Mødedato: 28.02.2002, kl. 17:30

Lokaleomflytninger

Lokaleomflytninger

for mødet «MDAT» kl

Borgerrepræsentationen

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 28. februar 2002

 

BR 136/02

Lokaleomflytninger

Lokaleomflytninger

Indstilling om lokaleomflytninger mellem Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Sundhedsforvaltningen.

(Økonomiudvalget)

(Økonomiudvalgets beslutning eftersendes)

 

 

INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget overfor Borgerrepræsentationen anbefaler,

at de foreslåede lokaleomflytninger mellem Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Sundhedsforvaltningen godkendes

at Kultur- og Fritidsudvalget gives en anlægsbevilling på 24,2 mill. kr. til etablering af et lokalcenter i en del af Sankt Joseph, Griffenfeldsgade 44

at der til finansiering af anlægsarbejdet gives Kultur- og Fritidsudvalget et internt lån på 24,2 mill. kr., som afdrages med en årlig ydelse på 4,100 mill. kr. over 8 år gennem en reduktion af udvalgets budgetramme

at ejendommene Sankt Joseph, Griffenfeldsgade 44 og Sjællandsgade 38 - 40, bygning G og H i De Gamles By overføres fra Sundheds- og Omsorgsudvalget til Kultur- og Fritidsudvalget, som fremover administrerer ejendommene

at Sundheds- og Omsorgsudvalgets budgetramme fra 2003 forøges med 4,217 mill. kr., Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets ramme fra 2003 øges med 0,758 mill.kr. og Kultur- og Fritidsudvalgets ramme fra 2003 reduceres med 4,975 mill. kr. som følge af overførslen af ejendommene

at der for lokaler der er omfattet af lokalerokaden opkræves markedsleje

Økonomiudvalgets beslutning den 26. februar 2002

 

RESUME

I forbindelse med bydelsforsøgets afvikling på Indre Østerbro og Indre Nørrebro er der sket en omflytning af opgaver og personale. Med henblik på at skabe hensigtsmæssige lokaleforhold har Økonomiforvaltningen sammen med de øvrige forvaltninger udarbejdet et forslag til lokaleomflytninger, hvor andre påtrængende lokaleproblemer samtidigt er søgt løst.

I denne indstilling foreslås følgende lokalerokade:

  • Øster Fælled Torv 13 anvendes fremover til handicapcenter
  • Korsgade 30 anvendes fremover til Skole- og Ungdomsvejledning
  • Sjællandsgade 38 - 40, bygning I, anvendes af Sundhedsforvaltningen
  • Ledige lokaler på Sankt Joseph anvendes til lokalcenter

I lokalerokaden er det tilstræbt at samle forvaltningsenhederne og at sikre overensstemmelse mellem lokalernes indretning, placering og den service, som enhederne yder.

Det foreslås, at Kultur- og Fritidsforvaltningen, som administrerer kommunens administrationslokaler, i forbindelse med lokalerokaden får overført ejendommene Sankt Joseph og Sjællandsgade 38 - 40, bygning G og H. Herved sikres, at de to ejendomme fremover kun har én administrator, hvilket skaber en mere enkel administration og giver grundlag for en mere langsigtet og sammenhængende planlægning af vedligeholdelsesindsatsen.

Forvaltningerne lejer fremover administrationslokalerne af Kultur- og Fritidsforvaltningen til markedsleje.

Som et led i lokalerokaden sker der en samling af lokalcentret for Indre Nørrebro i lokaler på Sankt Joseph, der ikke længere anvendes til plejehjemsformål. Udgifterne til ombygnings- og renoveringsarbejder på Sankt Joseph bliver 24,2 mill. kr. Hertil foreslås givet en anlægsbevilling til Kultur- og Fritidsudvalget, finansieret i form af et internt 8 årigt lån.

Endvidere gennemfører Kultur- og Fritidsforvaltningen udskiftning af vinduer i Sjællandsgade 38 - 40 over en 3 årig periode.

Sundheds- og Omsorgsudvalgets og Kultur- og Fritidsudvalgets budgetrammer korrigeres for overførsel af ejendommene Sankt Joseph og Sjællandsgade 38 – 40, bygning G og H.

SAGSBESKRIVELSE

Med bydelsforsøgets ophør 1. januar 2002 skal der foretages en fordeling af lokaler mellem især Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Sundhedsforvaltningen, i det flere af disse forvaltningers funktioner har været varetaget samlet under bydelsforsøget.

