Mødedato: 09.06.2004, kl. 16:00

Opførelse af DGI-byens 4. etape

Opførelse af DGI-byens 4. etape

Borgerrepræsentationen

 

DAGSORDEN

for Ordinært møde onsdag den 9. juni 2004

 

 

BR 331/04

Opførelse af DGI-byens 4. etape

Opførelse af DGI-byens 4. etape

 

 

Indstilling om, at den mellem Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, DGI-byen og Københavns Kommune afgivne hensigtserklæring vedrørende DGI-byens 4. etape tiltrædes, at Økonomiudvalget igangsætter udarbejdelsen af kommuneplantillæg, der muliggør DGI-byens 4. etape, at Bygge- og Teknikudvalget anmodes om at igangsætte udarbejdelsen af tillæg til lokalplan nr. 262 (Den Brune Kødby), der muliggør DGI-byens 4. etape, at en ca. 8.500 m2 stor del af matr.nr. 374 Udenbys Vester, København, overdrages til DGI-byen for en kontant købesum på 21 mio. kr., fratrukket udgifter til afværgeforanstaltninger, anslået til 4 mio. kr., og i øvrigt på de nedenfor anførte betingelser,  at provenuet ved salget - efter fradrag af udgifter til afværgeforanstaltninger – forventeligt ca. 17 mio. kr. tilbageføres til DGI-byen som øremærket anlægsstøtte efter nærmere aftale, at Kultur- og Fritidsudvalgets budgetramme som følge af salget af Vestauranten med virkning fra overtagelsestidspunktet forhøjes med årligt med kr. 475.000,00, at der i henhold til den i 1995 indgåede aftale vedrørende DGI-byen gives Økonomiudvalget en kapitalbevilling i 2004 på 1,9 mio. kr. til dækning af udgifter til afværgeforanstaltninger på en del af Den Brune Kødby, som i 1995 blev stillet til DGI-byens disposition. Kassemæssig dækning anvises på Økonomiudvalgets konto 0.05.3 Ejendomssalg mv. i 2004, at der fra færdiggørelsestidspunktet af den støtteberettigede del gives et rammeløft til Kultur-  og Fritidsudvalget til driftsbetaling for de faciliteter, der tilvejebringes ved realiseringen af DGI-byens 4. etape. Kommunens fulde driftsbetaling i 2004 priser for 4. etapes faciliteter er foreløbigt estimeret til 6,5 mio. kr. årligt, samt at              der, når de støtteberettigede faciliteter tages i brug, deponeres i alt anslået til 22 mio. kr. i henhold til reglerne for intern deponering. Der anvises kassemæssig dækning på Økonomiudvalgets konto 8.05.5 Kassen.

                                            (Kultur- og fritidsudvalget og Økonomiudvalget)

 

 

INDSTILLING

Kultur- og Fritidsforvaltningen og Økonomiforvaltningen foreslår, at Kultur- og Fritidsudvalget og Økonomiudvalget overfor Borgerrepræsentationen anbefaler,

 

at  den mellem Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, DGI-byen og Københavns Kommune afgivne hensigtserklæring vedrørende DGI-byens 4. etape tiltrædes.

 

Herudover foreslår Økonomiforvaltningen, at Økonomiudvalget overfor Borgerrepræsentationen anbefaler,

 

at  Økonomiudvalget igangsætter udarbejdelsen af kommuneplantillæg, der muliggør DGI-byens 4. etape,

 

at  Bygge- og Teknikudvalget anmodes om at igangsætte udarbejdelsen af tillæg til lokalplan nr. 262 (Den Brune Kødby), der muliggør DGI-byens 4. etape,

 

at  en ca. 8.500 m2 stor del af matr.nr. 374 Udenbys Vester, København, overdrages til DGI-byen for en kontant købesum på 21 mio. kr., fratrukket udgifter til afværgeforanstaltninger, anslået til 4 mio. kr., og i øvrigt på de nedenfor anførte betingelser, 

 

at provenuet ved salget - efter fradrag af udgifter til afværgeforanstaltninger – forventeligt ca. 17 mio. kr. tilbageføres til DGI-byen som øremærket anlægsstøtte efter nærmere aftale,

