Mødedato: 11.03.2004, kl. 17:30

Strandvejsskolen - godkendelse af revideret helhedsplanforslag samt anlægsbevilling til flytning af reva-institutionen "Østre Gasværk", Sionsgade 5B

Strandvejsskolen - godkendelse af revideret helhedsplanforslag samt anlægsbevilling til flytning af reva-institutionen "Østre Gasværk", Sionsgade 5B

Borgerrepræsentationen

 

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 11. marts 2004

 

 

BR 95/04

Strandvejsskolen - godkendelse af revideret helhedsplanforslag samt anlægsbevilling til flytning af reva-institutionen "Østre Gasværk", Sionsgade 5B

Strandvejsskolen - godkendelse af revideret helhedsplanforslag samt anlægsbevilling til flytning af reva-institutionen "Østre Gasværk", Sionsgade 5B

 

 

Indstilling om, at der gives en anlægsbevilling på 6,0 mio. kr. til at flytte revalideringsinstitutionen "Østre Gasværk" fra Sionsgade 5B til Carl Nielsens allé 19 (Øresundshospitalet) - med henblik på at inddrage de fraflyttede lokaler til Strandvejsskolen. Der anvises dækning for udgiften i 2004 på i alt 3,0 mio. kr. på Uddannelses- og Ungdomsudvalgets budget for 2004 konto 3.01.3, rådighedsbeløb for Folkeskoler.

Det forudsættes, at de resterende udgifter på 3,0 mio. kr. i 2005 afholdes inden for Uddannelses- og Ungdomsudvalgets budget for 2005.

                                                                 (Uddannelses- og Ungdomsudvalget)

(Økonomiudvalgets beslutning vedlægges særskilt)

 

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

at      det reviderede helhedsplanforslag (model 1) for Strandvejsskolens udvidelse godkendes

at      det anbefales over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen, at der gives en anlægsbevilling på 6,0 mio. kr. til at flytte revalideringsinstitutionen "Østre Gasværk" fra Sionsgade 5B til Carl Nielsens allé 19 (Øresundshospitalet) - med henblik på at inddrage de fraflyttede lokaler til Strandvejsskolen. Der anvises dækning for udgiften i 2004 på i alt 3,0 mio. kr. på Uddannelses- og Ungdomsudvalgets budget for 2004 konto 3.01.3, rådighedsbeløb for Folkeskoler.

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 4. februar 2004

Udvalget forkastede første "at" i indstillingen og godkendte det reviderede helhedsplanforslag model 2.

Indstillingens andet "at" blev godkendt.

 

Økonomiforvaltningen indstiller,

 

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

"Økonomiudvalget bemærker, at der i indstillinger om anlægsbevillinger, hvor det ikke er muligt at anvise dækning for hele beløbssummen, fordi en del af udgifterne forudsættes afholdt i et endnu ikke vedtaget budgetår, oplyses om den tiltænkte finansieringsmæssige dækning af disse udgifter.

Økonomiudvalget har på denne baggrund ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form, idet det forudsættes, at de resterende udgifter på 3,0 mio. kr. i 2005 afholdes inden for Uddannelses- og Ungdomsudvalgets budget for 2005."

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 2. marts 2004

2. at blev anbefalet.

 

RESUME

Den 5. december 2001 godkendte Uddannelses- og Ungdomsudvalget som led i Handleplan 2000 en helhedsplan for Strandvejsskolens udvidelse fra 2 til 3 spor.  Hovedelementet i planen e r etablering af en ny indskolingsbygning med børnehaveklasser, 1. og 2. klasser samt en KKFO med 4 grupper.

 

Som led i helhedsplanen indpasses det eksisterende fritidshjem fra den integrerede institution "Østre Gasværk Nord" som KKFO i indskolingsbygningen. Det eksisterende fritidshjem har til huse i en nedslidt pavillonbygning, der skal nedrives for at give plads til den nye indskolingsbygning.