Samtidigt med den nødvendige omrokering af lokaler har det været tilstræbt at finde en løsning således, at det nuværende Handicapcenter, der er beliggende på Sankt Joseph, Griffenfeldsgade 44 Indre Nørrebro, i uhensigtsmæssige lokaler på 3. sal kan få bedre lokaleforhold.

I forbindelse med omrokeringer blandt de to ovennævnte forvaltninger er det blevet muligt at opfylde et ønske fra Ungdoms- og Uddannelsesforvaltningen om nye centrale lokaler til Skole- og Ungdomsvejledningen, der i dag er placeret på Kildevældsskolen på Østerbro. Flytningen af Skole- og Ungdomsvejledningen til nye lokaler i Korsgade muliggør etablering af et 10. klasses center på Kildevældsskolen og etablering af et ekstra spor på skolen.

De lokaler som er omfattet af denne lokalerokade indgår fremover i den interne huslejeordning, hvor lejen fastsættes efter markedslejen.

Oversigt over lokalefordeling

 

Adresse

Etagemeter

Nuværende anvendelse

Foreslået anvendelse

1

Øster Fælled Torv 13

2.090

Ledig (tidligere bydelsadministrationen)

Handicapcenter

2

Kildevældsskolen,

Bellmansgade 5

1.200

Skole- og Ungdomsvejledning

Nyt 10. klasses center og ekstra spor

3

Korsgade 30

1.546

Lokalcenter

Skole- og Ungdomsvejledning

4

Sjællandsgade 38 - 40,

Bygning I

3.068

Lokalcenter (1728 m2) ledige (tidligere bydelsadministrationen) (1340 m2)

Sundhedsforvaltningen

5

Sankt Joseph, Griffentfeldsgade 44

4.810

Handicapcenter (1914 m2), lokalcenter (750 m2) Administrationen for plejehjemmet (500 m2) samt ledige lokaler (1646 m2)

Lokalcenter

 

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen

I forbindelse med etableringen af Kildevældsskolen (Ydre Østerbro), der blev dannet ved sammenlægning af oprindelig 2 selvstændige kommunale folkeskoler, blev den overskydende lokalekapacitet brugt til en række eksterne funktioner – herunder 1200 m2 til Skole- og Ungdomsvejledningen.

Skole- og Ungdomsvejledningen er en kommunedækkende funktion, der yder rådgivning og vejledning omkring erhvervsmuligheder og uddannelsesplaner til alle unge i folkeskolen og til alle unge under 19 år, der er gået ud af folkeskolen, har gået i private grundskoler eller er tilflyttere til kommunen.

Med baggrund i en konsulentvurdering af Skole- og Ungdomsvejledningen (SUV) traf Uddannelses- og Ungdomsudvalget i okt. 1998 bl.a. principbeslutning om flytning af SUV til en geografisk mere central og synlig placering, der bedre modsvarede vejledningens kommunedækkende funktioner.

Det har imidlertid i den forløbne periode i praksis vist sig vanskeligt at finde en egnet, ny placering af SUV.

Som følge af det stigende elevtal i skoledistriktet (Ydre Østerbro) er der nu behov for at udbygge Kildevældsskolen fra 3 til 4 spor.

Derudover er det som følge af en ændring af folkeskoleloven nødvendigt at ændre den hidtidige måde at organisere 10. klasses undervisningen på. Det er på den baggrund i Uddannelses- og Ungdomsudvalget besluttet at etablere en række 10. klasses-miljøer, hvor 10. klasseseleverne fra en række skoler samles i centre på forskellige skoler.

I den forbindelse er der bl.a. peget på Kildevældsskolen som forslag til placering af et større 10. klassesmiljø, som gøres så rummeligt, at det samtidig kan dække hovedparten af 10. klassesbehovet for Indre Østerbro, hvor der på ingen af skolerne – trods den igangværende udbygning - er kapacitet til at rumme 10. klasser.

En forudsætning for at kunne udbygge Kildevældsskolen til 4 spor inkl. et 10. klassesmiljø er imidlertid, at Skole- og Ungdomsvejledningen flyttes fra skolen.

Forslag

På den baggrund foreslås Skole- og Ungdomsvejledningen flyttet til Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens nuværende lokaler i Korsgade 30, der bliver ledige i forbindelse med den planlagte lokaleomrokering i forbindelse med bydelsforsøgets ophør.