 

at  Kultur- og Fritidsudvalgets budgetramme som følge af salget af Vestauranten med virkning fra overtagelsestidspunktet forhøjes med årligt med kr. 475.00 0,00,

 

at  der i henhold til den i 1995 indgåede aftale vedrørende DGI-byen gives Økonomiudvalget en kapitalbevilling i 2004 på 1,9 mio. kr. til dækning af udgifter til afværgeforanstaltninger på en del af Den Brune Kødby, som i 1995 blev stillet til DGI-byens disposition. Kassemæssig dækning anvises på Økonomiudvalgets konto 0.05.3 Ejendomssalg mv. i 2004,

 

at  der fra færdiggørelsestidspunktet af den støtteberettigede del gives et rammeløft til Kultur- og Fritidsudvalget til driftsbetaling for de faciliteter, der tilvejebringes ved realiseringen af DGI-byens 4. etape. Kommunens fulde driftsbetaling i 2004 priser for 4. etapes faciliteter er foreløbigt estimeret til 6,5 mio. kr. årligt,

 

at  der, når de støtteberettigede faciliteter tages i brug, deponeres i alt anslået til 22 mio. kr. i henhold til reglerne for intern deponering. Der anvises kassemæssig dækning på Økonomiudvalgets konto 8.05.5 Kassen.

 

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 3. juni 2004

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 3. juni 2004

Dagsordenens punkt 16 (Opførelse af DGI-byens 4. etape – KFU 170/2004) blev behandlet mellem dagsordenens punkt 8 (Orientering om Index 2005 – KFU 192/2004) og punkt 9 (Pakhus 11 projekt "Gefion" – KFU 176/2004).

 

Indstillingen blev tiltrådt.

Jens Kjær Christensen tog forbehold.

 

Jens Kjær Christensen og Klaus Bondam ønskede følgende tilført beslutningsprotokollen: "Enhedslisten og Det Radikale Venstre vil fortsat gerne udtrykke vores bekymring overfor den monopolisering som DGI kommer til at repræsentere på Vesterbro. Vores opfordring til DGI er at intensivere dialogen med de lokale aktører."

 

Finn Rudaizky og Klaus Hansen ønskede følgende tilført beslutningsprotokollen: "Finn Rudaizky (A) og Klaus Hansen (A) ønsker at understrege, at man ikke opfatter opførelse af DGI-byens 4. etape som udtryk for en monopolisering, men tværtimod mener at DGI´s nye udvidede aktiviteter på Vesterbro vil være med til at forstærke det lokale sportslige og kulturelle arbejde i lokalområdet."

 

 

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 8. juni 2004

Anbefalet.

Ø tog forbehold.

 

 

 

RESUME

DGI-byen har rettet henvendelse til Københavns Kommune vedrørende et projekt for DGI-byens 4. etape.

 

4. etape, der medfører en endelig fuldførelse af DGI-byen, vil bl.a. omfatte:

 

·        Idrætshal/ler med supplerende omklædningsfaciliteter, hvor en hal vil være under jorden

·        Varmtvandsbassin/er – under jorden

·        Udendørs bassin på taget af DGI-byen i forbindelse med kurbadet

·        Løbebane og udendørs gårdhaver med aktivitetspladser på taget af DGI-byen

·        Træningskulturhus med forskellige muligheder for motionsformer

·        P-hus, hvor der også er mange muligheder for aktiviteter til børn og unge

·        Gårdhaver og udendørs rum med multiscene

·        Andre idrætsfaciliteter herunder eventuelt squashbaner

·        Konference- og mødefaciliteter, hvor konferencelokalerne også kan bruges til idræt

·        Ekstra bowlingbaner

·        Kvalitetsløft i foyeren med nyt indgangsparti.

 

Til belysning af DGI-byens 4. etape vedlægges som bilag 1 og 2 tværsnitstegninger og skitser over udbygningen og anlægget af udenomsarealerne.

Realiseringen af DGI-byens 4. etape forudsætter dels, at der tilvejebringes kommuneplan- og lokalplantillæg, der hæver bebyggelsesprocenten fra 60 til ca. 75, herunder en ændring af byggefelterne samt udvidelse af bebyggelseshøjden, dels at DGI-byen får rådighed over en ca. 8.500 m2 stor del af Den Brune Kødby med henblik på anlæg af et delvist nedgravet aktivitets- og parkeringsanlæg. Sidstnævnte arealudvidelse foreslås løst ved, at kommunen overdrager det ca. 8.500 m2 store areal inklusive den af DGI-byen forpagtede restaurant "Vestauranten" til DGI-byen for en købesum på 21 mio. kr. fratrukket udgifter til afværgeforanstaltninger, ca. 4 mio. kr.