 

Derudover indgik det i planen, at klubdelen fra den integrerede institution skulle flytte fra lokalerne i stueetagen i portbygningen til det tidligere Gasværk, Sionsgade 5B med henblik på at frigive lokalerne til skoleformål. Klubben er på den baggrund i efteråret 2003 flyttet ind i stueetagen på det tidligere Øresundshospital, Carl Nielsens allé 19.

 

Det eksisterende fritidshjem vil blive genhuset midlertidigt i den nye klub, der sammen med en filial til Øresundsskolen er under opførelse på Øresundshospitalet. Når den nye indskolingsbygning til Strandvejsskolen står færdig, vil det eksisterende fritidshjem blive overført hertil og indgå i skolen som KKFO.

 

Af budgetmæssige grunde har realiseringen af helhedsplanen ligget stille indtil til 8. maj 2003, hvor Borgerrepræsentationen gav en anlægsbevilling til udarbejdelse af projektforslag med henblik på byggestart i begyndelsen af 2004.

 

Siden udarbejdelsen af helhedsplanen er der imidlertid sket ændringer i de pædagogiske forudsætninger for planen, der skal tages højde for den nye bespisningsordning, ligesom det har vist sig muligt at imødekomme ønsker fra skolen om at flytte den eksisterende revalideringsinstitution (reva-institution) i portbygningen med henblik på et inddrage hele portbygningen til skoleformål.

 

Det har på den baggrund været nødvendigt at ændre og udvide helhedsplanen. I den forbindelse er der - med henblik på at opnå den bedst mulige løsning - arbejdet med flere forslag til udbygning. Dette har imidlertid medført, at der i byggeudvalget er opstået principiel uenighed om udformningen af den nye indskolingsbygning. Denne uenighed afspejles i en forsinkelse af udarbejdelsen af et projektforslag.

 

Uenigheden mellem forvaltningen på den ene side og skolen/fritidshjemmet på den anden side går på, om den nye indskolingsbygning skal være en vinkelformet bygning i 2 etager (model 1) eller et længehus i 3. etager (model 2). 

 

Det er forvaltningens overordnede vurdering, at model 1 med en 2-etagers bygning er at foretrække. Modellen imødekommer bedst de overordnede pædagogiske principper i Perspektivplan 2000. Endvidere er det vurderingen, at model 1 også er at foretrække udfra en arkitektonisk synsvinkel, hvilket stadsarkitekten understøtter.

 

På baggrund heraf indstiller Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, at Uddannelses- og Ungdomsudvalget godkender det reviderede helhedsplanforslag (model 1).

 

Det beregnede budget for den oprindelige helhedsplan er i alt 41,7 mio. kr. (indeks 173). Som følge af udvidelsen og ændringerne af helhedsplanen er udgifterne nu beregnet til i alt 49,5 mio. kr. – heri er også indeholdt udgifter til flytning og nyindretning af reva-institutionen. 

 

I den forbindelse ansøges om en anlægsbevilling på 6,0 mio. kr. til at indrette revalideringsinstitutionen Østre Gasværk i det tidligere Øresundshospital, Carl Nielsens allé 19, med henblik på at inddrage de fraflyttede lokaler i portbygningen til brug for skolen.

 

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

I 1996 blev der udarbejdet en helhedsplan for udvidelse af Strandvejsskolen fra 1 til 2 spor ved opførelse af en 2 etagers bygning og ombygning i den eksisterende hovedbygning. Udvidelsen er gennemført og bygningerne er taget i brug.

 

I 2000 blev der på grund af et voksende elevtal udarbejdet en ny helhedsplan. Med planen udvides Strandvejsskolen fra 2 til 3 spor, og der etableres en KKFO med 4 grupper. Hovedelementet i planen er en ny indskolingsbygning med børnehaveklasser, 1. og 2. klasser samt KKFO. Planen blev godkendt i Uddannelses- og Ungdomsudvalget den 5. december 2001.

