Mødedato: 06.12.2001, kl. 17:30

Oprettelse af et lokaludvalg for Valby bydel

Oprettelse af et lokaludvalg for Valby bydel

for mødet «MDAT» kl

Borgerrepræsentationen

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 6. december 2001

 

BR 629/01

Oprettelse af et lokaludvalg for Valby bydel

Oprettelse af et lokaludvalg for Valby bydel

Indstilling om, at anmodningen fra Valby Bydelsråd om oprettelse af et nyt nærdemokratisk organ i Valby bydel henvises til det særlige §17, stk. 4 udvalg om demokrati- og serviceudvikling i Københavns Kommune,

Subsidiært

at der oprettes et lokaludvalg for Valby pr. 1. januar 2002, at kommissorium for Valby Lokaludvalg godkendes, at der gives en tillægsbevilling på 1,0 mill. kr. i 2002 samt et rammeløft i årene 2003-2005 til tværgående, bydelsrelaterede og bydelsidentitetsskabende projekter. Der anvises kassemæssig dækning for udgifterne i 2002 på Økonomiudvalgets pulje til uforudsete udgifter, konto 6.51.3., samt at der gives en tillægsbevilling på 0,75 mill. kr. i 2002 samt et rammeløft i årene 2003-2005 til sekretariatsbetjening af udvalget og udgifter i forbindelse med mødeaktiviteter, lokaleleje, trykning, annoncering, forplejning mv. Der anvises kassemæssig dækning for udgifterne i 2002 på Økonomiudvalgets pulje til uforudsete udgifter, konto 6.51.3.

(Økonomiudvalget)

 

INDSTILLING

Økonomiforvaltningen foreslår, at Økonomiudvalget indstiller til Borgerrepræsentationen,

at anmodningen fra Valby Bydelsråd om oprettelse af et nyt nærdemokratisk organ i Valby bydel henvises til det særlige §17, stk. 4 udvalg om demokrati- og serviceudvikling i Københavns Kommune

Subsidiært

at der oprettes et lokaludvalg for Valby pr. 1. januar 2002

at det som bilag vedlagte kommissorium for Valby Lokaludvalg godkendes

at der gives en tillægsbevilling på 1,0 mill. kr. i 2002 samt et rammeløft i årene 2003-2005 til tværgående, bydelsrelaterede og bydelsidentitetsskabende projekter. Der anvises kassemæssig dækning for udgifterne i 2002 på Økonomiudvalgets pulje til uforudsete udgifter, konto 6.51.3.

at der gives en tillægsbevilling på 0,75 mill. kr. i 2002 samt et rammeløft i årene 2003-2005 til sekretariatsbetjening af udvalget og udgifter i forbindelse med mødeaktiviteter, lokaleleje, trykning, annoncering, forplejning mv. Der anvises kassemæssig dækning for udgifterne i 2002 på Økonomiudvalgets pulje til uforudsete udgifter, konto 6.51.3.

Økonomiudvalgets beslutning den 27. november 2001

Udsat.

Økonomiudvalgets beslutning den 4. december 2001

Økonomiudvalget stemte om forvaltningens primære indstillingspunkt.

For stemte 2 medlemmer: C og V.

Imod stemte 10 medlemmer: A, F, Ø, B og L.

1 medlem (O) undlod at stemme.

forvaltningens primære indstilling var dermed forkastet.

Ø stillede herefter forslag om, "at der rettes henvendelse til Indenrigsministeriet med henblik på at skabe hjemmel i lov om kommunernes styrelse for at afholde direkte valg til lokaludvalg"

For stemte 4 medlemmer: Ø og L.

Imod stemte 8 medlemmer: A, B, F og O.

2 medlemmer (C og V) undlod at stemme.

Forslaget var dermed forkastet.

Forvaltningens subsidiære indstilling blev herefter sat til afstemning.

For stemte 7 medlemmer: A, L og F.

Imod stemte 2 medlemmer: B og C.

4 medlemmer (C, O og Ø) undlod at stemme.

Forvaltningens subsidiære indstilling var dermed anbefalet.

F ønskede følgende tilført protokollen:

"SF mener principielt, at lokaludvalg bør vælges ved direkte valg, men har ikke fremsat ændringsforslag herom, da det kræver en ændring af styrelsesloven"

Ø ønskede følgende tilført protokollen:

"Enhedslisten er fuldstændig tilhænger af ideen om et lokalt forum i Valby og gerne også i andre bydele. Enhedslisten mener, at alle fora der har indflydelse på borgernes hverdag bør være direkte valgt. Vi undlader derfor at stemme, men tager forbehold frem til behandlingen i Borgerrepræsentationen."