SUV har et lokalebehov på 1200-1500 m2 – afhængigt af de konkrete bygningsmæssige forhold. Samtidig er det et ønske, at der i forbindelse med en flytning til nye lokaler vil være mulighed for at etablere et åbent, "caféagtigt" vejledningsområde med adgang direkte fra gaden, hvilket der vil være mulighed for i Korsgade 30, hvor der er i alt 1546 m2 etageareal til rådighed.

Samtidig er den geografiske placering på Indre Nørrebro over for den kommende idrætshal den bedst tænkelige.

Huslejen for lejemålet Korsgade 30 er 1010 kr. pr m2 årligt, svarende til en samlet årlig husleje på 1,6 mill. kr. Udgiften afholdes inden for udvalgets gældende budgetramme.

SUV beskæftiger pt. ca. 45 medarbejdere.

Tidsplan

Af kapacitetsmæssige grunde er der allerede fra starten af det kommende skoleår i august 2002 behov for at starte det nye 10. klassesmiljø på Kildevældsskolen med i første omgang 2-3 klasser.

Det er vurderingen, at der i samarbejde med skolen kortvarigt kan findes en midlertidig placering af 10. klassesmiljøet, men det er nødvendigt af hensyn til den begrænsede plads på skolen, at Skole- og Ungdomsvejledningen senest 1. november 2002 kan flytte ind i Korsgade 30 – hvilket betyder, at FAF skal fraflytte lokalerne senest 1. oktober.

Der er ikke foretaget nogen konkret vurdering af behovet for ombygning og istandsættelse af lokalerne i Korsgade 30 – det er vurderingen, at de nødvendige udgifter til indretning til SUV - primært opmaling – vil være relativt begrænsede. Under forudsætning af BR's godkendelse af den foreslåede lokaleomrokering vil der efterfølgende blive søgt om kapitalbevilling hertil.

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen

Handicapcenter

Handicapcenteret (1914 m2) beliggende på Sankt Joseph, Griffenfeldsgade 44, Indre Nørrebro er placeret i uhensigtmæssige lokaler på 3. sal. Lokalerne er på grund af beliggenheden på 3. sal og dårlige adgangsforholdene svært tilgængelige for handicappede. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen betaler ikke husleje i dag for lejemålet i Sankt Joseph.

Med den foreslåede lokalerokade flyttes handicapcenteret til Øster Fælled Torv, der er særdeles velegnet til formålet. Lejemålet på Øster Fælled Torv udgør 2090 m2. Der skal betales en markedsleje på 1.200 kr. for lokalerne svarende til en samlet årlig husleje for handicapcenteret på 2.508.000 kr. Udgiften afholdes inden for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets eget budget.

Lokalcenter

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens lokalcenter på Indre Nørrebro, der har 202 medarbejdere, er pr. 1. januar 2002 placeret på 3 adresser i bydelen.

Adresse

Antal M2

Antal

medarbejdere

Nuværende husleje (mill. kr.) opgjort i 2002 p/l.

Sankt Joseph

750

30

0

Korsgade 3

1.546

83

1,6

Sjællandsgade 38 – 40

1.728

89

1,7

Fremtidig placering

Den mest optimale løsning er at placere lokalcenterets 4 funktioner samlet.

Dette vil kunne ske ved at anvende 4.810 m2, der er ledige eller kan frigøres på Sankt Joseph.

Udgifterne til istandsættelse heraf anslås af Rytter Aps Arkitekter at ville udgøre 24.171.000 kr. Den samlede byggetid beregnes til 8 mdr. Byggeriet kan etapeopdeles, således, at en del af lokalerne vil kunne i brugtages efter 5 mdr. Forudsætningen for at skaffe de fornødne ledige m2 er dels en flytning af Handicapcenteret til ledige lokaler på Øster Fælled Torv, og dels flytning af administrationen på Sankt Josephs Plejehjem til andre lokaler på Sankt Joseph.

Projektet med ombygningen af Sankt Joseph omfatter: Bygning 3 stuen og 3. sal, bygning 4 stuen, 1. sal og 3. sal, bygning 2 stuen og 3. sal, bygning 5 1. sal, 2. sal og 3. sal i alt 4.810 m2, hvor der er mulighed for at etablere 206 arbejdspladser.