 

Den integrerede institution "Østre Gasværk Nord" er nabo til skolen. Det eksisterende fritidshjem herfra har til huse i en nedslidt pavillonbygning og klubdelen i stueetagen i portbygningen til det tidligere Gasværk, Sionsgade 5B.

 

Som led i helhedsplanen nedrives pavillonen for at give plads til den nye indskolingsbygning. Det eksisterende fritidshjem indgår i den nye indskolingsbygning som KKFO. Det er samtidig planen, at der skal findes en ændret placering til klubben. 

 

På den baggrund er der på Borgerrepræsentationens møde den 8. maj 2003 godkendt en anlægsbevilling til indretning af en klub i lokaler i stueetagen på det tidligere Øresundshospital, Carl Nielsens allé 19. Lokalerne er taget i brug i oktober 2003 af klubben fra "Østre Gasværk Nord". Klubbens tidligere lokaler i stueetagen i portbygningen er midlertidigt indrettet og taget i brug af skolen som led i en afhjælpning af kapacitetsproblemerne. 

 

Som nævnt skal den eksisterende fritidshjemspavillon nedrives for at give plads til den nye indskolingsbygning. Det er derfor nødvendigt midlertidigt at genhuse det eksisterende fritidshjem – indtil den nye skolebygning står klar.

 

I den forbindelse er forvaltningen på det tidligere Øresundshospital p.t. i gang med et nybyggeri, der ud over en satellit til Øresundsskolen også rummer en ny klub. Byggeriet forventes at stå færdigt i forsommeren 2004. De nye klublokaler vil blive brugt til genhusning af det eksisterende fritidshjem fra "Østre Gasværk Nord", indtil den nye indskolingsbygning står klar. Derefter vil lokalerne som planlagt overgå til klubformål i sammenhæng med den anden klub på det tidligere hospitalsområde.

 

Af budgetmæssige årsager har arbejdet med en realisering af helhedsplanen ligget stille fra 2000 til 2003. I den forløbne periode er skolens ledelse udskiftet, ligesom der er sket en udvikling af det pædagogiske grundlag for helhedsplanen.

 

I den indstilling, der ligger til grund for den anlægsbevilling på i alt 3,89 mio. kr. (BR 8. maj 2003), der blev givet til udarbejdelse af projektforslag vedrørende Strandvejsskolen, har forvaltningen derfor peget på behovet for justeringer i helhedsplanen - herunder mulighederne for at flytte reva-institutionen, der benytter de øverste etager i portbygningen, og dermed inddrage hele bygningen til skoleformål. Organisatorisk hører reva-institutionen ind under"Dag- og Døgncenteret".

 

I den foreliggende indstilling foreslås en flytning af reva-institutionen til en hidtil ubenyttet 1. sal i den bygning på det tidligere Øresundshospital, hvor klubben fra portbygningen nu er flyttet ind i stueetagen.

Der er til brug for en vurdering af udgifterne ved en indretning af de nye lokaler til reva-institutionen udarbejdet et skitseforslag til indretning af 1. salen af Carl Nielsens Allé 19. Skitseforslaget har været forelagt og er principgodkendt af Dag- og Døgncenterets bestyrelse – baseret på en skønnet lejeudgift på 700 kr. pr. m2. Kultur- og Fritidsforvaltningen er ligeledes indforstået med flytningen. Udgifterne til indretning af lokalerne og flytning af reva-institutionen er indarbejdet i den samlede projektøkonomi.

De beskrevne forhold har betydet, at det har været nødvendigt at revidere den oprindelige helhedsplan fra 2000, hvilket kombineret med en række komplicerende faktorer har været med til at forsinke fremlæggelsen af projektforslaget og dermed også en kommende byggestart.

Som led i arbejdet med projektforslaget og ændringerne af helhedsplanen har der med henblik på at opnå den bedst mulige løsning været arbejdet med flere forskellige løsningsmodeller. I den forbindelse har det desværre ikke været muligt at opnå enighed med skole og fritidshjem om én fælles løsning, idet forvaltningen - jævnfør nærværende indstilling - anbefaler et nybyggeri i 2 etager (model 1), hvorimod skolen ved skolebestyrelsen foretrækker en løsning i 3 etager (model 2).

