Mødedato: 10.03.2006, kl. 13:00

Udmøntning af 10 mill. kr. til ny styrket tværgående integrationsindsat

Se alle bilag

Udmøntning af 10 mill. kr. til ny styrket tværgående integrationsindsat

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde fredag den 10. marts 2006

 

 

3.      Udmøntning af 10 mill. kr. til ny styrket tværgående integrationsindsat

      BIU 37/2006

INDSTILLING

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at de 10 mill. kr. årligt fra 2006 og frem til ny styrket tværgående integrationsindsats udmøntes som beskrevet.

at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager til efterretning, at udvalget inden endelig udmøntning af taskforcen med udgangspunkt i indeværende indstilling forelægges en særskilt uddybende indstilling om udmøntningen. 

 

 

RESUME

Borgerrepræsentationen har den 23. februar 2006 (BR 115/2006) besluttet at bevilge 10 mill. kr. fra 2006 og frem til ny styrket tværgående integrationsindsats, herunder at midlerne udmøntes af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Midlerne foreslås som udgangspunkt anvendt til følgende norme­ring:

1.      Overvågning, opfølgning og revision af Københavns Kommunes overordnede tværgående integrationsindsats.

I alt 4 AC-medarbejdere og disponering af 1,5 mill. kr. til køb af eksterne evalueringer etc.

2.      Taskforce til rådgivning og vejledning.  I alt 5 medarbejdere.   Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vil med dette udgangspunkt blive forelagt en særskilt uddybende indstilling om udmøntning af taskforcen

3.      Projektudvikling, fundraising og administration. I alt 2 AC- og 2 HK-medarbejdere.

4.      Information om Københavns Kommunes integrationsaktiviteter, 1 AC-medarbejder.

5.      Ledelse af ovenstående opgaver i form af 1 vicedirektør.

Det må forventes at midlerne i 2006 ikke kan anvendes fuldt ud til ovenstående opgaver, idet medarbejderne skal ansættes i 2006. Det foreslås på den baggrund, at evt. uforbrugte lønmidler i 2006 anvendes til køb af eksterne ydelser i forbindelse med implementeringen af evt. beslutninger som følge af Borger­repræsentationens beslutning den 2. juni 2005 (BR 328/2005) om revidering af Københavns Kommunes integrationspolitik.

Borgerrepræsentationen forventes at behandle forslag til revideret integrationspolitik den 1. juni 2006.  

 


SAGSBESKRIVELSE

Borgerrepræsentationen har den 23. februar 2006 (BR 115/2006) besluttet at bevilge 10 mill. kr. fra 2006 og frem til ny styrket tværgående integrationsindsat i form af:

1.      Overvågning, opfølgning og revision af Københavns Kommunes overordnede tværgående integrationsindsats.

2.      Taskforce til rådgivning og vejledning, internt i forhold  til Københavns Kommunes forvaltninger og udvalg, eksternt i forhold til virksomheder, fagforeninger NGO'er mv. mht. integration, forebyggelse af diskrimination, udvikling af det rummelige arbejdsmarked, mangfoldighedsledelse m.v. 

3.      Projektudvikling, fundraising mhp. opnåelse af og administration af bevillinger fra eksterne finansieringskilder, bl.a. EU-midler, administration af bevillinger til øvrige for­valtninger og andre aktører fra Kommunens puljemidler til in­te­gra­tionsopgaver samt rådgivning og vejledning af ansøgere, herunder andre forvaltninger, til Beskæftigelses- og Inte­grationsudvalgets puljemidler til tværgående integrations­formål.

4.      Information om Københavns Kommunes integrationsaktiviteter, såvel internt som eksternt.

5.      Ledelse af ovenstående opgaver.

I nedenstående beskrivelse er Beskæftigelses- og Integrations­forvaltningens forslag til forventet normering til opgaven.

Vurdering af opgavevaretagelsen

Ad 1) Overvågning, opfølgning og revision af Københavns Kommunes overordnede tværgående integrationsindsats

Det overordnede formål er at tilvejebringe et tilstrækkeligt og kvalificeret beslutningsgrundlag for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget og Borgerrepræsentationen.

 

Opgaven og omfatter bl.a.:

·        Udarbejdelse af den årlige statusrapport for og forberedelse af den årlige temakonference for Borgerrepræsentationen m.fl. om integrations­akti viteterne i København.

·        Løbende analyseopgaver af udviklingen indenfor Københavns Kommunes integrationsindsats, herunder ikke mindst konsekvenserne af forandringer i befolkningssammensætningen og far-range scenarier for udviklingen.

·        Vurdering af og opfølgning på indtægter fra Staten jf. den nye model for fordeling af integrationsmidlerne jf. BR's beslutning (BR 604/05) om at Beskæf­tigelses- og Integrationsudvalget ud­mønter de hjemtagne integrations­indtægter til integrations­aktiviteter i kommunen på baggrund af ansøgninger fra kom­munens øvrige udvalg.

·        Vurdering og implementering af målemetoder for integrationsaktiviteter.

·        Benchmarking.

·        Erfaringsopsamling (best practice).

·        Samarbejde med eksterne evaluatorer.

