Mødedato: 29.03.2001, kl. 17:30

Ombygning af Heibergskolen

Ombygning af Heibergskolen

for mødet «MDAT» kl

Borgerrepræsentationen

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 29. marts 2001

 

BR 134/01

Ombygning af Heibergskolen

Ombygning af Heibergskolen

Indstilling om kapitalbevilling på 6.285.000 kr. til ombygning af Randersgade 10 i forbindelse med midlertidig genhusning af 6 klasser og udvidelse af eksisterende midlertidig fritidsordning fra 4 til 8 grupper.

(Uddannelses- og Ungdomsudvalget)

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget, at udvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen indstiller,

at der gives kapitalbevilling på 6.285.000 kr. til ombygning af Randersgade 10 i forbindelse med midlertidig genhusning af 6 klasser og udvidelse af eksisterende midlertidig fritidsordning fra 4 til 8 grupper

Uddannelses- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 7. marts 2001

Udvalget tiltrådte forvaltningens indstilling.

 

Økonomiudvalgets behandling af sagen:

På vegne af Økonomiudvalget meddeles, at overborgmesteren ingen bemærkninger har til, at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form.

 

 

RESUME

Uddannelses- og Ungdomsudvalget godkendte på mødet den 25. oktober 2000 kapitalbevilling til projektering af ny skole på Indre Østerbro. Med projektet etableres en ny 2-sporet skole med tilhørende integreret fritidsordning med 8 grupper. Det er planlagt, at indskoling og fritidsordning skal placeres i Randersgade 12, mens mellemtrin, overbygning og administration placeres i Randersgade 10. Første etape af byggeriet omfatter Randersgade 12 inklusiv nybyggeri. Anden etape omfatter ombygning af Randersgade 10.

Randersgade 10 huser i dag en midlertidig fritidsordning med 4 grupper. Som følge af kapacitetsproblemer både på skole- og fritidsordningsområdet i bydelen søges der kapitalbevilling på i alt 6.285.000 kr. til ombygning af Randersgade 10, således at den midlertidige fritidsordning kan udvides med 4 grupper, og der midlertidigt kan etableres plads til en skole med 6 klasser (bh- 2. klasse) fra skolestart 2001. Udgifterne til indretning af midlertidig skole og fritidsordning er søgt begrænset mest muligt, dels via begrænsning af indretningsudgifterne, dels via genbrug af indretning og inventar i den senere permanente indretning.

Skole og fritidsordning skal forblive i de midlertidige lokaler indtil 1. etape af skolebyggeriet er færdigt forventeligt primo 2003, hvorefter de overflyttes til permanente lokaler i Randersgade 12.

SAGSBESKRIVELSE

Med baggrund i det presserende kapacitetsbehov på Indre Østerbro for plads til både flere klasser og flere fritidsordningsbørn er det aftalt med Indre Østerbro Bydel, at Randersgade 10 bruges til en midlertidig løsning af kapacitetsproblemerne. Der er derfor i forslaget til etablering af den nye skole taget højde for, at midlertidig kapacitetsafhjælpning og genhusning kan finde sted samtidig med, at der bygges på den øvrige del af skolen.

I sommeren 2000 blev der indrettet lokaler til 4 fritidsordningsgrupper i Randersgade 10, blandt andet for at skaffe plads til børn fra den midlertidige fritidsordning på Kalkbrænderivej/Skanderborggade.

Fra skolestart 2001 vil der yderligere være behov for at indrette midlertidige lokaler til i alt 6 klasser, idet 4 klasser, som er genhuset på Randersgade Skole overflyttes til Randersgade 10 samtidig med, at der indskrives 2 nye børnehaveklasser. Derudover er det nødvendigt af udvide fritidsordningskapaciteten, og i den forbindelse udvides den eksisterende midlertidige fritidsordning til i alt 8 grupper.

 

Fritidsordning

Skole

Skolestart 2001

3 grupper

(4 grupper indrettes nu)

6 klasser (bh.- 2. kl.)

Skolestart 2002

1 gruppe

2 klasser (3. kl)

Af byggetekniske-/rationelle grunde omfatter kapitalbevillingen en udvidelse med 4 fritidsordningsgrupper, hvoraf dog kun 3 grupper tages i brug i 2001. Som det fremgår af tabellen, vil der være behov for at ibrugtage yderligere en gruppe i 2002.

Indretningen af midlertidige skolelokaler i Randersgade 10 betyder, at den nye Heibergskole formelt starter med virkning fra skoleåret 2001/2002.

 

Beskrivelse af projektet

Det samlede bruttoareal, som ombygges, er på 2.532 m2, heraf 1.002 m2 til fritidsordningen, 920 m2 til undervisningsformål, 116 m2 til fælles formål og 276 m2 til administration.

