Mødedato: 23.05.2013, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Endelig vedtagelse af lokalplan "Gerlevvej"

Se alle bilag

Efter den offentlige høringsperiode skal Borgerrepræsentationen vedtage lokalplan ”Gerlevvej” med tilhørende kommuneplantillæg endeligt. Lokalplanen skal muliggøre opførelse af nybyggeri til en daginstitution.

Indstilling og beslutning

Det indstilles,

  1. at lokalplan ”Gerlevvej” med tilhørende tillæg til Kommuneplan 2011 vedtages endeligt med ændringer som foreslået i afsnittet Løsning.

 

(Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget)

Problemstilling

Børne- og Ungeforvaltningen har anmodet om, at der udarbejdes en lokalplan, der gør det muligt at opføre en institution på den kommunale grund beliggende Gerlevvej 3 i Husum.

Der ønskes en institution på ca. 1.600 m² til otte daginstitutionsgrupper. Syv af disse grupper er allerede etableret i midlertidige pavilloner på grunden.

Det er en forudsætning for lokalplanen, at der udarbejdes et tillæg til Kommuneplan 2011 med henblik på at ændre bebyggelsesprocent og bygningshøjde. Planforslagene har været sendt i offentlig høring i perioden fra den 20. dec. 2012 til 15. februar 2013.

Lokalplanforslaget er udarbejdet på baggrund af et dispositionsforslag, idet der ikke på tidspunktet for lokalplanforslagets udarbejdelse forelå et konkret projekt. Sideløbende med planforslagenes høringsperiode, har der været gennemført et udbud. Der er valgt et projekt udarbejdet af tegnestuen Vandkunsten, jf. bilag 5. Den nye institution forventes taget i brug medio 2014.

Løsning

København er i en meget gunstig situation, hvor befolkningsvæksten er på ca. 1.000 nye borgere om måneden. Det forventes, at halvdelen af de nye Københavnere er unge og familier, og der er behov for flere daginstitutioner.

Lokalplanen muliggør, at der kan opføres en børneinstitution med plads til 135 børn i alderen 0-6 år. Ejendommen Gerlevvej 3 ligger i dag i et boligområde, B1-område, hvor bebyggelsesprocenten er 40 og bygningshøjden er maks. 10 m. For at muliggøre institutionsbyggeriet ønskes dette ændret til et B2-område, hvor bebyggelsesprocenten er 60 og bygningshøjden er maks. 14 m. Det bemærkes, at for institutioner skal friarealet være minimum af samme størrelse som etagearealet på den kommende institution. Ejendommens areal er ca. 3.250 m2 og den fremtidige institution er på ca. 1.600 m², hvilket svarer til en bebyggelsesprocent på ca. 50.

Anvendelsesbestemmelserne i kommuneplanen er de samme for et B1-område og et B2-område, idet begge er boligområder, hvor der desuden kan tillades en række andre funktioner, herunder institutioner. I lokalplanen er kommuneplanens fulde anvendelsesmuligheder fastlagt. Der henvises i øvrigt til Faktaark, bilag 4.

Høring
De modtagne henvendelser i den offentlige høringsperiode vedlægges som bilag 2. I bilag 3 er henvendelserne refereret med forvaltningens bemærkninger. Der er foruden et svar fra Brønshøj Husum Lokaludvalg modtaget 3 henvendelser, heraf er en på vegne af 7 borgere.

Hovedsynspunkter i henvendelserne
Lokaludvalget er overvejende positiv, men har nogle spørgsmål og bemærkninger vedrørende antal af bil- og cykelparkeringspladser og trafikforhold, herunder afvikling af trafik på Tersløsevej og Glumsøvej samt forslag til mindre justeringer.

I henvendelserne i øvrigt peges derudover på bygningshøjde og placering af byggeriet som problematisk, der er skepsis over for behovet for institutionspladser, støj, parkering, håndtering af byggefasen samt bemærkninger om mangelfuldt informationsmateriale, at der ikke har været afholdt borgermøde og højde på de omkringliggende etageboliger

Forvaltningens bemærkninger

  • I forhold til bemærkningerne om, at der ikke er tilstrækkeligt med parkeringspladser bemærkes, at antallet af parkeringspladser er fastlagt på baggrund af en konkret vurdering, og ud fra den erfaring kommunen har fra andre institutioner og at et forholdsvis stort antal cykelparkeringspladser ud fra erfaringen skønnes  at være tilstrækkeligt.

