Mødedato: 22.03.2018, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Medlemsforslag om rammer for anvendelse af eventuelt mindreforbrug som følge af strejke/lockout

Medlemsforslag

Det foreslås,

  1. at Borgerrepræsentationen pålægger fagudvalgene at sikre, at et evt. mindreforbrug som følge af en potentiel strejke/lockout efter dækning af eventuelle afledte merudgifter som følge heraf, anvendes på de respektive udvalgsområder af de ansvarlige fagudvalg på en måde, så mindreforbruget 1-1 går til initiativer, der direkte kommer de berørte medarbejdere til gode.

(Stillet af SF, Radikale Venstre, Alternativet og Enhedslisten) 

Motivering

Det er uhensigtsmæssigt, at arbejdsgiverside i forbindelse med en strejke/lockout potentielt kan opnå en besparelse, i form af udgifter til løn, på bekostning af medarbejdersiden.

For at rette op på denne uhensigtsmæssighed i aftalesystemet, foreslås det, at rammerne for et eventuelt mindreforbrug, som følge af strejke/lockout, fastsættes politisk forud for en evt. konflikt, så der er enighed om, at et mindreforbrug, efter dækning af eventuelle afledte merudgifter som følge af strejke/lockout, kommer medarbejderne til gode, eksempelvis i form af efter/videreuddannelse eller vikardækning.

Med henblik på at sikre, at et eventuelt mindreforbrug ikke anvendes til andre formål, må der ikke ske en modregning i det allerede allokerede vikar- og efter/videreuddannelsesbudget, da dette vil udhule effekten af indefrysningen.

De faglige organisationer/MED-udvalg skal inddrages af de respektive fagforvaltninger i forbindelse med udmøntningen af midlerne.

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 22. marts 2018

 

En samlet Borgerrepræsentation stillede følgende ændringsforslag (ÆF1) til erstatning af det oprindelige forslag:

 

”at Borgerrepræsentationen pålægger fagudvalgene at sikre, at et evt. mindreforbrug som følge af en potentiel strejke/lockout efter dækning af evt. afledte merudgifter som følge heraf anvendes på de respektive udvalgsområder af de ansvarlige fagudvalg på en måde så mindreforbruget 1-1 forbliver og bruges på området”.

 

Det af en samlet Borgerrepræsentation fremsatte ændringsforslag (ÆF1) blev godkendt uden afstemning.

 

Det oprindelige medlemsforslag var dermed bortfaldet og erstattet af det vedtagne ÆF1.

Til top