O ønskede følgende tilført protokollen:

"Dansk Folkeparti er positiv over for intentionerne, men kan ikke støtte den konkrete udformning, idet det vil give Valby en ekstraordinær særstatus, som andre bydele med lige så stor ret kunne kræve".

 

 

 

 

 

RESUME

Efter anmodning fra Valby Bydelsråd behandlede Økonomiudvalget den 30. oktober 2001 et forslag om oprettelse af et nyt nærdemokratisk organ i Valby bydel pr. 1. januar 2002 (ØU 305/2001).

I indstillingen anbefalede Økonomiforvaltningen, at forslaget blev henvist til § 17, stk. 4 udvalg om demokrati og serviceudviklingen.

Begrundelsen var, at forslaget rejste en række principielle spørgsmål om kompetencefordelingen mellem Borgerrepræsentationen og udvalgene og et lokalt nærdemokratisk organ, organisering af et sådant organ og tildelingen af ressourcer - spørgsmål som det vil være hensigtsmæssigt at få belyst i en større sammenhæng. Økonomiudvalget vedtog imidlertid at udsætte sagen med henblik på forvaltningens supplerende bemærkninger.

Økonomiforvaltningen finder fortsat, at ovenstående synspunkt taler for, at forslaget om Lokaludvalgets oprettelse henvises til § 17, stk. 4 udvalget.

På baggrund af Økonomiudvalgets drøftelse på mødet den 30. oktober 2001 har forvaltningen derfor udarbejdet et subsidiært forslag, der muliggør en politisk beslutning, der imødekommer Valby Bydelsråds ønske om at etablere et lokaludvalg i Valby, som vil kunne starte pr. 1. januar 2002.

Hvis Valby Bydelsråds forslag skal imødekommes, foreslår Økonomiforvaltningen, at der etableres et lokaludvalg.

Det foreslås i overensstemmelse med Valby Bydelsråds ønsker, at Valby Lokaludvalg etableres i henhold til bestemmelserne i den kommunale styrelseslovs §65 d om nedsættelse af lokaludvalg, og lokaludvalget får som overordnet opgave, at være bindeled mellem borgerne i Valby og Borgerrepræsentationen, at forberede møder og høringer i samarbejde med kommunen, at sikre dialog med borgerne i Valby inden høringssvar afgives, at sikre dialog om alle spørgsmål der generelt har betydning for bydelen, samt at koordinere aktiviteterne i bydelen generelt.

Herudover foreslås, at Lokaludvalget får en aktiv rolle og inddrages tæt i udarbejdelsen af en bydelsplan for Valby, der skal indgå som en del af den kommuneplan, der skal fastlægges i næste valgperiode, høringsret vedrørende lokalplaner, som har særlig betydning for Valby, høringsret indenfor andre sagsområder, som har særlig betydning for Valby, samt at Lokaludvalget får tildelt puljer til støtte til tværgående, bydelsrelaterede og bydelsidentitetsskabende projekter.

Lokaludvalget foreslås udpeget af Borgerrepræsentationen, således at udvalget sammensættes med 1 repræsentant fra hvert parti i Borgerrepræsentationen, som er repræsenteret i Valby, samt 1 repræsentant fra Valby-listen.

I forslaget afsættes midler til sekretariatsbetjening af Lokaludvalget.

SAGSBESKRIVELSE

Økonomiudvalget behandlede den 30. oktober 2001 en anmodning fra Valby Bydelsråd om oprettelse af et nyt nærdemokratisk organ i Valby bydel pr. 1. januar 2002 (ØU 305/2001).

I den forbindelse vedtog Økonomiudvalget at udsætte sagen med henblik på forvaltningens supplerende bemærkninger.

Socialistisk Folkeparti ønskede følgende tilført protokollen:

"I indstillingen konstateres at forslaget rejser en række principielle spørgsmål bl.a. i forhold til styrelsesloven. SF ønsker udarbejdet en indstilling, som beskriver hvordan forslaget om lokaludvalg skal justeres, således at det er i overensstemmelse med styrelsesloven mv."