Salgsprovenuet foreslås – med fradrag af udgifter til afværgeforanstaltninger, anslået 4 mio. kr. - tilbageført til DGI-byen som øremærket anlægsstøtte. Med denne disposition opnås, at arealet stilles vederlagsfrit til rådighed for DGI-byen, hvilket er en videreførelse af de principper, hvormed det areal, hvorpå de første 3 etaper er opført, blev stillet til DGI-byens disposition, jf. en aftale indgået i 1995 mellem kommunen og DGI-byen (1995-aftalen). Indenrigs- og Sundhedsministeriets godkendelse af projektet forbeholdes.

En arbejdsgruppe med repræsentanter fra Økonomiforvaltningen og DGI-byen vil i den videre proces udmønte den øremærkede anlægsstøtte og fastlægge synligheden af kommunens engagement i DGI-byen. Udvalgene vil senere blive orienteret herom.

DGI-byens 4. etape medfører dels bebyggelse af den ca. 8.500 m2 store del af Den Brune Kødby, som foreslås overdraget til DGI-byen (aktivitets- og parkeringshus), dels tilbygning og nybebyggelse på det areal, som i 1995 blev stillet til DGI-byens disposition (underjordiske halanlæg, bygning med konferencelokaler m.v.). I henhold til 1995-aftalen har kommunen påtaget sig enhver risiko og udgift til afværgeforanstaltninger for så vidt angår sidstnævnte areal. Som følge heraf medfører en realisering af 4. etape, at der for kommunens regning skal gennemføres afværgeforanstaltninger på bl.a. det areal, der pt. benyttes til parkeringsplads for DGI-byens gæster. Økonomiforvaltningen har hos Miljøkontrollen, der har indgående kendskab til karakteren af forureningen i området, indhentet et overslag på udgifterne til afværgeforanstaltningerne, der forventes at beløbe sig til ca. 1,9 mio. kr.

 

En væsentlig forudsætning for realiseringen af DGI-byens 4. etape er, at kommunen i lighed med DGI-byens nuværende kultur- og idrætsfaciliteter også for de faciliteter, som tilvejebringes gennem 4. etape, aftager gennemsnitligt 50 % af lokaletimerne. Ifølge foreløbige beregninger anslås kommunens årlige driftsbetaling for 4. etapes kultur- og idrætsfaciliteter at andrage ca. 6,5 mio. kr. i 2004 priser. Endelig fiksering af driftsbetalingen og den heraf afledte interne deponeringspligt kan først ske, når anlægget er opført og klar til brug. 

 

På baggrund af forhandlinger med DGI-byen om ovennævnte tiltrådte overborgmesteren – med forbehold for udvalgenes og Borgerrepræsentationens godkendelse - den 1. april 2004 den som bilag 3 vedlagte hensigtserklæring.

 

SAGSBESKRIVELSE

1995-aftalen:

Borgerrepræsentationen besluttede i 1995[1], at et areal, nu matrikuleret under 1641 Udenbys Vester, København for en 99-årig periode skulle stilles vederlagsfrit til rådighed for DGI-byen, dog således at skatter og afgifter m.m. af fast ejendom betales af DGI-byen.

 

Arealet blev stillet til DGI-byens disposition på bl.a. følgende vilkår:

 

at DGI-byen inden for en 20-årig periode skulle opføre et anlæg bestående af halfaciliteter, herunder svømmehal, køkken/cafeteria samt kursuslokaler inkl. overnatningsmulighed,

 

at Københavns Kommune mod betaling skulle have dispositionsret for gennemsnitligt 50 % af lokaletimerne i tre haller samt skydebanefaciliteterne, og

 

at Københavns Kommune skulle afholde enhver udgift til afværgeforanstaltninger.

