Mødedato: 24.10.2013, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Meddelelser

Se alle bilag
Lokaludvalgsseminar blev afholdt hos Cirkus Panik den 28. september. Rapporten er vedlagt som bilag.


Det lokale samarbejde mellem skoler og foreninger
Er et nyt projekt under Børn-, Unge-, Fritids- og Idrætsudvalget (BUFI). BUFI ønsker at Lokaludvalget skal være med til at finde lokale samarbejdsløsninger som del af skolereformen og tankerne heri om Den åbne skole. I et samarbejde med relevante forvaltninger, de lokale skoler og idræts-, kultur-, natur- , fritidsforeninger og institutioner vil BUFI og LU være med til at fremme den lokale sammenhængskraft gennem et udviklet samarbejde mellem skoler og foreninger. 

Lokaludvalget tænkes at få en central rolle som understøtter og formidler af et tættere samspil mellem skole og det mangfoldige foreningsliv som eksisterer i lokalområdet.

Målet med det vil være:
1) at fremme kendskabet til skolernes og foreningernes m.fl. muligheder og ønsker til et lokalt samarbejde mellem vore skoler og foreningerne m.fl.
2) at skabe rammer for udviklende møder mellem aktørerne/foreningerne og skolerne
3) at invitere til dialog gennem afholdelse af seminarer, inspirationsbesøg og møder hvor foreningerne får lejlighed til at fremlægge hvordan de kan bidrage til samarbejdet og hvilke ønsker de har hertil
4) at invitere til dialog gennem afholdelse af inspirationsbesøg og møder hvor skolerne får lejlighed til at fremlægge hvordan de kan se et samarbejde udvikle sig og hvilke ønsker de har til samarbejdet
5) at understøtte idéudviklingen af partnerskabsaftaler mellem skoler og foreninger
6) at undersøge og formidle viden om eksisterende faciliteter i lokalområdet og medvirke ved udviklingen af nye faciliteter i lokalområdet (Idrætshaller, naturskoler, kulturcentre etc.)
7) at arrangere tværgående aktiviteter på tværs af lokalområder

Målene kan indfries gennem bl.a. uddannelses- eller inspirationsforløb for lærere og foreninger, seminarer og møder for nøglepersoner.

Der er i Københavns Kommune nedsat en arbejdsgruppe på tværs af de Kultur- og Fritidsforvaltningen og Børne- og Ungdomsforvaltningen, ”Folkeskolereform og foreninger”, som skal skal komme med konkrete forslag til initiativer til inddragelse af kultur- og idrætsforeninger på skolerne. BUFI og sekretariatet er i dialog med arbejdsgruppen omkring et samarbejde i 2014. Der er centralt fra ikke afsat midler til lokale samarbejder mellem foreninger og skoler. Men der kan eventuelt søges penge i en udviklingspulje, ligesom der er medarbejdere i forvaltningerne, som kan bruge arbejdstid. BUFI foreslår at Lokaludvalget indgår et samarbejde med forvaltningerne og konkret afser et rammebeløb i budgettet for intern pulje 2014 til et seminar (vil blive fremlagt som del af vedtagelsen af et budget for intern pulje i december).


Høringer

Flytning af Aktivitetscenter Brønshøj til Bystævneparken. Social- og Sundhedsudvalget får besøg af SUF områdechefen på deres møde i november, hvor de behandler høringssagen. Der er høringsfrist den 13. november og såfremt sosu har bemærkninger vil de bliver sendt efter forretningsudvalgsmødet den 11. november under forudsætning af en endelig godkendelse på næste lokaludvalgsmøde.

Følgende høringer er indkommet, men fagudvalgene har ikke bemærkninger
  • Høring vedr. helhedsplan for Harrestrup Å (BUU. Høringsfrist 28. okt)
  • Høring vedr. 10. klasse (BUFI. Frist 1. nov)
  • Høring vedr. Ny budgetmodel for rengøring og det tekniske område på skolerne samt bydækkende enheder (BUFI. Frist1/11-2013)
  • Høring: Ungdomsboliger (BUU. Frist 1. nov):
  • Høring: Tilladelse til genanvendelse af ren og lettere forurenet jord på Frederiksgårds Allé 13 – frist 10. okt (BUU)
  • Høring vedr. nye regulativer for husholdningsaffald og erhvervsaffald (BUU og MU. Frist 8. okt)
  • Høring: Styringsstrategi for sø- og vandløbssytemet (BUU. Frist 26. nov)

Derudover er der kommet en naboorientering vedr. Frederikssundsvej 257 (integreret daginstition), hvor forretningsudvalget har sendt følgende bemærkning (da fristen var 14. oktober): ”Det skal bemærkes, at parkeringsmuligheder kan blive et problem. De nærmeste fællesveje er i forvejen hårdt belastet. Og med busfremkommelighedsprojektet Højklasset busløsning på Frederikssundsvej planlægges yderligere p-pladser på Frederikssundsvej nedlagt. Dermed forudses en knaphed på p-pladser til forældre og personale til den kommende daginstitution”.

Til top