Mødedato: 28.04.2016, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Forespørgsel til overborgmesteren om betydning af den ringere politibemanding i København for sikkerheden og trygheden i København i regi af Sikker By-programmet

Se alle bilag

Forespørgsel

Overborgmesteren bedes redegøre for:

1. Hvilke orienteringer overborgmesteren i 2016 har modtaget fra Københavns Politi om politibemandingen i København, og hvilken dialog der har været herom.

2. Hvilken betydning den ringere politibemanding i København får for sikkerheden og trygheden i København i regi af Sikker By-programmet.

3. Hvilken betydning den ændrede bemanding ved Københavns Politi får for Sikker By Programmet i Københavns Kommune og de ca . 220 mio. kr., kommunen årligt anvender hertil. 

(Stillet af Det Konservative Folkeparti, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance)

Motivering

Direktøren for Københavns Politi har i brev af 11. marts 2016 skrevet til kommunerne i politikredsen om, at Politiet har omdisponeres 70 politiårsværk og lukket politistationen på Kamillevej som udkørende politistation.

Københavns Politi har pga. terrortrussel m.v. måttet disponere mange betjente til bevogtnings- og sikkerhedsopgaver.

Task Force Pusherstreet skal fremover ikke længere være fokuseret i Pusherstreet, men også udføre andre opgaver.

Der er frygt for, at flytningen af betjente i København fra ordinære politiopgaver i København til bevogtningsopgaver reelt giver ringere tryghed og mindre kriminalitet i København.

Når flere betjente er bundet til rene bevogtningsopgaver, er der frygt for, at der ikke er udkørende betjente nok, når københavnerne ringer til Politiet og har behov for hjælp pga. overfald, vold, indbrud og lignende.

Københavns Kommune anvender rigtig mange penge til at skabe tryghed og til kriminalpræventivt arbejde. Der anvendes i kommunen 220 mio kr alene til Sikker By Programmet (BR 21/8-14 pkt 3). Vi er bekymrede for, om det giver ringere sikkerhed og tryghed for københavnerne, når Københavns Politi har færre betjente til udkørende politiforretninger. Det kan have betydning for effekten af kommunens eget kriminalpræventive arbejde.

Vi ønsker med forespørgsel belyst, hvad det betyder for københavnerne, at der reelt er mindre politi til rådighed for byens borgere.

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 28. april 2016

 

 

Forespørgslen blev besvaret.

Til top