Organisatorisk fordeling af lokalcenterets 202 medarbejdere

Serviceteam

93

Teknisk Administrativt Team

28

Voksen Team

46

Børne Familie Team

35

Der etableres 2 arbejdspladser i hver af de tidligere sengestuer. Andre kontorer kan etableres som storkontorer eller enkeltmandskontorer. Ombygningen omfatter nye akustiklofter med belysning, installation for telefon og edb, strømudtag, istandsættelse af toiletrum, opmaling af lokalerne, nye skillevægge for opdeling af kontorerne, reparation af eksisterende gulve samt nye gulve og indretning af fællesrum på etagerne.

Fremtidig husleje for Sankt Joseph udgør 1.010 kr. pr m2, som anvendes til lokalcenter, svarende til en årlig husleje på 4,858 mill. kr.

Sundhedsforvaltningen

Sundhedsforvaltningens centraladministration råder i dag over bygning G og H på Sjællandsgade. Forvaltningen har efter tilførsel og igangsætning af en række nye opgaver og projekter samt efter tilførsel af medarbejdere fra forsøgsbydelene et væsentligt pladsproblem. Sundhedsforvaltningen overtager derfor Indre Nørrebro Bydels lejemål i bygning I på 3068 m2 og får derved mulighed for at fastholde centraladministrationen i samlede lokaliteter i Sjællandsgade. Bygning I administreres af Ejendomsdrift og huslejen er fastsat til 1010 kr. pr. m2 årligt svarende til markedsleje. Den samlede husleje for bygning I udgår årligt 3.099 mill. kr., udgiften afholdes indenfor udvalgets egen ramme.

Samtidig bliver bygning G og H omfattet af den interne huslejeordning for administrationslokaler, således at Ejendomsdrift bliver udlejer af hele komplekset i Sjællandsgade til Sundhedsforvaltningen.

For at Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen kan få plads til det nødvendige antal medarbejdere i Sankt Joseph komplekset er det nødvendigt at reducere antallet af plejeboliger med 3. Disse boliger vil blive oprettet på et andet af kommunens plejehjem, således at ombygningen ikke får konsekvenser for det samlede plejeboligudbud i kommunen.

I den anledning er der enighed om, at der vil blive gennemført udskiftning af vinduer i Sjællandsgade 38-40, således at arbejdsmiljøproblemer som følge af de dårlige vinduer imødekommes. Arbejderne vil være tilendebragt inden udgangen af 2004.

 

ØKONOMI

Under bydelsforsøget var lejen til administrationslokaler fastsat efter en markedsleje. Bydelene lejede lokalerne af Kultur- og Fritidsforvaltningen. I forbindelse med bydelsafviklingen er midlerne til leje af administrationslokaler fordelt til forvaltningerne efter fordelingen af lønsum/årsværk til administration.

Ved bodelingen er det forudsat, at forvaltningerne fremover betaler markedsleje for Øster Fælled Torv, Korsgade 30 og Sjællandsgade, bygning I.

Huslejerne fremgår af nedenstående oversigt opgjort pr. m2 i 2002 p/l.

Lejemål

årlig m2 pris

A-realer

årlig m2 pris

B-arealer

Øster Fælled Torv

1.200

419

Korsgade 30

1.010

0

Sjællandsgade, bygning I

1.010

0

Sankt Joseph

Under bydelsforsøget blev Sankt Joseph ikke anvendt til administration og har således ikke været omfattet af huslejeordningen på administrationsområdet.

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen lejer fremover 4.810 m2 i Sankt Joseph. Lejen fastsættes som en markedsleje på 1.010 kr. pr. m2 (2002 p/l). Familie- og Arbejdsmarkedetsforvaltningen betaler fremover en årlig leje på i alt på 4,858 mill. kr., som Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget finansierer inden for udvalgets egen ramme.

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen anvender i dag 750 m2 i Sankt Joseph til lokalcenter, hvor der ikke betales husleje. Fremover skal der som beskrevet ovenfor betales en markedsleje, derfor overføres 750 m2 á 1.010 kr. pr. m2, i alt 0,758 mill.kr. fra Kultur- og Fritidsudvalget til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget.

Kultur- og Fritidsudvalget modtager en årlig lejeindtægt på 4,858 mill. kr. Af lejeindtægten bruges 4,1 mill.kr. til at finansiere ombygningen af Sankt Joseph, hvor der skal være lokalcenter.