Det er skolebestyrelsens opfattelse, at planlægning og udformning af projektet må bygge på en nøje afvejning af samtlige aspekter, herunder skolens pædagogiske og funktionelle behov såvel som de stedlige fysiske forhold, men henblik på at opnå den bedst mulige helhedsløsning. Skolebestyrelsens to hovedargumenter for valg af model 2 handler om henholdsvis pædagogik og arkitektur. Ifølge skolebestyrelsen giver model 2 en rumlig og funktionel differentiering, som svarer til skolens pædagogiske behov. Samtidig vurderer skolebestyrelsen, at model 2 er i bedre formmæssig samklang med området/bydelen og bygningerne i det fremtidige skoleområde.

 

Det er forvaltningens overordnede vurdering, at model 1 med en 2-etagers bygning bedst imødekommer de pædagogiske intentioner i Perspektivplan 2000. Endvidere er det vurderingen, at model 1 også er at foretrække udfra en arkitektonisk synsvinkel, hvilket stadsarkitekten understøtter.

 

På baggrund heraf indstiller Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, at Uddannelses- og Ungdomsudvalget godkender det reviderede helhedsplanforslag (model 1). Samtidig søges om en anlægsbevilling på 6,0 mio. kr.  kr. til at indrette reva-institutionen Østre Gasværk i det tidligere Øresundshospital, Carl Nielsens Allé 19. Institutionens hidtidige lokaler i portbygningen i Sionsgade inddrages til skoleformål.  

 

Revideret helhedsplanforslag

Det reviderede forslag til helhedsplan rummer fortsat en ny indskolingsbygning til

klassetrinene fra børnehaveklasse til 3. klasse inkl. fritidsordning.

 

Skolens faglokalebygning fra 1998 benyttes fortrinsvis af mellemtrin og udskoling. Det er et ønske, at indskolingsbygningen rummer de nødvendige værkstedsfaciliteter til de yngste klasser, og at værkstederne samtidig er et af fritidsordningens aktiver, hvilket er indarbejdet i det reviderede helhedsplanforslag.

 

Udover nybyggeriet indeholder den reviderede helhedsplan forskellige ombygninger af den eksisterende hovedbygning, som primært omfatter lokaler for klassetrinene fra 4. til 9. klasse.

 

I det reviderede helhedsplanforslag er der taget udgangspunkt i, at portbygningen er det samlende værested med aktiviteter for både de små og de store klassetrin. Bygningen, der vil få en central placering i det samlede skolekompleks, vil blive indrettet til bespisningsordning i stueetagen, pædagogisk center på 1. sal og sundhedstjeneste, skolepsykolog og skolevejleder i tagetagen.

 

Det eksisterende pædagogiske servicecenter i tagetagen i hovedbygningen vil i stedet blive brugt til it-undervisning, som samlingsrum og aflastning i forhold til de små basislokaler i hovedbygningen.

 

To forslag til nybyggeri

Under udarbejdelsen af den reviderede helhedsplan har det været nødvendigt at arbejde med to forskellige bygningsforslag:

-                et forslag i 2 etager (model 1)

-                et forslag i 3 etager (model 2)

 

Forvaltningen anbefaler ud fra overordnede principper og vurderinger model 1 i 2 etager, hvorimod skole og fritidshjem ud fra en prioritering af skolens aktuelle pædagogiske principper foretrækker model 2 i 3 etager.

 

Arealmæssigt og økonomisk er der ikke forskel på de 2 løsninger.

 

Model 1 - en vinkelformet bygning i 2 etager

Bygningen er med sin placering langs grundens nord- og østskel med til at indramme og afgrænse den samlede skolegård og danner ryg mod Østre Gasværks ubebyggede areal.

