Mødedato: 22.08.2013, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Meddelelser

Meddelelser fra formanden
Bellahøj højdebeholder: Christian Hesselberg, Freddy Ingvorsen og sekretariatet deltog den 20. august i et møde med Teknik- og Miljøforvaltningen om kommunens planer med grunden. 

Festlokale på Frederikssundsvej 264: Lokaludvalget har fået tilsendt en naboorientering vedr. kommunens ønsker om at give dispensation til at etablere selskabslokaler på adressen (frist for indsigelser er 1. sept). Natur- og Miljøklagenævnet i maj måned ophævet Teknik- og Miljøforvaltningens byggetilladelse til at indrette selskabslokalerne i det tidligere møbelhus. Forvaltningen ligger til grund, at selskabslokaler hører under serviceerhverv, hvilket er i overensstemmelse med lokalplanen, der fastlægger området til blandet erhverv. En borger har gjort indsigelse imod forvaltningens tilladelse, og fået medhold fra Natur- og Miljøklagenævnet, som ligger til grund, at der er tale om et forsamlingshus, som betragtes som en ”social servicefunktion”. Dermed kræves Teknik- og Miljøudvalgets dispensation fra lokalplanen, hvilket forudsætter en forudgående naboorientering. Byudviklingsudvalget har behandlet sagen.

Helhedsplan for Harrestrup Å: TMF har sendt følgende orientering om processen: Teknik- og Miljøforvaltningen har nu udarbejdet et oplæg til en helhedsplan for Harrestrup Å. Udkastet vil første omgang vil blive forelagt for Teknik- og Miljøudvalget den 26. august 2013.Udvalget vil på dette møde tage stilling til at sende planen i høring hos bl.a. lokaludvalgene. Oprindeligt var det oplægget i forslaget til proces for planen, at den skulle ud i en lokal borgerdialog forud for den politiske behandling. Efter Teknik- og Miljøudvalget behandling af helhedsplanen vil den blive sendt i 8 ugers høring. Her er det planen, at man vil afholde lokale borgermøder, arrangere cykelture mv. for at sikre en så bred lokal involvering som muligt.

Idrætshal på EnergiCenter Voldparken: Lokaludvalget, Områdefornyelsen og ECV har haft fælles foretræde for Kultur- og Fritidsudvalget den 15. august.

Plads i rytterskolearbejdsgruppe: Kulturhuset Pilegården har spurgt, om Lokaludvalget vil deltage med en repræsentant i arbejdsgruppen bag Rytterskolen. Arbejdsgruppen er ved at kigge på proceduren for at ansøge om at udstille i Rytterskolen (faste deadlines, behandlingstid og udvælgelse blandt indkomne ansøgninger) og inviterer lokaludvalget til at deltage i halvårlige møder, hvor der skal udvælges blandt ansøgninger. Kulturudvalget har drøftet henvendelsen og har ikke umiddelbart interesse i at deltage. Kulturudvalget finder det mere relevant med deltagelse i en form for styregruppe.

Høringer
Høring vedr. kommunens miljøtilsynsplan: Planen har været i høring i perioden til 2. juli til 30. juli, se http://blivhoert.kk.dk/hoering/plan-milj-tilsyn-i-k-benhavns-kommune-juli-2013 . Valbys sekretariat har talt med Center for Miljø, som har forklaret, at grunden til den korte frist, er at opgaven først for nylig er overgået til kommunen, og efter loven skal der ligge en plan den 31. juli. Center for Miljø forsikrer, at man i efteråret vil lave en mere involverende proces, så der hurtigt laves en ny plan. Her vil lokaludvalgene blive inddraget.

Byudviklingsudvalget (BUU) har behandlet følgende to høringer, som dog ikke har bemærkninger til:

Handlingsplan for vejstøj, Københavns Kommune 2013-2018. Høringsfrist d. 1. september 2013
BUU mener, at udkastet er et rigtigt godt og gennemarbejdet dokument med gode referencer til de mange målsætninger og handlingsplaner, som Kommunen har på andre områder. Handlingsplanen for vejstøj giver således et fornuftigt bidrag til et samlet overblik for de opstillede mål.

Retningslinjer for juletræsstader. Høringsfrist d. 30. august 2013.
BUU mener, at retningslinierne virker som en fornuftig beskrivelse af den administration, der skal være for at håndtere de midlertidige salgssteder for juletræer.

Invitationer

’LEARNING FROM SLUSEHOLMEN’: Københavns Kommune inviterer til faglig debat om kvalitet i byudvikling med Sjord Soeters, Jan Gehl, Holger Bisgaard med flere. Hvad har vi lært af Sluseholmen, og hvad kan vi gøre bedre eller anderledes i kommende projekter? Mødet finder sted den 4. september kl. 16.00-18.00 i Dansk Arkitektur Center. Deltagelse er gratis, men man skal via elektronisk link i invitationen, som er rundsendt den 6. aug. Udgangspunktet for dialogen er den netop offentliggjorte rapport ”Bydesign i København – Erfaringer fra Sluseholmen”, som kan downloades fra kommunens hjemmeside www.kk.dk.