  • Naboer har udtrykt bekymring for indbliksgener som følge af byggeriets højde og placering. Hertil bemærkes, at det projekt, der arbejdes med, er i to etager og højden ca. 9 m. Det nye byggeri placeres langs Gerlevvej og opføres ikke så tæt på skel, som den midlertidige institution. Der vurderes dermed ikke at være indbliksgener.

  • Vedr. støjgener for naboer bliver der plantet træer på legepladsen og levende hegn mod naboerne, som ønsket af naboerne. Generelt er legepladserne i København åbne og tilgængelige for borgerne uden for daginstitutionernes åbningstider.

  • Forvaltningen vurderer, at alle væsentlige informationer er indeholdt i høringsmateriale og indstilling, ligesom Borgerrepræsentationen ved endelig vedtagelse har mulighed for at se alt materiale og alle høringssvar. En ny proces som ønsket af naboerne vurderes derfor ikke relevant.

  • I relation til naboernes kritik af begrundelsen for, at der blev ikke afholdt borgermøde kan det supplerende oplyses, at der er tale om et forholdsvis lille byggeri og en institution på dette sted svarer til mange lignende placeringer i København.

  • Som anført af naboerne er de nærmest liggende etageejendomme 3 etager og ikke 3-5 etager som anført i høringsmaterialet. Dette foreslås rettet.

  • Vedr. trafikforhold kan oplyses, at trafikafviklingsmulighederne til Tersløsevej og Glumsøvej fra Frederikssundsvej bibeholdes, når trafikændringerne i forbindelse med ”Busbaner og dosering” er gennemført, som ønsket af lokaludvalget.

Forvaltningen foreslår desuden

  • at sætningen i § 7, stk. 4 a) "For institutionen etableres mindst 8 p-pladser" slettes, da der stilles krav til parkeringspladser i forhold til det omfang af byggeri der opføres, jf bestemmelsens formulering om, at der skal etableres mindst en parkeringsplads pr. 200 m2 etageareal og højst 1 plads pr. 100 m2 etageareal
  • at signaturen ”Parkering cykler, uoverdækket” fjernes på tegning nr. 2, Bebyggelsesplan. I det nu aktulle projektforslag ønskes cykelparkeringen placeret langs Gerlevvej og dermed mere hensigtsmæssigt i forhold til adgang til institutionen.

Forslag til ændringer
Lokalplanen foreslås rettet, således at oplysningen i redegørelsen side 4 om servicebus 862, der nu er nedlagt, slettes, og Islevvej vil blive rettet til Islevhusvej, og at de omkringliggende etageejendomme på 3-5 etager rettes til 3 etager. Endvidere foreslås det, at sætningen "For institutionen etableres mindst 8 p-pladser" udgår af §7, stk. 4 a), og at signaturen ”Parkering cykler, uoverdækket” fjernes på tegning nr. 2, Bebyggelsesplan.

Økonomi

Denne indstilling har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Når Borgerrepræsentationen har vedtaget lokalplanen, bekendtgør forvaltningen denne i henhold til reglerne i planloven.




Claus Juhl                                                     Pernille Andersen

Oversigt over politisk behandling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler

  1. at lokalplan ”Gerlevvej” vedtages endeligt med ændringer som foreslået i afsnittet Løsninger,

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler

2.    at tillæg til Kommuneplan 2011 vedtages.



Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 29. april 2013

Det Konservative Folkeparti stillede ændringsforslag:

”At der etableres minimum 12 parkeringspladser på institutionens grund, så forældrene til de 135 børn ikke skal parkere til gene for naboerne”

For ændringsforslaget stemte 3 udvalgsmedlemmer: C, O, I

Imod ændringsforslaget stemte 7 udvalgsmedlemmer: A, F, Ø

Ingen udvalgsmedlemmer undlod at stemme.

Ændringsforslag blev ikke godkendt.

Indstillingens 1. at-punkt blev anbefalet.



Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 14. maj 2013

Indstillingen blev anbefalet uden afstemning.

 

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 23. maj 2013

Det Konservative Folkeparti genfremsatte følgende ændringsforslag fra udvalgsbehandlingen:
”Det foreslås, at der etableres minimum 12 parkeringspladser på institutionens grund, så forældrene til de 135 børn ikke skal parkere til gene for naboerne.”


Ændringsforslaget blev forkastet med 34 stemmer imod 13.

For stemte: C, I, O, V og Jaleh Tavakoli (løsgænger).
Imod stemte: A, B, F, Ø og Sofie K. Led (løsgænger).


Indstillingen blev herefter godkendt med 39 stemmer imod 0. 6 undlod.

For stemte: A, B, F, I, O, Ø og Sofie K. Led (løsgænger).
Følgende undlod at stemme: C og V.

Til top