Valby bydelsråds forslag

Et flertal i Valby Bydelsråd vedtog den 27. september 2001 et forslag om oprettelse af et nyt nærdemokratisk organ, "Valby Lokaludvalg". Bydelsrådet har fremsendt forslaget med anmodning om, at forslaget via Økonomiudvalget fremsendes til Borgerrepræsentationen til behandling.

Efter forslaget forudsættes Lokaludvalget oprettet inden for rammerne af bestemmelserne i styrelseslovens § 65 d om nedsættelse af lokaludvalg.

Ifølge forslaget skal de overordnede opgaver for Valby Lokaludvalg være følgende:

  • at være bindeled mellem borgerne i Valby og Borgerrepræsentationen,
  • at forberede møder/høringer i samarbejde med kommunen,
  • at sikre dialog med borgerne i Valby inden høringssvar afgives,
  • at sikre dialog om alle spørgsmål der generelt har betydning for bydelen,
  • at koordinere aktiviteterne i bydelen generelt.

Konkrete opgaver

Bydelsrådet foreslår, at Lokaludvalget får initiativretten til udarbejdelse af bydelsplanen, der udarbejdes hvert 4. år i sammenhæng med revision af kommuneplanen, og som vedtages i forbindelse med Borgerrepræsentationens vedtagelse af kommuneplanen. Bydelsplanen skal indeholde en redegørelse for eksisterende forhold vedrørende erhverv, boliger, befolkning, service mv. og sætte mål for udviklingen, herunder mulighederne for at omsætte kommuneplanens strategier mere konkret i bydelen.

Med hensyn til lokalplaner omfattende Valby foreslår Valby Bydelsråd, at planerne sendes til høring i Lokaludvalget, der herefter involverer de lokale parter i høringsprocessen, inden høringssvar fra udvalget afgives. Hvis lokalplanforslaget ikke er i overensstemmelse med bydelsplanen, kan Borgerrepræsentationen først endeligt godkende lokalplanen, når der ved forhandling er skabt enighed mellem Borgerrepræsentationen, Bygge- og Teknikudvalget og Valby Lokaludvalg.

Bydelsrådet foreslår endvidere, at Borgerrepræsentationen og de faste udvalg forpligtes til forudgående at indhente udtalelse fra Valby Lokaludvalg om sager af betydning for bydelen. Valby Lokaludvalg er forpligtet til at afgive udtalelser om disse sager.

Endelig foreslår Bydelsrådet, at Lokaludvalget får tilført puljemidler til særlige opgaver, som udvalget skal administrere. Konkret foreslås oprettelse af en kulturpulje og en udviklingspulje på hver minimum 0,5 mio. kr. årligt.

Organisering

Valby Bydelsråd foreslår, at oprettelse af Valby Lokaludvalg sker med udgangspunkt i styrelseslovens § 65 d.

Af §65 d, stk. 1. fremgår det, at

"En Kommunalbestyrelse kan træffe bestemmelse om nedsættelse af lokaludvalg, herunder om henlæggelse af beslutningskompetencer til lokaludvalgene i nærmere angivne kommunale anliggender. Lokaludvalgenes medlemmer vælges af kommunalbestyrelsen."

Såfremt kommunalbestyrelsen henlægger opgaver til lokaludvalgenes selvstændige varetagelse, skal de nærmere regler om lokaludvalgene og deres virksomhed fastsættes i et regulativ.

I § 65d, stk. 2. er angivet en udtømmende afgrænsning af, inden for hvilke områder, der kan henlægges beslutningskompetence til et lokaludvalg.

Konkret foreslår Bydelsrådet, at Udvalget udpeges af Borgerrepræsentationen efter indstillig fra Valby Bydelsråd. Lokaludvalget sammensættes med 1 repræsentant fra hvert parti i Borgerrepræsentationen, dog under forudsætning af at der findes en lokal repræsentant, samt 1 plads til Valby-listen. Et medlem af Lokaludvalget må ikke samtidigt være medlem af Borgerrepræsentationen.

Derudover foreslås en observatørordning med 4 – 6 repræsentanter fra lokale interessegrupper samt, at Udvalget suppleres med fokusgrupper indenfor forskellige områder. Fokusgrupper kan oprettes i relation til tværgående projekter.

Valby Bydel betragter forslaget som en overgangsordning indtil Borgerrepræsentationen får drøftet og vedtaget mere permanente ordninger.