Det foreslås, at der gives et internt lån til renovering af Skt. Joseph, da en ombygning af Skt. Joseph vil give mulighed for, at kommunen kan udnytte det ledige etageareal i ejendommen optimalt og en samling af lokalcentret på Indre Nørrebro vil give en mere optimal drift.

Der optages et internt lån på 24,2 mill. kr. over 8 år med et årligt afdrag på 4.100,600 kr. i perioden 2003-2009 og på 1.418,868 kr. i 2010. Den maksimale lånetid er normalt 6 år, medmindre der er forhold, som taler for en længere låneperiode. En maksimal lånetid skal ses i forhold til at fastholde det nødvendige overblik over kommunens langsigtede budgetlægning.

Det foreslås, at lånet på 24,2 mill. kr. gives i form af en tillægsbevilling til Kultur- og Fritidsudvalget til finansiering af anlægsarbejder på den del af Sankt Joseph, som skal anvendes til lokalcenter. Kassemæssig dækning anvises på Økonomiudvalgets konto 8.055 (kassen). Det årlige afdrag reguleres i Kultur- og Fritidsudvalgets ramme fra budget 2003 til og med 2010.

Når lånet er betalt tilbage indgår huslejen fra Skt. Joseph i Københavns Kommunes samlede økonomiske råderum. Korrektionen af Kultur- og Fritidsudvalgets ramme videreføres derfor efter tilbagebetaling af lånet.

Endvidere korrigeres Sundhed- og Omsorgsudvalgets og Kultur- og Fritidsudvalgets budgetrammer for 2003 for de faktiske udgifter til ejendomsskat, afgifter og udvendig vedligeholdelse m.m. vedrørende Sankt Joseph og for indtægter fra lejemål.

Endvidere forudsættes at Plejehjemmet på Sankt Joseph fremover betaler en husleje, svarende til de faktiske udgifter, 181 kr. pr. m2., i alt 2,4 mill. kr. til Kultur- og Fritidsforvaltningen.

De foreslåede rammekorrektioner vedrørende Sankt Joseph fremgår af nedenstående oversigter.

Rammekorrektion vedrørende Sankt Joseph

År 2003

Kr. (2002 p/l)

FAU

KFU

Netto

750 m2 - husleje

757.500

-757.500

0

I alt

757.500

-757.500

0

 

Rammekorrektion vedrørende Sankt Joseph

År 2003

Kr. (2002 p/l)

SOU

KFU

Netto

Faktiske udgifter incl. udvendig vedligeholdelse

-3.879.820

3.879.820

0

Lejeindtægter

821.537

-821.537

0

Lejeindtægter vedr. plejehjemmet

2.432.348

-2.432.348

0

I alt

-625.935

625.935

0

 

Sjællandsgade 38 - 40, bygning G og H

For at få en ensartet huslejeordning for bygningerne i Sjællandsgade foreslås det, at der fremover, som i bygning I, betales markedsleje på 1.010 kr. pr m2 for bygning G og H, som i alt summer 5.909 kr. årligt.

Det er forudsat, at Kultur- og Fritidsudvalget fremover fungerer som udlejer af administrationslokalerne i bygning G og H. De faktiske udgifter beløber sig til 0,48 mill.kr. og beløbet foreslås overført fra Sundheds- og Omsorgsudvalget til Kultur- og Fritidsudvalget. Hertil kommer 100 kr. pr. m2 til udvendig vedligeholdelse, i alt 0,585 mill. kr., som overføres fra Sundheds- og Omsorgsudvalget til Kultur- og Fritidsudvalget.

Kultur- og Fritidsudvalget modtager en årlig lejeindtægt for bygning G og H på 5,909 mill. kr. Det foreslås, at Sundheds- og Omsorgsudvalget får et rammeløft på 5,909 mill. kr. som modsvares af den årlige lejeindtægt i Kultur- og Fritidsudvalget, således at ordningen samlet set er økonomisk neutral for kommunen.

De foreslåede rammekorrektioner vedrørende Sjællandsgade 38 - 40, bygning G og H fremgår af nedenstående oversigt.