 

I model 1 prioriteres, 

·        at så mange funktioner som muligt placeres i stueetagen med direkte adgang til det fri for at inddrage udearealerne i hverdagen i størst muligt omfang

·        at de mindste klasser har direkte adgang til det fri 

·        at der skabes basis for tæt samarbejde mellem skole og fritidsordning især omkring børnehaveklasserne bl.a. ved nærheden til fællesarealerne

 

Funktionelt er bygningen disponeret med fritidshjem, værkstedsfaciliteter, tumlesal og børnehaveklasser i stueetagen med direkte adgang til udearealer. Basislokalerne for 1. til 3. klasse er samlet på 1. salen.

 

Det centrale indgangsparti ligger i zonen med de åbne fællesarealer og i direkte forbindelse med hovedtrappen til 1. sal.

 

Fritidshjemmet er placeret i den nordvestlige ende, tættest på "den grønne oase". I direkte forbindelse med fritidshjemmet ligger tumlesal, køkken med plads til morgensamling og værkstedsfaciliteter.

 

Alle basislokalerne for børnehaveklasserne til og med 3. klasser er grupperet i årgangsgrupper omkring et fællesrum. På 1. sal er årgangsgrupperne kædet tæt sammen kun adskilt via mindre fælleszoner for ophold, gruppearbejde og pædagogisk service. Dette giver mulighed for samarbejde på tværs mellem årgangene, hvilket er i tråd med skolens pædagogik.

 

Børnehaveklasser (stueetagen) og 1. klasser (1. sal) har nær kontakt til hinanden via en intern trappe mellem enhederne.

 

Hele bygningskomplekset tænkes bundet sammen af ét fælles tag. Med de store åbne fællesarealer i stueetagen er der  mulighed for at åbne op i vestfacaden og inddrage udearealet i værkstedsfaciliteterne.

 

Model 2 – et længehus i 3 etager

Bygningen er placeret langs grundens nord/syd gående skel og danner således en afslutning på skolens samlede bygningskompleks mod øst.

 

I model 2 prioriteres,

·        at placeringen af de forskellige funktioner afspejler skolens daglige arbejdsform

·        at der er "stille" etager på 1. og 2. sal og aktivitetsetage i stuen

·        at der er mulighed for et vandret samarbejde mellem to klassetrin samt

·        at der friholdes et så stort udeareal som muligt

 

Bygningen er disponeret på samme måde som i model 1 med basisområderne grupperet i årgangsgrupper omkring et fællesrum, men lever op til skolens ønsker om placering af  2 årgange på hver etage (1. og 2. sal) med henblik på at fremme samarbejdet mellem årgangene.  Stueetagen, der har en mere åben karakter rummer fritidsordning,  tumlesal og de fælles værkstedsfaciliteter. Det betyder at alle lokaler, som kun bruges af skolen, ligger på 1. og 2. sal

 

Hovedadgangen til bygningen sker via et centralt indgangsparti, som støder op til  midterrummet, - et lyst og åbent fællesområde, som går igen op gennem etagerne. I midten står en tungere kerne, som indeholder elevator og diverse bifunktioner, og som bærer den lette trappe, som er husets hovedadgangsvej.

 

Udadtil vil denne disponering markere sig som 2 forholdsvis kompakte blokke under ét tag, adskilt af et let midterfelt og med en mere transparent underetage med mulighed for at åbne facaden ud mod fællesarealerne og inddrage uderummet i værkstedsfaciliteterne.

 

Vurdering af de to modeller

Det er forvaltningens overordnede vurdering, at model 1 med en indskolingsbygning i 2 etager bedst imødekommer intentionerne i Perspektivplan 2000, hvor der lægges vægt på et udbygget samarbejde mellem skole og fritidsordning i indskolingen, og at indretningen i nye bygninger optimeres i forhold til standarder og normer for skoler og fritidsordninger.

 

En 2 etagers bygning, hvor børnehaveklasserne placeres i stueetagen sammen med fritidsordningen og fællesfaciliteter, vil skabe de bedste fysiske rammer for dette samarbejde og den størst mulige fleksibilitet i den gensidige udnyttelse af lokalerne.

