Mødedato: 07.05.2012, kl. 13:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

Resultatstatus pr. maj 2012

Se alle bilag
Resultatstatus pr. maj 2012 opgør forvaltningens produktion og resultater for perioden januar til februar og i nogle tilfælde marts 2012.

Indstilling og beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager resultatstatus pr. maj 2012 til efterretning.

Problemstilling

Resultatstatus opdateres med de nyeste tilgængelige tal, ca. en gang om måneden, og fremlægges på førstkommende møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Næste resultatstatus forelægges Beskæftigelses- og Integrationsudvalget ved mødet den 25. juni.

Der kan peges på 3 særligt positive resultater i resultatstatus pr. maj.

  • Forbruget til og med marts følger budgettet, jf. figur 1-3. Forbruget på henholdsvis driftsrammen, indsatsrammen og overførselsrammen følger budgettet. Forvaltningen er her opmærksom på, at de lempelser i kravene til aktiveringsindsatsen, der blev vedtaget med finansloven for 2012, kan medføre afvigelser mellem forbrug og budgettet på indsatsrammen.
  • Antallet af fultidspersoner i virksomhedsforløb og ordinære uddannelsesforløb stiger, jf. figur 10. Ordinær uddannelse og virksomhedsforløb er vigtige redskaber i forhold til at få ledige i job, idet der er evidens for at virksomhedsplacering og ordinær uddannelse øger lediges muligheder for at opnå ordinær beskæftigelse.
  • Rettidigheden for aktivering er i marts rettet op til målniveauet på 95 pct. for dagpengemodtagere og er for kontanthjælpsmodtagere på 96 pct., jf. figur 11. Rettidigheden for aktivering lå i januar og februar under målet. Det har i sær været rettidigheden for aktivering af dagpengemodtagere der lå under målniveauet.

Der kan tilsvarende peges på 3 udfordringer.

  • Sygefraværet ligger lidt over målet for den aktuelle periode af 2012, jf. figur 17. BIF arbejder i 2012  med et ambitiøst mål om at nedbringe sygefraværet yderligere til 10,4 dage per medarbejder. Personaleafdelingen følger sygefraværet nøje med særlig fokus på og i tæt samarbejde med de af forvaltningens enheder, hvor der er et højt sygefravær.
  • Antallet af ydelsesmodtagere er højere end budgetforudsætningerne, jf. figur 7, 8, 13 og 15. Finansministeriets nyeste ledighedsprognose fra december 2011 har opjusteret forventningerne til ledigheden i 2012. Finansministeriets ændrede prognose peger på en stigning i ledigheden på 6,8 pct., som kan have konsekvenser for ledighedsudviklingen i Københavns Kommune. Forvaltningen vil derfor revurdere udgiftsbehovet i forbindelse med regnskabsprognosen pr. april 2012, hvilket kan medføre ændrede budgetforudsætninger. Regnskabsprognosen forelægges BIU den 21. maj 2012.
  • Effekten af aktivering er faldet, jf. figur 5. Andelen af borgere, der er ude af offentlig forsørgelse tre måneder efter endt aktivering har samlet set været faldende siden september 2011, men viser svagt stigende tendens igen i januar 2012. Andelen af borgere der kommer ud af offentlig forsøgelse er både afhængig af indsatsen og af de aktuelle konjulturer på arbejdsmarkedet. De faldende effekter fra september 2011 og frem til årsskiftet er et sæsonbetinget mønster, der har kunnet iagttages i tidligere år også. Dette har sammenhæng til de sæsonbetingede udsving i ledigheden, der ligger højere hen over vinteren.

    Bilag

    1. Resultatstatus pr. maj 2012

    Morten Binder

Beslutning

Indstillingen blev taget til efterretning.
Til top