Mødedato: 30.09.2004, kl. 17:30

Koordinationsudvalgets årsredegørelse

Koordinationsudvalgets årsredegørelse

Borgerrepræsentationen

 

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 30. september 2004

 

 

BR 438/04

Koordinationsudvalgets årsredegørelse

Koordinationsudvalgets årsredegørelse

 

 

Indstilling om, at Koordinationsudvalgets årsredegørelse for 2003 tages til efterretning.

                                                                 (Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

 

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget overfor Borgerrepræsentationen anbefaler,

at Koordinationsudvalgets årsredegørelse for 2003 tages til efterretning.

 

 

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning i mødet den 8. september 2004

Indstillingen blev tiltrådt.

 

 

 

RESUME

Koordinationsudvalget for den forebyggende arbejdsmarkedsindsats har i 2003 brugt 16,6 mio. kr. til at igangsætte og støtte en række projekter til gavn for borgere, der har svært ved at få og bevare en tilknytning til arbejdsmarkedet.

 

Samlet må det konkluderes, at disse projekter i høj grad er til gavn for de marginaliseringstruede grupper på arbejdsmarkedet. Derudover giver projekterne mange nyttige erfaringer om at skabe et mere rummeligt arbejdsmarked for kommunen, kommunens medarbejdere, arbejdsmarkedets parter og de 95 private virksomheder, der har været med i projekterne.

 

Af de anvendte midler er ca.. 30 pct. gået til projekter omkring fastholdelse af medarbejdere på arbejdsmarkedet eller forebyggelse af udstødning af medarbejdere fra arbejdsmarkedet. Her drejer det sig i høj grad om projekter, der skaber fleksjob og om projekter på konkrete arbejdspladser, hvor Koordinationsudvalget har støttet aktiviteter, der kan nedsætte sygefraværet forhindre nedslidning og arbejdsskader og forhindre, at allerede ansatte medarbejdere mister deres job i forbindelse med sygdom.

 

Koordinationsudvalget har brugt ca. 35 pct. af sine midler på projekter, hvor det drejer sig om arbejdsmarkedsintegration, heraf lidt over halvdelen på aktiviteter over for indvandrergrupper. Her kan f.eks. nævnes et projekt med jobgaranti, hvor det gik ud på at matche en række virksomheders behov for arbejdskraft med konkrete langtidsledige borgere. Et projekt på Radiometer om dansk på arbejdspladsen gav gode erfaringer. Det samme gjorde et projekt med en butikskonsulent på Nørrebro, der nu ventes videreført som et EU-projekt.

 

Det virksomhedsrettede arbejde har og har haft meget høj prioritet for Koordinations-udvalget. Derfor er en stor del af de 15 pct., der er brugt på informationsvirksomhed, anvendt til kampagner, pjecer, plakater osv. rettet mod private virksomheder i København. Som et led i Københavns Kommunes samarbejdsaftale med DA, LO, FTF og AF er der f.eks. i 2003 fremstillet materialer til og gennemført kampagner, hvor i alt 7.000 virksomheder er kontaktet. Der har ligeledes været holdt møder på Rådhuset for LO-tillidsfolk og DA-medlemmer i København. Koordinationsudvalget har ligeledes bekostet udgivelsen af pjecer om handicappede og arbejdsmarkedet

 

Lidt over 5 pct. af midlerne er anvendt til at opbygge netværk for virksomheder og brancheorganisationer. Andre 5 pct. er brugt til f.eks. udarbejdelse af en sygedagpenge-profil og arbejdsmarkedsanalyser. Dertil kommer yderlige 5 pct. brugt til temadage og kursusvirksomhed.

 

I følge Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats § 41 skal Kommunalbestyrelsen modtage en årlig redegørelse fra Koordinationsudvalget for den forebyggende arbejdsmarkedsindsats. Årsredegørelsen sendes samtidig til Beskæftigelsesrådet. Det er Beskæftigelsesrådet der udstikker rammerne for redegørelsen.

 

Koordinationsudvalget godkendte den 21. juni 2004 årsredegørelsen, som efterfølgende er sendt til Beskæftigelsesrådet.

 

SAGSBESKRIVELSE

Se Resumé.

 

MILJØVURDERING

Indstillingen vurderes ikke at have væsentlige miljømæssige konsekvenser.

 

ØKONOMI

Ingen.

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

 

HØRING

Ingen.

 

BILAG

·        Årsredegørelsen 2003 fra Københavns Kommunes Koordinationsudvalg for den forebyggende arbejdsmarkedsindsats.                   

 

 

Grethe Munk

/

Torben Brøgger

 


Til top