 

Set i et langsigtet perspektiv er model 1 at foretrække, da den vurderes at være bedre i overensstemmelse med forvaltningens generelle erfaringer omkring indretning af bygninger til indskoling og institutioner. Her tænkes især på det hensigtsmæssige i, at de yngste børn er placeret så tæt ved jorden som muligt, så der for børn og personale er kortest mulig vej til udearealerne. Endvidere er det ønskeligt, at børnehaveklasserne, som traditionelt har behov for meget plads – har kortest mulig adgang til fællesarealer og – funktioner og i øvrigt ligger i tæt sammenhæng med fritidsordningen.

 

Med en indskolingsbygning i 3 etager vil KKFO'en i stueetagen være adskilt fra børnehaveklasserne samtidig med, at der blive langt fra basisområderne på 2. sal til fællesfunktionerne i stueetagen. I model 2 (3 etager) vil der derfor være tendens til, at stueetagen står ubenyttet om formiddagen, og de to øverste etager ikke benyttes om eftermiddagen. 

 

Forvaltningen ser det i den forbindelse som en fordel ved model 1 (2 etager), at man i højere grad vil udnytte hele huset og fordele aktiviteterne ud over det samlede etageareal. Derudover er forvaltningen  af den overbevisning, at der intet er til hinder for, at skolens pædagogiske praksis sagtens kan udfolde sig inden for rammerne af model 1; den vinkelformede indskolingsbygning i 2. etager.

 

Set fra en arkitektonisk vinkel er det forvaltningens opfattelse, at den viste model 1 med en bygning i 2 etager vil afslutte skolen som en helhed og samtidig danne ryg mod en fremtidige bebyggelse på Gasværksgrunden. Denne vurdering understøttes af stadsarkitekten.

 

Det eksisterende fritidshjem "Østre Gasværk Nord" skriver i deres høringssvar, at friarealet for skole og fritidsordning ved en 2 etagers bygning er 335 m2 mindre end ved en bygning i 3 etager, hvilket formelt er korrekt.

 

Set i forhold til størrelsen af skolens samlede friareal, er det imidlertid opfattelsen i forvaltningen, at denne reduktion ikke er afgørende. Derimod er det af langt større betydning, at d er med helhedsplanforslaget og udformningen af friarealet ved sammenlægning af den eksisterende skolegård og det nye grundstykke sker en ganske væsentlig forbedring i forhold til de eksisterende forhold. Set i forhold til mange andre skoler er Strandvejsskolen relativt velforsynet med friareal.

 

I forhold til skolens samlede friareal svarer det til en reduktion med 3,2 pct. (335/ 10397 m2).

 

Derudover argumenterer forældrebestyrelsen fra fritidshjemmet i deres høringssvar yderligere for en indskolingsbygning i 3 etager (model 2) ud fra følgende begrundelser:

·        at de har erfaring for, at lokaler, der er syd- og nordvendt sjældent bliver benyttet (model 1 med en vinkelformet bygning i 2 etager indeholder sådanne lokaler)

·        at der allerede i dag er et godt samarbejde mellem fritidshjem og børnehaveklasserne uanset, at fritidshjemmet ikke ligger i den samme bygning som børnehaveklasserne 

 

Det er forvaltningens vurdering, at lokalernes orientering i forhold til verdenshjørnerne ikke spiller så afgørende en rolle, som det fremføres af fritidshjemmet – men at forhold som indretning, funktion, dagslystilgang, indeklimaproblemer (sol-afskærmning mm.) spiller en langt større rolle for lokalernes anvendelse. Det er i model 1 kun er ganske få lokaler, der er nord og sydvendte.

 

Afslutningsvis skal det for en god ordens skyld understreges, at der uanset den principielle uenighed i valget mellem de 2 udbygningsmodeller, har været et godt samarbejde med det nedsatte byggeudvalg.