Sekretariatsbetjening

Bydelsrådet foreslår, at Valby Lokaludvalg får et sekretariat med en fuldtidsansat. Herudover foreslås, at der afsættes et beløb til drift af Lokaludvalgets aktiviteter herunder vederlag til formanden, løn til sekretariatsbetjening, udgifter til annoncering, mødeafholdelse, telefon, fotokopiering mv.

 

Økonomiforvaltningens bemærkninger

Forslaget fra Valby Bydelsråd rejser nogle spørgsmål, som er gennemgået nedenfor.

Bydelsplaner

Valby Bydelsråd foreslår, at Lokaludvalget skal have initiativret for udarbejdelse af bydelsplaner, der udarbejdes hvert 4. år i sammenhæng med revision af kommuneplanen og vedtages i forbindelse med Borgerrepræsentations vedtagelse af kommuneplanen.

Forslaget fra Valby Bydelsråd er umiddelbart meget vidtgående og noget uklart. Efter forslaget skal bydelsplanforslaget indeholde forslag til ikke alene den fysiske planlægning, men også til forhold vedrørende erhverv, det sociale serviceniveau, skoleområdet mv.

I forslaget er det heller ikke konkretiseret, hvordan Lokaludvalgets bydelsplanforslag i givet fald skal indgå i kommuneplanforslaget. Ud fra det, der er anført i forslaget, må det umiddelbart forstås som et forslag, der forudsætter, at der til Lokaludvalget i en eller anden form skal henlægges kompetence.

Udlæggelse af selvstændig kompetence til et lokaludvalg kan efter styrelseslovens § 65 d kun ske inden for de områder, der er nævnt i § 65 d, stk. 2, og det er for planområdet opgaver vedrørende tilvejebringelse af lokalplaner inden for områder, der er udlagt til boligformål.

Lokalplaner

Ifølge forslaget skal et lokalplanforslag, der ikke er i overensstemmelse med bydelsplanen, ikke endeligt kunne vedtages af Borgerrepræsentationen, før der ved forhandlinger er skabt enighed mellem Borgerrepræsentationen, Bygge- og Teknikudvalget og Valby Lokaludvalg.

Dette forslag indebærer en slags vetoret for Lokaludvalget overfor alle lokalplanforslag inden for bydelens område. En sådan vetoret kan ikke lovligt tillægges et lokaludvalg inden for rammerne af bestemmelsen i styrelseslovens §65 d, stk. 2, og vil derfor ikke kunne vedtages af Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

En egentlig standsningsret bør i øvrigt forudsætte, at Lokaludvalget har medvirket til fastlæggelsen af bydelsplanen, hvilket først vil være opfyldt i slutningen af næste valgperiode. En standsningsret vil derfor ikke umiddelbart have nogen praktisk betydning.

Valg af medlemmer

Efter forslaget fra Valby Bydelsråd skal Lokaludvalgets funktionsperiode begynde den 1. januar 2002. Ifølge forslaget skal alle partier, som er repræsenteret i Borgerrepræsentationen i den kommende funktionsperiode, samt Valby-listen, hver udpege 1 medlem af lokaludvalget – forudsat at de samtidigt er repræsenteret i Valby.

Rent praktisk vil det ikke være muligt for den nyvalgte Borgerrepræsentationen, at foretage et valg inden funktionsperiodens begyndelse den 1. januar 2002, eftersom denne først selv tiltræder den 1. januar 2002.

Hvis Valby Bydelsråds forslag om udpegning efterkommes betyder det, at den d'Hondts metode (forholdstalsvalg) skal tilsidesættes. En tilsidesættelse heraf kræver enighed i Borgerrepræsentionen.

Observatører

I forslaget fra Valby Bydelsråd opereres med såvel 4 – 6 faste observatører samt med muligheden for at tilkalde "ad hoc"-observatører ud fra den konkrete dagsorden.

Efter lov om kommunernes styrelse § 65 d, stk. 1, 3. pkt., kan kommunalbestyrelsen beslutte, at et antal observatører deltager i et lokaludvalgs møder. Møderne er som hovedregel offentlige jævnfør lov om kommunerne styrelse § 10 (Den kommenterede styrelseslov, 3. udg. p. 261, note 7). Yderligere vil der, til behandlingen af konkrete punkter, kunne tilkaldes særligt sagkyndige efter bestemmelsen i den kommunale styrelseslov § 20, stk. 4 ("ad hoc"-observatører).

