Mødedato: 20.06.2013, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Ansøgning om støtte til Hvad samler du på fra Teater Bloom

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller til Brønshøj-Husum Lokaludvalg,

  1. at Lokaludvalget beslutter enten at følge indstillingen fra Kulturudvalget og Børn-, Unge-, Fritids- og Idrætsudvalget om at støtte Hvad samler du på? eller at følge indstillingen fra forretningsudvalget og give afslag på støtte

Problemstilling

Teater Bloom søger om støtte til at afvikle en teaterfestival for bydelens skoler: Bellahøj Skole, Tingbjerg Heldagsskole, Brønshøj Skole og Korsager Skole. Det er en gratis lokal børneteaterfestival med musikforestilling, workshops og interaktion på tværs af skoler.

Ugen op til festivalen skal den enkelte skoleklasse lave en fælles indsamling af ting som de kan have med på festivalen. Klassens lærere kan beskæftige sig med temaet samler i det omfang og de fag, de finder det interessant. Som inspiration får alle klasselærere et eksemplar af et af teatret udarbejdet undervisningsmateriale, der inddrager fagene matematik, dansk, musik, billedkunst og idræt. Elevernes samling indgår i teatrets scenografi og efter selve forestillingen deltager eleverne i en workshop hvor indsamlingen transformeres til en lille kunstinstallation. Selve festivalen foregår med et program som afvikles to gange dagligt. Klasser inviteres sammen med klasser fra andre skoler, så børnene lærer hinanden at kende på tværs af skoler.

Ansøgt beløb: 39.500 kr.

Forventede udgifter
Administration, Projektlederhonorar* 5.000 kr.
Scenografi/Rekvisitter 12.000 kr.
Kostumer 3.000 kr.
Teknisk udstyr 2.000 kr.
Lokaleleje, øveperiode* 3.000 kr.
Kontorhold* 800 kr.
Transport 2.500 kr.
Forplejning, intensiv øveperiode* 2.500 kr.
Online undervisningsmateriale (grafikerhonorar) 2.500 kr.
Honorarer (Instruktør)* 4.000 kr.
Skuespillere (2x4000) 8.000 kr.
Musiker/DJ 4.000 kr.
Scenograf 4.000 kr.
Workshopmaterialer 500 kr.
Ferniseringsarrangement 1.000 kr.

* Dækkes af Teater Bloom. Der er dermed egen medfinansiering på 11.300 kr. (projektlederhonorar, lokaleleje af øvelokale, forplejning og kontorhold).

Der er ikke søgt støtte fra anden side til arrangementet, der her er beskrevet. Der er tidligere søgt midler til produktionen af forestillingen, før der viste sig mulighed for at spille den.

Arrangementet løber over tre dage og lægges ultimo november eller primo december efter aftale med de involverede parter (Teater Bloom, Kulturhuset Pilegården, Bellahøj Skole, Tingbjerg Heldagsskole, Brønshøj Skole, Korsager Skole). Projektet afholdes i Brønshøj Skoles Pavillion, Gl. Skole, Brønshøjvej 3, 2700 Brønshøj. Ansøger har konkrete forhåndsaftaler med de lokale skoler og kulturinstitutioner.

600 skoleelever fra de medvirkende skoler er målgruppen til selve festivalen. Målgruppen til den afsluttende fernisering i Kulturhuset Pilegården er den øvrige lokalbefolkning. Forventet antal deltagere er 600 elever samt 200 besøgende på udstillingen. Annoncering foregår via pressemeddelelser til lokale medier samt reklamerer på digitale platforme.

Ansøgningen har været behandlet i to fagudvalg.

Børne-, Unge-, Fritids- og Idrætsudvalget indstiller til støtte på 39.500 kr. med kommentaren: et tværgående projekt der lever op til kriterierne for tildeling af puljemidler.

Kulturudvalget indstiller til støtte på 20.000 kr. og forventer, at skolerne betaler et bidrag for deltagelsen.

Forretningsudvalget vurderer, at projektet som det pt. er beskrevet falder udenfor formålet med puljen. Projektet er på linie med andre projektmagere og kunstnere som ikke er lokalt forankrede og som ønsker at lave projekter i vores bydel. Forretningsudvalget mener ikke, at en ’kontaktperson’ på skolerne er nok for at udgøre en reel lokal samarbejdspart og dermed lokal forankring. Der laves en en parallel til Cirkus Paniks ansøgning i Tingbjerg, som først fik afslag pga manglende lokal forankring, men dernæst fik en bevilling, efter områdesekretariatet blev medansøger og dels kunne redegøre for, hvordan projektet passede ind i Områdesekretariatets boligsociale indsatser og dels gav tilsagn om medfinansiering.

Afslagsbegrundelsen til Cirkus på Ruten efter mødet 19. januar 2012 lød: "Der gives afslag på ansøgning om støtte med den begrundelse at der ikke er vished for den lokale forankring i form af konkrete lokale samarbejdsparter. Hertil kommer at projektbeskrivelsen og budgettet vurderes at være for uklare, idet det det er svært at se hvad især honorarerne dækker samt at arbejdet og udgifterne til projektforankring er mangelfuldt beskrevet. Lokaludvalget vil se positivt på en eventuel ny ansøgning, hvor disse ting er beskrevet, ligesom medfinansiering fra den lokale samarbejdspartner vil styrke projektet".

Sekretariatet har givet ansøger mulighed for at indsende supplerende oplysninger inden 21. juni:
 
- hvad er skolernes rolle, hvorvidt og hvordan bidrager de aktivt til projektets gennemførelse.
- Hvori består samarbejdet med skolerne, kan skolerne evt. redegøre for, hvordan de bruger dette projekt i deres undervisning og fag- og læreplaner?

Løsning

Der er en delt indstilling. Lokaludvalget beslutter enten:

A. Projektet bevilges den ansøgte støtte, 39.500 kr.

eller.

B. Projektet bevilges delvis støtte på 20.000 kr. Begrundelsen for ikke at give den fulde støtte er, at Lokaludvalget gerne ser, at de deltagende skoler medvirker til finansieringen.

B. Der gives afslag på støtte. Begrundelsen er, at projektet mangler lokal forankring. Lokaludvalget ser gerne at de deltagende skoler spiller en mere aktiv rolle i projektet end det på nuværende tidspunkt kan dokumenteres af ansøger.

Økonomi

Pengene tages fra ekstern pulje.

Beslutning

Der gives afslag på støtte. Begrundelsen er, at projektet mangler lokal forankring. Lokaludvalget ser gerne at de deltagende skoler spiller en mere aktiv rolle i projektet end det på nuværende tidspunkt kan dokumenteres af ansøger.

Det blev derudover besluttet, at Lokaludvalget sender et brev til alle bydelens skoler, hvori Lokaludvalget skriver sine overvejelser om udvalgets støtte til projekter, som arrangeres af eksterne aktører og involverer skolerne. Det skal her gøres klart, at en forudsætning for at Lokaludvalget med sine puljemidler støtter projekter, hvor et teater, kunstnere eller musikere ønsker at lave aktiviteter med skolerne, er, at skolerne medvirker aktivt til projektets gennemførelse. En aktiv medvirken kan være med medfinansiering, med personaletimer eller hvis skolen på anden vis kan dokumentere, at man har en interesse i projektektet og at aktiviteten rammer ind i læreplaner og skolens undervisning. 
Til top