Mødedato: 06.02.2014, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Revision af Københavns Kommunes folkeoplysningspolitik

Se alle bilag
Folkeoplysningsudvalget har nedsat en arbejdsgruppe til udarbejdelse af forslag til revision af Københavns Kommunes folkeoplysningspolitik.

Indstilling og beslutning

Indstilling om,

  1. at revisionen af folkeoplysningspolitikken godkendes (bilag 1).

Det bemærkes, at det i indstillingens løsningsafsnit fejlagtigt fremgår, at der skal lægges vægt på at løse kommunale velfærdsopgaver. Dette er netop ikke tilfældet, hvilket også fremgår af bilaget til indstillingen.

(Kultur- og Fritidsudvalget)

Problemstilling

Da Borgerrepræsentationen i 2011 vedtog Københavns Kommunes folkeoplysningspolitik, blev det samtidig besluttet, at den skulle revideres i efteråret 2013.

Løsning

På sit årlige seminar i maj 2013 drøftede Folkeoplysningsudvalget processen for revisionen og nedsatte en arbejdsgruppe, der har haft til opgave at udarbejde et udkast til revision. Gruppen blev sammensat af repræsentanter fra aftenskolerne, børne- og ungeforeningerne samt forvaltningen.

Arbejdsgruppen har gennemført en skriftlig høring og et temamøde, hvor alle aktører på området blev inviteret til at give input til revisionen.

Der blev ikke fremsendt skriftlige høringssvar, men på baggrund af temamødet foreslår arbejdsgruppen en revision med særligt fokus på de udviklingsperspektiver, der følger med partnerskaber.

Arbejdsgruppen lægger vægt på, at bevæggrunden for indgåelse af partnerskaber både skal være at løse kommunale velfærdsopgaver og en oplagt mulighed for udvikling af foreningerne og deres aktiviteter. Desuden giver partnerskaber mulighed for at udbrede kendskabet til de folkeoplysende fritidstilbud blandt nye målgrupper.

Økonomi

Der er ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Indstillingen blive forelagt Kultur- og Fritidsudvalget, Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen til godkendelse. Den reviderede folkeoplysningspolitik vil være gældende med virkning fra godkendelse i Borgerrepræsentationen.


Mads Kamp Hansen

                                                                                    /Marianne Kruckow

Oversigt over politisk behandling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Folkeoplysningsudvalget indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget, at Kultur- og Fritidsudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler, at revisionen af folkeoplysningspolitikken godkendes (bilag 1).

Folkeoplysningsudvalgets beslutning i mødet den 10. december 2013
Indstillingen blev tiltrådt.

Udvalget bemærkede, at det i indstillingens løsningsafsnit fejlagtigt fremgår, at der skal lægges vægt på at løse kommunale velfærdsopgaver. Dette er netop ikke tilfældet, hvilket også fremgår af bilaget til indstillingen.

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 19. december 2013
Indstillingen blev godkendt.

Protokolbemærkningen fra folkeoplysningsudvalget blev videreført.

Kultur- og Fritidsudvalget anmodede forvaltningen om et budgetnotat om mulighederne for at ændre retningslinjerne for folkeoplysning.


Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til sagen.


Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 28. januar 2014 

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.

 

Økonomiudvalget tilsluttede sig Kultur- og Fritidsudvalgets udvalgsbemærkning fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 19. december 2013:

 

Udvalget bemærkede, at det i indstillingens løsningsafsnit fejlagtigt fremgår, at der skal lægges vægt på at løse kommunale velfærdsopgaver. Dette er netop ikke tilfældet, hvilket også fremgår af bilaget til indstillingen.”

 

Beslutning

 

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 6. februar 2014

 

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

 

 

Til top