Mødedato: 23.11.2020, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

Udbud af brobygning til erhvervskompetencegivende uddannelse via daghøjskole

Resumé

De nuværende rammeaftaler med leverandører af Brobygning til uddannelse udløber den 31. juli 2021.

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget besluttede den 14. september 2020, at opgaven med brobygning til erhvervskompetencegivende uddannelse via daghøjskole genudbydes viaet ordinært udbud.

Derfor skal Beskæftigelses- og Integrationsudvalget med denne indstilling godkende de indholdsmæssige rammer i udbuddet, antal leverandører samt tildelings- og vægtningsmodel for udbuddet.

Indstilling

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

  1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender de indholdsmæssige rammer i udbud af brobygning til erhvervskompetencegivende uddannelse via daghøjskole
  2. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at der i udbuddet arbejdes med en tildelings- og vægtningsmodel, hvor kvalitet vejer 80 pct. og pris vægtes 20 pct.

Problemstilling

Jobcenter København har i dag rammeaftale med daghøjskolen Kursustrappen Frederiksberg om levering af brobygning til erhvervskompetencegivende uddannelse. Målgruppen for tilbuddet erprimært aktivitetsparate unge med uddannelsespålæg, der vurderes ikke at ville kunne drage nytte af andre uddannelser eller anden brobygning til uddannelse endnu. De unge er karakteriseret ved kombinationer af faglige, sociale, helbredsmæssige og personlige udfordringer som fx manglende afgangsprøve kombineret med psykisk lidelse og/eller misbrug.

Aftalen udløber den 31. juli 2021. På den baggrund skal opgaven udbydes.

Løsning

Et brobygningsforløb for en ung på daghøjskole er et fleksibelt forløb på typisk 15 til 25 timer om ugen, hvor den unge deltager i undervisning i dansk og/eller matematik i små grupper, som er tilrettelagt med udgangspunkt i den unges niveau. Herudover er der tilknyttet studievejledning, mulighed for virksomhedspraktik mhp. afklaring og motivering for fremtidig uddannelse m.v.

Målet med tilbuddet er, at de unge kan påbegynde Forberedende Grunduddannelse (FGU), erhvervsuddannelse (EUD) eller brobygning til EUD efter afsluttet forløb.

Tildelings- og vægtningsmodel for udbuddet

Forvaltningen foreslår, at de indkomne tilbud vurderes på baggrund af kriterier, som tager højde for både kvalitet og pris. Det foreslås, at kvalitet vægtes 80 pct. og pris 20 pct.

En tilbudsgiver skal afgive sin pris indenfor hhv. en maksimumpris og en minimumspris. Modellen sikrer, at tilbudsgiverne kan konkurrere på prisen for indsatsen, samtidigt med at der er sikkerhed for at den tilbudsgiver, der tildeles opgaven, kan levere en indsats med kvalitet for den unge.

Kvalitetsvurderingen foreslås at vægte, at de unge bliver klar til at påbegynde erhvervskompetencegivende uddannelse jf. beskæftigelseslovgivningens formål med vejlednings- og opkvalificeringstilbud om at opkvalificere til at kunne påbegynde og gennemføre en erhvervskompetencegivende uddannelse. Her vægtes opstart på erhvervskompetencegivende uddannelse i tildelingskriterierne, da det er det umiddelbare mål for indsatsen. Derfor foreslås følgende kriterier for vurdering af, hvor gode tilbudsgivernes løsningsbeskrivelser er mht.:

  • At den unge opkvalificeres, personligt og socialt, til at håndtere udfordringer i forhold til opstart på en erhvervskompetencegivende uddannelse
  • At den unge afklares og motiveres for valg af en realistisk erhvervskompetencegivende uddannelse, herunder via brug af virksomhedspraktik.  

Geografisk afgrænsning af varighed af udbuddet

Indsatsen skal i dag leveres af en godkendt daghøjskole i København eller Frederiksberg kommuner af hensyn til de unge, der har udfordringer mht. transport m.v. Det foreslås at leveringen af tilbuddet uændret skal være af en godkendt daghøjskole i København eller Frederiksberg kommuner. Der er 6 godkendte daghøjskoler i København og Frederiksberg kommuner, hvoraf 2 har vist interesse for at byde på opgaven i forbindelse med markedsafdækningen.

Kontraktens varighed

En rammeaftale kan have virkning i op til 4 år. Det foreslås derfor, at rammeaftalen indgås for perioden 1. august 2021 – 31. juli 2025. En rammeaftale skal jf. beskæftigelseslovgivningen altid kunne opsiges med 8 ugers varsel.

Økonomi

Der er i budget 2021 disponeret ca.4,5 mio. kr. til indsatsen. Estimeringen af den samlede købsramme for perioden 1. august 2021 – 31. juli 2025 er på den baggrund ca. 17 mio. kr. Budgettet til køb af indsats hos eksterne leverandører følger som udgangspunkt målgruppeudviklingen for aktivitetsparate unge

Det bemærkes, at den estimerede købsramme ikke tager højde for evt. kommende ændringer i lovgivningen på beskæftigelsesområdet og/eller ændringer i de politiske prioriteringer for anvendelsen af tilbuddet.

En rammeaftale er en ret for jobcentret til at anvende et tilbud, ikke en pligt til at anvende tilbuddet. På baggrund af estimatet vurderes det, at der uændret kun bør være en leverandør af indsatsen, så leverandøren kan være sikker på en vis omsætning på aftalen.

Videre proces

Hvis indstillingen tiltrædes, er tidsplanen for udbuddet som følger:

  • Uge 51, 2020:Offentliggørelse
  • 4. februar 2021:Tilbudsfrist
  • April 2021:Tildeling / afslag
  • 1. august 2021:Ny aftale træder i kraft.

Tanja Franck / Jeppe Bøgh Andersen

Beslutning

Indstillingen blev i sin helhed godkendt uden afstemningen.

 

Til top