Rammekorrektion vedrørende Sjællandsgade 40, bygning G og H

År 2003

Kr. (2002 p/l)

SOU

KFU

Netto

Faktiske udgifter excl. udvendig vedligeholdelse

-480.463

480.463

0

Udvendig vedligeholdelse

-585.000

585.000

0

Husleje

5.908.500

-5.908.500

0

I alt

4.843.037

-4.843.037

0

Rådgivende Ingeniører og Arkitekter (RIA) har foretaget en gennemgang af både bygning G, H og I og konstateret, at der er behov for en udvendig renovering af alle tre bygninger. RIA har udarbejdet en budgetplan for de nødvendige arbejder, som løber over 3 år. I alt skal der bruges 7,03 mill. kr. på renoveringen af Sjællandsgade. Renoveringen omfatter udskiftning af vinduer og beløber sig til 2.540 mill. kr. det første og andet år, og til 1.950 mill. kr. det tredje år.

Kultur- og Fritidsforvaltningen gennemfører renoveringen af Sjællandsgade over en 3 årig periode.

Samlede rammekorrektioner

Rammekorrektioner i alt

Kr. (2002 p/l)

FAU

SOU

KFU

Netto

Sankt Joseph

-625.935

625.935

0

Sankt Joseph – husleje 750 m2

757.500

-757.500

0

Sjællandsgade 38 – 40, bygning G og H

4.843.037

-4.843.037

0

I alt

757.500

4.217.102

-4.974.602

0

Rammekorrektionerne foretages på følgende bevillinger, funktioner:

Sundhed- og Omsorgsudvalget

Kr. (2002 p/l)

Bevilling

Funktion

Beløb

Administration mv.

6.50.1

4.843,04

Pleje, service og boliger for ældre

5.34

-625,935

I alt

4.217,10

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Bevilling

Funktion

Beløb

Handicappede

6.50.1

757.500

I alt

757.500

Kultur- og Fritidsudvalget

Bevilling

Funktion

Beløb

Ejendomsdrift, ejendomme

6.50.1

-4.974,10

I alt

-4.974,10

 

Høring

Nærværende indstilling har været i høring hos Uddannelses- og Ungdomsudvalget, Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget, Sundheds- og Omsorgsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget. Alle fire udvalg har behandlet og godkendt indstillingen.

Kultur- og Fritidsudvalget har dog knyttet følgende bemærkninger til indstillingen:

  1. at eventuelle merudgifter til ombygning finansieres af kommunens kasse eller ved øgede lejeindtægter
  2. at de implicerede forvaltninger betaler de i indstillingen forudsatte huslejer
  3. at personale ansat på plejehjemmet i Sankt Joseph fortsat varetager
  4. udvendig renholdelse og gartnervedligeholdelse i hele ejendoms

    komplekset

  5. at nettomerudgifter i tre år til vedligeholdelse af Sjællandsgade

38 – 40, bygninger G, H og I finansieres ved mindreforbrug på

vedligeholdelsen de følgende år

5. at lejeindtægter fra mindre lejemål fortsat kan opnås

Økonomiforvaltningen har ingen kommentarer til Kultur- og Fritidsudvalgets bemærkninger til pkt. 3 og 4, der er i overensstemmelse med aftaler mellem de berørte forvaltninger.

Til pkt. 1, 2 og 5 kan Økonomiforvaltningen bemærke:

At såfremt Borgerrepræsentationen tiltræder indstilling om kapitalbevilling til Kultur- og Fritidsudvalget er udvalget ansvarlig for at overholde bevillingen i overensstemmelse med gældende regler. Det indebærer, at udvalget har ansvaret for at væsentlige merudgifter (eller mindreindtægter) i forhold til en rammestyret bevilling, en rådighedsbevilling og en anlægsbevilling, kan kun afholdes efter forudgående indhentet tillægsbevilling.

Såfremt projektet ikke kan realiseres inden for rammen, påhviler det Kultur- og Fritidsudvalget at tilpasse projektet, således:

  • at det kan afholdes inden for rammen,
  • at tilføre projektrammen yderligere midler fra Kultur- og Fritidsudvalgets øvrige områder eller
  • at ansøge Borgerrepræsentationen om yderligere midler til renoveringen.

 

Andre konsekvenser

-

BILAG VEDLAGT

  • Rapport vedr. ombygning og renovering af Sankt Joseph
  • Rapport vedr. udvendig renovering af Sjællandsgade 38-40
  • Høringssvar fra Kultur- og Fritidsudvalget, Sundheds- og Omsorgsudvalget, Uddannelses- og Ungdomsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget.

 

Paul Sax Møller

Jan Salling Kristensen

Til top