 

1995-aftalen kan med 20 års varsel opsiges til ophør den 31. maj 2095, og i tilfælde af aftalens ophør skal der ske en ligelig fordeling af aktiverne mellem Danske Idræts- og Gymnastikforeninger og Københavns Kommune, dog således at Danske Idræts- og Gymnastikforeningers andel efter aftale med kommunen skal anvendes til socialt/eller kulturelt formål.

 

Afværgeforanstaltninger i henhold til 1995-aftalen:

En realisering af 4. etape medfører bl.a. yderligere bebyggelse af det areal, som i medfør af 1995-aftalen blev stillet til DGI-byens disposition. Som følge heraf medfører udvidelsen af DGI-byen en forpligtelse for kommunen, jf. 1995-aftalens bestemmelser vedrørende afværgeforanstaltninger, idet kommunen i nævnte aftale har påtaget sig enhver udgift forbundet med afværgeforanstaltninger på matr.nr. 1641 Udenbys Vester, København.

 

Matr.nr. 1641 Udenbys Vester er ligesom den øvrige del af Kødbyen stærkt forurenet, og det har været nødvendigt at gennemføre afværgeforanstaltninger i forbindelse med gennemførelsen af DGI-byens første 3 etaper.

 

Som et led i forhandlingerne med DGI-byen om kommunens engagement i forbindelse med DGI-byens 4. etape, er der opnået enighed om, at kommunen, som udgangspunkt til fuld og endelig afgørelse, jf. dog nedenfor, betaler udgifterne til afværgeforanstaltninger op til 1,9 mio. kr. Nævnte beløb er i overensstemmelse med et estimat fra Miljøkontrollen, der har baseret sine beregninger på erfaringerne fra de første 3 etaper.

 

Såfremt udgifterne til afværgeforanstaltninger væsentligt overstiger beløbet på 1,9 kr., dvs. at udgifterne overstiger 2,5 mio. kr., er det aftalt, at kommunen og DGI-byen indgår forhandlinger om en deling af merudgiften. Det vil sige, at såfremt udgifterne overstiger 1,9 mio. kr., men ikke overstiger 2,5 mio. kr., bæres merudgiften af DGI-byen.

 

Etapemæssig opførelse af DGI-byen:

Opførelsen af DGI-byen er sket i etaper. 1. etape (hal- og skydebanefaciliteter og administrationslokaler) stod færdig i 1997, 2. etape (Vandkulturhuset) blev opført i 2000, mens 3. etape (DGI-byens Hotel) blev opført i 1999.

 

DGI-byen har rettet henvendelse til kommunen om gennemførelsen af 4. etape, der medfører en endelig fuldførelse af DGI-byen.

 

4. etape vil bl.a. omfatte:

 

·        Idrætshal/ler med supplerende omklædningsfaciliteter, hvor en hal vil være under jorden

·        Varmtvandsbassin/er – under jorden

·        Udendørs bassin på taget af DGI-byen i forbindelse med kurbadet

·        Løbebane og udendørs gårdhaver med aktivitetspladser på taget af DGI-byen

·        Træningskulturhus med forskellige muligheder for motionsformer

·        P-hus, hvor der også er mange muligheder for aktiviteter til børn og unge

·        Gårdhaver og udendørs rum med multiscene

·        Andre idrætsfaciliteter herunder eventuelt squashbaner

·        Konference- og mødefaciliteter, hvor konferencelokalerne også kan bruges til idræt

·        Ekstra bowlingbaner

·        Kvalitetsløft i foyeren med nyt indgangsparti.

 

Nærmere om DGI-byens 4. etape:

Udbygningen af DGI-byen er skitseret i bilag 1 og 2. Til nævnte bilag bemærkes følgende:

4. etape medfører dels tilbygning på eksisterende bygninger, dels nybygning i form af underjordiske halanlæg og overjordiske bygninger på det areal ved Tietgensgade, som pt. benyttes til parkering for DGI-byens gæster. 4. etape medfører, at etagearealet udvides fra nuværende 15.849 m2 til ca. 22.500 m2 eller i alt godt 38.000 m2 inkl. brugsarealer, aktivitetspladser og taghaver.

