Mødedato: 31.05.2012, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Forespørgsel om gener ved metrobyggeriet

Indstilling og beslutning

Teknik- og Miljøborgmesteren bedes redegøre for Teknik- og Miljøforvaltningens håndtering af de åbenlyse gener, som byggeriet af Metro Cityringen giver de borgere og erhvervsdrivende, der er naboer til anlæggelsen. Konkret

 

·         Hvor mange klager har man i Teknik- og Miljøforvaltningen og Metroselskabet modtaget i forbindelse med anlæg af Metro Cityringen?

·         Hvordan behandles klagerne i Teknik- og Miljøforvaltningen og Metroselskabet?

·         Hvad gør Teknik- og Miljøforvaltningen for at sikre sig, at metroselskabet overholder kravene til støj- og lydniveauet, herunder hvordan der føres kontrol med underleverandørene?

·         Hvilke handlemuligheder har Teknik- og Miljøforvaltningen, hvis og når metroselskabet ikke overholder deres forpligtigelser, og hvad har Teknik- og Miljøforvaltningen reelt gjort i sådanne situationer?

·         Hvad er kommunen jf. lovgivningen og aftalerne på området forpligtiget til at gøre for de private og erhvervsdrivende, der oplever gener som følge af metrobyggeriet, lever man op til dette, og hvilke muligheder har vi som kommune for at gøre yderligere?

 

(Stillet af Det Radikale Venstre og Enhedslisten)

MOTIVERING

I TV2 Lorry har man 4.-8. og 10. april i år rettet fokus på de angivelige gener, som det giver byens borgere og virksomheder at være nabo til Metro-byggeriet. Gener i form af larm, støv og manglende lys igennem ens vinduer, og det i årevis. Omsætningstab for virksomheder og mangelfulde erstatninger i tilfælde af ekspropriation, hvis ekspropriation da overhovedet er mulig.

Det er åbenbart, at det kan have omkostninger at være borger eller virksomhed i en storby i udvikling, men udover at det naturligvis skal ske indenfor de love og aftaler, der gælder, så kan omkostningerne blive uforholdsmæssigt store for byggeriets naboer. Det er vores ansvar som kommune at sikre, at det ikke bliver tilfældet. Det er vores ansvar både som storaktionær i Metroselskabet og som en kommune, der tager sine borgere og virksomheder alvorligt.

På den baggrund ønsker forespørgselsstillerne en redegørelse for, dels hvor mange klager, kommunen og Metroselskabet har modtaget i forbindelse med byggeriet, dels hvad Københavns Kommune gør i dag for at mindske generne, og hvilke muligheder vi har for eventuelt at gøre yderligere.

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 31. maj 2012

Forespørgslen blev besvaret.

 

Til top