Mødedato: 23.03.2006, kl. 13:00

Hverv forankret under Beskæftigelses- og Integrationsudvalget - Opfølgning på Politik for Aktivt Ejerskab

Se alle bilag

Hverv forankret under Beskæftigelses- og Integrationsudvalget - Opfølgning på Politik for Aktivt Ejerskab

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 23. marts 2006

 

 

9.      Hverv forankret under Beskæftigelses- og Integrationsudvalget - Opfølgning på Politik for Aktivt Ejerskab

      BIU 56/2006

INDSTILLING

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender forvaltningens anbefalinger om kommunal repræsentation i de hverv, der er forankret under udvalget.

 

 

RESUME

I politik for aktivt ejerskab, der blev vedtaget af Borgerrepræsentationen den 13. oktober 2005 er der opstillet nogle anbefalinger vedrørende udpegningen til mindre selskaber, organisationer, institutioner mv.

 

Anbefalingerne går overordnet på, at der forud for udpegningen til posterne skal være en drøftelse i udvalget, hvorunder hvervene er forankret, af arbejdet i de enkelte bestyrelser samt om kommunen fortsat skal udpege medlemmer til de enkelte hverv. 

 

Anbefalingen går dog kun på, at der skal ske en gennemgang af bestyrelsesposterne i de mindre selskaber, institutioner, organisationer mv. inden nyudpegning til de enkelte hverv forelægges Borgerrepræsentationen.

 

Såfremt Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vurderer, at der ikke er den fornødne kommunale interesse for fortsat at udpege til enkelte af de i bilaget oplistede hverv skal udvalget indstille dette overfor Borgerrepræsentationen, der har kompetencen til at træffe den endelige afgørelse om forsat udpegning til hvervet.

 

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen anbefaler fortsat repræsentation i de under udvalget forankrede hverv.

 


SAGSBESKRIVELSE

I "Politik for Aktivt Ejerskab", der blev vedtaget af Borgerrepræsentationen den 13. oktober 2005, er der opstillet en række anbefalinger ift. kommunens engagement i mindre selskaber, organisationer, institutioner mv., samt i øvrigt ift. deltagelsen i de diverse råd og udvalg i eksterne organisationer.

Baggrunden for anbefalingerne er, at Økonomiudvalget,  da projektet om udarbejdelsen af Politik Aktivt Ejerskab i sin tid skulle igangsættes, efterlyste nogle anbefalinger omkring alle de mindre hverv, der i dag varetages af politikere indvalgt i Borgerrepræsentationen, medlemmer af partiorganisationerne samt ansatte i kommunen.

Økonomiudvalget ønskede således en gennemgang af alle kommunens hverv blandt andet med henblik på at kunne foretage en vurdering af, om det fortsat er relevant, at Borgerrepræsentationen udpeger medlemmer til de enkelte hverv.

På denne baggrund har Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen oplistet de hverv, der er forankret under Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, således at udvalget kan tage stilling til den fortsatte repræsentation, inden forvaltningen forelægger de enkelte udpegningssager for Borgerrepræsentationen.

I hvervsoversigten i bilaget er anført informationer om de enkelte hverv, herunder kort arbejdsbeskrivelse iht. den sektorpolitisk interesse for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Hvervene kan inddeles i nedenstående 3 hovedgrupper:

 

1.    Repræsentationen er lovreguleret:

·        EU's Regionale Sociale Fondsudvalg i KK og Frederiksberg

·        Koordinationsudvalget for den forebyggende arbejdsmarkedsindsats i Københavns Kommune (Fra 1/1-07: Det lokale beskæftigelsesråd)

·        Ankestyrelsen i Dagpengesager (KL besætter fællespost)

·        Tilsynsrådet for Arbejdsløshedsforsikringen (KL besætter fællespost)

 

2.    Repræsentanter udpeges via KL fra 1/1-07:

·        Beskæftigelsesrådet (BER)

·        Beskæftigelsesrådets Ydelsesudvalg

·        Det Regionale Arbejdsmarkedsråd – Storkøbenhavn (RAR) (Fra 1/1-07: Det regionale beskæftigelsesråd for Sjælland og Hovedstaden)

 

3.    Københavns Kommune kan udtræde, men forvaltningen anbefaler fortsat repræsentation:

·        Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats (CABI)

·        Projektgodkendelsesudvalg for Socialfondens Integrationsindsats (EVU)

·        Øresundsregionens Arbejdsmarkedspolitiske Råd (ØAR)

·        TAMU (Træningsskolen for Arbejdsmarkedsuddannelser for unge)

·        Fælles kontaktudvalg for TAMU-Center Dragør og København og Voksen-TAMU

·        AMU-Center København og Københavns Tekniske Skole (Fusionsbestyrelse)

Det er Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens vurdering, at kommunen fortsat har betydelig interesse i deltagelse i de hverv, der er forankret under Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, herunder også i de hverv i kategori 3, som Københavns Kommune formelt kan trække sig ud af.

 

Vedr. hvervene i kategori 3 tilgodeses kommunens interesser ift. forskellige områder:

·        Hvervene vedr. CABI og EVU fokuserer særligt på øget indflydelse og viden omkring udviklingsinitiativer, igangsættelse af projekter, samt udmøntning af puljemidler.

·        Hvervet i ØAR fokuserer på styrket samarbejde i Øresundsregionen, herunder jobformidling på tværs og fælles flaskehalsindsats.

·        Hvervene vedr. TAMU og AMU vedrører væsentlige samarbejdspartnere ift. beskæftigelsesindsatsen for dele af kontanthjælpsgruppen.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen anbefaler derfor, at Københavns Kommune fortsat er repræsenteret i alle de hverv, der er forankret under Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, herunder at der politisk via KL søges repræsentation i råd og udvalg, hvor KL udpeger kommunale repræsentanter.

 

MILJØVURDERING

Sagstypen er ikke omfattet af Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes

 

ØKONOMI

Sagen har ikke økonomiske konsekvenser.

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

 

HØRING

Ingen.

 

BILAG

Oversigt over hverv under Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

 

 

 

Morten Binder  

/ Torben Brøgger

                                               

 

 

 


 

Til top