Herudover ønsker DGI-byen at anlægge et delvist nedgravet aktivitets- og parkeringsanlæg til ca. 300 biler, og har i den forbindelse anmodet Københavns Kommune om, at en ca. 8.500 m2 stor del af Den Brune Kødby overdrages til DGI-byen, jf. nærmere nedenfor. Aktivitets- og Parkeringsanlægget vil blive placeret langs DGI-byens hotel, og vil op til denne bygning have en højde svarende til maksimalt én etage. Indkørslen til aktivitets- og parkeringsanlægget vil ske fra Staldgade i et tracé, hvis højde, af hensyn til indsigtsforholdene til Den Brune Kødby, maksimalt vil være 2 meter, jf. bilag 2. Ifølge DGI-byens projekt skal der på aktivitets- og parkeringsanlægget være boldbaner m.m., som offentligheden og dermed også Den Brune Kødbys brugere har adgang til. Herudover kan der f.eks. afholdes forskellige udstillinger og lign. i og på anlægget. Der henvises til bilag 2. Anlægget forventes at lette parkeringspresset på denne del af Vesterbro.

Tracéet fra Staldgade til selve aktivitets- og parkeringsanlægget har været til genstand for drøftelse mellem Økonomiforvaltningen og DGI-byen, og DGI-byen har tilkendegivet, at man i projekteringen vil tage hensyn til og indgå i en dialog med brugerne af Billed- og Musikskolen, og at der anlægges cykel- og gangstier, som sikrer førnævnte brugere adgang til Billed- og Musikskolen på en trafiksikkerhedsmæssig optimal måde.

Ud over aktivitets- og parkeringsanlægget påhviler det DGI-byen at bekoste og anlægge det grønne område mellem Ingerslevsgade, Staldgade (op til Billedskolen) og op til Vestauranten, jf. i øvrigt bilag 2.

De faciliteter, som nu tilvejebringes gennem udbygningen af DGI-byen kan opdeles i yderligere etaper. Den/de første etaper forventes påbegyndt i 2005.

 

Anlægssum, finansiering og driftsstøtte:

Anlægssummen, der skønnes at være i størrelsesordenen 250 mio. kr., tilvejebringes ved anlægstilskud fra Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, fonde og låneoptagelse. Det foreslås, at Københavns Kommune, jf. nærmere nedenfor, som øremærket anlægsstøtte bidrager med provenuet ved salget af en ca. 8.500 m2 stor del af Den Brune Kødby, som foreslås overdraget til DGI-byen.

 

Af anlægssummen på ca. 250 mio. kr. forventes ca. 100 mio. kr. anvendt til kultur- og idrætsfaciliteter, som Københavns Kommune, jf. principperne i 1995-aftalen, gennemsnitligt vil være forpligtet til at aftage 50 % lokaletimerne af. Den årlige driftsbetaling er pt. estimeret til ca. 6,5 mio. kr. (kommunalt prisniveau 2004), men driftsbetalingen kan først endeligt fikseres, når faciliteterne er opført og klar til brug. Driftsbetalingen for de faciliteter, der er tilvejebragt ved 1. og 2. etape udgør pt. ca. 14 mio. kr. årligt.

 

For de kultur- og idrætsfaciliteter, der tilvejebringes gennem 4. etape, er der lagt op til, at kommunens forpligtelse til at aftage lokaletimer begrænses til en 30-årig periode i modsætning til 1995-aftalen, hvor forpligtelsen gælder, indtil aftalen eventuelt opsiges til ophør 2095.

 

Det er forvaltningernes opfattelse, at der med denne aftale opnås flere timer i idrætsfaciliteter til den forudsatte udgift, end hvis kommunen selv havde opført og drevet et tilsvarende idrætsanlæg.

 

Ændring af plangrundlaget:

DGI-byen er ifølge Kommuneplan 2001 beliggende i et O2-område (offentlige formål samt privat institutioner m.v. af almen karakter, herunder eksempelvis anlæg til kultur og sport). Området er omfattet af lokalplan nr. 262 (Den Brune Kødby) med en maksimal bebyggelsesprocent på 60.

 

En realisering af 4. etape forudsætter bl.a. en bebyggelsesprocent på ca. 75, hvorfor det foreslås, at Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget anmodes om at igangsætte arbejdet med at tilvejebringe kommune- og lokalplantillæg, der muliggør en realisering af etapen med hensyn til bl.a. bebyggelsesprocent, byggefelt og bygningshøjde.

