Mødedato: 11.10.2007, kl. 13:00

Høring om igangsætning af områdeløfteprojekter

Høring om igangsætning af områdeløfteprojekter

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 11. oktober 2007

 

 

9.      Høring om igangsætning af områdeløfteprojekter                BIU 191/2007

Teknik- og Miljøudvalget har den 12. september 2007 besluttet, at sende indstilling om igangsættelse af to områdeløftprojekter i henholdsvis Sundholmsvejkvarteret Nord og Sundholmsvejkvarteret Syd i høring.

 

INDSTILLING OG Beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget,

1.                  at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender vedlagte udkast til høringssvar om områdeløftprojekter i Sundholmskvarteret Nord og Sundholmskvarteret Syd.

 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets beslutning i mødet den 11. oktober 2007

Indstillingen blev godkendt.

 

 

Problemstilling

Der skal ta ges stilling til, om Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har noget at indvende mod Teknik- og Miljøforvaltningens indstilling til Teknik- og Miljøudvalget, at der i 2008 igangsættes to områdeløftprojekter i henholdsvis Sundholmsvejkvarteret Nord og Sundholmsvejkvarteret Syd. Det forventes at de to områdeløft vil kunne sekretariatsbetjenes og drives som et samlet projekt.

 

Løsning

I henhold til byfornyelsesloven kan landets kommuner en gang årligt ansøge Social­ministeriet om støtte til gennemførelse af områdefornyelsesprojekter. Tidligere støttede områder m.v. kan ikke modtage støtte igen.

 

Teknik- og Miljøforvaltningen har på den baggrund en screening af kommunens 3.800 karreer i forhold til følgende objektive indikatorer med henblik på identifikation af problemområder:

·        Andel små boliger

·        Andel boliger med installationsmangler (manglende toilet, bad og fjernvarme)

·        Andel beboere udenfor arbejdsstyrken

·        Andel beboere med anden etnisk baggrund end dansk fra ikke vestlige lande.

Herudover indgår andel af privat udlejede boliger og andelsboliger i vurderingen.

 

På den baggrund er identificeret 7 områder, som efterfølgende er blevet vurderet på baggrund af Socialministeriets vejledningsskema til udvælgelse af områdefornyelser og i dialog med fagforvaltningerne.

 

På ovenstående baggrund har Teknik- og Miljøforvaltningen indstillet til Teknik- og Miljøudvalget at, der igangsættes områdeløftprojekter i Sundholmsvejkvarteret Nord og Sundholmsvejkvarteret Syd. Det er forventningen at områdefornyelsesprojekterne vil kunne sekretariatsbetjenes og drives som et samlet projekt.

Det er Teknik- og Miljøforvaltningens forventning, at det fælles sekretariat for områdefornyelserne bl.a. skal have fokus på integrationsindsats i de almene boligområder for at hindre yderligere segmentering af kvarteret, ligesom sekretariat skal arbejde for at sikre koordinering af fællesansøgninger fra de almene boligafdelinger i kvarteret til Landsbyggefondens puljemidler med henblik på blandet andet at styrke den beskæftigelsesrettede indsats i området.

 

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens bemærkninger

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen vurderer, at de foreslåede indsatsområder er hensigtsmæssige og i overensstemmelse med målet i Integrationspolitikken om, at "der må ikke komme nye udsatte boligområder i Københavns Kommune".

 

Herudover vurderes hensigten om at styrke koordinationen højt, ikke mindst i forhold til at styrke den igangværende indsats for den almene boligforening Telemarks­gade­kvar­teret, hvor der er iværksat helhedsplan med støtte fra Landsbyggefonden.

På den baggrund er udarbejdet vedlagte udkast til svar fra Beskæftigelses- og Integra­tions­udvalget om, at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget ikke har noget at indvende imod indstillingen.

 

Økonomi

Beslutningen har ikke umiddelbare økonomiske konsekvenser for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

I forbindelse med kommende styregruppe for områdeløftprojekterne, vil Beskæf­tigelses- og Integrationsforvaltningen typisk være repræsenteret med observatørstatus fra Taskforcen, ligesom der typisk vil være en observatør fra Københavns Jobcenter.

 

Videre proces

Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets høringssvar indgår i Teknik- og Miljø­ud­valg­ets endelige behandling af indstillingen, hvorefter indstillingen forelægges Økono­mi­udvalget og Borgerrepræsentationen med henblik på afgivelse af ansøgning til Socialministeriet.

 

Bilag

1.      Udkast til Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets høringssvar.

2.      TMU 475/2007.

3.      Bilag til TMU 475/2007.

 

 

                  Morten Binder      /Kaj Ove Christensen                      
  

 

 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets beslutning i mødet den 11. oktober 2007


 

Til top