Udpegning af faste observatører til Lokaludvalget skal som følge heraf godkendes af Borgerrepræsentationen.

Vederlag til formanden

Valby Bydelsråd foreslår, at der skal ydes særskilt vederlag til formanden for Lokaludvalget. Forvaltningen har i den anledning forespurgt indenrigsministeriet, om der i styrelseslovens §65d, stk. 3, er den fornødne hjemmel til at yde vederlag til formanden for et udvalg, der, som foreslået i nærværende indstilling, ikke får udlagt opgaver til selvstændig varetagelse, såfremt der fastsættes regler herom i et regulativ udstedt af Borgerrepræsentationen. Indenrigsministeriets umiddelbare vurdering er, at der ikke vil være den fornødne hjemmel, men ministeriet har ønsket at overveje sagen nærmere inden man kommer med en autoritativ udtalelse.

Alternativt til vederlæggelse har Økonomiforvaltningen overvejet muligheden for at yde diæter til formanden. For medlemmer af Lokaludvalget gælder, at Borgerrepræsentationen kan beslutte at yde diæter mm. jævnfør § 16a. Borgerrepræsentationen har således valgfrihed i spørgsmålet om, hvorvidt der skal ydes diæter til medlemmerne af Lokaludvalget, men en beslutning om kun at yde ét enkelt medlem diæter, f.eks. formanden, vil være i strid med ligebehandlings-grundsætningen.

Økonomiforvaltningens forslag

I indstillingen, som blev behandlet i Økonomiudvalget den 30. oktober 2001 om oprettelse af lokaludvalg i Valby, anbefalede Økonomiforvaltningen, at forslaget blev henvist til § 17, stk. 4 udvalg om demokrati og serviceudviklingen.

Begrundelsen var, at forslaget rejser en række principielle spørgsmål om kompetencefordelingen mellem Borgerrepræsentationen og udvalgene og et lokalt nærdemokratisk organ, organisering af et sådant organ og tildelingen af ressourcer - spørgsmål som det vil være hensigtsmæssigt at få belyst i en større sammenhæng.

Økonomiforvaltningen finder fortsat, at ovenstående synspunkt taler for, at forslaget om Lokaludvalgets oprettelse henvises til § 17, stk. 4 udvalget.

På baggrund af Økonomiudvalgets drøftelse på mødet den 30. oktober 2001 har forvaltningen dog samtidigt fremsat et subsidiært forslag, der muliggør en politisk beslutning, der imødekommer Valby Bydelsråds ønske om at etablere et lokaludvalg i Valby, som kan starte pr. 1. januar 2002.

Økonomiforvaltningens konkrete forslag er gennemgået nedenfor.

Det juridiske grundlag

Økonomiforvaltningen forslår, at Valby Lokaludvalg oprettes i henhold til §65 d, således, at Lokaludvalget får en delegeret kompetence inden for nogle veldefinerede områder. Når opgaverne udlægges ved delegation kan Borgerrepræsentationen til en hver tid beslutte at tilbagekalde kompetencen. Grundlaget for Lokaludvalgets virksomhed foreslås fastlagt i et kommissorium, der er vedlagt som bilag.

Opgaver

  • Bydelsplanlægning

Som en del af Københavns Kommuneplan 2005 udarbejdes der i tæt samarbejde mellem Økonomiudvalget og Lokaludvalget for Valby - som et forsøg - en bydelsplan for Valby. Forslaget til bydelsplan tilvejebringes på grundlag af en arbejdsplan, der fastlægger plantemaer, overordnede mål for udviklingen, en strategi for dialog og borgerinddragelse samt procesforløbet og herunder Lokaludvalgets medvirken. Arbejdsplanen fastlægges af Økonomiudvalget efter inddragelse af og udtalelse fra Lokaludvalget.

Økonomiforvaltningen pålægges ansvaret for det praktiske arbejde med at tilvejebringe forslag til arbejdsplan og bydelsplan samt for sekretariatsbetjeningen af Lokaludvalget i forbindelse med dette arbejde.

  • Høringsret vedrørende lokalplaner

Økonomiforvaltningen foreslår, at Lokaludvalget pr. 1. januar 2002 får høringsret i forhold til lokalplaner for Valby bydel, efter de samme principper som er fastlagt i regulativerne for de 4 forsøgsbydele.

