Mødedato: 22.08.2002, kl. 17:30

Udskiftning af SRO-anlæg på Københavns Energis spidslastvarmecentraler

Udskiftning af SRO-anlæg på Københavns Energis spidslastvarmecentraler

for mødet «MDAT» kl

Borgerrepræsentationen

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 22. august 2002

 

BR 411/02

Udskiftning af SRO-anlæg på Københavns Energis spidslastvarmecentraler

Udskiftning af SRO-anlæg på Københavns Energis spidslastvarmecentraler

Indstilling om, at der meddeles Københavns Energi en kapitalbevilling på 25 mio. kr. til udskiftning af styrings-, regulerings- og overvågningsanlæggene for spidslastcentralerne Østre Varmecentral, Sundholm Varmecentral og Lygten Varmeværk.

(Miljø- og Forsyningsudvalget)

 

 

INDSTILLING

Miljø- og Forsyningsforvaltningen indstiller, at Miljø og Forsyningsudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at der meddeles Københavns Energi en kapitalbevilling på 25 mio. kr. til udskiftning af styrings-, regulerings- og overvågningsanlæggene for spidslastcentralerne Østre Varmecentral, Sundholm Varmecentral og Lygten Varmeværk.

Miljø- og Forsyningsudvalgets beslutning i mødet den 3. juni 2002

Godkendt.

 

Økonomiudvalgets behandling af sagen:

På vegne af Økonomiudvalget meddeles, at overborgmesteren ingen bemærkninger har til, at nærværende forslag søges gennemført.

 

RESUME

Styrings-, regulerings- og overvågningsanlæggene for spidslastanlæggene Østre Varmecentral, Sundholm Varmecentral og Lygten Varmeværk står foran udskiftning på grund af alder. Samtidig med udskiftningen foreslås en automatisering af anlæggene på Østre Varmecentral og Sundholm Varmecentral, der giver mulighed for fjernbetjening af centralerne.

SAGSBESKRIVELSE

De eksisterende styrings-, regulerings- og overvågningsanlæg (SRO–anlæg) for spidslastcentralerne Østre Varmecentral, Sundholm Varmecentral og Lygten Varmeværk er 25–30 år gamle og teknisk forældede, og det er ikke længere muligt at fremskaffe reservedele til alle komponenter. Desuden er vedligeholdelsesomkostninger for at holde anlæggene i drift større end for nye anlæg.

De tre anlæg har stor betydning for opretholdelse af en høj forsyningssikkerhed.

Centralernes driftstid afhænger af klimaet og havarier på ledningsnet eller kraftvarme- anlæggene, idet centralerne både anvendes som reserveforsyning ved udfald af andre anlæg, når det er koldt og ved større reparationer på fjernvarmeledninger.

SRO–anlæggene skal derfor udskiftes for at sikre forsyningssikkerheden, og i forbindelse med denne modernisering foreslås tillige en automatisering af anlæggene på Sundholm Varmecentral og Østre Varmecentral, hvor der produceres fjernvarmevand. Det vil efter etablering af de nye anlæg være muligt at starte og overvåge disse centraler fra Københavns Energi´s centrale kontrolrum på Hulgårdsvej.

Med de eksisterende SRO-anlæg skal Sundby Varmecentral og Østre Varmecentral døgnbemandes, hvis anlæggene er i drift. Med de nye anlæg er det tanken, at anlæggene kun skal være bemandet indenfor normal arbejdstid.

Merudgiften til automatisering i forbindelse med udskiftning af SRO–anlæggene på Sundby Varmecentral og Østre Varmecentral forventes, afhængigt af anlæggenes driftstid, tilbagebetalt på 5–8 år på grund af besparelsen i lønudgifter.

Lygten Varmecentral, der producerer damp, kan ikke fjernbetjenes på grund af de højere sikkerhedskrav til dampkedler. Værket skal derfor være bemandet, når kedlerne er i drift.

Ombygningen af SRO-anlæggene påregnes udført fra 2002 til 2004.

Arbejdet udføres af en privat entreprenør efter indhentning af tilbud.

ØKONOMI

De samlede omkostninger til SRO-anlæggene skønnes at blive:

Sundholm Varmecentral 9 mio. kr.

Østre Varmecentral 6 mio. kr.

Lygten Varmecentral 10 mio. kr.

I alt 25 mio. kr.

Forskellen i udgifterne til SRO-anlæg for de 3 centraler skyldes forskel i anlæggenes størrelse: Sundholm Varmecentral har 6 kedler og Østre Varmecentral har 3 kedler. Lygten Varmecentral har 3 dampkedler, hvortil der kræves en mere omfattende overvågning.

Investeringsudgiften er baseret på pris- og lønniveauet pr. 1. januar 2002.

Udgiften fordeler sig med 10 mio. kr. i 2002, 10 mio. kr. i 2003 og 5 mio. kr. i 2004.

Kassemæssig dækning for udgiften i år 2002 på 10 mio. kr. kan anvises på investeringsplanens konto 01.22.03.3.73. Udgiften i 2003 er indarbejdet på samme konto i forslaget til budget 2003. Udgiften i 2004 vil blive søgt optaget sammesteds på investeringsplanen for dette år.

HØRING

Der er ingen høringsforpligtelser.

BILAG

Der er ingen bilag.

 

Peter Elsman

/ Niels Juul Jensen

 

 

Til top