 

Ejendomsoverdragelse:

Som det fremgår ovenfor, blev matr.nr. 1641 Udenbys Vester ved 1995-aftalen stillet til DGI-byens disposition for en 99-årig periode. Økonomiforvaltningen har i forbindelse med ønsket om at realisere DGI-byens 4. etape vurderet, at der for de arealudvidelser, som 4. etape forudsætter, ikke kan indgås en aftale på samme vilkår. Baggrunden herfor er, at DGI-byens aktiviteter ikke længere blot er almennyttige og folkeoplysende, men tillige kommercielle. Som følge heraf er det en forudsætning for kommunens anlægstilskud, at dette øremærkes til formål, som kommunen lovligt kan støtte.

 

For at muliggøre udvidelsen af DGI-byen foreslås det, at en ca. 8.500 m2 stor del af Den Brune Kødby (matr.nr. 374 Udenbys Vester, København), som vist på bilag 4, afgrænset af Ingerslevsgade, Staldgade (op til Tvillinghallen) og Vestauranten sælges til DGI-byen.

Formålet med overdragelsen af ejendommen er dels at sikre, at DGI-byen bliver ejer af Vestauranten, som DGI-byen pt. forpagter af kommunen og som bl.a. forsyner DGI-byen med madleverancer, dels at muliggøre DGI-byens opførelse af et aktivitets- og parkeringsanlæg. Med overdragelsen tilgodeses DGI-byens ønsker om sikkerhed for madleverancer, ligesom DGI-byens sikres aktiverne og en heraf følgende belåningsmulighed.

 

Statsamtet København har dispenseret fra bekendtgørelse om offentligt udbud ved salg af kommunens faste ejendomme, hvilket medfører, at en overdragelse til DGI-byen kan ske uden forudgående offentligt udbud på betingelse af, at overdragelsen sker til markedspris. På baggrund af en af ejendomsmæglerfirmaet Sadolin | Albæk A/S udarbejdet vurdering – hvor ejendommen vurderes fri for forurening - foreslås ejendommen overdraget til DGI-byen for 21 mio. kr. fratrukket udgifter til afværgeforanstaltninger, anslået til 4 mio. kr.

For at sikre, at dispositionerne over den del af Den Brune Kødby, der foreslås overdraget til DGI-byen, så vidt muligt sidestilles med den ophørsbestemmelse, der fremgår af 1995-aftalen, vil der i forbindelse med overdragelsen blive tinglyst en servitut om hjemfaldspligt uden bygningserstatning, der udløses ved 1) ejerskifte, 2) ændret anvendelse, hvormed forstås, at det overdragne ikke længere indgår som en del af DGI-byens aktiviteter, og 3) ved 1995-aftalens udløb, dog senest den 31. maj 2095.

For overdragelsen vil i øvrigt gælde:

at DGI-byen i købesummen kan modregne udgifterne til afværgeforanstaltninger, dog således, at DGI-byen må afholde udgifterne til afværgeforanstaltninger, hvis disse overstiger købesummen,

at tinglysningsafgift til skødet betales af DGI-byen,

at kommunen betaler de med udstykningen forbundne omkostninger.

Overtagelsen sker, når kommune- og lokalplan er endeligt vedtaget og bekendtgjort.

For at sidestille salget med formålet og principperne i 1995-aftalen foreslår Økonomiforvaltningen, at provenuet ved salget, med fradrag af udgifter til afværgeforanstaltninger, anslået ca. 4 mio. kr., tilbageføres til DGI-byen som øremærket anlægsstøtte.

 

Hensigtserklæringen:

For at tilkendegive kommunens interesse i at DGI-byen, jf. 1995-aftalen, fuldføres, tiltrådte overborgmesteren med forbehold for udvalg og Borgerrepræsentationens godkendelse den 1. april 2004 den som bilag 3 vedlagte hensigtserklæring med tilhørende notat.

En arbejdsgruppe med repræsentanter fra Økonomiforvaltningen og DGI-byen vil udarbejde et forslag til, hvorledes anlægsstøtten udmøntes. En arbejdsgruppe vil tillige fremkomme med forslag til, hvorledes kommunens engagement synliggøres. Udvalgene vil senere blive orienteret om udmøntningen, det endelige projekt og synligheden af kommunens engagement i DGI-byen.

