medborgerhus

En borgergruppe, Indre By Medborgerhus og Nansensgade Netværk ansøger om støtte til at give pladsen foran medborgerhuset (1800 kvm.) et arkitektonisk løft og hermed skabe et samlingspunkt i kvarteret. Etableringen af en multibane er det styrende element. Banen etableres som en cirkulær oval midt i pladsen. Om vinteren vil den kunne bruges som skøjtebane. Det angives, at pladsen skal drives i samarbejde med Vej & Park. Der søges medfinansiering fra fonde. Lokale- og Anlægsfonden er interesseret. Forventes realiseret efterår 2004.

  • Projektet vil skabe et helt nyt aktivitetssted i kvarteret. Projektet støttes med rammebeløb til belægninger og multibane. Glasfacade og indgangsportal/kunstnerisk udsmykning kan ikke støttes. Det forudsættes at driftsforhold afklares, idet Vej & Park ikke kan indgå i driften.

Tilsagn: Kr. 1.800.000 (ansøgt kr. 3.565.403).

 

68. Legeplads Haraldsgården

Haraldsgårdens Fritidshjem, der er en selvejende institution, ansøger om støtte til renovering af legeplads ved fritidshjemmet med multibane-arena med gummifliser, forhindringsbane, skur med værksted, belægninger og beplantning. Fritidshjemmet og evt. forældrestøtteforening og legepladspuljen medfinansierer. Forventes realiseret efterår 2004.

  • Grunden er privat, men kan støttes som offentlig, da legepladsen anvendes bredt i kvarteret. Især multibanen henvender sig til målgruppen 12-18 år. Multibanen koster godt 500.000 ekskl. moms.

Tilsagn Kr. 689.000 (ansøgt kr. 722.693).

69. Udearealer, Alsgade Skole

Alsgade Skole og Ny Carlsberg Vejens Skole ansøger om midler til at udvide skolegårdene i forbindelse med sammenlægningen af de to skoler. Med henvisning til Vesterbro Trafik og Byrumsplan, af februar 2003. Der er afsat kr. 2 mio. til finansiering af istandsættelse af skolegårdene. Forventes realiseret sommer 2004.

  • Der er tale om en skolesammenlægning, der stadig er i gang. Anlæggelsen af den samlede skolegård ligger evt. under en anden forvaltning. Ansøgning er indsendt efter afleveringsfristen.

Afslag

 

Økonomi

Med indstillede projekter fra 4. ansøgningsrunde på 18,403 mio. kr. er der disponeret i alt 40,785 mio. kr. (i alt afsat for alle runder 44,104 mio. kr.).

Tilsagn om støtte i 1. runde er givet af Bygge- og Teknikudvalget den 4. december 2002 (BTU 591/2002), hvor udvalget vedtog at give tilsagn om støtte på i alt kr. 17, 307 mio. kr. ekskl. moms fra Byudviklingspuljen til realisering af 20 projekter, og at give 20 ansøgere afslag. Tilsagn om støtte i 2. runde er givet af Bygge- og Teknikudvalget den 18. juni 2003 (BTU 294/2003), hvor udvalget vedtog at give tilsagn om støtte på i alt 6,854 mio. kr. ekskl. moms fra Byudviklingspuljen til realisering af 15 projekter, og at give 11 ansøgere afslag. Tilsagn om støtte i 3. runde er givet af Bygge- og Teknikudvalget den 14. januar 2004 (BTU 21/2004), hvor udvalget vedtog at give tilsagn om støtte på i alt 5,534 mio. kr. ekskl. moms fra Byudviklingspuljen til realisering af 15 projekter, og at give 9 ansøgere afslag. Derudover fik to projekter 160.000 kr. yderligere i støtte. Fra 1. og 2. runder er tilbageført midler til puljen fra projekter, der enten helt eller delvist ikke har kunnet skaffe medfinansiering således, at det samlede disponerede beløb er 22,382 mio. kr. som anført i skema.

 

I alt

Projekter

Løn, adm.

Afsat i alt

2002-2004

45.814.000

44.104.000

1.690.000

Projekter, disp. (1., 2. og 3. runde)

-22.382.000

-22.382.000

 

Løn, disp. 2002-2003

-586.047

 

-586.047

Annoncer, disp. 2002-2003

-75.385

 

-75.385

Pjece, disp. 2002-2003

-15.201

 

-15.201

Til disponering

(4. og 5. runde)

22.755.367

21.722.000

1.013.367

Disponeret 4. runde

 

-18.403.000

 

Til disp. 5. runde

 

3.319.000

 

 

Miljøvurdering

Byudviklingspuljen forventes at have positiv konsekvens for miljøet. Det er ikke fundet relevant at vurdere ansøgningernes miljøkonsekvenser hver for sig eller samlet på projektstadiet. Projekterne skal overholde en række miljøkrav - som beskrevet i retningslinjerne i den af Borgerrepræsentationen vedtagne Miljøorienteret Byfornyelse og Nybyggeri, Bygge- og Teknikforvaltningen 2001, som er forpligtende for alt byggeri, der støttes af Københavns Kommune. For at skærpe overholdelsen skal projekterne fremsende en Tro & Love erklæring, der beskriver hvorledes projektet har overholdt kravene. Det indskærpes overfor projekterne, at en misligholdelse af miljøkravene kan medføre inddragelse af støtten.

 

BILAG VEDLAGT

Bilag 1: Ansøgninger til Byudviklingspuljen, april 2004.

Bilag 2: Status vedr. informationsplan for Byudviklingspuljen 2003-2004, april 2004

Udsendt med dagsordenen for Bygge- og Teknikudvalgets møde den 19. maj 2004

 

 

Ole Bach


 


Til top