Mødedato: 06.12.2001, kl. 17:30

Medlemsforslag om anbragte børn med etnisk baggrund

Medlemsforslag om anbragte børn med etnisk baggrund

for mødet «MDAT» kl

Borgerrepræsentationen

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 6. december 2001

 

BR 622/01

Medlemsforslag om anbragte børn med etnisk baggrund

Medlemsforslag om anbragte børn med etnisk baggrund

(Stillet af Lubna Elahi (Y) og Martin Günter (F)):

Borgerrepræsentationen beslutter, at der nedsættes en arbejdsgruppe i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, som skal udarbejde et forslag til hvordan man kan tilgodese behovet hos anbragte børn med etnisk baggrund for at bevare sprog, kultur og religion, samt en bred tilknytning til deres biologiske familie.

 

 

INDSTILLING

Til Overborgmesteren

 

København den 27. november 2001

 

Undertegnede, Lubna Elahi (Y) og Martin Günter (F), skal hermed anmode Overborgmesteren om at optage følgende beslutningsforslag på dagsordenen for Borgerrepræsentationens møde den 6. december 2001:

 

 

Forslag til beslutning vedrørende anbragte børn med etnisk baggrund.

"Borgerrepræsentationen beslutter, at der nedsættes en arbejdsgruppe i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, som skal udarbejde et forslag til hvordan man kan tilgodese behovet hos anbragte børn med etnisk baggrund for at bevare sprog, kultur og religion, samt en bred tilknytning til deres biologiske familie."

Motivering: Vi har siddet i 2 valgperioder i Børn- og Ungeudvalget og fulgt meget nøje med i udviklingen vedrørende anbragte børn og unge med indvandrer-baggrund. De fleste børn bliver anbragt for 2 år af hensyn til barnets tarv.

En af barriererne i forbindelse med hjemgivelse af mange af de anbragte børn er, at børnene glemmer deres modersmål, og det kan være svært at hjemgive børn alene af den grund at forældre og børn taler forskellige sprog. Desuden har børnene ofte kun et meget begrænset samvær med deres biologiske familie, herunder især søskende og bedsteforældre, hvilket er stærkt medvirkende til at overskære familiebåndene.

Der er behov for en handleplan for ethvert anbragt barn med indvandrerbaggrund, men vi har aldrig - på trods af opfordringer fra Børn- og Ungeudvalget - stødt på en handleplan fra socialforvaltningen, hvor de kulturelle og religiøse forhold er taget alvorligt.

Med det stigende antal anbringelser af børn og unge med indvandrerbaggrund, er vi nødt til at tænke i nye baner, så børnene kan få en reel mulighed for at vende hjem efter anbringelsen.

 

 

 

Med venlig hilsen

Lubna Elahi og Martin Günter

 

 

Til top