Mødedato: 06.09.2001, kl. 17:30

Nødinstitution, Kettegård Alle 67-69, Hvidovre

Nødinstitution, Kettegård Alle 67-69, Hvidovre

for mødet «MDAT» kl

Borgerrepræsentationen

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 6. september 2001

 

BR 337/01

Nødinstitution, Kettegård Alle 67-69, Hvidovre

Nødinstitution, Kettegård Alle 67-69, Hvidovre

Indstilling om kapitalbevilling til etablering af en nødinstitution til 5 vuggestue/børnehavegrupper på Kettegård Alle 67-69, 2650 Hvidovre, i alt kr. 10.186.000.

(Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at der gives kapitalbevilling til etablering af en nødinstitution til 5 vuggestue/børnehavegrupper på Kettegård Alle 67-69, 2650 Hvidovre, i alt kr. 10.186.000.

 

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning i mødet den 8. august 2001

Kontorchef Susanne Binné deltog under punktets behandling.

Indstillingen blev tiltrådt.

 

Økonomiudvalgets behandling af sagen:

På vegne af Økonomiudvalget meddeles, at overborgmesteren ingen bemærkninger har til, at nærværende forslag søges gennemført.

RESUME

Der etableres en nødinstitution med plads til 5 vuggestue-/børnehavegrupper på Kettegård Alle 67-69 i Hvidovre. Nødinstitutionen erstatter den nuværende nødinstitution Stockholmsgave, Klampenborgvej 135, i Lyngby, hvor der i dag er plads til 44 børnehavebørn. Nødinstitutionens lokalerne i Stockholmsgave overgår til to af de tre udflytterbørnehaver i Stockholmsgave, hvorved børnetallet opnormeres. Projektet indgår i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens projektplan for 2000 – 2002.

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Ved udmatrikulering af Hvidovre Hospital til HS blev en ubebygget grund på hospitalets areal udmatrikuleret til Sundhedsforvaltningen i Københavns Kommune. Grunden er på 3.440 m2 og ligger i umiddelbar forlængelse af Københavns Kommunes daginstitution, hvortil hospitalets personale har fortrinsret. Ifølge lokalplanen i Hvidovre Kommune er grunden udlagt til offentlige formål, eksempelvis børneinstitution.

Sundhedsforvaltningen har ønsket at afhænde grunden, som derfor overføres til Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har i forbindelse med større ombygnings- og renoveringsarbejder i daginstitutionerne ofte behov for , at institutionens børn og personale kan flytte ud af lokalerne i byggeperioden. Udover Stockholmsgave med plads til 44 børnehavebørn, råder forvaltningen over 4 andre nødinstitutioner; Blågårdsgade 15 B (62 børnehavebørn), Nyropsgade 16 (77 børnehavebørn), Rymarksvej 17 (65 børnehavebørn) og Sundholmsvej 38 A-C (85 børnehavebørn). Institutionerne Nyropsgade 16 og Rymarksvej 17 kan desuden anvendes til vuggestuebørn.

I takt med at Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen gennem en årrække har bygget større institutioner, kan de nuværende nødinstitutioner ikke rumme f.eks. en 5 gruppers institution, der derfor må deles i 2 nødinstitutioner. Samtidig er der behov for flere nødinstitutionspladser til vuggestuebørn.

Den ny nødinstitution skal erstatte den eksisterende nødinstitution i Stockholmsgave, Klampenborgvej 135 i Lyngby. I Stockholmsgave er der foruden nødinstitutionen, som med sine ca. 164 m2 har plads til 44 børnehavebørn, 3 udflytterbørnehaver med opsamlingssteder på/i henholdsvis Ydre Nørrebro, Indre Nørrebro og Indre By. Ved nødinstitutionens flytning vil de frigjorte lokaler blive tillagt udflytterbørnehaverne Indre By og Indre Nørrebro, hvis børnetal opnormeres med ca. 20 pladser. Borgerrepræsentationen vil i slutningen af 2001 få forelagt særskilt indstilling herom.

Da grunden i Hvidovre, med sin beliggenhed relativt tæt på København, er velegnet til brug for en nødinstitution, foreslås den ny nødinstitution etableret der. For at tilgodese det efterhånden stigende behov for en stor nødinstitution, etableres der 5 grupperum til vuggestue/-børnehavebørn. Samtidig gøres nødinstitutionen fleksibel, således at den kan benyttes af to mindre daginstitutioner samtidig.

Projektbeskrivelse

Projektet er udarbejdet af B+ arkitekter og designere i samarbejde med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

Der er tale om et pavillonbyggeri i et plan på i alt 860 m2 incl. skur til haveredskaber og udelegetøj. Institutionen opføres i 6 sektioner; 1 sektion med fællesrum og køkken og 5 sektioner med hver sit grupperum, puslerum garderobe og depot. Der indrettes 2 lederkontorer og 2 personalerum. Fra hvert grupperum er der adgang til en mindre overdækket terrasse og en lille have. De mindste børn vil kunne sove i krybber på den overdækkede terrasse.

Vedlagt er en forhåndsgodkendelse fra Hvidovre Kommune.

ØKONOMI

Byggeudgiften er beregnet ved indeks 164 pr. 1.4.2001.

Byggeudgifter, inklusive omkostninger 8.908.000 kr.

Grundudgifter 1.150.000 kr.

Montering 128.000 kr.

Total 10.186.000 kr.

Udgiften til hårde hvidevarer og andet fast inventar er indeholdt i byggeudgiften. Det forholdsvis beskedne beløb, der er afsat til montering, vedrører primært udendørs legeredskaber, gardiner samt andet løst inventar, idet de institutioner, der fremover skal benytte nødinstitutionen, skal medbringe deres eget inventar.

Pris pr. plads (60 vuggestuepladser) 170.000 kr., hvilket er under gennemsnitsprisen for en vuggestueplads..

Kassemæssig dækning for udgiften i 2001 på kr. 10.186.000 kan anvises af det afsatte rådighedsbeløb på budgettet for 2001 under Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens post 5.14.3.

Arbejdets udførelse

Byggeriet forventes igangsat 1. oktober 2001 og nødinstitutionen vil kunne ibrugtages 1. januar 2002.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

HØRING

Ingen.

BILAG

  • Situationsplan for området
  • Plantegning
  • Forhåndsgodkendelse fra Hvidovre Kommune

Grethe Munk

/

Carsten Stæhr Nielsen

Til top