Mødedato: 22.10.2015, kl. 18:30
Mødested: EnergiCenter Voldparken, Kobbelvænget 65, 2700 Brønshøj

Jul i Vandtårnet - projektbeskrivelse og bevilling

Se alle bilag
Juleevent i Vandtårnet fremlægges til godkendelse, jf Lokaludvalgets vedtagne budget

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller,

1. At lokaludvalget bevilger 123.500 kr. til projekt "Jul i Vandtårnet" fra 2015-puljen.

Problemstilling

Kulturudvalget foreslår at Lokaludvalget igen i år arrangerer "Jul i Vandtårnet".

Formålet med arrangementet er bl.a.:

  • At mobilisere flere foreninger og kulturelle aktører i lokalområdet til sammen at afholde større kulturelle arrangementer til glæde for borgerne og til gavn for netværksdannelsen blandt foreningerne.
  • At profilere bytorve, kulturhuse og ikke mindst Vandtårnet og Rytterskolen som Brønshøjs væsentlige vartegn og med et stort potentiale for at være aktive steder, hvor der afholdes koncerter, udstillinger, workshops etc. for områdets borgere.

Arrangementet afholdes den 05.december. Arrangementet består af:

  • Lys på Vandtårnet og Rytterskolen i hele december måned. Dette indledes med et ”tænd lys i mørket”-arrangement.
  • Nisseoptog med julepyntet brandbil og jazzorkester fra Tingbjerg til Brønshøj Torv, hvorfra der gås Street Parade med fakler til Vandtårnet 
  • Workshop i Rytterskolen: Genbrugsjul
  • 4 gratis koncerter i vandtårnet med deltagelse af lokale kunstnere
  • Udskænkning ved Vandtårnet i forbindelse med lystænding ved pigekorets forældre
  • Spejderne laver aktiviteter på plænen (telte med lys i, snobrød/varmekilder, fakler) ved Vandtårnet og Rytterskolen
  • Pilegården blænder op for månedens aktiviteter og Jazzklubben inviterer til Jazzfest for alle
  • Lokaludvalget deler materialer ud om områdets aktiviteter

Kulturudvalget vil desuden arbejde på igen i år at få kultur- og fritidsborgmesteren til at åbne juleballet.

Kulturudvalget samarbejder om aktiviteten med Miljøudvalget, Byudviklingsudvalget, Pilegården/Rytterskolen, lokale musikere og foreninger, Brønshøj Kirkes Pigekors forældre, Spejderne Bellahøj, Jazz-klubben, boligforeninger i Tingbjerg, Husum Byparks venner m.fl.

Vedr. lys på Vandtårnet
I forhold til juleudsmykningen af Vandtårnet besluttede lokaludvalget på sit møde den 23.10.2014 at afsætte 69.000 kr. til belysning i 2014, 2015 og 2016, såfremt lokaludvalget i 2015 og 2016 får udlagt mindst samme niveau af puljemidler fra Borgerrepræsentationen som i 2014. Lyskæderne lejes af Kjøbenhavns Julebelysning, som står for opbevaring af lyskæder, service og vedligeholdelse.

Lyskæderne er LED-lys, kraftigere end almindelig havejuletræsbelysning, men ikke projektørskarp, og det er erfaringen fra sidste år, at lyset ikke er til gene for naboerne.

Det anbefales dog, at Lokaludvalget igen i år laver en orientering af de nærmeste naboer om, at der vil blive opsat lys (via en flyer i brevsprækken) med en særinvitation til naboerne til åbningseventen.

Løsning

At lokaludvalget bevilger 123.500 kr. til "Jul i Vandtårnet" fra 2015-puljen.

Økonomi

Kulturudvalget budgetterer med 70.500.000 kr. til arrangementet og 53.000 kr. til belysning. Det samlede budget er derfor på 123.500 kr.

Lokaludvalget betalte sidste år et beløb på 45.000 kr. aconto for 2015-lys. Dvs. at der skal betales et restbeløb til Kjøbenhavns Juleudsmykning på 24.000 kr., og ikke 69.000 kr., som standardaftalen er på pr år. Hertil kommer diverse ektraudgifter til lys og el.

Der er allerede budgetteret med 100.000 kr. til Jul i Vandtårnet og 8.000 kr. til Grøn Jul. De overskydende 15.500 kr. foreslås hentet fra restpuljen.

Det er muligt at Lokaludvalget i 2016 vil blive opkrævet en pris for strømforbrug fra ejeren at Vandtårnet. I så fald må Lokaludvalget håndtere den udgift i 2016.

Videre proces

Gennemførslen af julearrangementet er betinget af, at Lokaludvalget får de nødvendige brugstilladelser fra ejeren af Vandtårnet. I øjeblikket er Københavns Kommune ved at overtage tårnet fra Hofor. Det forventes at denne overdragelse er endelig på plads den 12. november, hvor Borgerrepræsentationen behandler en købsaftale. Økonomiforvaltningen, som er kommunens part i overdragelsesprocessen, har dog givet lokaludvalgssekretariatet lovning på en skriftlig tilladelse inden lokaludvalgsmødet fra Hofor og Kommunen til at  bruge tårnet.

Det videre arbejde sker i et samarbejde mellem Kulturudvalget og sekretariatet. Kulturudvalget tager sig af planlægning og koordination af indhold og program. Sekretariatet  tager sig af tilladelser (Kulturstyrelsen, bygningsejer, brandmyndigheder, TMF og koda), PR (flyer og klumme), økonomistyring/udbetalinger/kontrakter. Naboorienteringen sker i fællesskab.

Beslutning

Indstillingen blev tiltrådt.
Til top