Indenrigs- og Sundhedsministeriets godkendelse af projektet forbeholdes.

 

ØKONOMI

Salget af ejendommen vil indbringe 21 mio. med fradrag af udgifter til afværgeforanstaltninger, forventeligt i størrelsesordenen 4 mio. kr. Da provenuet, ca. 17 mio. kr., foreslås tilbageført til DGI-byen som øremærket støtte, vil dispositionen ikke have indtægtsmæssig betydning for kommunen.

 

Salget af Vestauranten medfører, at Kultur- og Fritidsudvalgets budgetramme, når kommune- og lokalplantillæg er endeligt vedtaget, forventeligt primo 2005, reduceres med den årlige forpagtningsafgift på 809.000,- kr. med fradrag af skatter og afgifter, 333.625,00 kr., eller netto (afrundet) 475.000,00 kr. Det foreslås, at Kultur- og Fritidsudvalgets ramme forøges tilsvarende fra og med overdragelsestidspunktet.

 

Realiseringen af DGI-byens 4. etape medfører, at der skal gennemføres afværgeforanstaltninger på det areal, som pt. benyttes til parkering for DGI-byens gæster. Udgifterne er estimeret til 1,9 mio. kr. Der anvises kassemæssig dækning på Økonomiudvalgets konto 0.05.3 Ejendomssalg m.v. i 2004.

 

Kommunen aftager gennemsnitligt 50 % af lokaletiden i de nye faciliteter. Forudsætningerne for en endelig fiksering af driftsbetalingen foreligger endnu ikke, men driftsbetalingen forventes at blive i størrelsesordenen 6,5 mio. kr. årligt (2004 priser) fra færdiggørelsestidspunktet af den støtteberettigede del af 4. etape. Der afsættes driftsmidler hertil i de fremtidige budgetter.

 

Når de støtteberettigede faciliteter tages i brug, skal der deponeres i henhold til reglerne for intern deponering. Det beløb, som skal deponeres, udgør på baggrund af de foreløbige beregninger af driftsbetalingen 22 mio. kr. Kassemæssig dækning anvises på Økonomiudvalgets konto 8.05.5 Kassen.

 

Da kommunen på grund gældsnedbringelse ikke har udnyttet lånerammen, skal der ikke deponeres eksternt.

 

MILJØVURDERING

Der henvises til det ovenfor anførte vedrørende salget af ejendommen, og afsnittet "Afværgeforanstaltninger i medfør af 1995-aftalen".

 

ANDRE KONSEKVENSER

-

 

HØRING

Bygge- og Teknikforvaltningen har meddelt, at forvaltningen er indstillet på at udarbejde et forslag til lokalplantillæg, der muliggør DGI-byens 4. etape.

 

Økonomiforvaltningen har været i dialog med Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen i forbindelse med DGI-byens ønsker om at etablere et delvist nedgravet aktivitets- og parkeringsanlæg på den del af Den Brune Kødby, som foreslås overdraget til DGI-byen. DGI-byen har som følge heraf ændret det oprindelige projekt, således at afstanden mellem parkerings- og aktivitetsanlægget og Billedskolen maksimeres, indsigtsforholdene til Den Brune Kødby forbedres, og at der sikres en trafiksikkerhedsmæssig optimal løsning for så vidt angår adgangen til Billedskolen m.fl. fra Ingerslevsgade. Det i bilag 2 skitserede projekt er udformet i samarbejde med Bygge- og Teknikforvaltningen og stadsarkitekten. DGI-byen har i øvrigt, for at opnå den bedste løsning for DGI-byen og brugerne i Den Brune Kødby, forpligtet sig til i forbindelse med projekteringen af aktivitets- og parkeringsanlægget at indgå i dialog med brugerne af Den Brune Kødby.

 

 

BILAG til gennemsyn i Borgerrepræsentationens Sekretariat, 2. sal vær. 4

1) Skitse over DGI-byens 4. etape

2) Skitse over aktivitets- og parkeringsanlægget

 

BILAG

3) Hensigtserklæring og notat

4) Rids med markering af det ca. 8.500 m2 store areal af matr.nr. 374 Udenbys Vester, København

 

 

 

Carsten Haurum                                                                                 Erik Jacobsen

 



[1] BR 736/95


Til top