Mødedato: 20.09.2012, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Fremtidig procedure for Interreg-ansøgninger

Se alle bilag

Gennem deltagelse i regionale samarbejdsprojekter med økonomisk støtte fra EU’s Interreg-midler kan Københavns Kommune bl.a. bidrage til at realisere visionen om København-Malmø som en sammenhængende og bæredygtig metropol, der skaber vækst i regionen, Danmark og Sverige.

Indstilling og beslutning

Indstilling om,

1.      at Økonomiudvalget fremover som minimum orienteres, inden Københavns Kommune deltager som partner i Interreg-ansøgninger.

 (Økonomiudvalget)

Problemstilling

EU’s Interreg-midler er målrettet interregionale samarbejdsprojekter i Europa og har potentiale til at fungere som et strategisk værktøj for det regionale samarbejde med bl.a. Malmö Stad. Interreg-projekter kan således være med til at realisere visionen om København-Malmø som en sammenhængende og bæredygtig metropol, der skaber vækst i regionen, Danmark og Sverige, som beskrevet i Kommuneplan 2011.

Den samlede mængde ressourcer Københavns Kommune bidrager med i Interreg-projekter gør det hensigtsmæssigt at sikre, at projekterne er med til at realisere kommunens overordnede strategiske målsætninger i forhold til den regionale udvikling. Samtidig vil det være gavnligt at skabe et samlet overblik over, hvilke Interreg-ansøgninger de syv forskellige forvaltninger deltager i for bedre at kunne samtænke og koordinere de strategiske satsninger.

Løsning

Det foreslås, at Økonomiudvalget fremover som minimum orienteres, inden Københavns Kommune deltager som partner i Interreg-ansøgninger. Konkret vil det ske ved, at fagforvaltningerne meddeler Økonomiforvaltningen (Center for Byudviking), når det planlægges at deltage i et projekt, der ansøger om støtte fra Interreg. Fagforvaltningerne skal senest meddele dette til Økonomiforvaltningen fire uger inden Interregs ansøgningsfrist. På baggrund af oplysninger fra fagforvaltningerne udarbejder Økonomiforvaltningen en orientering til Økonomiudvalget, der beskriver følgende:

  • Hvordan projektet er med til at realisere Københavns Kommunes overordnede strategiske målsætninger
  • Hvem der er projektets øvrige partnere
  • Hvornår projektperioden starter og slutter
  • Hvad der er projektets samlede budget
  • Hvor meget Københavns Kommune medfinansierer – herunder mængden af medarbejderressourcer

Det forudsættes, at Københavns Kommunes medvirken i Interreg-projekter afholdes inden for udvalgenes økonomiske ramme.

 

Forvaltningshøring

Nærværende indstilling har været i forvaltningshøring i perioden 27. april til 8. juni 2012. I den forbindelse har Kultur- og Fritidsforvaltningen samt Teknik- og Miljøforvaltningen udtrykt bekymring for, at indstillingen var udtryk for en ny administrativ byrde. Begge forvaltninger anerkender samtidig fornuften i, at forvaltningerne holder hinanden orienteret om kommende Interreg-ansøgninger. Endvidere foreslår Kultur- og Fritidsforvaltningen, at orienteringen forbeholdes Interreg-projekter af en vis volumen. De øvrige forvaltningen har ingen eller meget begrænsede kommentarer.

 

Økonomiforvaltningen understreger i forlængelse af forvaltningshøringen, at den efterspurgte orientering udelukkende omfatter informationer, der allerede indgår i ansøgningen om Interreg-støtte.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Indtægts- og udgiftsbevillinger vil fremover fortrinsvist blive håndteret i sager om bevillingsmæssige ændringer, såfremt de alene gør det muligt for Københavns Kommune at modtage finansiel støtte fra Interreg i forbindelse med de godkendte projekter.



Claus Juhl                    /Bjarne Winge

Oversigt over politisk behandling

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,

1.      at det godkendes, at Økonomiudvalget fremover som minimum orienteres, inden Københavns Kommune deltager som partner i Interreg-ansøgninger.



Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 4. september 2012

Indstillingen blev anbefalet.

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 20. september 2012

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

Til top