Økonomiudvalget/Borgerrepræsentationen forpligtes hermed til at indhente udtalelse fra Lokaludvalget om sager, der er af særlig betydning for bydelen i forhold til den fysiske planlægning. Omvendt er Lokaludvalget forpligtet til at afgive udtalelser til Økonomiudvalget/Borgerrepræsentationen efter anmodning herom.

Bydelsrådets forslag om, at høringsretten også omfatter en standsningsret, kan ikke imødekommes jævnfør ovenfor.

  • Høringsret i øvrigt

I overensstemmelse med Valby Bydelsråds ønske foreslås en høringsret efter samme principper som for lokalplaner indenfor øvrige områder.

  • Støtte til tværgående projekter

Økonomiforvaltningen foreslår, at Lokaludvalget får en bevilling på 1,0 mio. kr., som skal anvendes til støtte til tværgående, bydelsrelaterede og bydelsidentitetsskabende projekter.

Udpegning af medlemmer

Økonomiforvaltningen foreslår, at udpegningen af medlemmer til Lokaludvalget foretages af den afgående Borgerrepræsentation senest i mødet den 6. december 2001. Det muliggør, at Lokaludvalget kan indlede arbejdet pr. 1. januar 2002.

Såfremt der er enighed blandt Borgerrepræsentationens medlemmer kan den d'Hondts metode (forholdstalsvalg) tilsidesættes, og i stedet kan der foretages udpegning, således som foreslået af Valby Bydelsråd.

Det foreslås, at der tillige fastlægges en procedure for udpegning af nye medlemmer, såfremt der skulle opstå frafald i perioden. Forslaget fra Valby bydel giver ingen anvisninger hertil, men Økonomiforvaltningen foreslår, at nyudpegning foretages af Borgerrepræsentationen efter indstilling fra det parti, som ved den oprindelige udpegning besatte den pågældende plads.

Observatører i Valby Lokaludvalg

Økonomiforvaltningen anbefaler, at der udpeges indtil 6 faste observatører, som ønsket i forslaget. De 6 observatører skal godkendes – efter indstilling fra Lokaludvalget - af Borgerrepræsentationen.

Sekretariatsbetjening

Til dækning af udgifter til sekretariatsbetjening samt udgifter vedrørende mødeaktiviteter mv. afsættes 0,75 mill. kr.

Sekretariatet normeres med 1 medarbejder, som indtil videre knyttes til Økonomiforvaltningen.

Vederlag til formanden

Spørgsmålet om hvorvidt Borgerrepræsentationen kan beslutte, at yde formanden for Lokaludvalget vederlag beror på en udtalelse fra indenrigsministeriet. Herudover vil det være naturligt at overveje, om der skal ydes diæter til samtlige medlemmer af Lokaludvalget mv.

Da beslutning herom imidlertid rejser en række principielle spørgsmål anbefaler Økonomiforvaltningen, at spørgsmålet om vederlag og diæter til personer, der deltager i nærdemokratiske organer, henvises til nærmere overvejelse § 17, stk. 4 udvalg.

Den videre proces

Økonomiforvaltningen foreslår, at det særlige §17, stk. 4 udvalg om nærdemokrati- og serviceudvikling får til opgave at overveje, om der i sammenhæng med andre initiativer, som har til formål at styrke nærdemokratiet, skal ske ændringer i grundlaget for Lokaludvalgets virke.

 

Der gives en tillægsbevilling på 1,0 mill. kr. i 2002 samt et rammeløft i årene 2003-2005 til tværgående, bydelsrelaterede og bydelsidentitetsskabende projekter. Der anvises kassemæssig dækning for udgifterne i 2002 på Økonomiudvalgets pulje til uforudsete udgifter, konto 6.51.3.

Der gives en tillægsbevilling på 0,75 mill. kr. i 2002 samt et rammeløft i årene 2003-2005 til sekretariatsbetjening af udvalget samt udgifter i forbindelse med mødeaktiviteter, lokaleleje, trykning, annoncering, forplejning mv. Der anvises kassemæssig dækning for udgifterne i 2002 på Økonomiudvalgets pulje til uforudsete udgifter, konto 6.51.3.

 

 

Miljømæssige konsekvenser

Der vurderes ikke umiddelbart at være nogle miljømæssige konsekvenser af forslaget.

 

 

BILAG VEDLAGT

1. Forslag til kommissorium for Valby Lokaludvalg.

2. Skrivelse fra Valby Skoleråd

 

Erik Jacobsen

/ Paul Sax Møller

Til top