Mødedato: 11.12.2014, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 448 " Ny Ellebjerg Området" med kommuneplantillæg

Se alle bilag
Borgerrepræsentationen skal tage stilling til offentliggørelse af forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 448-1 ”Ny Ellebjerg-området” med tilhørende kommuneplantillæg. Forslagene vil muliggøre mere boligbebyggelse og et privat plejehjem.

Indstilling og beslutning

Indstilling om,

  1. at forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 448-1 ”Ny Ellebjerg-området” (bilag 1) med  tilhørende forslag til tillæg til Kommuneplan 2011 (bilag 1) godkendes med henblik på fælles offentliggørelse i 8 uger.

(Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget)

Problemstilling

I lokalplan nr. 448-1, der omfatter et ca. 18 ha stort område omkring Ny Ellebjerg Station, er den vestlige del af ejendommen matr.nr. 1953 Valby, København, Kløverbladsgade og Trekronergade fastlagt til boliger og serviceerhverv i overensstemmelse med Kommuneplan 2011. Denne del af ejendommen ønskes ændret til et boligområde, og lokalplanens bebyggelsesplan justeret.

For den østlige del af ejendommen er kommuneplanens rammer ændret fra blandet erhverv (E0) til serviceerhverv (S1) på Borgerrepræsentationens møde den 9. oktober 2014. Lokalplanen ønskes ændret i overensstemmelse hermed med henblik på indretning af et privat plejehjem i bevaringsværdige erhvervsbygninger.

Løsning

Byggeønskerne betyder, at der skal udarbejdes et tillæg til lokalplanen og samtidig et tillæg til kommuneplanen. Det samlede fremtidige etageareal i lokalplanområdet er ca. 200.000 m2, hvoraf ca. 30 % (ca. 60.000 m2) er boliger. Med planforslagene øges boligetagearealet med ca. 6.000 m2 på bekostning af erhverv. Set for området under ét, drejer det sig således kun om en mindre justering af fordelingen mellem boliger og erhverv, og der er fortsat meget erhverv i området. Med forslagene er der gode muligheder for, at denne del af Ny Ellebjerg-området færdiggøres med attraktive boliger, der er med til at opfylde det store behov for boliger i kommunen.

Lokalplantillægget omfatter én ejendom, der fortsat opdeles i to underområder. Den vestlige del – område IV – fastlægges til helårsboliger med publikumsorienterede serviceerhverv mv. i stueetagen i bebyggelsen på hjørnet af Carl Jacobsen Vej og Kløverbladsgade. Etagearealet udgør ca. 13.400 m2, inklusive godt 3.000 m2 AlmenBolig+ nybyggeri, der er tilladt opført på den nordlige del. Den maksimale bebyggelsesprocent er uændret 150, og etageantallet varierer fortsat mellem 2 og 6 etager lavest mod nord. Parkeringsdækningen ændres fra i størrelsesordenen og højst 1 plads pr. 200 m2 til 1 plads pr. 150 m2 etageareal. Højst 5 % af parkeringen må indrettes på terræn. Krav til friarealer er fortsat 10 % af erhvervsetagearealet og 40 % af boligetagearealet.

Den østlige del af ejendommen – område V – fastlægges til serviceerhverv med en maksimal bebyggelsesprocent på 110 i overensstemmelse med kommuneplanens bestemmelser. Størstedelen af bebyggelsen på ejendommen er fortsat fastlagt som kulturhistorisk bevaringsværdig, og der ændres ikke på bestemmelserne om en parkeringsdækning på 1 plads pr. 100 m2 etageareal. Lokalplantillægget muliggør, at den eksisterende bebyggelse med et etageareal på godt 5.000 m2 kan ombygges til et privat plejehjem med ca. 50 boliger og hermed bevares og udnyttes den eksisterende ejendom.

Der henvises i øvrigt til bilag 2 faktaark.

Byliv
Med ændringen af område IV til et rent boligområde prioriteres byrummenes funktion som grønne opholdsarealer for beboerne sammen med stiforløb med offentlig adgang.

Bæredygtighed
I projektet for nybyggeri i område IV arbejdes der med nedsivning eller fordampning af regnvand i græsarealer og regnvandsbede. I lokalplanen stilles der krav om laveste energiklasse, og om at flade tage så vidt muligt skal begrønnes.

Kommuneplan
Kommuneplantillægget ændrer rammerne for den vestlige del af ejendommen fra område for boliger og serviceerhverv med mindst 25 pct. boliger (C2*) til område for boliger (B5*). Området er omfattet af rækkefølgebestemmelser.

Intern høring
Da planforslagene kun i begrænset omfang ændrer på bestemmelserne om anvendelse og bebyggelsesplan for en mindre del af det samlede lokalplanområde, er der ikke foretaget intern høring. Valby Lokaludvalg er orienteret om planforslagene og vil efter aftale få lejlighed til at fremsætte bemærkninger i forbindelse med den offentlige høring.

Miljøvurdering
Forvaltningen vurderer, at lokalplanen ikke medfører miljømæssige konsekvenser, der betyder, at der skal udarbejdes en miljørapport i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Beslutningen vil blive sendt i høring sammen med planforslagene.

Økonomi

Denne indstilling har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser for kommunen.

Videre proces

Efter politisk behandling sendes planforslagene i høring i 8 uger.

Efter offentlighedsfasen vil forvaltningerne gennemgå de modtagne henvendelser og på baggrund heraf udarbejde indstilling om endelig vedtagelse af planforslagene. Denne forventes forelagt Borgerrepræsentationen i maj måned 2015.



                                  Bjarne Winge                                      Pernille Andersen

Oversigt over politisk behandling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 448-1 ”Ny Ellebjerg-området” (bilag 1) godkendes med henblik på offentliggørelse i 8 uger.

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,

     2.   at det tilhørende forslag til tillæg til Kommuneplan 2011 (bilag 1) godkendes med henblik på 
           offentliggørelse sammen med lokalplanforslaget i 8 uger.

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning den 24. november 2014

Indstillingen blev anbefalet overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen uden afstemning.


Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 2. december 2014

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.

Beslutning

 

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 11. december 2014

 

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

 

 

Der blev givet frist for afgivelse af mindretalsudtalelser til mandag den 15. december 2014, kl. 12.00.

 

 

 

Til top