Mødedato: 23.08.2018, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Medlemsforslag om at udarbejde en politik for København som studieby

Medlemsforslag

Det foreslås,
  1. at Borgerrepræsentationen pålægger Økonomiforvaltningen i samarbejde med øvrige relevante forvaltninger at udarbejde et udkast til en politik for København som studieby, som beskrevet nedenfor i motiveringen. Udkastet til politikken skal fremlægges til politisk behandling senest ultimo maj 2019,
  2. at relevante interessenter for de studerende inddrages i udviklingen af politikken ved dialogmøder på kollegier og studiesteder samt ved inddragelse af organisationer som Danske Studerendes Fællesråd, Danske Mediestuderende, Danske lærerstuderende, Danske Sygeplejerskestuderende, HK Ungdom, Psykologistuderende, DJØF Studerende, DM Studerende, CBS Students og studenterrådet ved Københavns Universitet, 
  3. at relevante studiesteder inddrages i udviklingen af politikken herunder Københavns Universitet, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, IT-universitetet, CBS, Metropol og KEA,
  4. at Borgerrepræsentationen årligt forelægges en status på initiativerne i politikken.

(Stillet af Radikale Venstre)

Motivering

Her i august byder uddannelsesinstitutionerne i København velkommen til tusindvis af nye studerende. Det gør de ved hver ny semesterstart, da Københavns Kommune huser den største del af landets studerende. Alligevel har vi endnu ikke udformet en samlet politik for København som studieby, som eksempelvis Aalborg, Odense og Roskilde har. København placerer sig også på en skuffende plads som nummer 36 på analysefirmaet QS’ liste over verdens bedste studiebyer ifølge de studerende.

Radikale Venstre mener, at der er behov for en samlet politik, der skal gøre København til en bedre by at være studerende i, og på sigt Europas bedste. For at være sikre på, at indholdet i politikken matcher de studerendes behov, skal Indholdet i politikken konkretiseres i samarbejde med de studerende ved dialogmøder på kollegier og studiesteder samt organisationer som Danske Studerendes Fællesråd, Danske Mediestuderende, Danske lærerstuderende, Danske Sygeplejerskestuderende, HK Ungdom, Psykologistuderende, DJØF Studerende, DM Studerende, CBS Students og studenterrådet ved Københavns Universitet. Derudover skal politikken også udformes med studiestederne herunder Københavns Universitet, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, IT-universitetet, CBS, Metropol og KEA.

I politikken vil det blandt andet være relevant at adressere emner som hvordan vi kan sikre flere studieboliger, som de studerende har råd til, oprettelser af læsepladser, grupperum og specialepladser i samarbejde med kulturinstitutioner, biblioteker mv., indsatser mod stress og ensomhed blandt studerende, bedre adgang til byens kulturliv for studerende, etablering af iværksætterhuse tæt på uddannelsesinstitutionerne og understøttelse af overgangen fra uddannelsessystemet til arbejdsmarkedet.

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 23. august 2018

Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre, SF, Venstre og Det Konservative Folkeparti fremsatte følgende ændringsforslag om, at indstillingens 2. og 3. at-punkt (ÆF1) ændres til:

”At elev- og studenterorganisationer, uddannelsesinstitutioner, faglige organisationer og erhvervsorganisationer inddrages i udviklingen af politikken”.

 

Det af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre, SF, Venstre og Det Konservative Folkeparti fremsatte ændringsforslag (ÆF1) blev vedtaget med 52 stemmer imod 2. Ingen medlemmer undlod at stemme.

For stemte: A, Ø, Å, B, F, V, C og O.

Imod stemte: I.

 

Den således ændrede indstilling blev herefter godkendt uden afstemning.

Til top