 

Tidsplan

Såfremt nærværende indstilling godkendes, forventes projektforslaget færdigt i foråret 2004 med efterfølgende hovedprojektering og udbud af etape 1 (nybyggeriet) frem til efteråret 2004. Byggeriet af den ny indskolingsbygning kan herefter igangsættes ultimo 2004.

 

 

Økonomi

 

Alle beløb i nærværende indstilling er opgivet i byggeindeks 173. Budgettet for den oprindelige helhedsplan er beregnet til 41,7 mio. kr.

 

Som følge af at flytningen af reva-institutionen fra portbygningen til Øresundshospitalet nu indgår som en del af helhedsplanen, er det nødvendigt at forhøje det samlede budget. Hertil kommer, at det vurderes nødvendigt at reservere midler til udvendig istandsættelse m.m. af portbygningen, der er i dårlig stand. Der vil blive indledt forhandlinger med Kultur- og Fritidsforvaltningen – der har ansvaret for bygningen – med henblik på også at få denne forvaltning til at bidrage til istandsættelsen.

 

På den baggrund foreslås det samlede budget for helhedsplanen forhøjet til i alt 49,5 mio. kr.

 

Heraf søges nu 6,0 mio. kr. med henblik på indretning af lokalerne på 1. sal i bygningen Carl Nielsens Alle 19 (Øresundshospitalet) til brug for genhusning af reva-institutionen. Udgiften afholdes med 3,0 mio. kr. i 2004 og 3,0 mio. kr. i 2005. Der kan anvises dækning for udgiften på 3,0 mio. kr. i 2004 på Uddannelses- og Ungdomsudvalgets budget for 2004 konto 3.01.3, rådighedsbeløb for Folkeskoler.

 

Der har været forhandlinger, men der er ikke indgået lejekontrakt med Kultur- og Fritidsforvaltningen om leje af lokalerne på Øresundshospitalet eller af lokalerne på de øverste etager i portbygningen. Ifølge det oplyste betaler reva-institutionen p.t. ca. 45 kr. pr. m2 i leje for portbygningen.

 

På baggrund af forhandlingerne med Kultur- og Fritidsforvaltningen må der forventes en årlig leje på Øresundshospitalet på ca. 500 kr. m2. I forhandlingerne med Reva-institutionen om flytningen til Øresundshospitalet har Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen tilkendegivet over for institutionen, at der må forventes en husleje omkring 700 kr. pr. m2, hvilket bestyrelsen har accepteret.

 

 

Miljøvurdering

 

I forbindelse med fremlæggelse af projektforslaget i foråret 2004 vil der blive fremlagt en miljøvurdering for projektet.

 

 

Høring

 

Forslaget til revideret helhedsplan m.m.  har været sendt til høring på skolen og fritidshjemmet.  Der er i den forbindelse indkommet høringssvar fra forældrebestyrelsen for Københavns Kommunes fritidshjem Østre Gasværk Nord, dateret den 14. januar 2004, og et høringssvar fra skolebestyrelsen på Strandvejsskolen, dateret den 9. januar 2004 – inkl. genfremsendelse af en mail fra 26. november 2003.

 

Hovedargumenterne i høringssvarene er gengivet ovenfor i forbindelse i beskrivelsen og vurde ringen af de to udbygningsmodeller.

 

 

BILAG VEDLAGT

 

·        Bilag 1: Høringssvar fra forældrebestyrelsen fra Københavns Kommunes fritidshjem Østre Gasværk Nord af 15. januar 2004

·        Bilag 2: Høringssvar fra skolebestyrelsen på Strandvejsskolen af 26. november 2003

·        Bilag 3: Oversigtskort over området

·        Bilag 4: Situationsplan, model 1

·        Bilag 5: Situationsplan, model 2

·        Bilag 6: Etageplaner, model 1

·        Bilag 7: Etageplaner, model 2

 

 

                                               Peter Rasmussen

                                                                                                 Jørn Larsen

 


Til top