·        Samarbejde med Staten, KL m.fl. om ovenstående.

·        Forslag til forbedringer af Københavns Kommunes integrationsindsats på baggrund af benchmarking og erfaringsopsamling.

·        Servicering af adm. direktør kredsen i integrationsspørgsmål i samarbejde med Økonomiforvaltningen.

·        Drift af projektdatabase.

Det er Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens vurdering, at hensigtsmæssig varetagelse af opgaverne forudsætter tilknytning af 4 AC-medarbejdere og disponering af mindst 1,5 mill. kr. til køb af eksterne ydelser i forbindelse med evalueringer, analyser m.v.

 

Ad 2) Taskforce til rådgivning og vejledning

Opgaven omhandler:

·        intern rådgivning af beslutningstagere og forvaltninger, herunder gadepladsarbejdere

·        ekstern rådgivning af beboerorganisationer/-foreninger, gadeplansarbejdere, virksomheder, fagforeninger, NGO'er m.fl. mht. integration, forebyggelse af diskrimination, udvikling af det rummelige arbejdsmarkedet, mangfoldigheds­ledelse, aktiv medborgerskab etc.

Jf. Økonomiudvalgets beslutning den 7. februar 2006 (ØU 43/2006) skal der bemærkes følgende § 12 erklæring:

·        "Det præciseres at indstillingen ikke ændrer ved den nuværende fordeling af opgaverne i styrelsesvedtægten, hvorefter kommunens overordnede personalepolitik, fx. Mangfoldighedsledelse, er henlagt til Økonomiudvalget

Det er Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens vurdering, at der som udgangspunkt bør disponeres 5 medarbejder til formålet. Idet opgaverne må forventes at omfatte skiftende arbejdstider, herunder aften/nat og weekender, vil lønudgiften til de 5 medarbejdere afspejle dette. 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vil med dette udgangspunkt blive forelagt en særskilt uddybende indstilling om udmøntning af taskforcen efterfølgende.

 

Ad 3) Projektsekretariat

Til varetagelse af opgaverne omkring udvikling af nye projekter, fundraising af midler fra eksterne puljer (EU, ministerierne m. fl.) og administration af Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets  egne midler etableres et projektsekretariat. På sigt vil administrationen også omfatte kommunens pulje af integrationsindtægter jf. BR 604/05.

Målsætningen med projektudviklingen er at understøtte større inno­vative projekter, der eksemplarisk understøtter metode­udviklingen for integration af borgere, hvor finansieringen er en kombination af egne, statslige og internationale puljemidler.

Udgangspunktet er at der årligt skal kunne iværksættes 3 til 4 nye politisk prioriterede projekter i Københavns Kommune.

Det estimeres af Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, at hensigtsmæssig løsning af opgaven forudsætter tilknytning af 2 AC-medarbejdere til udviklingsopgaverne m.v., og 2 HK-med­arbej­dere til administration og bogføring.

 

Ad 4) Information

Til gennemførelse af informationskampagner, udarbejdelse af informationsmaterialer, web-redaktør m.v.  

Det er Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens forventning,  at opgaven forudsætter tilknytning af 1 AC-medarbejder.

 

Ad 6) Ledelse

Jf. konstitueringsaftalen skal integrationsområdet henhøre under en vicedirektør i direktionen, der bl.a. deltager ved det poliske udvalgs møder.

Jf. Økonomiudvalgets beslutning den 7. februar 2006 (ØU 43/2006) skal der bemærkes følgende § 12 bemærkning:

·        "Bemærkningen i indstillingen om at enhedens leder skal referere direkte til beskæftigelses- og integrationsborgmesteren og fagudvalget ændrer  ikke ved at den administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har det samlede ansvar for forvaltningen overfor udvalget og Borger­repræsentationen".

 

MILJØVURDERING

Sagstypen er ikke omfattet af Beskæftigelses- og Integrations­for­valtningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

ØKONOMI

Borgerrepræsentationen har den 23. februar 2006 bevilget 10 mill. kr. fra 2006 og frem til ny styrket tværgående integrationsindsats.

I 2006 finansieres udgiften ved puljen til uforudsete udgifter under Økonomiudvalget. Fra 2007 og frem indarbejdes de 10 mill. kr. i Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets rammer.

Det forventes at udgifterne til den foreslåede normering kan afholdes indenfor den af Borgerrepræsentationen fastlagte budgetramme.

 

Disponering af midlerne i 2006

Midlerne er tilført fra budget 2006. Det må pga. gennemførelse af ansættelsesrunder m.v. forventes, at der i 2006 vil blive mindre­udgifter til løn.

Det foreslås på den baggrund at evt. uforbrugte lønmidler i 2006 anvendes til køb af eksterne ydelser i forbindelse med implemen­teringen af evt. beslutninger som følge af Borgerrepræsentationens beslutning den 2. juni 2005 (BR 328/2005) om revidering af Københavns Kommunes integrationspolitik.

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

 

HØRING

Sagen sendes til Integrationsrådets orientering.

 

BILAG

·        BR 115/2006.

 

 

 

Morten Binder

/ Kaj Ove Christiansen.


 

Til top