Mødedato: 20.09.2018, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Forespørgsel til Beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren om flere flygtninge i København

Se alle bilag

Forespørgsel 

Beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren bedes redegøre for,

  1. hvor mange flere flygtninge ønsker borgmesteren, at København skal tage imod?
  2. agter borgmesteren selvstændigt at stille et konkret forslag om hendes ønske om at få flere flygtninge til København i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget og/eller i Borgerrepræsentationen?
  3. mener borgmesteren godt, at København kan påtage sig at tage imod flere flygtninge samtidig med, at der i København er massive og uløste integrationsproblemer?
  4. hvad er årsagen til, at borgmesteren angiveligt prioriterer, at der skal komme flere flygtninge til København og ikke først og fremmest prioriterer at få integrationen til at virke for de flygtninge, der allerede er her?

(Stillet af Dansk Folkeparti)

 

Motivering

Af Berlingske Tidendes artikel ”V-borgmester: København kan sagtens tage flere flygtninge”  den 12/8 2018 (se bilag 1) fremgår følgende:

”Sidste år modtog Københavns Kommune 156 flygtninge, og ifølge beskæftigelses-og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) kan kommunen sagtens tage flere.

»Vi oplever det som en meget fair fordeling, og vi kan godt tage flere. De sidste to år har antallet ligget på omkring 150 om året, og det har været uproblematisk,« siger hun.”

København har udviklet sig til en storby, hvor næsten hver fjerde borger nu er indvandrer eller efterkommer af indvandrere fra såvel vestlige som ikke-vestlige lande.

Det viser tal, som Danmarks Statistik har udarbejdet for Berlingske i 2016. Tallene viser den etniske fordeling på landets postnumre og afslører, at der i Københavns Kommune er flere indvandrere og efterkommere end landsgennemsnittet på små 13 procent. I Københavns Kommune er tallet i gennemsnit cirka 24 procent, mens det i et postnummer som 2700 Brønshøj er oppe på 36 procent. Tallene fra Danmarks Statistik er opgjort per oktober 2016 og skelner ikke mellem vestlige og ikkevestlige indvandrere og efterkommere. De viser, at der i Københavns Kommune bor cirka 450.000 borgere med dansk oprindelse og næsten 144.000 med indvandrerbaggrund.

Dansk Folkeparti frygter, at tallet vil vokse og er bekymret for at det ikke mindst vil ramme vores folkeskole, hvor alt for mange elever møder op til skolestart og ikke kan dansk. Det giver massive integrationsproblemer og problemer med at motivere dem til at tage en uddannelse. Det betyder ikke, at alle ikke klarer sig godt, men der er for mange, der ikke gør.

Dansk Folkeparti ønsker derfor at høre borgmesteren, om baggrunden for hendes udtalelser i august, samt om hun ønsker at tage aktion og hvorfor hun angiveligt ikke prioriterer integrationen af de flygtninge, der allerede er i København frem for at modtage flere.

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 20. september 2018

Forespørgslen blev besvaret.

Til top