Ekskursion vedr. grønne tage: Der mindes om at TMF og Bispebjerg LU inviterer lokaludvalg, Områdefornyelser og Miljøpunkter til en guidet tur rundt og se på Københavns grønne tage lørdag d. 7. september. Turen startes med intro til Københavns kommunes visioner og retningslinier for grønne tage, ved kommunens ekspert Dorthe Rømø, og derefter tages rundt i flere bydele og kigges på tage. Målet med turen er naturligvis at inspirere til endnu flere grønne tage i byen og en snak på tværs af bydelene om emnet. Der er 50 pladser i bussen i alt. Tilmelding til zm9u@okf.kk.dk.

Nyt om medlemmer
  • Freddy Ingvorsen forlader posten som formand for Byudviklingsudvalget, men bliver som almindeligt medlem af Lokaludvalget. Posten som formand for udvalget er dermed åben.
  • Anders Pedersen er 1. september tilbage fra sin orlov i Lokaludvalget. 
Meddelelser fra sekretariatet
Nye lokaler: Sekretariatet er nu flyttet til lokalerne på 2. sal. Arbejdspladserne fungerer, men der er stadig meget arbejde med at pakke ud, rykket på plads og trukket ledninger/it. Vi appelerer til forståelse for, at medarbejderne gør det, når det kan passes ind mellem øvrige arbejdsopgaver. Der er bestilt flytning af fastnettelefonen og etablering af nyt telefonstik. Indtil da er telefonen omstillet til mobiltelefonerne og medarbejderne kan nås her.

Pt. kan der holdes et enkelt fagudvalgsmøde af gangen, og når vi får indrettet det lille mødelokale, kan mindre fagudvalgsmøder holdes her samtidig. Hvis der er behov for flere samtidige møder, kan Pilegårdens lokaler bookes. Sekretariatet vil udsende en lille vejledning til fagudvalgsformændene om nøgleadgang og brug af lokalerne. Det er nogle dejlige, lyse og rummelige lokaler.

Folkemøde: sekretariatet deltog i en delegation sammen med tre lokaludvalgsformænd på folkemødet i juni. Formålet var at undersøge, om det vil give mening, at lokaludvalgene deltager mere bredt på folkemødet i 2014. Anbefalingen fra delegationen er, at foreslå at Københavns Kommune deltager på folkemødet under temaet "Inddragelse af borgerne i bydens udvikling" og bruger lokaludvalgene som eksempel på dette.

Nyt fra bydelen

Sommerfestival i Bystævneparken: 21. til den 23. august afholdes den årlige sommerfestival i Bystævneparken for de lokale plejecentre. Naboer og borgere er også velkomne til at kigge forbi. Man blandt andet vil kunne nyde festlige musikalske indslag, besøge alverdens boder, prøve lykken i det store bankospil eller nyde synet af en masse flotte veteranbiler.

Fix Boldbaner: Lokaludvalget har til orientering fra Lars N. Andersen og Bente Mortensen modtaget kopi af et brev fra en gruppe lokale beboere om protest imod Kultur- og Fritidsudvalgets ønsker om at etablere en kunstgræsbane ved Kirkemosen (brevet er rundsendt 24. juni). 

Beslutning

Yderligere meddelelser givet på mødet:

Christian Hesselberg orienterede om, at der ligger et forslag fra SF om en helhedsplan for Bystævneparken med ungdomsboliger, og som også involverer en indtænkning af den kollektive trafik.

'Strukturelt mindreforbrug': Økonomiudvalget har bedt forvaltningerne om at melde effektiviseringsforslag ind, som kan indgå i til budgetforhandlingerne for 2014. Effektiviseringsforslagene skal findes i de såkaldt strukturelle mindreforbrug, typisk mindreforbrug som går igen år efter år i forvaltningerne. Lokaludvalgenes puljemidler er i spil her. Lokaludvalgsformændene har skrevet et fælles brev til ØU, som argumenterer for, at det er skruen uden ende at beskære lokaludvalgenes puljemidler, da der uanset budgetramme til ehver tid vil være uforbrugte midler pga. uforudsigeligheden af puljeansøgernes aktivitet.

Christian Hesselberg orienterede fra mødet den 20. august med Teknik- og Miljøforvaltningen og rådgivere om planerne for byggegrunden ved Bellahøj Højdebeholder. Det er meget tidligt i forløbet, og der vil være en proces med startredegørelse og lokalplan. Der er tale om boligbyggeri, og pilen peger i retning af lavere fortættet byggeri med grønne, åbne arealer. Der pågår dialog med nabogrupperinger - og institutioner og senere i processen planlægges et borgermøde, som arrangeres af forvaltningen og Lokaludvalget.
Til top