Den eksisterende fritidsordning med 4 grupper fik indrettet lokaler i 2000 i Randersgade 10 - den resterende del af bygningen står, som da Den Sociale Højskole forlod ejendommen for et par år siden.

Nye lokaler maleristandsættes, ligesom gulve eftergås og enkelte steder foretages udskiftning af linoleum. Generelt genbruges eksisterende el-installationer i basislokaler og kontorer. Eksisterende installationer gennemgås og lovliggøres. Der opsættes nye armaturer til belysning og edb-stik. Der er ikke medtaget udgifter til ventilation ved indretningen af de midlertidige lokaler, idet mekanisk ventilation indgår i det endelige projekt. I enkelte lokaler, grupperum, værksteder og pædagogisk servicecenter reguleres akustikken ved opsætning af akustiklofter.

 

Udvidelse af lokaler til midlertidig fritidsordning

Den eksisterende midlertidige fritidsordning udbygges med 4 grupper fra 4 til 8 grupper, dog således at 3 af grupperne ibrugtages i 2001, og den sidste gruppe ibrugtages i 2002. De nye lokaler indrettes med grupperum, værksteder og personalefaciliteter, garderober og toiletter.

Der indrettes fælles børnegarderober for både skole og fritidsordning i tilknytning til basislokalerne. Eksisterende toiletter genbruges, udtjent sanitet udskiftes. Der etableres enkelte nye toiletter til fritidsordningen i stueplan. Eksisterende fællesrum, kontor og personalerum, som er indrettet i år 2000, benyttes uden ændringer.

 

Midlertidige lokaler til skole

Ombygningen omfatter etablering af lokaler til i alt 6 klasser. I forbindelse med basislokalerne indrettes lærerrum og depotrum. Eksisterende toiletforhold genbruges eller udbygges i fornødent omfang.

I den tidligere kantine i kælderetagen indrettes tumlesal til fælles benyttelse for skole og fritidsordning.

På 2. sal etableres indskolingsværksted/pædagogisk servicecenter. På tagetagen placeres skolens administration, kontorer og personalerum, garderobe og tekøkken. I kælderen indrettes rum til skolebetjent. Der etableres lokaler til skolelæge og sundhedsplejerske.

 

Tidsplan

Projektet er udarbejdet af arkitektfirmaet Rytter ApS. Selve ombygningsprojektet og tidsplanen er godkendt af byggeudvalget, som består af repræsentanter fra bydelen, og brugerne fra fritidsordningen og skolen.

Ombygningen igangsættes umiddelbart efter projektets godkendelse i Borgerrepræsentationen april 2001 og forventes afsluttet medio juni 2001.

Økonomi

Den samlede udgift til ombygning af Randersgade 10 udgør i alt 6.285.000 kr.

For at begrænse udgifterne til den midlertidige indretning mv. af Randersgade 10 mest muligt, er indretning og istandsættelse af lokalerne reduceret samtidig med, at den midlertidige indretning inkl. nødvendigt inventar er koordineret med projektforslaget for Heibergskolen med henblik på at opnå den størst mulige grad af genbrug.

Af udgifterne vedrører i alt 2,584 mill. kr. udgifter til inventar og undervisningsmidler, der vil blive genbrugt i forbindelse med etableringen af Heibergskolen. Derudover vurderes det, at byggearbejder for 250.000 kr. vil kunne "genbruges" i forbindelse med den senere ombygning af Randersgade 10. Dvs. at de reelle udgifter til midlertidig indretning af lokaler til Heibergskolen (inkl. KKFO) kan opgøres til i alt ca. 3,45 mill. kr.

Til sammenligning kan det oplyses, at udgifterne ved opstilling og leje af det nødvendige antal pavilloner i en 2-årig periode kan opgøres til i alt ca. 5,90 mill. kr. (ekskl. inventar).

Udgiften til etablering af 3 nye midlertidige fritidsordningsgrupper udgør (ved prisindeks 160) 1.771.000 kr.

Kassemæssig dækning for udgiften i 2001 på 1.771.000 kr. anvises af det på budgettet for 2001 under Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens post 5.15.3 afsatte rådighedsbeløb til fritidshjem.

Den samlede udgift til indretning af lokaler til 6 klasser udgør (ved prisindeks 160) 4.514.000 kr.

Kassemæssig dækning for udgiften i 2001 på 4.514.000 kr. anvises af det på budgettet for 2001 under Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens post 3.01.3 afsatte rådighedsbeløb til skoler.

 

Høring

Indretningen af de midlertidige lokaler er godkendt af byggeudvalget for den nye skole, hvor repræsentanter fra Indre Østerbro Bydelsråd og –forvaltning er repræsenteret.

 

Andre konsekvenser

Ingen bemærkninger

 

BILAG VEDLAGT

  • Tegninger: Situationsplan

 

 

 

 

 

Peter Rasmussen

Jørn Larsen

Til top